Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mistrzostwa Świata w Piłce Ręcznej 2013 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8952)

Pan Jotka 24.01.2013 09:20

Chorwaci ich wytłukli jak chcieli. Grali dosłownie wszystko co chcieli. A Francja przegrała głownie sama ze sobą. Straty, niecelne rzuty obok bramki,faule w ataku. Jednym słowem mieli baaardzo zły dzień.
Niesamowicie mocni są Duńczycy. Zmasakrowali Węgrów. Dość długo walczyli Niemcy i polegli praktycznie przez samych siebie. Prowadzili grę, mieli ze 2 albo 3 kontry i wszystkie schrzanili. Do tego złapali kary indywidualne i było po ptokach.
Najbardziej oczekiwałem meczu Słoweńców z Rosją i sie nie zawiodłem.Słoweńcy pokazali jaja, opanowanie i stalowe nerwy. Mistrzowie końcówek. No i ten bramkarz! Już namieszali, a mogą więcej.

dynek.pl 24.01.2013 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1295856)
Chorwaci ich wytłukli jak chcieli. Grali dosłownie wszystko co chcieli. A Francja przegrała głownie sama ze sobą. Straty, niecelne rzuty obok bramki,faule w ataku. Jednym słowem mieli baaardzo zły dzień.
Niesamowicie mocni są Duńczycy. Zmasakrowali Węgrów. Dość długo walczyli Niemcy i polegli praktycznie przez samych siebie. Prowadzili grę, mieli ze 2 albo 3 kontry i wszystkie schrzanili. Do tego złapali kary indywidualne i było po ptokach.
Najbardziej oczekiwałem meczu Słoweńców z Rosją i sie nie zawiodłem.Słoweńcy pokazali jaja, opanowanie i stalowe nerwy. Mistrzowie końcówek. No i ten bramkarz! Już namieszali, a mogą więcej.

Ale Niemcom można pozazdrościć - podnoszą się po chwilowym kryzysie i zmianie pokoleniowej.

karas1983 24.01.2013 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1295839)
Francja odpadla wiec nie mam juz komu kibicowac. Szkoda bo od takie ekipy wymaga sie wiecej.

Spodziewałem się tego, zresztą nie będę ukrywał, że dla mnie Corwaci to główny faworyt do złota.

Jakby im sie udało wygrać cały turniej to byłoby super gdyż po raz pierwszy w historii po polskich parkietach biegałoby 3 aktualnych Mistrzów Świata! (Cupic, Strlek i Musa; gdyby nie kontuzja na turnieju grałby również Buntic)

Robbie92 24.01.2013 14:36

Chorwacja - Hiszpania będzie w finale. Aż kusi obstawić półfinal Hrvatski z Danią po kursie 1.95 :mysli:

fialo 24.01.2013 16:33

O czym wy w ogóle mówicie. W polsce piłka ręczna leży, grają w nią właściwie tylko zapaleńcy, nie ma klubów nie ma szkolenia. W Krakowie nie ma jednego klubu piłki ręcznej z prawdziwego zdarzenia. To cud i zjawisko naukowo niewytłumaczalne, że mieliśmy taką generację piłkarzy ręcznych (która już niestety z każdym dniem jest coraz starsza i odchodzi powoli na emeryturę). Zdobyliśmy dwa medale mistrzostw świata, piąte miejsce na IO, czwarte na ME. Popatrzcie na Niemców, na to jak tam jest Handball popularny i na liczbę ich sukcesów w ostacnich latach.

Niestety, najgorsze jest to, ze sukces został niewykorzystany. Teraz nie ma zawodnika (moze oprócz Orzechowskiego) urodzonego po 88 roku, który dawałby nadzieję na sukcesy w przyszłości. Nie mówię już o 11-12 zawodnikach, z których możnaby strworzyć niezły team. A my nie mamy jednego! Niestety, brutalna prawda jest taka, że to jest łabędzi śpiew poslkiej piłki ręcznej na wysokim poziomie ...

karas1983 24.01.2013 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1295910)
Teraz nie ma zawodnika (moze oprócz Orzechowskiego) urodzonego po 88 roku, który dawałby nadzieję na sukcesy w przyszłości. Nie mówię już o 11-12 zawodnikach, z których możnaby strworzyć niezły team. A my nie mamy jednego!

Są jeszcze Syprzak, Wyszomirski, Paczkowski... To już CZTERECH mamy:D

!!IRIVER!! 24.01.2013 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1295856)

Wydaje mi się, że to jednak za duże słowo. Pewnie, że mieli sporą przewagę, ale potem ją brawurowo rozpieprzyli, nawet nie wiem, czy przez chwilę nie było remisu... W końcówce znowu przycisnęli i wygrali, oczywiście zasłużenie, ale nie piałbym z zachwytu. Grają solidnie i na pewno mecz z Chorwacją będzie pasjonujący. :)

neq. 24.01.2013 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1295910)
O czym wy w ogóle mówicie. W polsce piłka ręczna leży, grają w nią właściwie tylko zapaleńcy, nie ma klubów nie ma szkolenia. W Krakowie nie ma jednego klubu piłki ręcznej z prawdziwego zdarzenia. To cud i zjawisko naukowo niewytłumaczalne, że mieliśmy taką generację piłkarzy ręcznych (która już niestety z każdym dniem jest coraz starsza i odchodzi powoli na emeryturę). Zdobyliśmy dwa medale mistrzostw świata, piąte miejsce na IO, czwarte na ME. Popatrzcie na Niemców, na to jak tam jest Handball popularny i na liczbę ich sukcesów w ostacnich latach.

Niestety, najgorsze jest to, ze sukces został niewykorzystany. Teraz nie ma zawodnika (moze oprócz Orzechowskiego) urodzonego po 88 roku, który dawałby nadzieję na sukcesy w przyszłości. Nie mówię już o 11-12 zawodnikach, z których możnaby strworzyć niezły team. A my nie mamy jednego! Niestety, brutalna prawda jest taka, że to jest łabędzi śpiew poslkiej piłki ręcznej na wysokim poziomie ...

dokładnie trenowałem przez 7 lat w Kusy Kraków ( podstawówka+ gimnazjum+ 1 rok w liceum) po czym kasa się w klubie skończyła i nas kopnęli w dupę. Jako alternatywa powstała Wanda Kraków w której trenuje teraz około 30 zawodników od 18 latków po 40 latków, a gra i tak ta sama 12. Nie chce się chwalić ale jakieś osiągnięcia mieliśmy, bo v-ce mistrzostwo Polski, v-ce mistrzostwo Polski szkół gimnazjalnych plus ze 4 razy 1/2 mistrzostw Polski i w tak dużym mieście nie było sponsora. Nie było kogoś kto by chciał na to wyłożyć złotówkę choćby jedną. W Polsce piłka ręczna ma się dobrze tylko w małych miastach takich jak Świecie ( pochodzi z niego Paweł Paczkowski, mój rocznik )czy Końskie. Paradoksalnie w małym mieście łatwiej znaleźć sponsora, bo małe firmy robią sobie lokalna reklamę sponsorując młodzież którą zna każdy w mieście.
To straszny wsytd że w mieście liczącym 700k ludzi nie ma choćby 1 ligi piłki ręczej....

Pan Jotka 26.01.2013 07:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1295931)
Wydaje mi się, że to jednak za duże słowo. Pewnie, że mieli sporą przewagę, ale potem ją brawurowo rozpieprzyli, nawet nie wiem, czy przez chwilę nie było remisu... W końcówce znowu przycisnęli i wygrali, oczywiście zasłużenie, ale nie piałbym z zachwytu. Grają solidnie i na pewno mecz z Chorwacją będzie pasjonujący. :)

Grali w Węgrami jak z dziećmi, a teraz powieźli Chorwatów ani razu nie przegrywając. Gdyby nie fakt, że grają z gospodarzami w finale, powiedziałbym, że na 100% będa Mistrzami świata. A tak zostawiam sobie tak..z 10% marginesu błędu. :D

dynek.pl 27.01.2013 23:26

Nudny, jednostronny finał, a tak ostrzyłem sobie zęby na ten mecz :/
Chyba jego przebieg zaskoczył wszystkich.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl