Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [7 kolejka] Legia Warszawa - Wisła Kraków, piątek 5 października 2012, 20:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8879)

westersyl 03.10.2012 21:40

Paradoksalnie "bycie słabym" może nam pomóc w tym meczu. Nie możemy tylko im pokazać na początku że się ich boimy bo nas rozjadą. Grajmy w piłkę i nie wybijajmy byle gdzie. Michał Chrapek do pierwszego składu.

a_r_e_n_a 03.10.2012 21:43

A Czekaj, Głowacki i Sikorski z daleka od niego! Niepojęte dla mnie jest czemu nie gra Bunoza.

thechris 03.10.2012 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1280139)
raczej przez pecha Legii w tym meczu. Nie gramy totalnej padaki, jak próbujesz to udowodnić (nie wiem tylko w jakim celu na forum Wisły). Nie jest różowo, ale i tak na tle ligi wypadamy dobrze. Mogę tak samo napisać, że zremisowaliśmy przez błędy naszych piłkarzy (np. Kuciak z Górnikiem) a nie przez frajerstwo Górnika. Górnik jest u siebie mocny, a my tam zagraliśmy w miarę ok. Z Groclinem również nie było aż takiej padaki jak twierdzisz. Co Groclin zrobił w tym meczu? Nie miał praktycznie nic do powiedzenia i gdyby nie wielbłąd Łukasika to pewnie wyjechaliby z zerem na tablicy wyników.

Serio, to podlizywanie się jest tak mdłe, że aż się słabo robi. Ale to twoja sprawa, rób co chcesz. EOT

Powinna być czerwień dla Wawrzyniaka na faulu Wszołka, karny i 0 punktów dla ległej w tym meczu więc nie pitol banialuków. Wawrzyniak dwa mecze pauzy i nie ma go w meczu w piątek no ale wiadomo komu sprzyja PZPN.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez a_r_e_n_a (Post 1280217)
A Czekaj, Głowacki i Sikorski z daleka od niego! Niepojęte dla mnie jest czemu nie gra Bunoza.

Może zgubił się w Bonarce :D?

muerte 03.10.2012 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1280219)
Powinna być czerwień dla Wawrzyniaka na faulu Wszołka, karny i 0 punktów dla ległej w tym meczu więc nie pitol banialuków. Wawrzyniak dwa mecze pauzy i nie ma go w meczu w piątek no ale wiadomo komu sprzyja PZPN.

Co ma PZPN do Ekstraklasy?

wolfy 03.10.2012 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1280215)
Paradoksalnie "bycie słabym" może nam pomóc w tym meczu. Nie możemy tylko im pokazać na początku że się ich boimy bo nas rozjadą. Grajmy w piłkę i nie wybijajmy byle gdzie. Michał Chrapek do pierwszego składu.

Właściwie, to nie jest nawet taki paradoks, tylko norma w tej lidze. Jesteśmy żałośnie słabi, więc bardzo prawdopodobne, że Legioniści... odpuszczą.
Stwierdzą, że nie ma sensu się przemęczać, skoro trzy punkty i tak mają w kieszeni.

Nie, żebyśmy ten mecz zdołali wygrać ani nawet zremisować, ale raczej nie przekręcą nam licznika.

WISŁAZWE 03.10.2012 22:40

Dziwny mecz... Jesteśmy w dupie, mamy nowego trenera. Nikt nie wie, czy nasi gwiazdorzy nagle sobie przypomną jak się prosto kopie piłkę i gdzie jest bramka rywala, czy może nadal będą kalać nasze oczy kopaniem się po czołach.

Nic więcej na ten temat napisać nie można, bo co tu się rozpisywać nad wielką niewiadomą.

Adenalix 03.10.2012 22:46

Kiedy ostatnio nasi gwiazdorzy pamiętali jak się prosto kopie piłkę? No właśnie... Oni sami nie pamiętają.

Wojtas 03.10.2012 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1280230)
Dziwny mecz... Jesteśmy w dupie, mamy nowego trenera. Nikt nie wie, czy nasi gwiazdorzy nagle sobie przypomną jak się prosto kopie piłkę i gdzie jest bramka rywala, czy może nadal będą kalać nasze oczy kopaniem się po czołach.

Nic więcej na ten temat napisać nie można, bo co tu się rozpisywać nad wielką niewiadomą.

Ale glupia sytuacja bedzie

Jak cos ich olśni i zaczna normalnie kopac i cos tam ugraja to bedzie byc moze naoczny dowod ze grali anty Probierzowo.

i kto wie czy za to jakies duze kary nie polecą,oj sa chlopaki w dylemacie:D

thechris 03.10.2012 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez muerte (Post 1280226)
Co ma PZPN do Ekstraklasy?

Zapytaj kibiców, którzy się śpiewają o tym jak kochają PZPN kiedy sędzia podejmie niekorzystną decyzję dla klubu, któremu kibicują.

muerte 03.10.2012 23:24

Co z tego skoro komisja ligi należy do Ekstraklasy SA. PZPN akurat tu nie ma nic do gadania.

0 22 04.10.2012 06:05

Cytat:

Miałem Cię za poważniejszego. Już sam faul jest problematyczny, a Ty jeszcze wyjeżdzasz z karnym, a potem jakimś spiskowym bełkotem. No, proszę Cię :)

ToTylkoJa 04.10.2012 08:40

Cytat:

a smoki były w tej bajce? Bo w twojej głowie widocznie były:)

już w piątek Legia pokaże Wiśle miejsce w szeregu, o ile oczywiście będzie gra 11 na 11 a nie 9 na 11 tudzież 12 jak ostatnim razem w Krakowie :)

FraMat 04.10.2012 09:45

Wali mnie mecz z Legią, tym śmiesznym klubikiem. Dla mnie wygrana z Legią to żaden prestiż a porażka w tej sytuacji to prosta konsekwencja złej polityki sportowej ostatniego prawie roku.
Wisła jest wielka.
Śmieszy mnie odgrażanie się o pokazywaniu miejsca w szeregu. Zwłaszcza w kontekście grania 11 na 10, nawet 12 na 10 jak to było w meczu gdy sedzia głupek w Warszawie usunął Pareike z boiska za urojony faul. O tym ToTylkoTy zapomniałeś?

tropik 04.10.2012 09:59

I skończyło się słodkie pit pitu :lol:
No to ja pójdę z nurtem. Stawiam 3:0 dla Legii, Wisła jest beznadziejna.

jendrus 04.10.2012 10:16

Teraz mówienie że Wisła jest wielka to trochę śmieszne... raczej bo nawet tradycji nie mamy największych :D
Legia może wygra ale nie znacząco bo też złapali zadyszkę.
Dobrze że z górnikiem nie gramy bo by nas rozjechali...
Dużo od sędziego zależy

fialo 04.10.2012 10:17

Kręcą was takie napinki przez kabel ?

Sialalalala 04.10.2012 10:19

wygramy niestety a wolałbym, przegrać i żeby warszawska młodzież ośmieszyła te śmieszne legendy głowackiego sobola i innych wilków i pareikę

Kocur 04.10.2012 10:21

Myślę że większe szanse byśmy mieli jakby Tomek sam wszedł i zagrał.

thechris 04.10.2012 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1280252)
Miałem Cię za poważniejszego. Już sam faul jest problematyczny, a Ty jeszcze wyjeżdzasz z karnym, a potem jakimś spiskowym bełkotem. No, proszę Cię :)

Wawrzyniak faulował dwukrotnie, najpier ciągnie za ramię Wszołka, Wszołek się utrzymał przy piłce. Wślizg w polu karnym w jego nogi i wytrącenie z równowagi. Liczy się ostatni faul, czyli karny i czerwień. To, że Wszołek nie wywrócił się jak wasza ....eczka Kosecki i nie dodał 70% od siebie to nie znaczy, że nie było faulu. Na Koseckim był a na Wszołku dwa razy bardziej.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1280271)
a smoki były w tej bajce? Bo w twojej głowie widocznie były:)

już w piątek Legia pokaże Wiśle miejsce w szeregu, o ile oczywiście będzie gra 11 na 11 a nie 9 na 11 tudzież 12 jak ostatnim razem w Krakowie :)

W twojej bajce legia ma mistrza od jakiś 6 lat rok w rok...

http://www.weszlo.com/news/12139-Leg...alnej_sytuacji

Ciężko się nie zgodzić z tą oceną. Z drugiej strony pamiętam, że kiedy sytuacja była odwrotna i to Wisła miała skład lepszy o dwie klasy to mecze były i tak całkiem wyrównane... Chęci, chęci, chęci...

KOMINEK 04.10.2012 11:24

Panowie trzymajcie choć trochę poziom i nie napinajcie się

luke1906 04.10.2012 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1280292)
Teraz mówienie że Wisła jest wielka to trochę śmieszne... raczej bo nawet tradycji nie mamy największych :D

Co ty, za przeproszeniem, pie.rdolisz?
Wisła była, jest i będzie WIELKA, niezależnie od jakichś śmiesznych kopaczy.
106 lat tradycji to mało? Powiedz proszę kto ma więcej w tym kraju.

riv 04.10.2012 15:32

Szczerze? To ja już wolę w dupę z tą Legią niż zobaczyć to 'cudowne ozdrowienie' o którym mówi rafkur. Po czymś takim straciłbym do nich RESZTKI szacunku.

tofik 04.10.2012 15:48

Ne dadzą rady. Nie ma drużyny, jest wożący się z piłką przeciętny Melikson i 10 koszulek. Jak to wystarczy na Legię to nie mam pytań, to by oznaczało, że ta liga jest słaba jak gówno.

KacpiTSW 04.10.2012 16:00

Moim zdaniem zmiana trenera przed tym meczem może nam tylko pomóc - gorzej przecież być nie może. Chociaż nie byłem zwolennikiem odejścia Probierza.

Każdy pseudo piłkarz będzie chciał się pokazać przed nowym/starym trenerem. Mam nadzieje, że zespół nabierze świeżości i co poniektórzy kopacze będą chcieli się pokazać, każdy ma teraz czystą kartę. Ból głowy Kulawik może mieć taki jak Probierze, pamiętajmy jednak że "Kula" też lubi wprowadzać młodych zawodników do składu. Ja to widzę tak:

Bramka: ciężko ocenić, mimo wszystko zaufał bym jednak Siergiejowi.
Obrona: Jovanović, Bunoza, Głowacki/Uryga, Frederiksen
Pomoc: Iliev, Chrapek, Melikson, Wilk, Szewczyk
Napad: Genkov

Wyjść odważnie grać swoje, realizować założenia taktyczne, nie popełniać głupich błędów w defensywie no i w końcu większa skuteczność pod bramką przeciwnika byłyby kluczem do ew. zwycięstwa, remisu.

rychu 04.10.2012 16:05

Warto sobie przypomnieć zwycięstwa Wisełki z Legią w poprzednich sezonach dla poprawy nastroju ;)

2007-2008, 1-0 na Reymonta
http://www.youtube.com/watch?v=ytwMJ06WWjM#t=323s

2008-2009, znowu 1-0 na Reymonta
http://www.youtube.com/watch?v=d83-xdMYjK4

2009-2010 0-3 na Łazienkowskiej
http://www.youtube.com/watch?v=Qd1siDb3-3I

2010-2011 4-0 na Reymonta
http://www.youtube.com/watch?v=1Syhoj6UX3M

Może jutro nasi kopacze sprawią niespodziankę? Przydałoby się żeby Bunoza wrócił do składu, przynajmniej moim zdaniem.

mitmichael 04.10.2012 16:37

Ja tez jak pewnie wielu (nie czytałem) nie wierze, ze tak szybko pilkarze zaczna grac i cos ugraja w Warszawie. Moze jednego gola strzelimy ale przeciwnik zdobedzie ich wiecej. Jak mielismy dobra sytuacje to przegralismy 0-2 a co dopiero w obecnej sytuacji.

bridgeburner 04.10.2012 17:02

Jakkolwiek absurdalnie by to zabrzmiało mam nadzieje, że przegramy
Nam jest potrzebna odnowa, prawdziwe Katharsis,
ktore pod wodza Kulawika i kłamliwej (L)ysej Zmii nie nastapi nigdy
Dlatego zycze sobie spektakualrnego łomotu takeigo na poziomie 5-6 :0.
Tu ewolucja nic nie wskóramy, tu trzeba zaorac, wypier.dolic 3/4 kopaczy i budowac nowa druzyne
pod wodza trenera zza granicy

FraMat 04.10.2012 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1280378)
Szczerze? To ja już wolę w dupę z tą Legią niż zobaczyć to 'cudowne ozdrowienie' o którym mówi rafkur. Po czymś takim straciłbym do nich RESZTKI szacunku.

ja podejrzewam, że piłkarze nie zapomnieli gry jaką wpajał im Maaskant i Moskal i zagrają w podobny sposób z Legią.
Nie oznacza to, ze wygrają, ale wynik mam gdzieś. Chcę Wisły wracającej do jakiejś przemyślanej taktyki a nie do walenia górnych piłek z nadzieją, że Genkow to strąci.
Nie oznacza to też, że takie "ozdrowienie" będzie znakiem, że bojkotowali Probierza.
Oni po prostu grali "taktykę" Probierza, choć trudno to nazwać taktyką. Nie miało to szans powodzenia.
Jeden Melikson dawał radę z wymysłami Probierza, ale żeby tę "taktykę" urzeczywistnić musielibyśmy mieć kilku Meliksonów.
Pozostali w "taktyce" Probierza byli skazani na niepowodzenie, bo do niej potrzeba było o 100% lepszych wykonawcow niż Boguski, ktory mógłby służyc za ściane do odbijania pilke, albo Jaliens, który i owszem w środku jako tako sobie radził, ale był na środek zdecydowanie za wolny, czy młodzi Chrapek i Szewczyk, którzy i owszem meli przeblyski, ale brak im doświadczenia i psuli co ciekawiej zapowiadające się akcje.
Tak więc ewentualna zmiana gry w Warszawie nie będzie świadczyła przeciwko piłkarzom, ale przeciwko Probierzowi.

Drozd 04.10.2012 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1280378)

To znaczy?

Nie potrafisz do siebie dopuścić że być może to filozofia gry byłego trenera pętała naszym nogi? Jak im Kula pozwoli grać mogą być efekty. Oby.

FraMat 04.10.2012 17:12

O widzisz, Drozd, znowu się zgadzamy

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl