Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [21 kolejka] Wisła Kraków - Lech Poznań - 9 marca, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8623)

Gwiaździsty 05.03.2012 18:32

Jak zagrają z determinacją i wolą walki (a tylko tak można coś w tej lidze osiągnąć) to z pokonaniem ciepłych chłopców z Poznania nie powinno być problemu. Amica to zespół środka tabeli.

Ciastek1 05.03.2012 19:26

Wie ktoś jaką karę dostał Rudniev za pokazanie liniowemu środkowego palca w ostatnim ligowym meczu ?Pamiętam jaką nagonkę zrobili panowie z Canal + na Rafała Boguskiego przed meczem z Legia i koniec końców został zawieszony .Prym wiódł w nagonce najbardziej irytująca postać tej stacji czyli "ekspert" Wieszczycki .

MCX 05.03.2012 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1227492)
Wie ktoś jaką karę dostał Rudniev za pokazanie liniowemu środkowego palca w ostatnim ligowym meczu ?Pamiętam jaką nagonkę zrobili panowie z Canal + na Rafała Boguskiego przed meczem z Legia i koniec końców został zawieszony .Prym wiódł w nagonce najbardziej irytująca postać tej stacji czyli "ekspert" Wieszczycki .

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...e09c&_ticrsn=3

4 tys złotych kary.

ChG 05.03.2012 19:27

Cytat:

Na dzisiejszym posiedzeniu Komisji Ligi Ekstraklasy SA zadecydowano o ukaraniu Artjomsa Rudņevsa grzywną w wysokości 4 tys. zł.
W relacji telewizyjnej z meczu 19. kolejki T-Mobile Ekstraklasy, w którym Ruch Chorzów wygrał 3-0 z Lechem Poznań, zarejestrowano jak 24-letni łotewski napastnik pokazuje obraźliwy gest w kierunku sędziego asystenta lub trybun.

Poznański klub wszczął także swoje postępowanie w sprawie zachowania Rudņevsa.
Co ten biedak będzie jadł do końca miesiąca...

Ciastek1 05.03.2012 19:35

Teraz wyobraźmy sobie podobną sytuację ale w wykonaniu Małeckiego . Jestem pewien , że komisja ukarałaby go co najmniej zawieszeniem na dwa spotkana . Nie mówiąc już o nagonce ze strony "ekspertów" Canal + i warszawskich obiektywnych dziennikarzy z PS i innych szmatławców .

MCX 05.03.2012 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1227500)
Teraz wyobraźmy sobie podobną sytuację ale w wykonaniu Małeckiego . Jestem pewien , że komisja ukarałaby go co najmniej zawieszeniem na dwa spotkana . Nie mówiąc już o nagonce ze strony "ekspertów" Canal + i warszawskich obiektywnych dziennikarzy z PS i innych szmatławców .

Niewykluczone, ale warto przypomnieć, że w poprzednim sezonie to Traore z Lechii pokazał "fucka" i też dostał tylko karę pieniężną. W obu przypadkach argumentowano to w ten sam sposób - nie można w 100% stwierdzić, czy obraźliwy gest skierowany był w stronę sędziego czy trybun.

mihaq 05.03.2012 19:57

Tylko w gruncie rzeczy co to za różnica w czyją stronę ten gest był kierowany?

Reserve 05.03.2012 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mihaq (Post 1227508)
Tylko w gruncie rzeczy co to za różnica w czyją stronę ten gest był kierowany?

Taka różnica że sędzia jest święty, a kibice no cóż... Chyba widać jaka jest opinia społeczna na nasz temat, przecież z meczu bez noża w plecach wrócić to cud :rotfl:

Krav 05.03.2012 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez soku (Post 1227471)
Może umowią sie na jakis układ typu Wisła dostanie 3 pkt w lidze a Lech przejdzie dalej w PP ;)

jak to prowokacja to marna, jak nie to chyba zwariowałeś.

Luu... 05.03.2012 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1227506)
Niewykluczone, ale warto przypomnieć, że w poprzednim sezonie to Traore z Lechii pokazał "fucka" i też dostał tylko karę pieniężną. W obu przypadkach argumentowano to w ten sam sposób - nie można w 100% stwierdzić, czy obraźliwy gest skierowany był w stronę sędziego czy trybun.

a to nie jest tak, że jak piłkarz pokazuje coś w stronę kibiców , to czerwona kartka ?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1227568)
Zachowania Rudnevsa nie zauważył ani arbiter główny, ani liniowy. W przeciwnym wypadku kartka na pewno by była, a tak musiała się zebrać Komisja Ligi.

ja to rozumiem... tylko że dla mnie powinna to być normalnie kara w postaci zawieszenia , a nie jakieś śmieszne 4 tys

MCX 05.03.2012 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luu... (Post 1227566)
a to nie jest tak, że jak piłkarz pokazuje coś w stronę kibiców , to czerwona kartka ?

Zachowania Rudnevsa nie zauważył ani arbiter główny, ani liniowy. W przeciwnym wypadku kartka na pewno by była, a tak musiała się zebrać Komisja Ligi.

mihaq 05.03.2012 21:53

W Serie A Mexes z Milanu dostał dyskwalifikację na trzy mecze za uderzenie zawodnika Juventusu, czego w czasie meczu nie zauważył sędzia. Świeży przykład tego, że za wykroczenia karane czerwoną kartką można dyskwalifikować komisyjnie, po meczu (a nie tylko karą finansową). Zapytam o przepisy: czy za pokazanie fucka kibicom nie ma czerwonej kartki i określonej w regulaminie pauzy? Bo tak wnioskuję z uzasadnienia, że nie można określić czy Rudnev kazał się pier**lić kibicom czy liniowemu... Na marginesie dodam, że imo czerwień powinna być nawet gdyby wyciągnął środkowy palec do zawodnika własnej drużyny.

MCX 05.03.2012 22:03

Skoro karę pieniężną dostał wcześniej Traore to trudno żeby w przypadku Rudnevsa postąpiono inaczej.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Z resztą co za różnica czy z Rudnevsem czy bez? W piątek 2-0 dla Wisły.

Ogryzek 05.03.2012 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1227474)
Gdyby Lech przyjechał z Bakero byłbym pewny zwycięstwa. A tak ciężko powiedzieć jak nowy trener ich ustawi .Równie dobrze może ich nastawić na krycie się za gardą i czekanie na błędy. Czyli podobny styk jaki preferuje Probierz i tutaj mam wątpliwości czy jak się spotkamy z taką drużyną nie padnie bezbramkowy remis.

To zawsze jest dylemat strategiczny - zaryzykować gdzie można wygrać ale i polec czy lepiej wziąć 1 punkt i zachować status quo - jak na wojnie. Ale tak prosto nie będzie. Może to być mecz do pierwszej bramki. Wątpię żeby była jakaś kanonada.

Wg mnie statystycznie przy wyrównanej klasie przeciwnika (tak jak w tym meczu) to jeśli jeden się broni a drugi się otwiera na ofensywę - to broniący się zespół ma 70% szans na zwycięstwo a atakujący tylko 30%. Jak oba się bronią albo oba atakują (otwarty mecz) po 50%. Łatwiej grać z kontry. No chyba że ma się przewagę techniczną/jakościową piłkarzy. Ale tutaj siły są raczej równe.
Ale można też grać na "małe przewagi". Stałe fragmenty, próby pressingu, a nuż Amica popełni jakiś błąd?

No a może Probierz tak zdopinguje naszych leni, ze zaatakujemy ich od 1 minuty. Ostry pressing i wronczanie pękną zagonieni na śmierć:D

vote-for-mikey 05.03.2012 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1227524)
Taka różnica że sędzia jest święty, a kibice no cóż... Chyba widać jaka jest opinia społeczna na nasz temat, przecież z meczu bez noża w plecach wrócić to cud :rotfl:

Nie zawieszono małego faszysty Rudniewa ( ;) ) przez prostą zasadę - wiadomo, że popełnił przestępstwo, ale nie ma możliwości stwierdzenia kto był "ofiarą", a wtedy przysługuje minimalny wymiar kary.

Zastanawia mnie tylko dlaczego 4 tys. złotych? Nie powinno to być jakieś 100 stawek dziennych, czyli w przypadku Rudniewa jakieś 200 tys.?

pysio 06.03.2012 00:58

trzeba trzymać kciuki za praworządność w Amice i że klub ukaże Rudniewa np. odsunięciem ze składu na 1 lub 2 mecze..

KOMINEK 06.03.2012 12:02

Naprawdę chce Ci się marnować czas ?

OpEnTaNy 06.03.2012 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1227615)
trzeba trzymać kciuki za praworządność w Amice i że klub ukaże Rudniewa np. odsunięciem ze składu na 1 lub 2 mecze..

Lech w przeciwieństwie do Wisły sam sobie w kolano nie bedzie strzelał :)

rbk 06.03.2012 14:58

wie może ktoś ile biletów zostało sprzedanych jak do tej pory ?

tofik 06.03.2012 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1227591)
To zawsze jest dylemat strategiczny - zaryzykować gdzie można wygrać ale i polec czy lepiej wziąć 1 punkt i zachować status quo - jak na wojnie. Ale tak prosto nie będzie. Może to być mecz do pierwszej bramki. Wątpię żeby była jakaś kanonada.

Wg mnie statystycznie przy wyrównanej klasie przeciwnika (tak jak w tym meczu) to jeśli jeden się broni a drugi się otwiera na ofensywę - to broniący się zespół ma 70% szans na zwycięstwo a atakujący tylko 30%. Jak oba się bronią albo oba atakują (otwarty mecz) po 50%. Łatwiej grać z kontry. No chyba że ma się przewagę techniczną/jakościową piłkarzy. Ale tutaj siły są raczej równe.
Ale można też grać na "małe przewagi". Stałe fragmenty, próby pressingu, a nuż Amica popełni jakiś błąd?

No a może Probierz tak zdopinguje naszych leni, ze zaatakujemy ich od 1 minuty. Ostry pressing i wronczanie pękną zagonieni na śmierć:D

A propo przypomina mi się taki mecz z Amiką właśnie, jeszcze za Kasperczaka na SS. Wtedy wyszliśmy 4-4-2 i mecz to było ogólne badanie się zakończone na 0:0. Można było zauważyć, że brakowało nam aktora który swoim niekonwencjonalnym zagraniem przechyli szalę. Jeśli Rumak tak ustawi drużynę jak wtedy Zieliński będą szachy i tylko w Meliksonie nadzieja. Ale poczekajmy, nowy trener Wronek w końcu pracował z Bakero może mają podobne spojrzenie na futbol :)

vote-for-mikey 06.03.2012 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1227832)
A propo przypomina mi się taki mecz z Amiką właśnie, jeszcze za Kasperczaka na SS. Wtedy wyszliśmy 4-4-2 i mecz to było ogólne badanie się zakończone na 0:0. Można było zauważyć, że brakowało nam aktora który swoim niekonwencjonalnym zagraniem przechyli szalę. Jeśli Rumak tak ustawi drużynę jak wtedy Zieliński będą szachy i tylko w Meliksonie nadzieja. Ale poczekajmy, nowy trener Wronek w końcu pracował z Bakero może mają podobne spojrzenie na futbol :)

Gdzieś przeczytałem, że to i tak Koniu ustawiał drużynę i przeprowadzał odprawy, więc jest szansa, że będą grali dokładnie to samo ;)

Wojtas 07.03.2012 00:02

Trzeba grac szybko i do przodu

dosc zabawy,dosc piekna ,ma bys w koncu strzelanie bramek ,bo ilosc goli jaka dotychczas strzelislismy to wstyd

Probierz napewno cudow nie wymysli,ale z dobra defensywa i uwaznym kryciem jedynego zagrozenia ze strony Amiki czyli Rudnewa mysle ze jestesmy w stanie z nimi wygrac

U siebie w koncu musimy zaczac punktowac

Misiak 07.03.2012 09:01

Przyjeżdzamy po 3 punkty

Wisła 0
Lech 3

liczę na przełamanie Artjoma i dwie brameczki .

adas123 07.03.2012 09:49

Lech na to forum wchodzi też?jak Legie można przeboleć to może pyre wyibac?

i btw zebyście sie nie zesrali

Vashut 07.03.2012 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Misiak (Post 1227928)
Przyjeżdzamy po 3 punkty

Wisła 0
Lech 3

a ja liczę na przełamanie Genkova i mały hattrick
po co te prowokacje Poznaniaki? Zawsze w Krakowie dostawaliście straszny oklep, nie licząc dwóch-trzech sezonów z Lewandowskim

rasel1906 08.03.2012 14:03

1000 lecha i 600 cracovii. pozwolicie zeby na naszym stadionie bylo slyszalne "Wisla to stara k.." ? mam nadzieje ze nie , dlatego WSZYSCY NA STADION !!!

Elefant 08.03.2012 17:30

Jeżeli Probierzowi nie uda się na szybko poprawić naszej gry, w stosunku do tego co zaprezentowaliśmy z Lechią, to w ciemnych barwach to widzę.

I drugie podstawowe pytanie jest takie, na ile słabsza forma poznańskich w ostatnich meczach to rzeczywisty obraz ich możliwości a na ile było to zwalnianie trenera.

Do tego dochodzi ewentualna nieobecność Genkowa. Jak zagramy "na dzidę" to kto bedzie walczył o te górne piłki ? Probierz ma podobno jakiś plan. Zaczynam się bać.

Mecz niezwykle istotny zarówno w kontekście tabeli a także jako psychologiczna podbudowa przed dwumeczem o PP.

adas123 08.03.2012 17:49

Ja mam nadzieje,że na G będzie głośno,a nie tak jak ostatnio,że na górze sektora śpiewaliśmy w 10 osób.Tam potrzeba wg mnie kogoś do koordynacji,ale liczę że jutro motywacji starczy wszystkim i przekrzyczymy parchate pyry.Zajebiście ważny mecz pod każdym względem,jestem dobrej myśli mimo kontuzji i wierze ze Probierz naszym graczom zaszczepi walkę cały mecz i gryzienie trawy bez względu na wynik.

whistar 08.03.2012 17:53

Spierdalaj wronczaninie (???)

Cinek1906 08.03.2012 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Misiak (Post 1227928)
Przyjeżdzamy po 3 punkty

Wisła 0
Lech 3

chyba pomyliłeś strony pyrusie ; )

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl