Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto po Probierzu? Karuzela znów się kręci... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8882)

wwf 02.10.2012 13:52

Myslicie o Smudzie a dostaniemy Liczkę, Michniewicza, Tarasiewicza. Czyli kogoś kto bez namysłu wejdzie do klubu byle tylko zarobić mało pieniędzy i w razie problemów będzie go można szybko kopnąć w zadek bez odprawy.

Na początku będzie mówił jaka to Wisła jest super i extra i jak to chciał pracować w Krakowie a tak naprawdę Bednarz wie że trener ma być tani i ma nie stawiać warunków.

Każdy trener z zachodu z cywilizowanego kraju chce umowy 2 lub 3 letniej tak zabezpieczonej że w wypadku zwolnienia nadal pensja jest mu wypłacana. Więc o głosnym , mocnym nazwisku z zagranicy mozna zapomnieć, bo tacy goście stawiają warunki. Do nas może przyjść tylko ktoś tani, dla kogo nazwa Wisła Kraków coś jeszcze znaczy bo kiedyś to była marka.

Dlatego ja stawiam na WERNERA LICZKĘ

Facet nic ostatnio nie trenował, teoretycznie ma papiery do trenowania, warsztat, drogi nie będzie, warunków nie będzie stawiał.

Smuda w Wisłę nie wejdzie bo:
1. Bednarz.
Smuda by się z nim nie dogadał, pozatym Smuda nie lubi mieć kogoś cwanego nad sobą, o wszystkim chce decydować sam
2. Skład
Smuda widzi kto w tej Wiśle gra i wie że zespół nie jest przygotowany do sezonu
3. Terminarz
Smuda wie że od Legii będzie mocny wpier**dol, myślę że może być 4-1 lub 5-1 a tego Smuda by nie chciał.
4. KASA
Smuda wie że Cupiał nie ma zamiaru wydawać na transfery
5.KASA x 2
Smuda dostawał jako selekcjoner 150 000zł miesięcznie, czyli około 450 000 euro rocznie. Cupiał mu nawet nie da połowy tego.

4fan_player 02.10.2012 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1279510)
Moje typy:

1. Henrik Larsson
2. Winfried Schaefer
3. Manolo Jiménez
4. Diego Simeone

Dziękuje.

:haha:Jestem ciekaw czym byś im płacił? Bo chyba nie sądzisz, że takie nazwiska przyjdą pracować do Wisły za czapkę gruszek?

OpEnTaNy 02.10.2012 13:55

A tak szczerze to ktoś wierzy ze moze to byc ktos inny niz Smuda?

Sialalalala 02.10.2012 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skrewdriver (Post 1279507)
jedynym sensownym graczem na rynku bezrobotnych jest Smuda. Niema nikogo lepszego obecnie, jakies porównania, że Motyka byłby lepszy są żałosne. Taka jest prawda

a Piotr Nowak ?

Dariook 02.10.2012 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1279514)
:haha:Jestem ciekaw czym byś im płacił? Bo chyba nie sądzisz, że takie nazwiska przyjdą pracować do Wisły za czapkę gruszek?

Zwojami miedzi.

Marszałek 02.10.2012 13:56

Wszędzie na świecie zanim się podpisze trenera to długo się nad tym dyskutuje. Bo to od niego zależy w efekcie jak będzie wyglądała drużyna i jakich zawodników będzie chciał nabyć. A u nas wygląda to tak,że najpierw kupuje się piłkarzy a później szuka się kto ich poprowadzi. Jak to się mówi, robi się to od dupy strony. Dlatego w kilka dni można podpisać nowego trenera :)bo od niego i tak nic nie zależy.

buczo1985 02.10.2012 13:56

Oby tylko nie Liczka i jemu podobne wynalazki. Mam nadzieje, że ludzie w tym klubie nie są na tyle zaślepieni by popełnić poważny błąd w tak kluczowym momencie.
Czasem mam wrażenie, że nasz rynek trenerów jest bardzo ubogi. Nie chciałbym też aby szeregi naszego klubu zasilił inny zdolny młody krajowy trener jak np. Michniewicz....

Mam też nadzieję, że zarząd mnie mile zaskoczy. Choć ostatnio z decyzjami w tym klubie jest coraz gorzej....

pchelas 02.10.2012 13:59

W takiej dupie to nie byliśmy od 14 lat. Przyjdzie Smuda, bo któż inny.

TeeS88 02.10.2012 14:02

Po .... nowy trener, skoro w klubie nie ma jasno określonej strategi. Przyjdzie nowy i co? Znowu usłyszy, że trzeba oszczędzać, transferów nie będzie, musimy stawiać na młodzież, ale przede wszystkim to awans do europejskich pucharów. Tak się kuźwa nie da! Albo przebudowujemy drużynę, pozbywając się zawodników niepotrzebnych, obciążających budżet, albo walczymy o puchary, tego nie da się połączyć jeśli nie dostanie się pieniędzy na wzmocnienia. Stawiamy na młodzież! Brawo! Tylko skąd ich brać, skoro olano szkolenie? Nie wspominając o skautingu, który niby jest(Żuraw i Kuźba) ale nie ma pieniędzy na wyciąganie takich chłopaków do Wisły. Poza nazwą nie mamy nic do zaoferowania. W tym klubie nie ma koncepcji. Sam Cupiał zapewne nie jest w stanie określić się czego chce. Więc jak możemy wymagać dobrych winników od trenera? Kim ma grać? Jak to, przecież dopiero co zdobyliśmy mistrzostwo! Brawo, ale czas płynie, Sobolewski już się nie nadaje, Pareiko nie gra jak dawniej. Kim mamy grać? Wiecznie połamany Boguski? Super snajper Sikorskii? Genkov, który w normalnych okolicznościach nie miałby prawa wejść na boisko. Jaliens, Frederiksen, albo Iliev który ma siły na pół godziny? A może Szewczyk, Czekaj, lub Chrapek, których jedyną zaletą jest to, że mają po 20 lat. Bądźmy poważni.

nesta 02.10.2012 14:03

Nie chce nikogo straszyc, ale Ulatowski jest tez wolny. A kiedys to nazwisko, o zgrozo, przewijalo sie w kontekscie Wisly. No ale po tym co pokazal u sasiadki to miejmy nadzieje, ze nikt nigdy do tego pomyslu nie wroci..

amauri1990 02.10.2012 14:04

Zwycięży wariant oszczędnościowy. Zespół przejmie Kulawik ;)

Sialalalala 02.10.2012 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez amauri1990 (Post 1279527)
Zwycięży wariant oszczędnościowy. Zespół przejmie Kulawik ;)

nie, już było o tym żaden z byłych Wiślaków nie chce się już bawić w łatanie dziury na 1 mecz

Gin 02.10.2012 14:09

Aktualnie w TF romowy się toczą z jakimś gościem , wiem że to Polak lub Czech ma siwe włosy około 50 -55 lat .
Moze to być Liczka , Radolsky albo Białas

tofik 02.10.2012 14:12

Nie widzę przy obecnym wlascicielu możliwości wymiany kopaczy.U Cupiała trener ma zrobic z gowna bat, a z wody wino.

1q2 02.10.2012 14:14

Dyzma najlepszy.Kto by nie przyszedł, wyleci przed końcem sezonu więc lepiej by przyszedł teraz i byłby już spokój na wieki;)

Ja to bym w ogóle trenera nie zatrudniał - jest on kompletnie zbyteczny.Niby ktoś musi być więc ogłoszenie na gumtree - 3 tyś miesięcznie + ekstra 10 na koniec sezonu, za utrzymanie

Inwestora, może współinwestora trza szukać, wiem że to ciężka sprawa ale klub pada finansowo i tu jest problem a nie, który z talii nieudaczników , zaszczyci nas swoją obecnością.

Gin 02.10.2012 14:15

Napewno trenerem nie będzie Dyzma

DysoN 02.10.2012 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gin (Post 1279533)
Aktualnie w TF romowy się toczą z jakimś gościem , wiem że to Polak lub Czech ma siwe włosy około 50 -55 lat .

Albo Majewski :P to by dopiero bylo ojezusmaria

Sialalalala 02.10.2012 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gin (Post 1279533)

a może Winfried Schäfer, Janas, Kasperczak albo Boniek tylko źle padało światło?

Gin 02.10.2012 14:21

Nie wiem info telefoniczne .

Arked 02.10.2012 14:22

Mój typ: Robert Kasperczyk. Niezły trener z regionu, akurat na nasze możliwości i ambicje właściciela.

arth_ur 02.10.2012 14:24

A może jakiś młody trener z I ligi, tanio a dobrze a różnicy pewno żadnej.

tommiyacht 02.10.2012 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gin (Post 1279537)
Napewno trenerem nie będzie Dyzma

zawsze mogą sie nie dogadac

Sialalalala 02.10.2012 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1279543)
Mój typ: Robert Kasperczyk. Niezły trener z regionu, akurat na nasze możliwości i ambicje właściciela.

koło 50 nie jest siwy ale może ubrał dla niepoznaki perukę ;)

ogólnie jeżeliby klub chciałby iść drogą młodzieży z regionu to najlepszy kandydat

del 02.10.2012 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1279512)
tu nowy trener nic nie pomoże. Na miejsce Probierza może przyjść każdy z nas, może przyjść Guardiola, Mou, Benitez - efekt będzie taki sam w każdym przypadku.
Tu trzeba kopaczy zmienić, niestety nie widzę w tym składzie nikogo od kogo można by zacząć budować drużynę.

dokladnie, wystarczy popatrzec na sklad i zawodnicy tacy jak : Genkov, Melikson, Frederiksen nie maja praktycznie zadnej rywalizacji , maja zapewnione miejsce w skladzie wiec trudno liczyc ze tak nagle zachce im sie wiecej starac. Co do trenejro to chyba wybranie Smudy bedzie mniejszym złem niz kogokolwiek innego...

wwf 02.10.2012 14:31

Hutnik Kraków, Podbeskidzie a daj pan spokój.

Probleme Wisły jest to że żaden trener z Polski do nic nie dotrze. Jak taki Melikson miałby szanować Kasperczyka. Albo Iliev, Genkov.

Tutaj potrzeba gościa z nazwiskiem który sprawi że gwiazdy znów będą chciały coś grać. Ale na takiego nie mamy kasy.

PeterSett 02.10.2012 14:34

Wiem, że to nierealne, ale marzy mi się Dan Petrescu

I to z kontraktem na 2-3 lata bez względu na wyniki, aby miał czas zrobić Unireę bis

Sialalalala 02.10.2012 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1279549)
Hutnik Kraków, Podbeskidzie a daj pan spokój.

Probleme Wisły jest to że żaden trener z Polski do nic nie dotrze. Jak taki Melikson miałby szanować Kasperczyka. Albo Iliev, Genkov.

Tutaj potrzeba gościa z nazwiskiem który sprawi że gwiazdy znów będą chciały coś grać. Ale na takiego nie mamy kasy.

owszem również uważam, że trzeba się tej trójcy jak najszybciej pozbyć.

syryls 02.10.2012 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1279454)
Mam nadzieję ze dostaną takiego s....ysyna jakiego jeszcze świat nie widział. Połączenie Petrescu, Okuki, Magatha, Hussaina i Stalina. Długo nie pobędzie bo się dziewczyny popłaczą i pojadą na skargę do Myślenic, ale przynajmniej ich wzorcowo przez te parę tygodni prze.......i.

Zagranicą trenują się 2-3 razy cięzej, więc dla Polaków będzie to tylko zmiana, przecież Jaliens miał Van Gaala(ten to dawał w kość), Iliev był "Wszędzie", Genkov w Rosji(tam też się trenuje fizycznie). Taki Garguła czy Boguski od razu by polecieli, ale jak wspomniałem za granicą się trenuje naprawdę ciężko.

szczepans21 02.10.2012 14:46

w tym momencie kandydatura Moskala jest nawet nierealna..więc się modlę o Dyzmę. NIKT INNY w takich warunkach nie przyjdzie i nie podejmie się roboty.

CMSNero 02.10.2012 14:52

widze ze ludzie sie zastanawiaja co Bednarz wymysli za trenera - wiec odpowiedz krotka , jak Bednarz ma taka wladze by sobie wymyslic trenera to mozemy sie spodziewac jedynie jakiegos papudraka ( cos w rodzaju przedskoczka) za 5000zl na miesiac , nawet nie wiadomo czy to bedzie trener ...w koncu ten pajac podpisal juz drewniaka ktorego przedstawil jako napastnik a potem kolejne drewno ktore przedstawil jako lewy obronca , teraz czas na jakiegos anonimowca ktorego przedstawi jako trenera a z czasem moze sie okazac ze to trener lekkoatletyczny

nie wiem jak was ale mnie nic nie zdziwi

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl