![]() |
Może partykularyzm co napiszę, ale drużyna to mogła wczoraj Maćkowi Sadlokowi kołyskę z okazji urodzin syna zrobić...
|
Cytat:
Ludzie po prostu nie chcą słuchać na meczu u siebie wykrzykiwania nazw klubów, których kibice przy okazji wspólnych meczów w ostatnich latach głośno i wyraznie dawali do zrozumienia, co sądzą na temat Wisły. Normalny człowiek zwyczajnie nie jest w stanie zaakceptować z dnia na dzień takiej zmiany frontu o 180 stopni, od nienawiści do miłości. Skoro samo SKWK twierdziło, że jest to układ ściśle chuligański, to niech taki pozostanie, i niech się dalej rozwija, ale poza stadionem. Żeby nie było - ja nie gwiżdżę, ale rozumiem ludzi, którzy to robią. |
Ja też o gwizdach macie temat zgodowy i tam zapraszam od teraz posty będą kasowane
|
Dobrze to w takim razie skoro koniec tematu moze cos ode mnie o meczu. Jak padła bramka na 0-1 to juz sie bałem powtorki z Pogonia bo to był pierwszy celny strzał w meczu. Przy kolejnej akcji Arki prawie Zawał ale w koncu doczekalismy sie jakiejs interwencji Załuski, potem kontra, gol na 1-1, nastepne dwa ciosy i człowiek zaczał spokojniej oddychac. Bardzo podobała mi sie gra Maczynskiego, był wszedzie, łapał co miał łapac, Głowacki to samo, Uryga o dziwo na duzy plus noi drugi raz z rzedu najlepszy zawodnik na boisku i zapewne znowu najlepszy zawodnik kolejki Rafal Boguski z hattrickiem. Mam wrazenie, ze im wieksze i mocniejsze narzekanie na niego to on o dziwo gra lepiej o czym swiadcza dwa ostatnie mecze na Reymonta. I na taka odpowiedz na porazke w Szczecinie czekałem chociaz sam w sercu nie spodziewałem sie, ze az tak wysokiego wyniku doswiadczymy (udało mi sie byc na meczu wiec tym bardziej jestem zadowolony). I w tym momencie człowiek całkiem inaczej bedzie podchodził do srodowego, rewanzowego starcia z Lechem.
|
A ja pochwalę Denisa Popovicia, nie był tak spektakularny jak Mąka czy Brlek ale to dlatego że w tym meczu miał wykonywać czarną robotę. I wywiązał się z tego zadania. Świadczą o tym najwięcej odbiorów w drużynie-21 i fakt że zagrał piłkę 68 razy. Był dziś pierwszym trybikiem w maszynie. Przypominał Ostoję z tych dobrych meczy.
|
Kilka obserwacji po wczorajszym meczu ( o części napisano, ale może dodatkowo parę słów ).
1. Panie Rafale -po raz kolejny szczekałem pod stołem... 2. Dajmy grać młodszym bramkarzom... 3. Jeśli Brlek i Mączyński utrzymają taką formę do końca roku, to może się okazać, że za chwilę ich w klubie nie będzie... |
Cytat:
|
No własnie o Brleku zapomniałem. Długo trzeba było czekac az sie chlop rozkreci
|
Dlatego bierzemy takich Brlekow zeby na nich zarobic jak odejda. Wiec niech gra jak najlepiej.
|
A mnie się zmiany średnio podobały.
Gdy wygrywamy 3-4 bramkami po 60 minutach to powinni wchodzić przede wszystkim młodzi , a nie Mójty , nawet na przełamanie. |
Cytat:
|
Ja mam po meczu zastrzeżenia do Załuski I Popovicia przy bramce dla śledzi! Popović nie potrzebnie zagrał ręką, a Załuska w 2 kolejnym meczu nawet nie podejmuje próby obrony tego strzału. Człowieku Ty jesteś bramkarzem i masz się rzucać, a nie stać w miejscu! i nie kiwać się!!! Dryblingi to Ty zostaw zawodnikom z pola! Jaki jest sens trzymania 3 bramkarzy skoro reprezentują podobny poziom! W styczniu rozwiązał bym kontrakt z Załuską i oczywiście z Mójtą! Co do Urygi to nie rozumiem po co on próbuje wyprowadzać piłkę. Nie baw się w to, bo tego nie umiesz, od razu podawaj piłkę do innego piłkarza!
Tak się zastanawiam kto jeszcze by mógł zagrać zamiast Mójty na lewej obronie w meczu z Lechem??? Ten człowiek kompletnie nie ma kondycji. On się nie nadaje do Ekstraklasy. 3 liga max |
Tomek Cywka może zagrać na lewym boku. Jak dla mnie bardziej solidny i zdeterminowany.
|
Też bym wolał Cywkę, ale zmiana Sadloka na Mójtę świadczy raczej o innych zamiarach Sobola i Kmiecika. Zresztą Tomek miał ostatnio jakiś uraz, więc wystawienie go też byłoby ryzykowne.
Niemniej jednak w kontekście wczorajszego meczu i formy Lecha szykuje się nam, imho, przedwczesny finał. |
Cytat:
Cytat:
|
Ile punktów mieliśmy w tamtym sezonie po 17 kolejkach?
|
24 punkty, 5 zwycięstw, 9 remisów, 3 porażki, bramki 28-16, 4 miejsce
|
Cytat:
9 miejsce. 23 punkty |
Możliwe, 90minut chyba zapomina o ujemnych punktach
|
Jeżeli chcemy porównać jedynie poziom sportowy, to wliczanie minusowego punktu jest bez sensu.
|
Jak pisałem w tamtym sezonie żeby dać Brlekowi jeszcze kilka miesięcy to byłem atakowany wpisami ,,to drugi Uryga", ,,On jest cienki" itp. Chłopak potrzebował czasu, by nabrać pewność i zaaklimatyzować się w nowym otoczeniu.
Coś mi mówi, że Zachara po przepracowaniu pełnego okresu przygotowawczego będzie w stanie dołożyć kilka bramek i asyst. Mecz b. dobry, oby równie dobry był ten środowy. |
Dziwnym zbiegiem okoliczności jest fakt że forma Boguskiego przychodzi zawsze z końcem kontraktu. Może by tak dla korzysci Rafala i Wisły było podpisywanie umowy zlecenia odnawianej z końcem każdego miesiąca . :)
|
Niestety nie byłem na meczu ani go nie widziałem (wyjazd) - ale żałuję. Piękny wynik. Oby tak dalej :-)
|
Cytat:
|
Podstawą wygranej była zmiana ustawienia na 4-5-1 bo mamy silny środek pola. W Szczecinie popełniono błąd taktyczny grając 4-4-2 mając tak osłabiony skład i nie zagęszczając środka pola przez co Pogoń szybko przechodziła pod naszą bramkę. Do 4ki środkowych powinnien był dolączyć Cywka lub ktoś z Kujawa/Żemło. Oby więcej takich wpadek trenerskich nie było. Patrząc jak łatwo tracimy bramki ze stałych fragmentów to Kujawa lub Żemło są potrzebni do walki w powietrzu, czas zacząć dawać im szansę.
|
Cytat:
Problemem były boki, zarówno w pomocy, jak i w obronie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A praprzyczyną, coś na co zwraca uwagę Adam Nawałka, była strata Małeckiego. Podobnie było z Łęczną.
Inna sprawa, że nie pierwszy raz źle się organizujemy przy wyrzucie z autu. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl