Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [13 kolejka] WISŁA Kraków - Zagłębie Lubin, 26 października, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9156)

Gwiaździsty 27.10.2013 10:55

Oceniajac frekwencje trzeba mieć świadomość, że publika nie składa się z samych fanatyków. Po za tym wpływ na nia ma kilka czynników:
1. aktualna gra drużyny
2. cena biletu
3. godziny rozgrywania meczów
4. atrakcyjnośc przeciwnika

Polska to nie Hiszpania. Godz. 20.30 jest może dobra dla mieszkańców Krakowa a nie dla kibiców spoza. Tym bardziej w tygodniu lub w niedzielę , kiedy po meczu ok. godz. 23.00 musza wydostać się z miasta i dojechać do celu. Wiadomo wtedy, że przyjadą na mecz tylko najwytrwalsi. Znacznie wyższe frekwencje będą podczas meczów rozgrywanych np. o g. 15.30 czy 18.00. Oczywiście rzecz dotyczy przecietnej ligowej młócki bo wiadomo, przy hicie jest większe parcie ale godziny tez mają znaczenie.

St Yabol 27.10.2013 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1336987)
Tylko że ty od rana na rynku karmiles gołębie. Pozniej hejnał i wycieczka na Wawel. Sukiennice, Kazimierz, planty i meczyk. Po spotkaniu jechales do kopalni w Wieliczce a inni juz to zaliczyli. Po meczu chcieli prosto do domciu walic.

Zresztą nie ma co porównywać. Do Żywca nocny tramwaj z pod bagateli jeździ a tam nawet jak by jezdzil to kilka tysiecy chlopa na jeden kurs nie ma szans. Nawet jak by trzy wagony były.

musiałeś sie mocno spocić jak nad tym myslałeś

silver03 27.10.2013 11:45

To normalne, że po osiągnięciu pełnego stadionu na mecz z Legią w następnym frekwencja drastycznie spadnie, takie przesilenie ;) Na Widzewie zapewne będzie ponad 10 tys.

darean 27.10.2013 11:56

Hej a pomoże mi ktoś może bo w wczorajszym meczu jak wchodził Stjepanowiḱ to asystent trenera pokazywał mu coś w książce i właśnie chodzi mi o tę książkę zna ktoś może tytuł lub nazwę . pliss będe wdzięczny.

WISŁAZWE 27.10.2013 11:58

Zobaczymy realnie.

Wynik ponad stan z tak wąską kadrą zajmujemy pozycję na podium. Czy przed sezonem ktoś z Was postawił by kratę piwa, że będziemy w czubie? Ja nawet nie marzyłem o takim scenariuszu, modliłem się tylko o to aby ta runda/ten sezon był lepszy od tego co prezentowaliśmy w poprzednim. Do ideału dużo brakuje ale jest lepiej niż było.

Przetrwać do zimy..

Lukasz 27.10.2013 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1337012)
Zobaczymy realnie.

Tak szczerze mówiąc, im bardziej patrze na wyniki tym bardziej 'realnie się' osłabiam. Jesteśmy tam gdzie de facto nie powinniśmy być. Jednak chyba Pana Boga za nogi złapaliśmy, albo mu zwyczajnie na nas zależy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1336973)
Rozumiem, jeszcze, że na Legię, to wszyscy nie mają problemu z cenami, dojazdem, i innymi wymówkami, że jasno, wcześnie, za późno, że urodziny, praca itd. Teraz jest mecz o super porze w sobotę i tylko 10 koła. Żenada, ale cóż, to niestety efekt ciągłego porównywania się z nie tymi co trzeba więc tym samym poprzeczkę mamy zawieszoną, tam gdzie mamy.....

Jak zmienisz optykę, sytuacja się wyprostuje.
Ludzie nie przychodzą na Wisłę, oni (statystycznie) przychodzą 'na Legię'. Zresztą tak obiegowo się również mówi. Ci co chodzą na wszystkie mecze mówią 'na Wisłę', ci sporadyczni 'na Legię' czy 'na derby'. Nie tylko my tak mamy - Leszek spiął się i ma komplet (40-tys) dlatego że Legia przyjeżdża. Z tej perspektywy patrząc, nie mamy żadnej stałej poprzeczki - każdy z rywali ma swoją własną frekwencje na R22. W tym roku jest na prawdę dobrze jeśli chodzi o zapełnienie stadionu. Kilka gorszych meczy pod tym kątem sytuacji nie zmieni.

Zresztą - każdy klub spina się na kogoś innego, tu trochę statystyki: http://stadiony.net/publikacje/rapor..._jesien_201213

Fiti 27.10.2013 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darean (Post 1337011)
Hej a pomoże mi ktoś może bo w wczorajszym meczu jak wchodził Stjepanowiḱ to asystent trenera pokazywał mu coś w książce i właśnie chodzi mi o tę książkę zna ktoś może tytuł lub nazwę . pliss będe wdzięczny.

Nie wiem czy to ci cokowiek pomoże ale zwróciłem uwage na tą ksiązkę, i było to coś trenerskiego i coś DOLNOŚLĄSKIEGO. Nie wiem skąd takie, ale takie bylo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl