![]() |
Cytat:
Po drugie, popieram kolegę z posta wyżej. Ula, to zajebiste imię. |
Kasia, Monika, Anna, Maja Takie najlepsze.
A Natasza kompletnie mi się nie podoba. Pierwsze skojarzenie miałem takie jak połowa osób tu piszących. To tak jak byś chciał dać np. Helga ;) |
Najlepiej nie cudować - nic mnie tak nie wnerwia jak Sary, Sandry, Vanessy i inne cyrki... Jest tyle ładnych imion. Kasia, Ania, Agnieszka, Paulina...
|
Ja jakbym miała córkę, to nazwałabym ją raczej Paulina albo Kamila :) Właśnie też mam problem z wyborem żeńskich imion, może chłopięce mi się bardziej podobają ;)
|
Nazwij ja Vistula - po lacinie Wisla.
|
miałem 8 lat temu dylemata miedzy Nataszą a Tamara.wybrałem drugą opcję.ale Natasza mi się również podoba.zresztą moim zdaniem rosyjskie imiona zarówno meskie jak i damskie sa bardzo ladne.podejrzewam,ze wiele osób odrzuca je z "urzędu" wlaśnie za rosyjskość i woli wybrać jakieś Nikole czy inne Pamele.nie dajmy sie zwariowac i nie widźmy wszędzie polityki.z resztą rosyjskie powinny nam byc bliższe.w końcu też jesteśmy Słowianami
|
Gdy moj mlodszy mial sie urodzic tez mnie nachodzilo na jakies staropolskie imie.Myslalem , aby syna nazwac Mieszko lub Gniewko , lecz na szczescie moja zonka zrypala mnie rowno , mowiac , ze beda z niego brechtac do konca zycia i w ten sposob zostal Eryk . A tak , zeby nie bylo off topu , rowniez uwazam , ze obydwa imiona zbyt ruskie , proponuje Natalia ( jak moja ukochana chrzesniaczka ) .
|
Cytat:
|
Wlasnie sie dowiedzialem,ze Natasza to ruskie zdrobnienie od Natalii . No prosze , czlowiek uczy sie przez cale zycie...
|
Cytat:
|
Ja dałem córce na imię Karolinka - decyzja żony (na drugie Jadwiga - decyzja moja). Syn: Stanisław (Ksawery) - tu nie dopuściłem nikogo do głosu. Umowa była taka, że żona daje imiona żeńskim, ja męskim potomkom i tak też się stało.
|
Tradycja :-)
|
Zuzia , Maja , Lena , Zosia , Hania , Julia ...:p
|
Cytat:
|
Oliwia :) kocham to imie
|
Natasza - ok, ale ja mam totalnie spaczony gust:>Tzn spaczony jeśli chodzi o większość.
Lubię oryginalne imiona ale nie z kosmosu - Natasza spełnia ten warunek;) Ale o co innego mi chodzi;) - Konrad - po co ta ankieta?Bo jeśli podoba Ci się to imię ,to pytanie 'ludu' i sugerowanie się wynikiem to żena:> Ale jeśli masz 'wojnę' i chcesz mieć jakąś podpórkę na nie to rozumiem;) |
Karina :) :)
|
Madzia- padło już kilka razy, tak to jakoś wyszło że na przestrzeni dziejów mam tylko i wyłącznie miłe wspomnienia z Magdalenami związane :D
|
Cytat:
Sasza to zdrobnienie od imienia Aleksandra (lub Aleksander). |
Imię to bardzo indywidualna sprawa :P Każdemu kojarzy się z czymś innym . Ważne by dużej krzywdy dziecku nie zrobić :D
|
Anastazja :)
|
Caoimhe lub Sinead.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Fajny temat Konrad. założyłeś :D Lepszy jak Polityka transferowa, Wisła Kraków w pucharach i inne z piłkarskiego :D |
Cytat:
10znakow. |
Oliwka - piękne imię, niestety zbyt popularne się robi... Ewelina i Madzia oraz Mariola też ładnie brzmią.
|
a ją swojemu synowi dam na imię Dziewogrzmot - po ojcu:)
|
a ją swojemu synowi dam na imię Dziewogrzmot - po ojcu:)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl