Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [3 kolejka] Lech Poznań - WISŁA Kraków, 3 sierpnia, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9322)

63.5 Kg 03.08.2014 18:27

3 mecz i 3 brameczka Buchalika...

Kocur 03.08.2014 18:37

Hehe - właśnie miałem to napisać - ale co tam, Smuda rację mieć musi - podobnie jak z Sobolem ...

Edit. 3 mecze 4 bramki

63.5 Kg 03.08.2014 18:49

Ojj ale boli tego treneiro wprawoadzanie tych młodych...
3 mecze-4zmiany...

piotrek06 03.08.2014 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1370795)
Ojj ale boli tego treneiro wprawoadzanie tych młodych...
3 mecze-4zmiany...

Akurat dzisiaj nie można się o to czepiać

-Goral- 03.08.2014 18:58

Brawo Wisła, brawo Smuda, brawo Boguski.

4karol4 03.08.2014 18:58

I gdzie macie ten pogrom? :) Zawsze trzeba wierzyć w Wisłę jakby nie była - taka dedykacja dla niektórych.

Kamson 03.08.2014 18:59

Guerrier uratował tyłek... Brożka :) najlepszy nasz mecz w ofensywie od dawien dawna, gdyby Paweł nie zagrał najgorszego meczu w karierze to Amica do przerwy dostałaby piątke

W końcu troche radości :)

Co się stało dziś z Boguskim? Zagrał lepiej niż za swoich najlepszych lat.

Patryko 03.08.2014 19:00

Wynik marzenie. Szkoda Pawła, przy stanie 4:0 nie byłoby nerwowej końcówki. Bardzo duży błąd Buchalika, który mógł nas kosztować 2 punkty.

Krav 03.08.2014 19:00

przeszczęśliwy jestem że wygraliśmy z tymi k.urwami we Wronkach, a mina Rumaka po 3 bramce bezcenna. BARDZO BARDZO ważne 3 pkt !

fialo 03.08.2014 19:02

Kwestia "przydatności" Michała Buchalika w naszym składzie mamy chyba rozwiazana. Podobnie jak porównania z Miskiewiczem. Dzięki Bogu, że tym razem się sfarcilo.

silver03 03.08.2014 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1370794)
Hehe - właśnie miałem to napisać - ale co tam, Smuda rację mieć musi - podobnie jak z Sobolem ...

Edit. 3 mecze 4 bramki

Smuda nie chciał Miśkiewicza? Czy chodziło o niedogadanie się co do $ z JB? Trzymajmy się faktów.

Mario Nh 03.08.2014 19:03

Jezu, miesiąc z życia wyjęty.

Brożek mógł strzelić 4 gole.
Wreszcie dobra taktyka Smudy, a te wszystkie opowiadania o ofensywnej grze były tylko zasłoną dymną. Wreszcie zagęszczenie środka w defensywie i gra kontrą.
Brawo Wisła!

Dziś Buchalik zawalił bramkę, ale generalnie nie jest wart takiej krytyki za całokrztałt w trzech meczach.

Wisła 5, Cracovia 0.

Matejas_ 03.08.2014 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1370793)
3 mecz i 3 brameczka Buchalika...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1370800)
Wynik marzenie. Szkoda Pawła, przy stanie 4:0 nie byłoby nerwowej końcówki. Bardzo duży błąd Buchalika, który mógł nas kosztować 2 punkty.

Który to już mecz Brożka, w którym rażąca nieskuteczność naraża nas na utratę punktów? Szkoda że Brożek nie jest tak samo obiektywnie przez Was oceniany jak Buchalik?

ps. szkoda, że nikt nie napisał jeszcze że bramkę z Łęcznej, z Piastem i wolnego z Lechem Miśkiewicz by wyjął z palcem w dupie, bo jest wyższy :D

La Furia Dell' Est 03.08.2014 19:06

i jak nie KOCHAĆ tego Klubu;)

kpn 03.08.2014 19:06

Paweł Brożek to najpierw niech sie dobrze wykuruje, bo jego nieporadnośc i niepewność było, ąż nadto widać

3 mecze, 5 pkt, bez porazki... nie ma lipy jak na dzisiejszą Wisłe

riv 03.08.2014 19:07

Z chorzowskiego zaciągu największe szanse, by stanowić wzmocnienie nie dawałem właśnie Buchalikowi. Jak na razie każdym meczem przekonuje mnie jak bardzo się pomyliłem. Za to Sadlok mega pozytywnie - nie spodziewałem się.

Co do meczu:
- Paweł Brożek powinien z Poznania na piechotę wracać a potem wystawić pomnik Dzikiemu Donaldowi
- Boguski zagrał świetnie! Chyba jego najlepszy mecz od trzech lat
- Smudzie chyba trzeba napisać, że może wykorzystać trzy zmiany i nikt mu za to głowy nie urwie. Mamy wąską kadrę, trzeci mecz a w ani jednym nie wykorzystał wszystkich dostępnych zmian. Jak tak dalej pójdzie po połowie rundy będą grać juniorzy bo podstawowym zawodnikom zwyczajnie zabraknie sił

DysoN 03.08.2014 19:07

Dawno nie czulem tylu emocji co w dzisiejszym meczu :) Najwazniejsze ze ostatecznie udalo sie wygrac :)
Zgadzam sie z komentatorami ze to byl mecz Boguskiego. Od nie pamietam kiedy Boguski zagral bardzo dobrze i to na nienaturanej dla niego pozycji. Zasadniczo caly zespol zagral dobrze z wyjatkiem Brozka i Buchalika. Nie bede sie juz tu rozdrabniac ale chcialem podkreslic takze dobry mecz Urygi. Bodaj chyba najlepszy w pierwszym zespole.
JJJBG!

TSWthedues 03.08.2014 19:10

Dokładnie Matejas_, Misiek przy wielu wolnych puszczał podobne piłki. Buchalika oceniajmy dopiero po rundzie, przyjdzie mecz gdzie wszyscy będą go całować po stopach/rękach za swoje interwencje.

Szacunek dla chłopaków, że grali do końca i mamy 3pkt. Ogromny szacunek dla zaszczutego Boguskiego, który może być objawieniem tej rundy na pozycji def/ofen pomocnika jeśli Franz będzie stosował podobną taktykę.

mitmichael 03.08.2014 19:12

Jestem pozytywnie zaskoczony bo nie sadziłem, ze wyjdzie nam taki mecz z Lechem. Szkoda akcji Brozka mogło byc przynajmniej 4/5-0 juz w 1 połowie i byłoby po zabawie a tak trzeba było przezyc horror. Na szczescie 3 punkty jada do Krakowa, nic tylko sie cieszyc :D W konkursie dałem 3-1 dla Lecha ale jak mam takim sposobem tracic punkty to moge to robic co mecz :P Najgorszy na boisku Brozek za te akcje i Stilic, najlepszy Boguski a zaraz po nim Garguła, dobrze sie zaprezentował rowniez Uryga co akurat było dziwne. A Brozek powinien dac jakis prezent Donaldowi za uratowanie dupska, albo wybrac sie z nim na zaklupy do Galerii :D

mexykaniec 03.08.2014 19:12

Gdzie jest ten, co pisał o sparciałym trenerze? :D

mtk 03.08.2014 19:12

ps. szkoda, że nikt nie napisał jeszcze że bramkę z Łęcznej, z Piastem i wolnego z Lechem Miśkiewicz by wyjął z palcem w dupie, bo jest wyższy
Miśkiewicz wyjąłby to z palcem w dupie, bo jest LEPSZY. Miał trudną sytuację zastąpienia Pareiki z dnia na dzień i temu podołał. Buchalik tego nie potrafi. Jest słabym bramkarzem co udowodnił (3 macze 3 jego bramki). Miśkiewicz w trakcie całego sezonu zawalił 2.
Porównywanie Buchalika do Miśka to lekki nietakt.
Mieliśmy bramkarza, który słabo grał nogami, teraz mamy takiego, który słabo gra rękami.

-Goral- 03.08.2014 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mtk (Post 1370817)
ps. szkoda, że nikt nie napisał jeszcze że bramkę z Łęcznej, z Piastem i wolnego z Lechem Miśkiewicz by wyjął z palcem w dupie, bo jest wyższy
Miśkiewicz wyjąłby to z palcem w dupie, bo jest LEPSZY. Miał trudną sytuację zastąpienia Pareiki z dnia na dzień i temu podołał. Buchalik tego nie potrafi. Jest słabym bramkarzem co udowodnił (3 macze 3 jego bramki). Miśkiewicz w trakcie całego sezonu zawalił 2.
Porównywanie Buchalika do Miśka to lekki nietakt.
Mieliśmy bramkarza, który słabo grał nogami, teraz mamy takiego, który słabo gra rękami.

Stary, Amica rozje.ana w Poznaniu. Pijemy a nie o jakimś Miśkiewiczu. Jakby był z niego taki kozak to by jakiś klub już znalazł.

Mario Nh 03.08.2014 19:19

Gościu rozegrał na dobrą sprawę trzy mecze a Wy go już skreślacie. Głowa pod kran.
Na dobrą sprawę w stu procentach i bez dyskusji zawalił tylko dzisiejszą bramkę.

Paweł Brożek. Hm. Tego pana nie opłaca się trzymać na boisku na siłę gdy nie jest w stu procentach zdrowy.

Wiele meczów na wyjeździe Smuda przegrał już w szatni, dziś wreszcie wyciągnął wnioski. Oby to nie był wypadek przy pracy.

christof20 03.08.2014 19:19

Brożek jest winny Donaldowi zgrzewkę piwa.
Przed meczem spodziewałem się ciężko wywalczonego remisu, a tu taka niespodzianka :) Mogłoby być jeszcze lepiej, gdyby Paweł miał lepiej nastawiony celownik, a tak mieliśmy nerwówkę pod koniec. No ale najważniejsze, że 3 pkt nasze :)

La Furia Dell' Est 03.08.2014 19:21

2-3 Wisła Wisła Wisła

Kocur 03.08.2014 19:25

Myślę że każdy właśnie pije że Amica dostała w dupę - co nie powinno przysłaniać faktu że mamy cienkiego bramkarza.

Oby szczęście dopisywało.

Mario Nh 03.08.2014 19:26

"Niepokonana... !" :alleluja:

domin_czyzyny 03.08.2014 19:26

Ja pije!!!! ;) wygrana z amiką w pyrlandii to zdarzenie wyjatkowe!
Niepokonana...

piotrek06 03.08.2014 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1370821)
Paweł Brożek. Hm. Tego pana nie opłaca się trzymać na boisku na siłę gdy nie jest w stu procentach zdrowy.

Szczerze mówiąc to wole takiego Brożka który dochodzi do sytuacji ale ich nie wykorzystuje niż kombinowanie z Gargułą na szpicy i walenie głową w mur bo takie sytuacje ja miał dzisiaj choć niewykorzystane to chociaż napędzają zespół do kolejnych ataków a walenie głową w mur bez rezultatów działa odwrotnie. Oczywiście najlepiej mieć takiego Brożka jak z Pogonią w zeszłym sezonie:D

Mario Nh 03.08.2014 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek06 (Post 1370828)
Szczerze mówiąc to wole takiego Brożka który dochodzi do sytuacji ale ich nie wykorzystuje niż kombinowanie z Gargułą na szpicy i walenie głową w mur bo takie sytuacje ja miał dzisiaj choć niewykorzystane to chociaż napędzają zespół do kolejnych ataków a walenie głową w mur bez rezultatów działa odwrotnie. Oczywiście najlepiej mieć takiego Brożka jak z Pogonią w zeszłym sezonie:D

Jasne, ze tak. Gdy jest jednak kontuzjowany to moze jednak lepiej postawić na Donalda lub T. Zająca? Chociaż 45 minut.

Nieważne dziś to. :-D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl