![]() |
Cytat:
|
Ciekawe kiedy zobaczymy pierwsze efekty ich pracy....
Fajnie gdyby w każdym województwie był przynajmniej jeden skaut na etacie. Zatrudnienie i opłacenie 16 kompetentnych ludzi którzy mieliby zapisany w kontrakcie obowiązek jeżdżenia i obserwowania przynajmniej 3 spotkań w tygodniu oraz sporządzenia odpowiedniego zestawienia po zakończeniu sezonu, gdzie KAŻDY klub od ligi regionalnej czy jak to się tam teraz zwie w górę byłby podsumowany , wraz z adnotacją o wyróżniających się zawodnikach. Zakładając, że każdy miałby płacone po 5tyś zł i tak by taniej wyniosło klub, niż pensja jednego z naszych holenderskich obrońców :) Dodatkowe 5-10% od późniejszego transferu zawodnika z Wisły zmotywowałoby sautów do lepszej (bardziej wydajnej) pracy. Może SF, ale coś nie chce mi się wierzyć , że w niższych ligach nie ma talentów na miarę Błaszcza czy Lewandowskiego. Poza budową bazy treningowej, rozwój siatki skautów, prawdziwych skautów , a nie takich na papierze jak "niezatapialny" powinien być priorytetem. |
Cytat:
Co do liczby spotkań to pamiętam dokument o skautach Barcelony i Oni oglądają trzy mecze, ale dziennie! (oczywiście niskie Ligi + juniorzy itp.). W sumie dziwne, że z Naszym budżetem w młodych talentach bije Nas Ruch... Widać trzeba tylko chcieć. |
Cytat:
Och...Nagle zapragnąłem zostać skautem! Tak w sumie to mogę nawet 4 mecze w tygodnu za 4 tys dla dobra Wisły! I obiecuje, że proponowani przeze mnie piłkarze będą tańsi niż np. Jaliens!:> |
ale w polsce skauting nigdy nie bedzie dobry bo nie ma podazu na talenty. wolimy sciagac jaliensow i lameyow niz dac grac czekajow czy brudom...
|
Teraz ja się pytam jak wygladają osiągnięcia naszego Skautingu? Bo narazie to wygląda jak opłacanie darmozjadów, czy przez tyle czasu nie znaleziono żadnego młodego polskiego piłkarza z potencjałem z niższej ligi? Nie ma kasy na transfery to trzeba szukać niżej za grosze jak kiedyś Kube. Nic się nie dzieje w tej kwestii a potem nagle Legia wyciąga młodych z kapelusza którzy chwile pograją i zaraz jadą dalej w europe.
|
Cytat:
|
Dawać na boisko Szewczyka to jedyny w którym ja jeszcze pokładam nadzieje.
|
Jak to jest z tymi Wiślackimi skautami ? Czytało się że Cleber nie będzie pracował dla Wisły a teraz przywozi z Brazylii jakiś zawodników na testy do nas..
|
i gdzie masz problem?
To co czytałes było nt. tego ze Wisła nie podpisze umowy z Cleberem na takich warunkach jak on chciał. A to że przyjedzie z jakimś zawodnikiem to tylko sie cieszyć. Ja też chciałem przyjechąc ale póki co nie dostałem pozwolenia;/ |
Cytat:
|
Myślę, że Cleber powinien być w sztabie trenerskim lub na stałe podpisać umowę o współpracy z Wisłą. Myślę, że byłby dobry skautem nawet na całą Amerykę Południową.
|
Cytat:
Chyba, ze nam będzie piłkarzy za darmo przywoził. |
Cytat:
|
Cytat:
Na pewno :lol: |
Zamiast 1400 weźmie w jeden miesiąc 1100,trzy stówki rzuci Cleberowi i git.
Najwyżej rodzice mu słoiki z brazylijskim bigosem przyślą....... |
Cytat:
|
Wystarczy jak Cleber zajmie się Ameryką Południową, od reszty świata mamy już niekwestionowanego króla polowań. Od Haiti po Wodzisław królem skautów tylko Zdzisław!
|
Zdzisław ma opanowaną do perfekcji bardzo wąską specjalizację .....Bałkany. Podobno talenty wyszukuje mu sam ...Kusturica.
|
Cytat:
|
W świetle ostatnich wydarzeń proponuję zamknąć temat.
|
Wiślacki skauting? Jaki wiślacki skauting?!
Przychylam się do propozycji wolfyego. |
Cytat:
Wystarczy zmienić nazwę tematu na : Wiślacki skauting - problemy, kompromitacje, mankamenty. |
|
Cytat:
Bankowo kazał im to napisać Kapka, Bednarz albo Franiu! |
Cytat:
|
Haha jeszcze się przyznali, że zaprosili go dzięki filmikom z YT i od managera...
|
Ladne jaja. To juz sie nie dziwie czemu Kosowski stwierdzil ze stac go na cos ambitniejszego niz byc skautem Wisly, nie ublizajac przy tym nikomu.
|
Obudziliście się teraz ze Zdzisiem Kapką? Już dawno pisałem, że ten gość mimo tego że kręci się wokół klubu przez 15 lat, nic pozytywnego nie zrobił dla Wisły. Nic. Zadłużył ją tylko i obciążył niepotrzebnymi piłkarzami. Już serbska torpeda nadciąga - pytanie - ile będzie kosztować? Znów pensja na poziomie Bunozy... tak to jest, jak się sprowadza studentów zamiast piłkarzy.
Btw. jak już mamy spaść z ligi, możesz mnie Zdzisiu zatrudnić - wezmę 2 tysiące za miesiąc do kieszeni i będziemy kwita. |
Cytat:
Teraz Iwan pisze na weszło, że z Wisłą gorzej być nie może... Aż strach się bać. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl