Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Najlepsza jedenastka Twoich czasów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9217)

tedyy 02.02.2014 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1347079)
Niektórzy pewnie będą wypisywać Kmiecika, czy innych z lat 70-tych, aby pokazać jak wspaniale znają się na historii klubu, a pewnie ich na świecie wtedy nie było.

.

widzę że tobie w .... sie poprzewracało i myślisz że ludzie w moim wieku nie mają prawa korzystać z internetu: :dziadek:

Trykuss 02.02.2014 11:05

----Pawełek---
-----Burliga--Czekaj--Jop--Vidlicka
-Burdeński--Łobodziński--Oproiescu

Zobacz więcej na: http://www.wykop.pl/link/1566937/wis...go-pilkarza/Op

Oproiescu

Zobacz więcej na: http://www.wykop.pl/link/1566937/wis...cego-pilkarza/

Oproiesku--Diaz--
Beto -- Sikorski

misiek_86 02.02.2014 11:26

Fajny temat, ja też swoją dam. Pewnie wielu kontrowersji w niej nie znajdziecie:

Pareiko
Baszczu - Głowacki - Marcelo - Cleber
Błaszczykowski - Szymkowiak - Sobolewski - Melikson
Franek - Żuraw

Tak, przepchnąłem dwóch lewonożnych graczy ze środka na lewą flankę, ale to był jedyny sposób, aby ich zmieścić do 11tki, a w mojej opinii zasłużyli :)

hawaiisurfer 02.02.2014 12:10

BRAMKARZ: Dolha

OBROŃCY: Marcin Baszczyński, Arek Głowacki, Kłos

POMOCNICY: Uche, Cantoro, Szymkowiak, Melikson, Kosowski

NAPASTNICY: Tomasz Frankowski, Maciej Żurawski

REZERWA: Majdan, Cleber, Błaszczykowski, Moskalewicz

christof20 02.02.2014 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 1346956)
Proszę bardzo: Vidlicka - Vidlicka, Vidlicka,Vidlicka, Vidlicka - Vidlicka, Vidlicka,Vidlicka, Vidlicka - Vidlicka, Vidlicka.

Trener: Licka.

(Okuka i tak mnie straszy po nocach, lepiej nie budzić demonów).

Eee... Przesadzasz z tym Vidlicką ;) Jest jeszcze kilka innych niewypałów, np. Kaczorowski, Dawidowski, Sypniewski.

Mój skład:
Pareiko
Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Mijailovic
Uche, Sobolewski, Szymkowiak, Kosowski
Frankowski, Żurawski

Rezerwa: Dolha, Cleber, Melikson, Brożek

siara 02.02.2014 12:45

Szczęsny - Baszczyński, Marcelo, Głowacki, Giszka - Iwan, Sobolewski, Szymkowiak,Kosowski - Frankowski, Żurawski
rezerwa: Sarnat, Cleber, Melikson, Kulawik, Moskal, Paweł Brożek

Charlie 02.02.2014 13:31

Pareiko
Baszczyński-Głowacki-Marcelo-Cleber
Błaszczykowski-Sobolewski-Szymkowiak-Kosowski
Żurawski-Frankowski

Cleber z konieczności na lewej, ale grzechem byłoby go nie wymienić:

Rezerwowa 11:

Sarnat
Singlar-Moskal-Kłos-Stolarczyk
Uche-Melikson-Cantoro-Zieńczuk
Paweł Brożek-Biton

I jeszcze najgorsza 11
Jovanic
Vidliczka-Jop-Branco
Dawidowski-Varga-Kukiełka-Łobodziński
Beto-Hristov-Kmiecik

hoogvliet 02.02.2014 13:31

Majdan-A.Szymanowski Glowacki Musial Skrobowski-Szymkowiak Nawalka Iwan-Frankowski Kmiecik Zurawski

arti 02.02.2014 15:53

Jakoś nie chce mi się myśleć nad najlepszymi więc w tej chwili moja jedenastka rozczarowań/dziadów ery TF:

Trabalik - Kaczor, Thwaite, Varga, Frederiksen - Chiacu, Deci, Ouadja, Dawidowski - Omeonu, Hristov

Odpuściłem wychowankom

Galonek 02.02.2014 15:54

Pareiko - Marcelo - Głowacki - Cleber - Uche - Błaszczykowski - Szymkowiak - Kosowski - Melikson - Żurawski - Frankowski.

emjot 03.02.2014 09:11

Gonet - A. Szymanowski, Głowacki, Marcelo, A. Musiał - Nawałka, Szymkowiak, Iwan - Żurawski, Frankowski, Kmiecik

Mario Nh 03.02.2014 09:36

Sarnat - Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Cleber - Błaszczykowski, Szymkowiak, Sobolewski, Kosowski - Żurawski, Frankowski.

Tak przy okazji bo miałem problem z obsadzeniem pozycji bramkarza.
Wie ktoś co się dzieje z A. Hugues po odejściu z Wisły?
Bronił strzały w okienko, puszczał piłkę lecącą obok jego nogi. :)

zelek 03.02.2014 11:06

Majdan
Baszczyński Marcelo Głowacki Stolarski
Szymkowiak Sobolewski
Uche Melikson Błaszczykowski
Żurawski

santiago_1986 03.02.2014 11:39

Pareiko - Stolarczyk, Marcelo, Głowacki, Baszczyński - Kosowski, Szymkowiak, Melikson, Błaszczykowski - Frankowski, Żurawski

Arked 03.02.2014 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1347135)
Spoko, juz luzuje , po prostu nie myslalem ze tutaj sa ludzie tylko z czasow Cupialowskiej Wisly

Na forum piszą ludzie w większości młodzi. I wcale nie trzeba być nastolatkiem, żeby zestawiać jedenastkę wyłącznie z graczy Cupiałowej Wisły. Głównie dlatego, że to najlepszy i zarazem najdłuższy dobry okres w historii naszego klubu poprzedzony 20-letnim okresem piłkarskiej nędzy. Tak więc nastolatkowie, 20-latkowie, a nawet 30-paro latkowie będą zestawiać jedenastki złożone prawdopodobnie wyłącznie z piłkarzy XXI wiecznej Wisły i jest to absolutnie uzasadnione.

zajafffka 03.02.2014 12:38

Sergei Pareiko - Kuba Błaszczykowski, Arek Głowacki, Marcelo, Nikola Mijailović - Kalu Uche, Mirosław Szymkowiak, Kazimierz Moskal, Kamil Kosowski - Maciej Żurawski, Tomasz Franskowski

Rezerwa - Dolha, Cleber, Sobolewski, Paweł Brożek

P.S. Wiele trudnych wyborów. Cofnąłem Błaszczykowskiego do obrony żeby zrobić miejsce dla Uche ;) Brakuje miejsca dla Baszczyńskiego, B. Zająca, Kulawika, Cantoro, Kałużnego, Kuźby i wielu innych. Oby kiedyś trener Wisełki mial takie problemy przy wyborach jak my teraz :) Tego Wam i sobie życzę!

MatMario 03.02.2014 12:48

No to i ja spróbuję:

Pareiko

Baszczyński - Głowacki - Cleber - Nikola

Uche - Moskal - Kulawik - Kosowski

Frankowski - Brożek

Rezerwa:

Sarnat - Marcelo, B. Zając, - Sobolewski, Szymkowiak, Błaszczykowski - Żurawski

Największy problem z bramkarzami. Było ich kilku, wziąłem dwóch którzy grali najdłużej, bo rundy konia miało jeszcze kilkoro.

Do pomocy można by jeszcze włożyć Cantoro, Brasilie, Czerwca, Patera, Dubickiego, Kałużnego. Jest z czego wybierać.

Roger 03.02.2014 13:01

Pawełek
Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Mijailovic
Uche, Sobolewski,Zieńczuk, Kosowski
Żurawski, Frankowski

Rezerwa- Miśkiewicz, Cleber, Błaszczykowski, Melikson, Szymkowiak, Paweł Brożek

vote-for-mikey 03.02.2014 13:36

Pawełek
Baszczyński, Głowacki, Cleber, Mijajlović
Błaszczykowski, Szymkowiak, Cantoro, Zieńczuk
Brożek, Żurawski

Majdan, Marcelo, Uche, Paulista.

Ale prawdę mówiąc, brakuje: Kłosa, Diaza, Sobolewskiego, Boguskiego (w swojej najlepszej formie to był wyjątkowy chłopak), Pareiki, Meliksona, Dudki, Dolhy (a skoro Dolhy to i Miśkiewicza), Stolarczyka, Penksy, Frankowskiego, Piekutowskiego, Gorawskiego, Kuźby, Huguesa, Jopa, Moskala, Patera, Sarnata, Zająców, Kosowskiego, Olo Moskalewicza...

A Dubicki którego niektórzy wymieniają... No ja na przykład bardzo lubię Jirsaka. Ale jeśli Jirsak był co najwyżej średnio udanym transferem, to Dubicki był kompletną klapą. Mam wrażenie, że Daniel jest pamiętany tak, jakby mecz z Parmą był jego jedynym.

TymonPRO 03.02.2014 13:41

Pareiko,Baszczyński,Cleber,Głowacki,Bunoza-Uche,Cantoro,Melikson,Błaszczykowski,Paweł Brożek,Żurawski

Najlepszy trener:Henryk Kasperczak(2002-2004)

Długa rezerwa świetnych graczy:Angelo Hugues,Marcelo,Tomasz Frankowski,Kamil Kosowski,Radosław Sobolewski,Jean Paulista,Marek Zieńczuk,Mirosław Szymkowiak,Dariusz Dudka,Nikola Mijailović,Damian Gorawski,Patryk Małecki(za sezon Mistrzowski 2010/2011)

Bardzo trudny wybór,bo było wielu wybitnych graczy ale jest tylko 11 miejsc
Nie uwzględniam takich świetnych zawodników jak np Andrzej Iwan czy Kazimierz Kmiecik bo nie było mnie wtedy na świecie i ich historie znam tylko z wideo.

SharksiK 03.02.2014 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1347244)
Pawełek
Baszczyński, Głowacki, Cleber, Mijajlović
Błaszczykowski, Szymkowiak, Cantoro, Zieńczuk
Brożek, Żurawski

Majdan, Marcelo, Uche, Paulista.

Ale prawdę mówiąc, brakuje: Kłosa, Diaza, Sobolewskiego, Boguskiego (w swojej najlepszej formie to był wyjątkowy chłopak), Pareiki, Meliksona, Dudki, Dolhy (a skoro Dolhy to i Miśkiewicza), Stolarczyka, Penksy, Frankowskiego, Piekutowskiego, Gorawskiego, Kuźby, Huguesa, Jopa, Moskala, Patera, Sarnata, Zająców, Kosowskiego, Olo Moskalewicza...

Jop twoja mać !

Cały mecz mijać się z piłką i w ostatniej akcji przy.......ić kantem dyni w futbolówkę...szacun.

vote-for-mikey 03.02.2014 15:18

To naprawdę fajnie, że Jop zagrał jeden sezon w Wiśle. Nie to, żeby był absolutnie podstawowym piłkarzem w prawdopodobnie jednym z najszepszych sezonów klubu przynajmniej w ciągu ostatnich 20 lat.

Kamson 03.02.2014 15:57

Sarnat - Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Mijailović - Błaszczykowski, Szymkowiak, Sobolewski, Kosowski - Frankowski, Żurawski

rezerwa: Pareiko, Cleber, Stolarczyk, Uche, Melikson, Zieńczuk, Paweł Brożek

LanceTS 03.02.2014 16:16

Pareiko
Baszczyński - Głowacki - Marcelo - Mihailowić
Błaszczykowski - Sobolewski, Szymkowiak - Kosowski
Brożek - Żurawski
rezerwa: mAJdan, Clever, Melikson, Frankowski

jedrula_wislak 03.02.2014 16:54

Miśkiewicz - Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Dudka - Błaszczykowski, Sobolewski, Szymkowiak, Uche - Frankowski, Żurawski
Ławka: Pareiko, Cleber, Zieńczuk, Melikson, Brożek

Lemoniadowy Joe 03.02.2014 17:08

Sarnat- Baszczynski,Glowacki, Marcelo, Stolarczyk- Uche, Sobolewski Szymkowiak, Kosowski- Frankowski Zurawski

rezerwa- Majdan, Cleber, B. Zajac,Kłos , Kulawik Kałuzny, Błaszczykowski,Czerwiec, Melikson, Kuzba Pa Brozek

jedenastka rozczarowań

Dolha- Kuzera, Kowalczyk,Nawotczynski, ...- Iliev, Kukiełka, Garguła ,Paulista- Sypniewski Matusiak

reszta jak sobie przypomne

wolfy 03.02.2014 17:40

BRAMKA: Mariusz Pawełek
OBRONA: Baszczyński, Cleber, Głowacki, Stolarczyk
POMOC: Uche, Szymkowiak, Sobolewski, Zieńczuk
ATAK: Żurawski, Brożek Paweł

REZERWA: Piekutowski, Kosowski, Frankowski, Piotrek Brożek, Kuba Błaszczykowski, Pater, Marcelo, Melikson

hawaiisurfer 03.02.2014 18:24

@vote-for-mikey miło przeczytać, że ktoś pamięta jeszcze o Kłosie, który przez pierwsze 2 sezony był świetnym obrońcą.

Może jeszcze 11 tych, w których była pokładana nadzieja, ale nie do końca wyszło:

Bramkarz: Piekutowski

Obrońcy: Kuzera, Paszulewicz, Jaliens, Nawotczyński (Thwaite)

Pomocnicy: Brasilia, Kukiełka, Strąk (Kwiek), Gołoś

Napastnicy: Leszczak, Kmiecik (Kelechi Iheanacho)

WesołyDobromir 03.02.2014 18:34

BRAMKA: Dolha (Miśkiewicz)
OBRONA: Baszczyński (Singlar), Marcelo (Cleber), Głowacki (Dudka), Piotrek Brożek (Mijailovic)
POMOC: Błaszczykowski * (Kosowski), Melikson (brak innych klasowych rozgrywających w okresie od 2006 roku), Sobolewski (Cantoro), Zieńczuk (Jean Paulista)
ATAK: Frankowski, Paweł Brożek (Niedzielan)

Moim pierwszym "w pełni" przeżytym sezonem był 2006/2007, wcześniej oglądałem tylko pojedyncze spotkania. Dlatego brakuje m. in. Żurawskiego, co może zostać uznane za dość kontrowersyjne, bo pojawił się on chyba u wszystkich :)

*Szczerze mówiąc jestem zaskoczony brakiem Kuby w większości jedenastek. Pamiętam że w tamtym sezonie był zdecydowanie naszą największą gwiazdą (moim zdaniem największą w całej lidze). Do dzisiaj czai się gdzieś tam w mojej głowie wspomnienie 10-letniego chłopca opłakującego odejście swojego idola do "jakichś Szwabów":)
Być może przesadzam, może nie był taki świetny, wiadomo że dzieciństwo się idealizuje, ale takie akcje chyba potwierdzają moje wątpliwości: http://www.youtube.com/watch?v=gnn5b3imY4s ;)

hawaiisurfer 03.02.2014 18:44

@WesołyDobromir Owszem, masz rację co do Kuby, jednak parę lat wcześniej na jego pozycji grał Kalu Uche, który w pucharach europejskich kręcił obrońcami i grał po prostu wyśmienicie. Myślę, że duży wpływ na to, że Uche jest w tej jedenastce zamiast Kuby ma fakt, że były to jedne z najpiękniejszych lat w historii Wisły Kraków i on był jednym z tych, którzy tworzyli tę historię.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl