![]() |
Cytat:
|
----Pawełek---
-----Burliga--Czekaj--Jop--Vidlicka -Burdeński--Łobodziński--Oproiescu Zobacz więcej na: http://www.wykop.pl/link/1566937/wis...go-pilkarza/Op Oproiescu Zobacz więcej na: http://www.wykop.pl/link/1566937/wis...cego-pilkarza/ Oproiesku--Diaz-- Beto -- Sikorski |
Fajny temat, ja też swoją dam. Pewnie wielu kontrowersji w niej nie znajdziecie:
Pareiko Baszczu - Głowacki - Marcelo - Cleber Błaszczykowski - Szymkowiak - Sobolewski - Melikson Franek - Żuraw Tak, przepchnąłem dwóch lewonożnych graczy ze środka na lewą flankę, ale to był jedyny sposób, aby ich zmieścić do 11tki, a w mojej opinii zasłużyli :) |
BRAMKARZ: Dolha
OBROŃCY: Marcin Baszczyński, Arek Głowacki, Kłos POMOCNICY: Uche, Cantoro, Szymkowiak, Melikson, Kosowski NAPASTNICY: Tomasz Frankowski, Maciej Żurawski REZERWA: Majdan, Cleber, Błaszczykowski, Moskalewicz |
Cytat:
Mój skład: Pareiko Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Mijailovic Uche, Sobolewski, Szymkowiak, Kosowski Frankowski, Żurawski Rezerwa: Dolha, Cleber, Melikson, Brożek |
Szczęsny - Baszczyński, Marcelo, Głowacki, Giszka - Iwan, Sobolewski, Szymkowiak,Kosowski - Frankowski, Żurawski
rezerwa: Sarnat, Cleber, Melikson, Kulawik, Moskal, Paweł Brożek |
Pareiko
Baszczyński-Głowacki-Marcelo-Cleber Błaszczykowski-Sobolewski-Szymkowiak-Kosowski Żurawski-Frankowski Cleber z konieczności na lewej, ale grzechem byłoby go nie wymienić: Rezerwowa 11: Sarnat Singlar-Moskal-Kłos-Stolarczyk Uche-Melikson-Cantoro-Zieńczuk Paweł Brożek-Biton I jeszcze najgorsza 11 Jovanic Vidliczka-Jop-Branco Dawidowski-Varga-Kukiełka-Łobodziński Beto-Hristov-Kmiecik |
Majdan-A.Szymanowski Glowacki Musial Skrobowski-Szymkowiak Nawalka Iwan-Frankowski Kmiecik Zurawski
|
Jakoś nie chce mi się myśleć nad najlepszymi więc w tej chwili moja jedenastka rozczarowań/dziadów ery TF:
Trabalik - Kaczor, Thwaite, Varga, Frederiksen - Chiacu, Deci, Ouadja, Dawidowski - Omeonu, Hristov Odpuściłem wychowankom |
Pareiko - Marcelo - Głowacki - Cleber - Uche - Błaszczykowski - Szymkowiak - Kosowski - Melikson - Żurawski - Frankowski.
|
Gonet - A. Szymanowski, Głowacki, Marcelo, A. Musiał - Nawałka, Szymkowiak, Iwan - Żurawski, Frankowski, Kmiecik
|
Sarnat - Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Cleber - Błaszczykowski, Szymkowiak, Sobolewski, Kosowski - Żurawski, Frankowski.
Tak przy okazji bo miałem problem z obsadzeniem pozycji bramkarza. Wie ktoś co się dzieje z A. Hugues po odejściu z Wisły? Bronił strzały w okienko, puszczał piłkę lecącą obok jego nogi. :) |
Majdan
Baszczyński Marcelo Głowacki Stolarski Szymkowiak Sobolewski Uche Melikson Błaszczykowski Żurawski |
Pareiko - Stolarczyk, Marcelo, Głowacki, Baszczyński - Kosowski, Szymkowiak, Melikson, Błaszczykowski - Frankowski, Żurawski
|
Cytat:
|
Sergei Pareiko - Kuba Błaszczykowski, Arek Głowacki, Marcelo, Nikola Mijailović - Kalu Uche, Mirosław Szymkowiak, Kazimierz Moskal, Kamil Kosowski - Maciej Żurawski, Tomasz Franskowski
Rezerwa - Dolha, Cleber, Sobolewski, Paweł Brożek P.S. Wiele trudnych wyborów. Cofnąłem Błaszczykowskiego do obrony żeby zrobić miejsce dla Uche ;) Brakuje miejsca dla Baszczyńskiego, B. Zająca, Kulawika, Cantoro, Kałużnego, Kuźby i wielu innych. Oby kiedyś trener Wisełki mial takie problemy przy wyborach jak my teraz :) Tego Wam i sobie życzę! |
No to i ja spróbuję:
Pareiko Baszczyński - Głowacki - Cleber - Nikola Uche - Moskal - Kulawik - Kosowski Frankowski - Brożek Rezerwa: Sarnat - Marcelo, B. Zając, - Sobolewski, Szymkowiak, Błaszczykowski - Żurawski Największy problem z bramkarzami. Było ich kilku, wziąłem dwóch którzy grali najdłużej, bo rundy konia miało jeszcze kilkoro. Do pomocy można by jeszcze włożyć Cantoro, Brasilie, Czerwca, Patera, Dubickiego, Kałużnego. Jest z czego wybierać. |
Pawełek
Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Mijailovic Uche, Sobolewski,Zieńczuk, Kosowski Żurawski, Frankowski Rezerwa- Miśkiewicz, Cleber, Błaszczykowski, Melikson, Szymkowiak, Paweł Brożek |
Pawełek
Baszczyński, Głowacki, Cleber, Mijajlović Błaszczykowski, Szymkowiak, Cantoro, Zieńczuk Brożek, Żurawski Majdan, Marcelo, Uche, Paulista. Ale prawdę mówiąc, brakuje: Kłosa, Diaza, Sobolewskiego, Boguskiego (w swojej najlepszej formie to był wyjątkowy chłopak), Pareiki, Meliksona, Dudki, Dolhy (a skoro Dolhy to i Miśkiewicza), Stolarczyka, Penksy, Frankowskiego, Piekutowskiego, Gorawskiego, Kuźby, Huguesa, Jopa, Moskala, Patera, Sarnata, Zająców, Kosowskiego, Olo Moskalewicza... A Dubicki którego niektórzy wymieniają... No ja na przykład bardzo lubię Jirsaka. Ale jeśli Jirsak był co najwyżej średnio udanym transferem, to Dubicki był kompletną klapą. Mam wrażenie, że Daniel jest pamiętany tak, jakby mecz z Parmą był jego jedynym. |
Pareiko,Baszczyński,Cleber,Głowacki,Bunoza-Uche,Cantoro,Melikson,Błaszczykowski,Paweł Brożek,Żurawski
Najlepszy trener:Henryk Kasperczak(2002-2004) Długa rezerwa świetnych graczy:Angelo Hugues,Marcelo,Tomasz Frankowski,Kamil Kosowski,Radosław Sobolewski,Jean Paulista,Marek Zieńczuk,Mirosław Szymkowiak,Dariusz Dudka,Nikola Mijailović,Damian Gorawski,Patryk Małecki(za sezon Mistrzowski 2010/2011) Bardzo trudny wybór,bo było wielu wybitnych graczy ale jest tylko 11 miejsc Nie uwzględniam takich świetnych zawodników jak np Andrzej Iwan czy Kazimierz Kmiecik bo nie było mnie wtedy na świecie i ich historie znam tylko z wideo. |
Cytat:
Cały mecz mijać się z piłką i w ostatniej akcji przy.......ić kantem dyni w futbolówkę...szacun. |
To naprawdę fajnie, że Jop zagrał jeden sezon w Wiśle. Nie to, żeby był absolutnie podstawowym piłkarzem w prawdopodobnie jednym z najszepszych sezonów klubu przynajmniej w ciągu ostatnich 20 lat.
|
Sarnat - Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Mijailović - Błaszczykowski, Szymkowiak, Sobolewski, Kosowski - Frankowski, Żurawski
rezerwa: Pareiko, Cleber, Stolarczyk, Uche, Melikson, Zieńczuk, Paweł Brożek |
Pareiko
Baszczyński - Głowacki - Marcelo - Mihailowić Błaszczykowski - Sobolewski, Szymkowiak - Kosowski Brożek - Żurawski rezerwa: mAJdan, Clever, Melikson, Frankowski |
Miśkiewicz - Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Dudka - Błaszczykowski, Sobolewski, Szymkowiak, Uche - Frankowski, Żurawski
Ławka: Pareiko, Cleber, Zieńczuk, Melikson, Brożek |
Sarnat- Baszczynski,Glowacki, Marcelo, Stolarczyk- Uche, Sobolewski Szymkowiak, Kosowski- Frankowski Zurawski
rezerwa- Majdan, Cleber, B. Zajac,Kłos , Kulawik Kałuzny, Błaszczykowski,Czerwiec, Melikson, Kuzba Pa Brozek jedenastka rozczarowań Dolha- Kuzera, Kowalczyk,Nawotczynski, ...- Iliev, Kukiełka, Garguła ,Paulista- Sypniewski Matusiak reszta jak sobie przypomne |
BRAMKA: Mariusz Pawełek
OBRONA: Baszczyński, Cleber, Głowacki, Stolarczyk POMOC: Uche, Szymkowiak, Sobolewski, Zieńczuk ATAK: Żurawski, Brożek Paweł REZERWA: Piekutowski, Kosowski, Frankowski, Piotrek Brożek, Kuba Błaszczykowski, Pater, Marcelo, Melikson |
@vote-for-mikey miło przeczytać, że ktoś pamięta jeszcze o Kłosie, który przez pierwsze 2 sezony był świetnym obrońcą.
Może jeszcze 11 tych, w których była pokładana nadzieja, ale nie do końca wyszło: Bramkarz: Piekutowski Obrońcy: Kuzera, Paszulewicz, Jaliens, Nawotczyński (Thwaite) Pomocnicy: Brasilia, Kukiełka, Strąk (Kwiek), Gołoś Napastnicy: Leszczak, Kmiecik (Kelechi Iheanacho) |
BRAMKA: Dolha (Miśkiewicz)
OBRONA: Baszczyński (Singlar), Marcelo (Cleber), Głowacki (Dudka), Piotrek Brożek (Mijailovic) POMOC: Błaszczykowski * (Kosowski), Melikson (brak innych klasowych rozgrywających w okresie od 2006 roku), Sobolewski (Cantoro), Zieńczuk (Jean Paulista) ATAK: Frankowski, Paweł Brożek (Niedzielan) Moim pierwszym "w pełni" przeżytym sezonem był 2006/2007, wcześniej oglądałem tylko pojedyncze spotkania. Dlatego brakuje m. in. Żurawskiego, co może zostać uznane za dość kontrowersyjne, bo pojawił się on chyba u wszystkich :) *Szczerze mówiąc jestem zaskoczony brakiem Kuby w większości jedenastek. Pamiętam że w tamtym sezonie był zdecydowanie naszą największą gwiazdą (moim zdaniem największą w całej lidze). Do dzisiaj czai się gdzieś tam w mojej głowie wspomnienie 10-letniego chłopca opłakującego odejście swojego idola do "jakichś Szwabów":) Być może przesadzam, może nie był taki świetny, wiadomo że dzieciństwo się idealizuje, ale takie akcje chyba potwierdzają moje wątpliwości: http://www.youtube.com/watch?v=gnn5b3imY4s ;) |
@WesołyDobromir Owszem, masz rację co do Kuby, jednak parę lat wcześniej na jego pozycji grał Kalu Uche, który w pucharach europejskich kręcił obrońcami i grał po prostu wyśmienicie. Myślę, że duży wpływ na to, że Uche jest w tej jedenastce zamiast Kuby ma fakt, że były to jedne z najpiękniejszych lat w historii Wisły Kraków i on był jednym z tych, którzy tworzyli tę historię.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl