![]() |
Ale łomot :shock:
|
Cytat:
Przyznam, ze jestem zaskoczony, szczególnie po dobrym początku Hiszpanów. Karny dla mnie słusznie podyktowany, obrońca dał argument sędziemu by ten odgwizdał jedenastkę. Przy trzecim golu raczej był faulowany Casillas, inna sprawa czy w ogóle zdołałby wybić tą piłkę. Bramka RVP niecodzienna. :shock: Człowiek który, był cieniem samego siebie w tym sezonie odpalił z pierwszym meczem. To będą ciekawe mistrzostwa. Zakładając, że Chile upora się dzisiaj z Australią, wcale Hiszpania nie musi być pewna awansu. |
No jak wygraja z Chile i Australia to wcale:D Ja tam uwazam, ze wyciagna wnioski i pomimo tego ze Chile to nieobliczalna druzyna to Hiszpanie dadza rade wyjsc z grupy. Poza tym wcale nie jest powiedziane, ze Holandia wygra oba pozostale mecze wiec jeszcze moze byc ciekawie.
|
Australia to tutaj chłopiec do bicia, Chile też wydaje się być poziom niżej od drużyn europejskich. Hiszpania musi wygrać w 2 kolejce z Chile bo jak nie to będzie duży kłopot.
Przypominam, że druga drużyna z tej grupy w 1/8 zagra z pierwszą z grupy brazylijskiej. Brazylia-Hiszpania w 1/8? Będzie się działo. |
Chile z przodu mają niezłą pakę, szkoda że obrona jest taka chujowa.
Ale co zrobił Łysy z Ramosem to upokorzenie Hiszpana, Casillas to już dawno powinien zejść ze sceny |
Nie spodziewałem się, że Hiszpanie stracą 5 bramek. Jednak ich sposób gry już dawno został rozgryziony i będzie coraz mniej skuteczny. Według mnie 3 bramka nie powinna zostać uznana, bowiem w mojej ocenie był faul na bramkarzu. Z drużyny Hiszpanii najbardziej szkoda mi właśnie Casillas'a.
|
Tak sobie myślę, że ta Australia to taki poziom Polski.
To znaczy Polska by z nimi powalczyła. :) Obrona Chile też może inaczej wyglądać przy innym ustawieniu taktycznym. Trener Chile nie wyjdzie chyba tak ofensywnie na Hiszpanie, mimo wszystko. To nie Smuda. :) Dzisiaj trzymam kciuki za Anglię. |
Dziś obstawiony Urugwaj.. chociaz trener na konferencji opowiadał ze gra dziś bez Suareza.. po północy Anglia której gorąco kibicuje :)! A więc typy Urugwaj na czysto 1 oraz Anglia z Włochami 1x.. jedziemy
|
Holandia wczoraj zmiazdzyła system kto by sie spodziewał, ze tak zleja Hiszpanow. Zobaczymy jak ci teraz odpowiedz albo uda im sie jak w 2010 roku albo nie. Dzisiaj znowu Anglia - Włochy czyli kolejny hit oby byl tak samo ciekawy jak ta wczorajsza potyczka Mistrzow i Wicemistrzow swiata
|
Kolumbia to bedzie czarny kon .Zobaczycie.Juz 1:0
|
Tych czarnych koni to już z 10 sądząc po tym jakie ludzie wypisują dziwy.
|
W Kostaryce Junior Diaz:) z nowym fryzem:)
|
Załatwił karnego Urugwajowi :D
|
heh, koniec Junior średni ale na pewno nie najsłabsze ogniwo, pod koniec spotkania parę dobrych odbiorów:) no i kolejna niespodzianka:) Kostaryka ogrywa faworytów do tytułu:)
|
Jako, że kibicuje Arsenalowi wypowiem się na temat dzisiejszej gwiazdy meczu.
Arsene Wenger już zaciera ręce. On i cała sieć skautów od dłuższego czasu przemierzają cały świat w poszukiwaniu napastnika światowej klasy a tymczasem może się okazać, że kogoś takiego mają u siebie. Byłaby to niesamowita historia. Choć za wcześnie wyrokować. Ten mecz to kolejny wysłany sygnał tego zawodnika by dać mu szanse w Londynie. Pierwszym poważnym był gol strzelony w Lidze Mistrzów przeciwko Manchesterowi United. Ostatnio byłem chyba pod taki wrażeniem młodego zawodnika, gdy oglądałem Suareza, jeszcze jak grał w Groningen. :D PS. Jacek Gmoch zniszczył dziś jednak wszystkich, sugerując w studiu tvp, że mecz Kolumbia- Grecja byłby lepszy gdyby ta stacja rozstawiła lepiej swoje kamery. :) |
Szlag człowieka może trafić. Miałem do wygrania 34 zł [poprzednie 3 mecze trafiłem] to Urugwajski "Tutenchamon" z nr 17 ze spółką zepsuli mi kupon. Niby niewielka kasa, ale na pół litra i przepite w sam raz by wystarczyło.
|
Cytat:
|
A moze tak Kostaryka czarnym koniem? zagrali dzisiaj swietnie chociaz troche im sedzia pomogł bo przy bramce na 2-1 był spalony. Zobaczymy co jeszcze pokaze Belgia i Szwajcaria czyli druzyny, ktore na prawde maja bardzo ciekawe składy, zwłaszcza Belgia
|
Honduras najzabawniejszą jak dotąd drużyną na MŚ. Bramkarz wtaczający sobie piłkę do bramki, w obronie stukilowe miśki (nr 3,5 no i Osman) złapane na plantacjach batatów, kolejny misiek Palacios przegoniony z boiska po śmiesznym faulu. No i próbujący robić trochę wiatru Boniek.
|
Honduras ewidentnie odstaje, obrona jak grupa szukajaca mocnych wrazen.
Zerkam na BiH i jakos nie moge oprzec sie wrazeniu, ze brakuje im zawodnika o cechach Stilica. Argentyna bez cudow, ale raczej pewnie i przy jak najmniejszym nakladzie sil |
Francja również blado wyglądała do 44 minuty.
Ciężko wyrokować po pierwszym meczu kto będzie walczył o finał a kto polegnie jeszcze w fazie grupowej. Dziś dobry mecz się kroi. |
Argentyna wyglądała wczoraj, jakby pierwszy raz ze sobą grali. Liczba niewymuszonych strat i podań w aut na poziomie reprezentacji Polski. Pomysł kończył im się w okolicach pola karnego, zakładając, że nie pod drodze nie podali do Bośniaka.
Wyjść z grupy pewnie wyjdą, ale zajścia wyżej im nie wróżę po tym meczu. Chyba że przed tym meczem mieli jakieś zbiorowe zatrucie i jeszcze nie zaczęli grać na poważnie. |
A ja tam odniosłem wrażenie, że i Argentyńczycy i Francuzi zagrali jakby na pół gwizdka. Nie było wielkiej potrzeby forsowania tempa to nie forsowali. Oczywiście - casus Urugwaju pokazał, że ... różnie to bywa.
Dziś hicior numer 3 w fazie grupowej, prawdę powiedziawszy stawiam jednak na Portugalczyków, którzy po wielu upokorzeniach ze strony Niemców, chyba wreszcie są w stanie z nimi powalczyć na serio. Najbardziej jednak czekam na środę i czwartek i OBY pożegnanie Hiszpanów i Urusów, którzy rozczarowali mnie najbardziej. ;) |
Moim zdaniem Urusi nie wyjdą z grupy, a Hiszpanie tak bo zdołają wygrać z Chile, a ostatni mecz z Australią będzie formalnością.
|
Jak oceniacie czerwień dla Pepe? Dla mnie to przesada, żółta kartka maksymalnie.
To było przyłożenie głowy i dyskusja, a nie uderzenie. |
Żółte na pewno - czy tylko przyłożył głowę czy stuknął z baranka to mniej istotne - zgodnie z przepisami czerwień.
Czarnemu nerwy puściły a sportowiec na tym poziomie nie może dać się sprowokować. Inna sprawa że Niemcy grają jak na sparingu i Portugalia wygląda jak rezerwy. Edit1. poza tym jakby to zrobił po kryjomu to może jeszcze ok ale nie w momencie jak 5 kamer akurat pokazuje jak gość mu wali z grzywy :) Edit2. sędzia się właśnie walnął bo dałbym karnego dla Krystyny Edit3. pozamiatane 4 |
Niemcy melduja wykonanie zadania :) Portugalia nie dosc, ze od poczatku poza jedna kontra grała słabo to jest Pepe zachował sie jak zwykle czyli jak idiota. Niemcy nawet na 100% grac nie musieli
|
Bardzo dobra zwłaszcza I połowa Niemców choć oczywiście pamiętajmy, że dość szybko skasowali potencjalnego snajpera Portugalii, potem wyleciał Pepe, a Ronaldo daleki od formy (na ile on jest zdrowy, a na ile gra na prochach, blokadach itp.?).
|
Dla Niemców dużą strata jest brak Reusa. Obok Oezila to kluczowa postać w kreowaniu gry, Goetze spartolił wszystko co mógł. Z Reusem wynik by oscylował pod 7-0... nawet przy takim zwalnianiu gry w II połowie przez Niemców.
Wiadomo to co zawsze, Niemcy będą się liczyć w walce o medale (pytanie jakie?) ale do złota może im właśnie zabraknąć (powtórzę się) Reusa. BTW Łysy tak mi popsuł nastrój swoim niszczeniem Wisły że dopiero 3 mecz oglądnąłem z tych MŚ... jak nigdy. Przy łysym Bednarzu nawet zupa i futbol gorzej smakują:) |
Po tym meczu wiem ,ze Szkopy mistrzostwa nie zdobeda. Za dobrze zaczeli:)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl