![]() |
Cytat:
|
Co do Bałaszova to obawiam się, że jest on gorszą wersją DG77
|
Cytat:
Balashov przepracował większość okresu przygotowawczego z Wisłą, Brlek przez uraz i chorobę praktycznie go nie przepracował, dołączył do Nas tuż przed zamknięciem okna transferowego. Balashov dostaje już kolejna szansę i jej nie wykorzystuje, nie chodzi mi nawet o bramki, czy asysty ale o to że nie walczy, nie było go wczoraj ani w obronie ani w ataku. Nie rozumie taktyki o czym mówił trener, więc uważam że należy go odstrzelić, chyba że nie chcemy liczyć się w przyszłym sezonie. |
ale co Ty widzisz w tym Brleku? On był w obronie lub w ataku? Co zrobił przy dośrodkowaniu przy drugiej bramce?
|
Owszem teraz jego gra jest bardzo przeciętna, boi się wziąć odpowiedzialności na swoje barki.
Może to jest śmieszne dla wielu co napiszę. On wg mnie bardzo dobrze porusza się bez piłki, zobacz co dzieje się kiedy piłkę rozgrywa Głowa lub Guzmics, Brlek stara się pokazywać do gry, gdy Głowa wchodzi do środka on cofa się asekurując go, wczoraj miał już przebłyski, 2 lub 3 razy fajnie uwolnił się spod opieki przeciwnika, raz był wówczas ostro faulowany, a przeciwnik otrzymał żółtą kartę.. Owszem często zagrywa piłkę do tyłu ale to wynika jeszcze z braku pewności, boi się stracić piłkę. Przy drugiej bramce zawalił, ale jeszcze bardziej zawalił Głowa/Jović którzy dopuścili do dobitki. Zresztą ok. Zostawmy też Balashova ale zobaczycie że Chorwat w lecie będzie grał znacznie lepiej, a Bala ?! No nie widzę go, zwyczajnie. On na Ukrainie grał w klubie który nastawiał się na kontrę tylko i wyłącznie, on nie potrafi grać atakiem pozycyjnym. Dlatego nie sądzę, że nagle zrozumie naszą koncepcję i zacznie grać tak solidnie jak Patryk Małecki. Zresztą dla jasności DG77 także jest niewiele lepszy niż Bala. Obecnie mamy jednego dobrego skrzydłowego jakim jest Patryk i jednego pół skrzydłowego, którego bronią statystyki, czyli Boguskiego. Sarki, Bala i DG77 nie sprawdzają się, niestety. |
Cytat:
Mamy jednego skrzydłowego Małeckiego o ile to co grał to będzie jakaś norma i tyle. |
Zgadzam sie z krzaq12. Czasem piłkarz nic nie gra, ale widzisz po nim, po tym jak sie rusza, przyjmuje piłkę, podaje, dynamice, ze ma papaiery ba grę. W tym sie akurat zawsze ze Smuda zgadzałem, ze dobrego zawodnika można odrazu wypatrzeć po kilku kontaktach z piłka. To samo można powiedzieć np o Wolskim. Nawet jak zagra jakiś słaby mecz to odrazu widzisz jaka gość ma technikę, jak panuje nad piłka i wiesz ze bedzie bardzo dużym wzmocnieniem jak solidnie przepracuje przygotowania i zgra sie z drużyna.
Na drugim końcu skali masz np Uryge. Dla mnie jest jasne ze on na pewien poziom gry nie wejdzie nigdy bo takie ma uwarunkowania genetyczne- fizyczność, dynamikę itp. Techniki w tym wieku tez juz nie poprawi. Boguski podobnie. Po prostu wiesz jak on bedzie grał zawsze. |
Zbyt duża ilość wymuszonych zmian w pomocy + brak zaangażowania na 100% i stało się jak się stało.
Ta drużna wymaga wzmocnień w każdej formacji. Miśkiewicz swoja grą przypomina mi Radka Majdana. Szczególnie tego z Aten. PS. Fajna ta nowa odsłona TWSD. |
Nigdy trenerem bramkarzy nie byłem, ale tak w kontekście Miśkiewicza - naprawdę nie da się na treningach popracować nad jego grą na przedpolu? Wrzucać piłki i niech łapie do znudzenia, aż złapie 9 na 10.
|
Co do Brleka, środek pomocy to specyficzna pozycja, dlatego ja dałbym mu czas.
Widać, że coś potrafi. |
Cytat:
|
Ale co on według was potrafi? Strzelić z dystansu? Kiwnąć rywala? Dośrodkować? Strzelić z wolnego? Drybling?
Czy tylko ruszać się bez piłki ? |
Cytat:
Wg mnie to musimy naszą grę poukładać w środku, inaczej nic z tego nie będzie. |
Grając na środku na 8 nie wystarczy raz na mecz posłać ładną piłkę do napastnika. Trzeba się rozumieć z drużyną, wiedzieć, jak komu zagrać, na jakie pozycje będzie kto wychodził itp. Potrzebne są automatyzmy, które np. Popović przyswoił po nieco ponad pół roku i dwóch okresach przygotowawczych.
|
Bramki niestety zawalił nam Miśkiewicz, robiąc kilka kroków do przodu nie powinien wracać do bramki... Co do Głowy, niestety swoje lata już ma, czasami źle się ustawi albo spóźni. Na nowy sezon koniecznie potrzebujemy nowego klasowego bramkarza bo z Miśkiem co najwyżej 8 miejsce i ze dwóch solidnych obrońców plus dobrego skrzydłowego , bo na razie tylko Mały daje rade. Boguskiego bronią statystyki i często jest niewidoczny ale za to walczy często dla zespołu.
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do samej strony to dla mnie starsza była czytelniejsza ale to już kwestia gustu. |
^^ Przyzwyczajenie też ma tutaj znaczenie :)
Ale zmieniać przecież trzeba... Prawdą jest, że stojąc w miejscu to się cofasz (do tyłu;)) :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl