Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [34 kolejka] Korona Kielce - Wisła Kraków, 30 kwietnia, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9617)

IncognitoTSW 01.05.2016 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1438859)
Tak jak mówił trener najbliższe spotkania pokażą na kogo możemy liczyć w przyszłym sezonie, spaść nie spadniemy ale 9 miejsca też możemy nie ugrać.

Dla mnie Balashov jest do odstrzału, Boguski wczoraj pokazał że potrafi dać wiele więcej niż Ukrainiec, zagrał 2 świetne piłki do Jovica, widać że lepiej się rozumieją.

Miskiewicz, długo się upierałem że warto dawać mu szanse-koniec z tym jest świetny na lnii i nic poza tym. Wczoraj zawalił 2 bramki.

Jeśli chcemy coś znaczyć w przyszłym sezonie to koniecznie musimy poszukać kogoś dobrego na pozycję środkowego obrońcy, bramkarza i ewentualnie skrzydłowego.

Porównywanie Brleka do Urygi jest śmieszne, oni zupełnie inaczej się poruszają, Brlek jest bardziej mobilny, wczoraj pokazywał się do gry, a Alan ani nie przerwie akcji (jego rekord to 3 odbiory w meczu) ani nie zagra niczego do przodu, Chorwat wypali zobaczycie, dajcie mu czas do początku sezonu.

Urydze Brlekowi chcesz dawać szansę do początku sezonu a Bałaszowa do odstrzału?

silver03 01.05.2016 10:23

Co do Bałaszova to obawiam się, że jest on gorszą wersją DG77

krzaq12 01.05.2016 11:06

Cytat:

Brlekowi chcesz dawać szansę do początku sezonu a Bałaszowa do odstrzału?
Tak, ponieważ w Brleku widzę potencjał.

Balashov przepracował większość okresu przygotowawczego z Wisłą, Brlek przez uraz i chorobę praktycznie go nie przepracował, dołączył do Nas tuż przed zamknięciem okna transferowego. Balashov dostaje już kolejna szansę i jej nie wykorzystuje, nie chodzi mi nawet o bramki, czy asysty ale o to że nie walczy, nie było go wczoraj ani w obronie ani w ataku. Nie rozumie taktyki o czym mówił trener, więc uważam że należy go odstrzelić, chyba że nie chcemy liczyć się w przyszłym sezonie.

IncognitoTSW 01.05.2016 11:08

ale co Ty widzisz w tym Brleku? On był w obronie lub w ataku? Co zrobił przy dośrodkowaniu przy drugiej bramce?

krzaq12 01.05.2016 11:21

Owszem teraz jego gra jest bardzo przeciętna, boi się wziąć odpowiedzialności na swoje barki.
Może to jest śmieszne dla wielu co napiszę.
On wg mnie bardzo dobrze porusza się bez piłki, zobacz co dzieje się kiedy piłkę rozgrywa Głowa lub Guzmics, Brlek stara się pokazywać do gry, gdy Głowa wchodzi do środka on cofa się asekurując go, wczoraj miał już przebłyski, 2 lub 3 razy fajnie uwolnił się spod opieki przeciwnika, raz był wówczas ostro faulowany, a przeciwnik otrzymał żółtą kartę.. Owszem często zagrywa piłkę do tyłu ale to wynika jeszcze z braku pewności, boi się stracić piłkę.
Przy drugiej bramce zawalił, ale jeszcze bardziej zawalił Głowa/Jović którzy dopuścili do dobitki.

Zresztą ok. Zostawmy też Balashova ale zobaczycie że Chorwat w lecie będzie grał znacznie lepiej, a Bala ?! No nie widzę go, zwyczajnie.
On na Ukrainie grał w klubie który nastawiał się na kontrę tylko i wyłącznie, on nie potrafi grać atakiem pozycyjnym. Dlatego nie sądzę, że nagle zrozumie naszą koncepcję i zacznie grać tak solidnie jak Patryk Małecki.

Zresztą dla jasności DG77 także jest niewiele lepszy niż Bala. Obecnie mamy jednego dobrego skrzydłowego jakim jest Patryk i jednego pół skrzydłowego, którego bronią statystyki, czyli Boguskiego. Sarki, Bala i DG77 nie sprawdzają się, niestety.

Lemoniadowy Joe 01.05.2016 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1438869)

Zresztą dla jasności DG77 także jest niewiele lepszy niż Bala. Obecnie mamy jednego dobrego skrzydłowego jakim jest Patryk i jednego pół skrzydłowego, którego bronią statystyki, czyli Boguskiego. Sarki, Bala i DG77 nie sprawdzają się, niestety.

Zgadzam sie z Chorwata może coś jeszcze być , Balaszoc DG do odstrzału byle przeciętny skrzydłowy z naszej ligi byłby lepszy od nich .

Mamy jednego skrzydłowego Małeckiego o ile to co grał to będzie jakaś norma i tyle.

nesta 01.05.2016 11:54

Zgadzam sie z krzaq12. Czasem piłkarz nic nie gra, ale widzisz po nim, po tym jak sie rusza, przyjmuje piłkę, podaje, dynamice, ze ma papaiery ba grę. W tym sie akurat zawsze ze Smuda zgadzałem, ze dobrego zawodnika można odrazu wypatrzeć po kilku kontaktach z piłka. To samo można powiedzieć np o Wolskim. Nawet jak zagra jakiś słaby mecz to odrazu widzisz jaka gość ma technikę, jak panuje nad piłka i wiesz ze bedzie bardzo dużym wzmocnieniem jak solidnie przepracuje przygotowania i zgra sie z drużyna.

Na drugim końcu skali masz np Uryge. Dla mnie jest jasne ze on na pewien poziom gry nie wejdzie nigdy bo takie ma uwarunkowania genetyczne- fizyczność, dynamikę itp. Techniki w tym wieku tez juz nie poprawi. Boguski podobnie. Po prostu wiesz jak on bedzie grał zawsze.

Bene Nati 01.05.2016 13:56

Zbyt duża ilość wymuszonych zmian w pomocy + brak zaangażowania na 100% i stało się jak się stało.
Ta drużna wymaga wzmocnień w każdej formacji.

Miśkiewicz swoja grą przypomina mi Radka Majdana. Szczególnie tego z Aten.

PS. Fajna ta nowa odsłona TWSD.

Grisza1 01.05.2016 15:54

Nigdy trenerem bramkarzy nie byłem, ale tak w kontekście Miśkiewicza - naprawdę nie da się na treningach popracować nad jego grą na przedpolu? Wrzucać piłki i niech łapie do znudzenia, aż złapie 9 na 10.

JrQ- 01.05.2016 16:58

Co do Brleka, środek pomocy to specyficzna pozycja, dlatego ja dałbym mu czas.
Widać, że coś potrafi.

Blaszczu16 01.05.2016 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1438883)
Co do Brleka, środek pomocy to specyficzna pozycja, dlatego ja dałbym mu czas.
Widać, że coś potrafi.

Ale to jest wypisz wymaluj drugi Jirsak. widac ze cos potrafi ale efekty jego talentu widac raz na 8 spotkan. Jak przyszedl Melikson to juz w meczu z Arka bylo widac ze to najlepszy obcokrajowiec w historii ekstraklasy.

IncognitoTSW 01.05.2016 20:18

Ale co on według was potrafi? Strzelić z dystansu? Kiwnąć rywala? Dośrodkować? Strzelić z wolnego? Drybling?

Czy tylko ruszać się bez piłki ?

JrQ- 01.05.2016 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1438895)
Ale to jest wypisz wymaluj drugi Jirsak. widac ze cos potrafi ale efekty jego talentu widac raz na 8 spotkan. Jak przyszedl Melikson to juz w meczu z Arka bylo widac ze to najlepszy obcokrajowiec w historii ekstraklasy.

Ale Melikson gra na zupełnie innej pozycji.
Wg mnie to musimy naszą grę poukładać w środku, inaczej nic z tego nie będzie.

PiVoSH92 01.05.2016 23:14

Grając na środku na 8 nie wystarczy raz na mecz posłać ładną piłkę do napastnika. Trzeba się rozumieć z drużyną, wiedzieć, jak komu zagrać, na jakie pozycje będzie kto wychodził itp. Potrzebne są automatyzmy, które np. Popović przyswoił po nieco ponad pół roku i dwóch okresach przygotowawczych.

Samuraj 02.05.2016 12:00

Bramki niestety zawalił nam Miśkiewicz, robiąc kilka kroków do przodu nie powinien wracać do bramki... Co do Głowy, niestety swoje lata już ma, czasami źle się ustawi albo spóźni. Na nowy sezon koniecznie potrzebujemy nowego klasowego bramkarza bo z Miśkiem co najwyżej 8 miejsce i ze dwóch solidnych obrońców plus dobrego skrzydłowego , bo na razie tylko Mały daje rade. Boguskiego bronią statystyki i często jest niewidoczny ale za to walczy często dla zespołu.

Griszka30KR 04.05.2016 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bene Nati (Post 1438874)
PS. Fajna ta nowa odsłona TWSD.

Szkoda tylko,ze nie ma podgladu do aktualnych tematów(które zostały poruszone) na forum jak było to w poprzedniej.

Dive Pirate 05.05.2016 08:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1438992)
Szkoda tylko,ze nie ma podgladu do aktualnych tematów(które zostały poruszone) na forum jak było to w poprzedniej.

Dokładnie też mi tego bardzo brakuje, miałem nawet pisać do admina w tej sprawie.

Co do samej strony to dla mnie starsza była czytelniejsza ale to już kwestia gustu.

swiety37 05.05.2016 13:50

^^ Przyzwyczajenie też ma tutaj znaczenie :)
Ale zmieniać przecież trzeba... Prawdą jest, że stojąc w miejscu to się cofasz (do tyłu;)) :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl