Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [9 kolejka] WISŁA Kraków - Legia Warszawa, 21 września, godz. 18:00! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9345)

domin_czyzyny 18.09.2014 14:10

jeśli gra Głowackiego miałaby być związana z ryzykiem zakończenie rundy jesiennej dla niego, to lepiej aby nie grał.
Tydzień póxniej kolejny ważny mecz z żydami, a później kolejne.

We wszystkich można zdobyć tyle samo punktów.

EDIT: nie sądze, aby to była ściema.

Karherop 18.09.2014 14:26

Powiem tak, nie wydaje mi się, żeby to była ściema, natomiast jestem prawie pewien że Głowa zagra z Legią.

W przeciwnym razie padłby komunikat: "Naciągnięcie mięśnia dwugłowego u Głowackiego - min 2 tygodnie przerwy" a to że lekko go zakuło to równie dobrze może być coś w rodzaju nerwobólu który przechodzi 2 dni po ataku

Brożek grał na blokadach pół rundy wiosennej. Przypuszczam że Głowie oszczędzą meczu z Lechem, ale na Legie wyjdzie choćby miał przyjąć końską dawkę ibupromu :)

El'kabat 18.09.2014 14:44

Ściema i nie ma co .......ic farmazonow i sie rozwodzic o Jezu jak to źle czy bedzie grał Czekaj,Żemło czy inny kosmita.

Tak jak kolega napisał,na pyry pewnie wyjdziemy 2 składem i niech bedzie wola nieba.

Głowa musiałby nogi nie mieć,żeby z Legią nie zagrać.

PiVoSH92 18.09.2014 15:07

Chyba, że mu Franek kamień rzuci, albo cegłę, a on zagłówkuje :D

Donki 18.09.2014 15:14

Sciema pod bukmacherow.
Kursy pójda w gorę, i wtedy Bury zagra grubo na Wisłe. :P

PiVoSH92 18.09.2014 15:24

Z tym Stępińskim to bym nie przesadzał, kilka dobrych meczów i Gułę albo Jankowskiego wygryzie.

ASecond17 18.09.2014 17:18

Panowie, najpierw jest mecz z Legią, Lech później. Arek jest zagrożony absencją, nikt nie ogłosił, że na pewno nie zagra. To pewnie nie ściema, tak jak rok temu z Pawłem Brożkiem, ale dla piłkarzy to też ważny mecz, więc jeśli Arek będzie czuł że da radę - to zagra. Na to liczę.

Apeluję o przypomnienie sobie paru przyśpiewek, np. "Biała Gwiazda na niebie się mieni". Tam w drugiej zwrotce (płonie ognisko...) jest ta sama melodia co w pierwszej (!), a nie refrenowa. Drugi refren idzie od słów: "Cieszą się bo to oni podpalili" - i dopiero od tych słów jest inna melodia.

Ponadto, w "Centralne wojskowe kur*isko sportowe" - drugi wers kończy się opadająco, inaczej niż pierwszy. I na koniec jest: "hej". Podbijam o przesłuchanie sobie tego przed meczem, żeby te pociski też dobrze było słychać, żeby nie było sytuacji że u nas jest rzadka piosenka i Legia się przebija z dopingiem.

s1mone 18.09.2014 18:29

Jeśli zagramy z Głowackim jestem spokojny o dobrą grę, jeśli będziemy w miarę skuteczni to wygramy mecz.

Jeśli zagramy bez Głowy no to mogą być spore problemy.

Mam nadzieję, że jest to tylko zmyłka taktyczna :p

Bo jeśli jest to uraz faktycznie, to co z tego, że zagra np. z Legią, jak z pejsami już nie. Żeby tylko sobie nie dorobił bo potrzebujemy go na przestrzeni całego sezonu.

mitmichael 18.09.2014 18:42

Miejmy nadzieje, ze "Gumis" to bedzie dobre wzmocnienie i bedzie grał na poziomie Dudki i Głowy własnie a nie na poziomie Czekaja.

Fiti 18.09.2014 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1377386)
Jeśli zagramy z Głowackim jestem spokojny o dobrą grę, jeśli będziemy w miarę skuteczni to wygramy mecz.

Jeśli zagramy bez Głowy no to mogą być spore problemy.

Mam nadzieję, że jest to tylko zmyłka taktyczna :p

Bo jeśli jest to uraz faktycznie, to co z tego, że zagra np. z Legią, jak z pejsami już nie. Żeby tylko sobie nie dorobił bo potrzebujemy go na przestrzeni całego sezonu.

Nie kwestionuje tego ze derby są ważniejsze, ale mimo to wole Głowackiego w meczu z Legią... Żydków powinniśmy rozwalić spokojnie nawet z Czekajem.

AntyMod 18.09.2014 21:03

jesli Arek ma ryzykowac to niech nie gra - to tylko kolejny ligowy mecz z 7egia - wiem ze to mega swieto dla pismakow i wiekszosci napalencow dla ktorych jest to jedyny mecz na ktory przychodza/przyjezdzaja na R22 ... ....NAJWAZNIEJSZY MECZ RUNDY JEST ZA TYDZIEN !!!!!! I WTEDY AREK MA BYC GOTOWY NA 100 %

Gwiaździsty 18.09.2014 21:41

Poważnie wierzycie w tą kontuzję ?

jendrus 18.09.2014 21:47

wszyscy mówia ze wisla najwiencej akcki marnuje. A ostatnie 4 strzaly 4 gole z zawisza
To jak legia dzis gra z lokeren to wisla by dala im rade. Bardzo sie gubia z sprzodu, a w defensywie roboty niemieli.

muerte 18.09.2014 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1377408)
wszyscy mówia ze wisla najwiencej akcki marnuje. A ostatnie 4 strzaly 4 gole z zawisza
To jak legia dzis gra z lokeren to wisla by dala im rade. Bardzo sie gubia z sprzodu, a w defensywie roboty niemieli.

Strzałów w słupek Dudki i Jankowskiego oraz dwóch zmarnowanych sytuacji Stilicia to nie było...

:help:

maaarcin 18.09.2014 22:02

Cytat:

A ostatnie 4 strzaly 4 gole z zawisza

Strzałów z Zawiszą było 14, a nie 4.

forthy 18.09.2014 23:47

Z pozytywów. Legia nie dość, że 2 mecz z rzędu ten sam skład, to praktycznie bez zmian (w obu meczach ani jedna zmiana przed 88 minutą). Mogą być ciut zmęczeni ;)

St Yabol 19.09.2014 06:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maaarcin (Post 1377411)
Strzałów z Zawiszą było 14, a nie 4.

chodzi o celne ;)

ASecond17 19.09.2014 09:06

Śniło mi się dziś, że na koniec sezonu zasadniczego mamy 65 punktów, a Legia 66, jesteśmy w tabeli drudzy, a oni pierwsi. W rundzie finałowej oni zdobywają 16 punktów, my 14, ostatnia 37 kolejka na Legii i wygrywamy z nimi i Mistrz na Reymonta.

IncognitoTSW 19.09.2014 09:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ASecond17 (Post 1377433)
Śniło mi się dziś, że na koniec sezonu zasadniczego mamy 65 punktów, a Legia 66, jesteśmy w tabeli drudzy, a oni pierwsi. W rundzie finałowej oni zdobywają 16 punktów, my 14, ostatnia 37 kolejka na Legii i wygrywamy z nimi i Mistrz na Reymonta.

i największy wróg pokonany? :rotfl:

0 22 19.09.2014 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ASecond17 (Post 1377433)

Skoro Legia wygrywa runde zasadniczą to z Wisła gra u siebie. I nie w ostatniej kolejce - bo po zeszłym sezonie są zmiany, "zeby bylo ciekawiej".

Ciekawe co jeszcze się nie sprawdzi z tego snu :)

ABGwislakABG 19.09.2014 11:48

Cytat:

Skoro Legia wygrywa runde zasadniczą to z Wisła gra u siebie
Jedna pomyłka, albowiem ASecond17 napisał (a) :

Cytat:

kolejka na Legii

Donki 19.09.2014 11:58

Komunikat UW

Przed niedzielnym meczem Wisły Kraków z Legią Warszawa grupa Ultra Wisła opublikowała komunikat, dotyczący przygotowanej na to spotkanie oprawy. Poniżej prezentujemy jego treść.

Bracia!

Niedzielny mecz z Legią zbliża się wielkimi krokami, czas znów pokazać na co nas stać i udowodnić wszystkim niedowiarkom, że nie jesteśmy tu przez przypadek.

Aby pokazać wszystkim, że mimo przerwy nie wyszliśmy z formy, przygotowaliśmy na ten dzień prawdopodobnie najbardziej skomplikowaną oprawę w naszej historii. Apelujemy do wszystkich kibiców zasiadających tego dnia na sektorze C o wejście na stadion wcześniej niż zwykle, 20 minut przed meczem powinien być już wypełniony po brzegi. Nie jest to wielkie wyrzeczenie a znacznie wpłynie na jakość prezentacji. Na każdym krzesełku zostanie rozłożona instrukcja, prosimy o potraktowanie tego poważnie i zapoznanie się z nią przed pierwszym gwizdkiem. W czasie prezentacji oprawy schody muszą być puste, nikt nie może na nich stać, wszystkie krzesełka muszą być zajęte.

Tak naprawdę w momencie otwarcia bram nasza rola już się kończy, wtedy już wszystko zależy od Was. Pokazaliście nieraz, że można na Was liczyć, a jedyne czego wymagamy, to dokładne zapoznanie się z treścią instrukcji i wykonanie jej, co wbrew pozorom jest dość proste, ale każdy musi się skupić. Więcej dowiecie się już na sektorze, słuchajcie też uważnie poleceń z gniazda i patrzcie co się wokół Was dzieje. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, będzie się z czego cieszyć. Są tacy, którzy zarwali niejedną noc siedząc nad tą oprawą, nie pozwólmy, żeby cała praca poszła na marne.

W niedzielę wszystkie drogi prowadzą na Reymonta, cała Wisła zawsze razem!
Ultra Wisła.

I nie pchać się jak pojebani na C3 przynajmnie podczas oprawy tylko zajmować miejsca przy pleksie po bokach trybuny C.

OpEnTaNy 19.09.2014 12:11

Niech kazdy kto idzie pierwszy raz na C ewentualnie ma maly staz na Wisle niech przeczyta to 50 razy !!! Zrobmy legi pieklo !!!

St Yabol 19.09.2014 13:04

proponowalbym napisac SKWK od razu, że nie będzie piro i że umywa od tego ręce :D żeby nie było afery ;) o ile faktycznie nie będzie:mysli:

kreseq 19.09.2014 18:02

Nic tylko grać i uradować kibiców :) Mecz o 1,5 punkta, pełne trybuny, świetna oprawa i Stilic vs Radovic.
Byle poziom był taki, by o tym meczu było głośno nie tylko ze względu na drużyny w nich grające.
Licze że Głowacki jednak zagra. Najmocniejsze składy i jedziemy. Wygra lepszy albo sędzia :P
Do zobaczenia na stadionie :)

Mario Nh 19.09.2014 18:49

To będzie taki mecz jak sprzed kilku laty. Fantastyczna atmosfera na trybunach. Obie drużyny w gazie. Legia z swoją serbską gwiazdą (Kiedyś S. Svitlica, dziś Radović), nasza drużyna zbudowana głównie w oparciu o polskich piłkarzy.

palikot 19.09.2014 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1377502)
Nic tylko grać i uradować kibiców :) Mecz o 1,5 punkta, pełne trybuny, świetna oprawa i Stilic vs Radovic.
Byle poziom był taki, by o tym meczu było głośno nie tylko ze względu na drużyny w nich grające.
Licze że Głowacki jednak zagra. Najmocniejsze składy i jedziemy. Wygra lepszy albo sędzia :P
Do zobaczenia na stadionie :)

Już przed meczem się zaczynacie tłumaczyć? :D

La Furia Dell' Est 19.09.2014 21:02

Cytat:

Caps lock jak widać jednak masz. Szacunku do Klubu za grosz. :pala:

Grisza1 19.09.2014 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1377516)
Caps lock jak widać jednak masz. Szacunku do Klubu za grosz. :pala:

Ani do klubu, ani do języka ojczystego.

jendrus 20.09.2014 10:43

Jestem z Tarnowa szkoda że nie mam możliwości być na tym meczu ;( Jestem ciekawy oprawy :D i gry zawodników

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl