Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [II kolejka] DERBY KRAKOWA! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9498)

Karherop 23.07.2015 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1408645)
Naprawdę dziwi mnie moda na głaskanie tych kopaczy.

odróżniasz głaskanie od zwykłego szacunku? czy jeśli nie obrażam, nie wyzywam naszych kopaczy to od razu ich ubóstwiam?

Gdybyś chociaż używał merytorycznej krytyki, ale oczywiście lepiej zwyzywać kogoś od paralityków czy partaczy.

słońce, świeci nad nami (..)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wesoły Romek (Post 1408647)
Jeżeli jesteś kibicem Wisły Kraków, powinieneś szanowac każdego jej piłkarza. Każdego z nich traktować jak brata. Ach, zapomniałem, że dzisiejsza młodzież nie zna pojęcia szacunek.

Amen

wiesniak842 23.07.2015 22:41

Dziekuje, ze mnie "odmladzasz". W takim razie szanuj sobie Boguskiego, Jankowskiego, Buchalika, Burlige, Donalda, a ja bede sobie szanowal Glowackiego, Sobola, Moskala, Reymana i inne zasluzone dla tego klubu osoby, ktore na ten szacunek zapracowaly na boisku jak i poza nim, ok?

fialo 23.07.2015 22:44

A dlaczego niby mam go szanować? Wisła to dla mnie przede wszystkim ludzie którzy ją tworzą na trybunach i którzy poświęcają dla niej swój czas i pieniądze i niejednokrotnie zdrowie. A nie kopacze urodzeni kilometry stąd, dla których to po prostu kolejne miejsce pracy, miejsce gdzie za marne kopanie piłki dostają niewspółmierne duże pieniądze. Od kopacza przede wszystkim należy wymagać, a nie głaskać go po jajach. Być piłkarzem u nas to zajebista robota, chuja od siebie dajesz, ale jesteś świętą krową bo jesteś "piłkarzem", więc należy ci się szacunek za sam fakt bycia "piłkarzem". Cudzysłów tu jest nieprzypadkowy, bynajmniej.

wściekłe pięści węża 23.07.2015 23:00

Dupcy wam się w głowach już od tych upałów, albo za długo na forum siedzicie. Kto by pomyślał, że kibicom Wisły trzeba tłumaczyć dlaczego nie można obrażać piłkarzy Wisły (dopóki nie odwalą jakiegoś numeru). :lol:

Jak coś pójdzie nie tak i będziemy grali np. w okręgówce, to też będziecie jechać piłkarzy, że nie umieją grać jak czołówka ligi?

Moja rada - idą derby, ukierunkujcie nadmiar energii w ich stronę.

AntyMod 23.07.2015 23:03

mam nadzieje ze Kazek wystawi na def pomocnikach Maczynskiego i Cywke - a nie Uryge

Mixu 23.07.2015 23:21

Jutro będzie "garbata dola".

Pierwszy mecz mamy za sobą, nieudany zresztą ale przykład Legii pokazuje że można mieć pierwszy mecz tragiczny a następne dwa zagrać bardzo dobrze. Oby tak było z nami. Będzie dużo walk jak zawsze więc na styl nie ma co patrzeć. Liczą się tylko 3 pkt.

I trochę WIARY co niektórzy. Najgorzej to mecz przegrać już w szatni. A piłkarzy tej Wisły trzeba szanować bo nie widać by odwalali jakąś maniane, czasami braki umiejętnośći i chłodnej głowy, bo o braku walki powiedzieć nie można. Więc jak dają z siebie wszystko to ich trzeba wspierać, szczególnie że klub wychodzi po dołku na prostą.

marcinm 24.07.2015 08:16

[QUOTE=FraMat;1408559]Cracovia ma jednego z najlepszych a najbardziej niedocenianego, moim zdaniem, polskiego trenera.

heh z tego co pamietam to doceniany był ,a nawet wyceniany....:)

szprotson 24.07.2015 09:05

Tylko zwycięstwo na derbach tylko zwycięstwo !!!

mitmichael 24.07.2015 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DJ Hazel (Post 1408536)
Jakim k... faworytem ?

Chociazby u bukow i pod tym wzgledem pisałem bo w samych derbach słowo "faworyt" akurat ma małe znaczenie.

funkykoval 24.07.2015 09:27

Derby to derby i nie chcę powtórki z ubiegłego roku. Trzeba grać i zapierdalać przez 95 minut, anie przez 30 a resztę stać na boisku. Być może na przekór wszystkim ale ja postawiłbym w tym meczu na Boguskiego i Jankowskiego, w środku zaś Crivellaro za Brożkiem, Cywka na "8" i Mączyński na "6". Jankowski gra naprawdę nieźle, a Boguś na pewno będzie zapieprzał. Przypuścić na nich totalny atak i zastosować pełen pressing i wygrana jest Nasza ------->>> Jazda, Jazda Jazda!!!!!!!!!!!!!!!!!

ABGwislakABG 24.07.2015 09:34

O tym pisałem wczoraj - jak odpowiednio wykorzystamy Bogusia i Jankesa jest duża szansa, że osiągniemy korzystny rezultat.

http://www.footballuser.com/formatio...sla_Krakow.jpg

Formacja oparta na 2 trójkątach - w środkowej strefie i w napadzie. Boczni obrońcy wysunięci podłączający się do akcji na zasadzie fałszywych skrzydłowych. Zagęszczamy środek pola. Cywka i Mąka jako DP, choć ten pierwszy miałby zadania ofensywne wspierając Popovicia. Brożek w przodzie nie jest osamotniony. Skoro Boguski jest od brudnej roboty, niech ją robi w przodzie zwalniając miejsce. Przy dośrodkowaniach z prawej czy lewej strony jest albo Brożek, albo jak piłka przejdzie dalej obronę jest Boguski/Jankes.

W razie chujni z grzybnią do zmiany Popovic, wprowadzić Crivellaro.

Tominho 24.07.2015 10:33

W jakich strojach dziś gramy? Ma ktoś jakieś info? :)

ABGwislakABG 24.07.2015 10:39

Niebieskie, jak zwykle na "wyjeździe" na kałuże.

pax97 24.07.2015 11:04

Wygramy. Przeczuwam że będzie 2:0 Zieliński jeszcze nie przegrał wiec pierwsza porażka będzie bardzo bolesna.
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie

Mario Nh 24.07.2015 11:07

Lepiej, żeby nowi piłkarze zdawali sobie sprawę z wagi tego spotkania.

Wykorzystać swoje szanse, nie dać się ponieść emocjom.

Dariook 24.07.2015 11:10

Mam nadzieję, że Brozio i Głowa staną na wysokości zadania i poprowadzą armię najemników do zwycięstwa. Niech wytłumaczą szczęśliwej kompaniji ile znaczą dla nas derby, że to nie jest tylko mecz typu " dobrze że się wyzerowaliśmy".

Zróbcie zbiorowy gang-bang na tej pasiastej dziwce!

WISŁAZWE 24.07.2015 14:25

Kadra na dziś:

Bramkarze:

Cierzniak
Zając

Obrońcy:

Żemło
Guzmics
Głowacki
Burliga
Jović
Sadlok
Kujawa

Pomocnicy:

Cywka
Crivellaro
Mączyński
Popovič
Boguski
Uryga
Kuczak
Jankowski

Napastnik:

Brożek

For_FuN_ 24.07.2015 16:44

Przed meczem, to w ciemno można stawiać, że stracimy bramkę, bo gra obronna za Moskala(i ogólnie "klasa" obrony), to wesoła twórczość. Dzisiaj pewno będzie podobnie, ale obyśmy strzelili więcej. Pan ("Nic nowego tutaj nie wymyślę")Kazimierz nie nastraja mimo wszystko optymistycznie.

St Yabol 24.07.2015 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1408722)
Kadra na dziś:

Obrońcy:

Żemło
Guzmics
Głowacki
Burliga
Jović
Sadlok
Kujawa

eMCze znowu kontuzja?

wislakrakow124 24.07.2015 17:15

Poprostu Kujawa i Zemlo sa lepsi:)

Savik 24.07.2015 18:29

No Kaziu naprawdę nie lubi ryzyka...

Rafal-SWL 24.07.2015 18:38

skład dobry, ale zrobiłbym jedną zmianę, za Uryge powinien wskoczyć Crivellaro

dmc 24.07.2015 18:40

Nie szanować piłkarzy z powodu tego, że nie posiadają umiejętności Ronaldo czy Messiego ? Dobre.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1408645)
Problemy finansowe spowodowały, że piłkarzy z charakterem jacy tu byli jeszcze kilka lat temu wymieniliśmy na bezpłciowych przecietniaków. Ja się z tym pogodziłem. Śmieszą mnie tylko ludzie, którzy widzą w tych kopaczach jakieś nadzwyczajne cechy (ten gra świetnie tyłem do bramki, ten jest silny i wysoko skacze :D). Trzeba znać swoje miejsce w szeregu (piłkarskim, oczywiście).

A kim Wisła ma grać ? Jak na obecnie problemy finansowe to i tak dysponujemy dobrą kadrą nieodstającą dużo od czołówki, nawet jesteśmy w tej czołówce.

s1mone 24.07.2015 18:58

Z tym charakterem to poza Sobolem, Głową czy Kosowskim znowu za wielu nie było.
Conajwyżej z większymi umiejętnościami - tu się zgodzę.
My zawsze mieliśmy pecha do właśnie chimerycznych gości ze słabą psychą.

Skład oceniam.... defensywnie.
Chociaż tyle, że Boguski gra za Burego. Wolałbym za Jovicia, ale przynajmniej to jedno skrzydło powinno funkcjonować jakoś w miarę.

fialo 24.07.2015 21:25

Pytanie za 100 pktów.

Czy "piłkarze" do których wymagacie tak bardzo szacunku walczyli dziś o zwycięstwo? Czy z pełną determinacją chcieli wygrać najważniejszy mecz sezonu? Czy Cierzniak gral na czas w 65 minucie? No właśnie.

63.5 Kg 24.07.2015 21:25

Ile tych remisow ....a?
Zakonni jak najbardziej do pokonania...
Sedzia bardzo slaby...
To tak na szybko...

Elendil 24.07.2015 21:25

przetrwaliśmy.

Jović i Brożek dziś najlepsi od nas. Po zejściu Pawła w ogóle nie stworzyliśmy zagrożenia

Ogólnie nuda.

Swoją drogą, jak Cracovia za Zielińskiego może tak dobre wyniki notować grając taki piach?

mitmichael 24.07.2015 21:26

A tak sie odgrazali, ze Nas rozjebia 1-0 :rotfl:

Revolver 24.07.2015 21:26

Kaziu Moskal nie wygrał meczu - po prostu niespodzianka stulecia.

A Boguski ma mniej więcej tyle wspólnego z piłkarzem, co Grodzka z kobietą.

8samuraj 24.07.2015 21:27

Oprawa śmiechu warta http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ecia,id,t.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl