Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [ I KOLEJKA] Pogoń Szczecin - WISŁA Kraków, 14 lipca, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9815)

serek.c2 13.07.2017 18:44

Nie szkodzi, ważne że ma "to coś"!

:D

pawlozm 13.07.2017 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1475141)
Stilić był przecież w każdym meczu najgorszy na boisku.

Według mnie w żadnym sparingu nie byl gorszy od np Brleka. W Sosnowcu wszedł w końcówce i zrobił różnice jak kilka razy fajnie podaniem z pierwszej piłki przyspieszył akcje, kilka razy ładnie zagrali z Petarem, a po jednej takiej akcji był bliski bramki, ta akcja z 90 minuty jak wymanewrowal 3 obrońców jednym zawodem i uderzył tuż obok słupka pokazała, że wrócił mu ten luz. A sparing gdzie obsłużyl Bogusia genialnym podaniem i padła bramka? W meczach o punkty KLUCZOWE jest posiadanie kogoś takiego kto potrafi zrobić jednym podaniem roznice. Semir to zawsze miał a teraz wrócił ten jego luz.

Dariook 13.07.2017 22:33

A kto jako video assistant referee ?
:D

jonaf 13.07.2017 23:03

var tylko w kielcach :P

Stilic w 2 ostatnich meczach gral lepiej niż Brlek, to trzeba przyznać. Ale dalej Stilic gra poniżej pewnego poziomu, do którego przyzwyczaił krakowskich kibiców.

Velez.przepracowal z nami więcej niz chociazby Kostal czy Halilovic(tu nie jestem pewien). Więc trochę jednostek treningowych przebył

Dariook 13.07.2017 23:12

W tej lidze nigdy nie bedzie normalnie :D

Karherop 14.07.2017 05:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jonaf (Post 1475165)
var tylko w kielcach :P

Stilic w 2 ostatnich meczach gral lepiej niż Brlek, to trzeba przyznać. Ale dalej Stilic gra poniżej pewnego poziomu, do którego przyzwyczaił krakowskich kibiców.

Velez.przepracowal z nami więcej niz chociazby Kostal czy Halilovic(tu nie jestem pewien). Więc trochę jednostek treningowych przebył

Kostal i Halilovic trenowali dluzej o 1 tydzien i grali w wiekszej ilości sparingów. Liga slowacka i chorwacka tez rusza wczesniej.
Var mial byc podobno w 6 meczach w kolejce a jednak jest w 1? Skad ta zmiana?

fansorina 14.07.2017 05:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1475174)
Kostal i Halilovic trenowali dluzej o 1 tydzien i grali w wiekszej ilości sparingów. Liga slowacka i chorwacka tez rusza wczesniej.
Var mial byc podobno w 6 meczach w kolejce a jednak jest w 1? Skad ta zmiana?

Wszystko jest w fazie testowej narazie i VAR będzie wykorzystywany przez kilka/kilkanaście kolejek
tylko w jednym wybranym losowo meczu (sędziów przeszkolonych brak!). Docelowo VAR ma być na 7 meczach w kolejce.

Co do meczu mam obawy, ale Pogoń słabsza od nas. Trzy punkty na początek!

jonaf 14.07.2017 06:41

ej no, jest jeden przeszkolony sędzia techniczny od VAR. Pan Gil, ktory bedzie jeździł na 2 mecze w weekend. Jako glowny i jako ten od VAR :)

faktycznie halilovic i kostal byli 4 dni wczesniej niz velez. Spora roznica.

Ma_niek 14.07.2017 07:16

Mam nadzieje ze juz nie bedziemy teraz bardzo defensywnie grali.

jonaf 14.07.2017 07:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1475178)
Mam nadzieje ze juz nie bedziemy teraz bardzo defensywnie grali.

Filozofia trenera jest taka, żeby jak najmniej stracić. ;)

Revolver 14.07.2017 09:44

Ewidentnie daje mi się we znaki przerwa letnia, bo śniło mi się dzisiaj, że wygrywamy 1-0 po samobóju w 86 minucie.

tomasz_19 14.07.2017 10:03

Wydaje mi się, że dziś wybiegniemy w takim składzie:

Julian
Cywka-Głowacki-Gonzalez-Sadlok
Boguski-Velez-Brlek-Małecki
Stilic
Ondrasek

Wątpie, żeby Kiko ryzykował zwłaszcza że gramy przeciwko drużynie która ma spore problemy kadrowe i w większości zagra juniorami, albo chłopakami mało doświadczonymi. Jest zatem ogromna szansa na 3 pkt.
W drugiej połowie pewnie za Ondraska wejdzie Carlitos lub Brożek ?, a za Boguskiego lub Stilicia ktoś z dwójki Wojtkowski-Kostal

mitmichael 14.07.2017 11:26

Kiko Ramirez obchodzi dzisiaj swoje 47 urodziny wiec dobrze by bylo wygrac i z przytupem wejsc w nowy sezon

MaLk 14.07.2017 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jonaf (Post 1475177)
ej no, jest jeden przeszkolony sędzia techniczny od VAR. Pan Gil

Super, Pan Sędzia Gil, uznany w kraju i poza granicami fachowiec, daje rękojmię należytego wykorzystania możliwości VAR.

7 kotów 14.07.2017 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1475188)

Julian
Stilic
Ondrasek

Wątpie, żeby Kiko ryzykował zwłaszcza że gramy przeciwko drużynie która ma spore problemy kadrowe i w większości zagra juniorami, albo chłopakami mało doświadczonymi. Jest zatem ogromna szansa na 3 pkt.
W drugiej połowie pewnie za Ondraska wejdzie Carlitos lub Brożek ?, a za Boguskiego lub Stilicia ktoś z dwójki Wojtkowski-Kostal

Stilic bedzie gral w meczach domowych glownie, tak mi sie wydaje, gdy przeciwnik nie bedzie nas tlamsil.
W Szczecinie, nawet z oslabiona kadrowo Pogonia, go wdeptaja w ziemie.

W srodku pola mamy olbrzymia dziure. Niby odszedl jeden Maczynski, wysypal sie na chwile Pol i jest lekka tragedia.

szprotson 14.07.2017 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1475203)
Stilic bedzie gral w meczach domowych glownie, tak mi sie wydaje, gdy przeciwnik nie bedzie nas tlamsil.
W Szczecinie, nawet z oslabiona kadrowo Pogonia, go wdeptaja w ziemie.

W srodku pola mamy olbrzymia dziure. Niby odszedl jeden Maczynski, wysypal sie na chwile Pol i jest lekka tragedia.

Odszedł tez kloc Uryga. Był jaki był, ale to defensywny pomocnik którego teraz w kadrze brakuje, bo Velez to zapchajdziura.
Mam nadzieje ze nie wyjdziemy z Semirem tylko włąsnie Velez, Brlek i albo Halilovic albo Buguski. Taktyka któa gramy skupia sie na zageszczeniu srodka, czyli klimat w którym Semir nie oddycha. Veleza na def, Brleka na rozbijaka i Halilivic/Boguski jako rozprowadzający piłke.

El'kabat 14.07.2017 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1475188)

Julian
Stilic
Ondrasek

Jest duża szansa, że Carlitos wybiegnie od początku. Brozio miał uraz przez spory czas i dopiero dochodzi formy i pytanie do jakiej w takim wieku.

UcheJ 14.07.2017 13:01

Julian
Cywka-Arsenić-Gonzalez-Sadlok
Boguski-Halinović-Velez-Mały
Brlek
Carlitos(Zdenek)

Halinović jest brany pod uwagę jako pierwszy wybór oprócz Pola którego nie ma potem Brlek na ofensywnym i takie jest optymalne Trio w środku ale że gramy na wyjeżdzie nie ma Pola który dużo dawał w obronie to bejdzie na dziko Velez tak przynajmniej myśle... i Broń boże od ustawienia 5-3-2

tomasz_19 14.07.2017 13:08

UcheJ

Twój skład jest zbyt ryzykowny, jedynie Velez ma szansę moim zdaniem na 1 skład z uwagi na to, że nie może grać Pol. A tak to wszystko pozostanie po staremu, pewnie gdyby Brożek był w pełni sił to on zacząłby to spotkanie, a tak zagra bardziej doświadczony w Polskiej lidze Ondrasek.

Arsenic nie grał pół roku, niedawno wszedł do zespołu, na pewno nie zagra od początku, Głowa zagra
Halilovic - j.w, pewnie wejdzie w końcówce
Carlitos - j.w. pewnie wejdzie w końcówce

szprotson 14.07.2017 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1475212)

Arsenic nie grał pół roku, niedawno wszedł do zespołu, na pewno nie zagra od początku, Głowa zagra
Halilovic - j.w, pewnie wejdzie w końcówce
Carlitos - j.w. pewnie wejdzie w końcówce

Pomijam wszystkie okoliczności.
Pytanie na logikę : W jakim celu Kiko brałby na konferencje Carlitosa który wg. Ciebie pewnie wejdzie w końcówce? Ile minut w sparingach rozegrał Ondrasek?
Po co w kazdym sparingu w pierwszym składzie gral Arsenic skoro dzis ma wg. Ciebie usiąść na ławce?

tomasz_19 14.07.2017 13:36

Na konferencję mógł zabrać Kacpra Laskosia i co też byś go widział w 1 składzie?
To, że Arsenic grał w sparingach o niczym nie świadczy, w sparingach grało też kilku innych chłopaków wcale nie przewidzianych do 1 składu...
Mówię to tylko moje zdanie, przekonasz się za parę godzin kto miał rację.

leszekpw 14.07.2017 13:49

Na 99 procent bedzie to Cuesta-Arsenic,Glowacki,Gonzalez-Velez,Brlek,Małecki,Halilovic,Boguski-Carlitos,Ondrasek i gra ofensywna

kbr 14.07.2017 14:10

Nie jestem optymistą. Remis uznam za sukces. Pogoń gra u siebie, z nowym Trenerem, będą chcieli się pokazać. Patrząc na sparingi nie wydaje się, żeby naszym jedynym problemem było zmęczenie. Jak Kiko będzie forsował nowe ustawienie to naprawdę może to wyglądać nieciekawie. W dodatku w zeszłym sezonie na wyjazdach zanotowaliśmy bilans 3-3-13. Dlatego choćby punkcik będzie niezłym wynikiem.

UcheJ 14.07.2017 15:00

Zobaczymy kto będzie bliżej :) Moim zdaniem Halinović ma pewny skład !!! nawet pewniejszy niż Brlek bo 8 jest najważniejsza w zespole moim zdaniem... Bez 8 widzieliśmy grę w reprze 70 miejsce w rankingu i nie ważne kto gra z przodu (Lewandowski, Milik, Błaszczu czy Ondrasek) bez środka nie osiągniesz nic. Dla tego Halinović jest jedyną w 100% 8 będzie grał choć by się waliło i paliło :) pozdro

jonaf 14.07.2017 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UcheJ (Post 1475219)
Zobaczymy kto będzie bliżej :) Moim zdaniem Halinović ma pewny skład !!! nawet pewniejszy niż Brlek bo 8 jest najważniejsza w zespole moim zdaniem... Bez 8 widzieliśmy grę w reprze 70 miejsce w rankingu i nie ważne kto gra z przodu (Lewandowski, Milik, Błaszczu czy Ondrasek) bez środka nie osiągniesz nic. Dla tego Halinović jest jedyną w 100% 8 będzie grał choć by się waliło i paliło :) pozdro

a kim jest ten halinović?

ashkeczup 14.07.2017 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1475216)
Na 99 procent bedzie to Cuesta-Arsenic,Glowacki,Gonzalez-Velez,Brlek,Małecki,Halilovic,Boguski-Carlitos,Ondrasek i gra ofensywna

Na 99% to w tym składzie są przynajmniej 3 pudła

Karherop 14.07.2017 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1475206)
Odszedł tez kloc Uryga. Był jaki był, ale to defensywny pomocnik którego teraz w kadrze brakuje, bo Velez to zapchajdziura.
Mam nadzieje ze nie wyjdziemy z Semirem tylko włąsnie Velez, Brlek i albo Halilovic albo Buguski. Taktyka któa gramy skupia sie na zageszczeniu srodka, czyli klimat w którym Semir nie oddycha. Veleza na def, Brleka na rozbijaka i Halilivic/Boguski jako rozprowadzający piłke.

Ciężko przewidzieć przyszłość Veleza u nas i to jak się będzie prezentował w dłuższej perspektywie, ale ja jednak odetchnąłem z ulgą, że Alana już u nas nie ma. Za dużo krwi mi upuścił w trakcie ostatnich 3 lat swoją niestety bardzo słabą grą. Szczególnie na pozycji defensywnego pomocnika, gdzie często mijał się to z piłką, to z przeciwnikiem a jego przydatność w ofensywie i rozegraniu była równa 0. Niech do nas wróci za 3-5 lat gdy się ogra w innym zespole i zasłuży na miano Pana piłkarza.

akurat oglądam skrót zeszłorocznej inauguracji https://www.youtube.com/watch?v=KbufgUobCP8 Uryga się wtedy nie popisał, delikatnie rzecz ujmując

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1475215)
Na konferencję mógł zabrać Kacpra Laskosia i co też byś go widział w 1 składzie?
To, że Arsenic grał w sparingach o niczym nie świadczy, w sparingach grało też kilku innych chłopaków wcale nie przewidzianych do 1 składu...
Mówię to tylko moje zdanie, przekonasz się za parę godzin kto miał rację.

W gwoli ścisłości na konferencję to Juszczyk zaprasza dowolnego piłkarza.

dudzon 14.07.2017 16:13

Remis biorę w ciemno.

ashkeczup 14.07.2017 16:34

Nie przesadzajmy z tym remisem w ciemno jakbyśmy do Poznania albo Wawy jechali. Chyba zapominacie kim jest Pogoń, a na pewno nie jest hegemonem tej ligi. Gramy o zwycięstwo z tym zastrzeżeniem, że dokonało się wiele zmian i nie można pruć się o nie daj Boże przegraną.

Skoro rok temu potrafiliśmy wygrać z nimi mając na boisku Urygę i Mójtę i bramki strzelali dla nas Brożek i Pietrzak, to co teraz może pójść źle? :D

bridgeburner 14.07.2017 21:30

Brawo!
Bardzo przyzwoita gra w obronie, poza bramkami wykreowane 3-4 dobre sytuacje
Carlitos super, Julian swoje wybronil, Velez na razie srednio , widać ze to bardziej stoper, ale twardziel i walczak
Wojtkowski słaby fizycznie sie wydaje, poki co bardziej na juniora wygląda

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl