Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [32 kolejka] Wisła Kraków - Pogon Szczecin, sobota 3 maja godz. 20.30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9271)

huberix 04.05.2014 17:39

Czekaj na wielki plus. Stilić-Chrapek ; idealne zestawiene, świetnie sie uzupełniali
Sarki zagrał najlepsze spotkanie w barwach Wisły.
Podsumowywując innych piłkarzy to:
-Stjepa ładnie walczył. Świetnie zastępuje Sobola. Oczywiscie do Radka mu daleko, ale pokazuje że chce walczyć i z jesieni na wiosne zaliczył super progres.
-Broziu odrodzony jak feniks z popiołów.
-Dudka gra coraz lepiej, widać że brak gry przyczynił się bardzo negatywnie na jego formę, ale faktycznie w nast. sezonie powinno być już bardzo dobrze.

darean 04.05.2014 17:59

Faktycznie zmiana o 100% , zupełnie inny zespół , kasa wpłyneła , kontrakty mają być podpisane do meczu z zawiszą , i świeżość wróciła :) oby tak dalej

ale zastanawia mnie to samo co resztę jak można przegrać 5 meczy pod rząd i to też z takimi drużynami co są gdzieś na dole tabeli czyżby piłkarze aż takimi aktorami byli ?

anthony09 04.05.2014 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1359857)
Czekaj na wielki plus. Stilić-Chrapek ; idealne zestawiene, świetnie sie uzupełniali
Sarki zagrał najlepsze spotkanie w barwach Wisły.
Podsumowywując innych piłkarzy to:
-Stjepa ładnie walczył. Świetnie zastępuje Sobola. Oczywiscie do Radka mu daleko, ale pokazuje że chce walczyć i z jesieni na wiosne zaliczył super progres.
-Broziu odrodzony jak feniks z popiołów.
-Dudka gra coraz lepiej, widać że brak gry przyczynił się bardzo negatywnie na jego formę, ale faktycznie w nast. sezonie powinno być już bardzo dobrze.

Powiedzcie mi dlaczego Sobolewski jest celebrowany za swoją "nie najlepszą" grę w ostatnim okresie ?? Przecież jego gra z Wilkiem dopuściła do tego że byliśmy najgorzej grającą drużyną w ekstraklasie! Sobolewski grał tak słabo, że rozmieniał się na dobre a wszyscy go chwalą za ten ostatni okres, według mnie niepotrzebnie.

s1mone 04.05.2014 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1359861)
Powiedzcie mi dlaczego Sobolewski jest celebrowany za swoją "nie najlepszą" grę w ostatnim okresie ?? Przecież jego gra z Wilkiem dopuściła do tego że byliśmy najgorzej grającą drużyną w ekstraklasie! Sobolewski grał tak słabo, że rozmieniał się na dobre a wszyscy go chwalą za ten ostatni okres, według mnie niepotrzebnie.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Kolega napisał do Radka mu daleko. I to prawda. Ale raczej nie pisał o Radku z okresu schyłkowego tylko pisał ogólnie. Także jak już porównywać to do Radka w tym samym wieku co Ostoja. A tu już niestety jest przepaść.

dominatorbj 05.05.2014 07:42

Zdecydowanie jeden z najlepszych meczów Wisły w przeciągu ostatnich kilku lat.
Na pochwałę zasługują wszyscy.

Co się stało, że nastąpiła taka zmiana? A no taki futbol, że dziś wygrywasz z Chelsea 3-1 aby za pare dni dostać 2 w plecy walcząc o mistrza.

Myślę, że ta rozmowa Smudy z Cupiałem i komunikaty jakie poszły po tym spotkaniu do piłkarzy na pewno pozytywnie zadziałały. Wszystko się rozwaliło jak zaczęły się problemy z racami + plaga kontuzji.
więc tutaj bym doszukiwał się odrodzenia zespołu. A zespoły z którymi przegrywaliśmy ostatnio walczyły o życie więc to też trudny przeciwnik. Od teraz walcząca o mistrza Chelsea dostała w tyłek z Norwich.
No a nikt nie powie, że Mou to słaby trener a Chelasea ma do bani piłkarzy.

Swoją drogą zastanawia mnie jakie trzeba mieć odniesienie i do czego żeby powiedzieć, że w sezonie w którym mieliśmy spadać z ligi (straciliśmy sporo zawodników, masa kontuzji), a walczyliśmy przez długi czas o majstra (byliśmy liderem), teraz mamy szanse na puchary.. żeby powiedzieć, że to słaby sezon ;)

Taką Wisłe jak z Pogonią chciałoby się widzieć co mecz chociaż to nie realne. Liczę na walkę w następnych meczach i po chichu liczę na puchary.

Matejas_ 05.05.2014 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1359857)

Niemniej jednak prędzej wystawiłbym na lewej obronie Dudkę z gipsowym butem i zawiązanym jednym okiem niż Brożka, który zawalił nam kilka meczy tej wiosny... Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie Pietia będzie wspierał poczynania Żurawskiego w Porońcu Poronin :)

SharksiK 05.05.2014 08:59

Mou to strasznie słaby trener a Chelsea ma jeszcze słabszych piłkarzy. Wisła leje takich leszczy a majstra to ja mam na budowie.

Lechista69 05.05.2014 09:26

Wisła walczy zawsze o mistrza !!! O majstra to może walczyć ale amica poznań! ://

Swoją drogą skąd te komunikaty że piłkarze dostali siano i zaczęli nagle grać ??

ulTraS 05.05.2014 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1359895)
Swoją drogą skąd te komunikaty że piłkarze dostali siano i zaczęli nagle grać ??

To czym wytłumaczysz nagły przypływ dobrej gry Wisły w tym meczu? Cudowne uzdrowienie, przez 5 ostatnich meczy kopali sie po czołach, prosto piłki nie potrafili kopnąć do kolegi z drużyny który stał parę metrów dalej. Dla mnie to był sabotaż i tyle.

Lechista69 05.05.2014 10:02

Cud nad Wisłą.. a tak serio to nie chce wierzyć że oni tyle meczy zawalili bo chcieli to zrobić.. to nieprofesjonalne i haniebne :f

JacobCFC 05.05.2014 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1359895)
Wisła walczy zawsze o mistrza !!! O majstra to może walczyć ale amica poznań! ://

A co Ty myślisz, że nagle zjawił się Panoramiks, zrobił magiczny napój i dostali super mocy? :lol:
Pomyśl jeśli potrafisz.

KrzychooR 05.05.2014 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1359908)
A co Ty myślisz, że nagle zjawił się Panoramiks, zrobił magiczny napój i dostali super mocy? :lol:
Pomyśl jeśli potrafisz.

Ej.... A o cudach Smudy ani słowa? :lol:

Viper 05.05.2014 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1359899)
Cud nad Wisłą.. a tak serio to nie chce wierzyć że oni tyle meczy zawalili bo chcieli to zrobić.. to nieprofesjonalne i haniebne :f

A może po prostu efekt zajechania po przygotowaniach do wiosny minął. Odzyskali świeżość i teraz mają powera. Tyle...

Ajax 05.05.2014 12:41

Jest euforia jest pięknie itp.

Niestety jest mała sprawa którą zauważyłem w meczu z Pogonią.

Oni grali bardzo daleko od naszych nie było praktycznie w ogóle pressingu. Moim zdaniem stąd tak koronkowa i dobra gra Wisły.

Obawiam się, że jeśli przeciwnik postawi wyżej poprzeczkę powrócą stare błędy i problemy.
Nie potrafimy rozgrywać piłki pod pressingiem.

filemon 05.05.2014 13:08

Z kolei ja chciałem zwrócić uwagę na inny aspekt. Możliwości rozwiązania akcji.
Praktycznie przy każdej bramce mogliśmy ją strzelić inaczej, bo wielość zawodników z przodu umożliwiała kilka rozwiązań.

Pierwsza bramka: Inteligentnie i w tempo Dudka, inteligentnie Sarki, Burliga jak zwykle chaotycznie (jestem bliski pewności, że kopnął tę piłkę "w ciemno"), potem przytomnie Stilić, dobrze fizycznie Chrapek i znów przytomnie Brożek. Dudka 1, Sarki 2, Burliga 3, Stilic 4, Chrapek 5, Brozek 6, jeszcze obok stał pusty Guerrier (7), a tuż przed polem karnym Stjepanović (8). Atakowaliśmy ośmioma (!) zawodnikami. Jakaż to jest gigantyczna różnica w porównaniu do niektórych minionych spotkań.

Druga bramka: Dobre ustawienie przed polem karnym. Guerrier, Stjepanović i Stilić są tak ustawieni, że kontrolują wszystkie strefy.

Przy okazji bomby Sarkiego z 23 minuty: Sarki, Chrapek, Burliga, Brożek, Guerrier i Stilic. 6 (z przewagą) w kontrze.

Trzecia bramka: choć początkowo Sarki musiał wykonać indywidualny rajd, to potem Stilic miał wieele możliwości zagrań w ataku.

Itd. nie mówiąc już o bramce Brożka, gdzie także mógł podać, a wykonał to fenomenalnie. To napawa optymizmem.

Tylko niech ktoś wytłumaczy Guerrierowi spalonego i pozycję spaloną, bo gość pali bardzo dużo akcji i powyższych sytuacjach choć nieraz uczestniczył, to także nieraz był na pozycji spalonej.

Byle do przodu, atak fajnie funkcjonował :-) I brawa dla Czekaja!

SharksiK 05.05.2014 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ulTraS (Post 1359897)
To czym wytłumaczysz nagły przypływ dobrej gry Wisły w tym meczu? Cudowne uzdrowienie, przez 5 ostatnich meczy kopali sie po czołach, prosto piłki nie potrafili kopnąć do kolegi z drużyny który stał parę metrów dalej. Dla mnie to był sabotaż i tyle.

Mozna tez zalozyc, ze po tym jak wyplynely informacje o zajebistym wychodzeniu Jacusia na prosta oraz zadluzeniu klubu siegajacym nawet dostawcy koszulek, zrozumieli ze tutaj gora rok kopania i zwijamy biznes. Po prostu walcza o kontrakty...w nowych klubach.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl