Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wiślacki skauting - Czyli Kapka i jego cuda z YouTuba (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7807)

tarantulaw2 30.07.2011 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Salamanca (Post 1136790)
http://sport.wp.pl/kat,32282,title,C...wiadomosc.html

Nawet nie wiedzialem ze Cleber zakonczyl z nami wspolprace jako skaut :/

2 miesiące temu zakończył - poczytaj inne tematy.

Lysy 06.10.2011 20:32

Ciekawe kiedy zobaczymy pierwsze efekty ich pracy....

Fajnie gdyby w każdym województwie był przynajmniej jeden skaut na etacie. Zatrudnienie i opłacenie 16 kompetentnych ludzi którzy mieliby zapisany w kontrakcie obowiązek jeżdżenia i obserwowania przynajmniej 3 spotkań w tygodniu oraz sporządzenia odpowiedniego zestawienia po zakończeniu sezonu, gdzie KAŻDY klub od ligi regionalnej czy jak to się tam teraz zwie w górę byłby podsumowany , wraz z adnotacją o wyróżniających się zawodnikach. Zakładając, że każdy miałby płacone po 5tyś zł i tak by taniej wyniosło klub, niż pensja jednego z naszych holenderskich obrońców :) Dodatkowe 5-10% od późniejszego transferu zawodnika z Wisły zmotywowałoby sautów do lepszej (bardziej wydajnej) pracy.

Może SF, ale coś nie chce mi się wierzyć , że w niższych ligach nie ma talentów na miarę Błaszcza czy Lewandowskiego. Poza budową bazy treningowej, rozwój siatki skautów, prawdziwych skautów , a nie takich na papierze jak "niezatapialny" powinien być priorytetem.

art 06.10.2011 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1174364)
Ciekawe kiedy zobaczymy pierwsze efekty ich pracy....

Fajnie gdyby w każdym województwie był przynajmniej jeden skaut na etacie. Zatrudnienie i opłacenie 16 kompetentnych ludzi którzy mieliby zapisany w kontrakcie obowiązek jeżdżenia i obserwowania przynajmniej 3 spotkań w tygodniu oraz sporządzenia odpowiedniego zestawienia po zakończeniu sezonu, gdzie KAŻDY klub od ligi regionalnej czy jak to się tam teraz zwie w górę byłby podsumowany , wraz z adnotacją o wyróżniających się zawodnikach. Zakładając, że każdy miałby płacone po 5tyś zł i tak by taniej wyniosło klub, niż pensja jednego z naszych holenderskich obrońców :) Dodatkowe 5-10% od późniejszego transferu zawodnika z Wisły zmotywowałoby sautów do lepszej (bardziej wydajnej) pracy.

Może SF, ale coś nie chce mi się wierzyć , że w niższych ligach nie ma talentów na miarę Błaszcza czy Lewandowskiego. Poza budową bazy treningowej, rozwój siatki skautów, prawdziwych skautów , a nie takich na papierze jak "niezatapialny" powinien być priorytetem.

Zgadzam się.

Co do liczby spotkań to pamiętam dokument o skautach Barcelony i Oni oglądają trzy mecze, ale dziennie! (oczywiście niskie Ligi + juniorzy itp.). W sumie dziwne, że z Naszym budżetem w młodych talentach bije Nas Ruch... Widać trzeba tylko chcieć.

Oldpara 06.10.2011 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1174364)
.... mieliby zapisany w kontrakcie obowiązek jeżdżenia i obserwowania przynajmniej 3 spotkań w tygodniu oraz sporządzenia odpowiedniego zestawienia po zakończeniu sezonu, ....... każdy miałby płacone po 5tyś zł............

Och...Nagle zapragnąłem zostać skautem! Tak w sumie to mogę nawet 4 mecze w tygodnu za 4 tys dla dobra Wisły! I obiecuje, że proponowani przeze mnie piłkarze będą tańsi niż np. Jaliens!:>

Ramones 15.12.2011 02:14

ale w polsce skauting nigdy nie bedzie dobry bo nie ma podazu na talenty. wolimy sciagac jaliensow i lameyow niz dac grac czekajow czy brudom...

medyk 13.03.2012 19:26

Teraz ja się pytam jak wygladają osiągnięcia naszego Skautingu? Bo narazie to wygląda jak opłacanie darmozjadów, czy przez tyle czasu nie znaleziono żadnego młodego polskiego piłkarza z potencjałem z niższej ligi? Nie ma kasy na transfery to trzeba szukać niżej za grosze jak kiedyś Kube. Nic się nie dzieje w tej kwestii a potem nagle Legia wyciąga młodych z kapelusza którzy chwile pograją i zaraz jadą dalej w europe.

kacpaw91 13.03.2012 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 1230146)
Teraz ja się pytam jak wygladają osiągnięcia naszego Skautingu? Bo narazie to wygląda jak opłacanie darmozjadów, czy przez tyle czasu nie znaleziono żadnego młodego polskiego piłkarza z potencjałem z niższej ligi? Nie ma kasy na transfery to trzeba szukać niżej za grosze jak kiedyś Kube. Nic się nie dzieje w tej kwestii a potem nagle Legia wyciąga młodych z kapelusza którzy chwile pograją i zaraz jadą dalej w europe.

Na ławce siedzi jakiś Rojewski, który w tym okienku do nas trafił. Aż bym zobaczył go przez kilka, czy kilkanaście minut. Do tego kilku trafiło do MESA, ale jakoś nikt dotąd nie trenował z pierwszym zespołem, więc chyba blado to wygląda.

medyk 13.03.2012 19:32

Dawać na boisko Szewczyka to jedyny w którym ja jeszcze pokładam nadzieje.

Marcin_fan 25.06.2013 14:42

Jak to jest z tymi Wiślackimi skautami ? Czytało się że Cleber nie będzie pracował dla Wisły a teraz przywozi z Brazylii jakiś zawodników na testy do nas..

szprotson 25.06.2013 14:49

i gdzie masz problem?

To co czytałes było nt. tego ze Wisła nie podpisze umowy z Cleberem na takich warunkach jak on chciał.

A to że przyjedzie z jakimś zawodnikiem to tylko sie cieszyć. Ja też chciałem przyjechąc ale póki co nie dostałem pozwolenia;/

Marcin_fan 25.06.2013 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1319551)
i gdzie masz problem?

To co czytałes było nt. tego ze Wisła nie podpisze umowy z Cleberem na takich warunkach jak on chciał.

A to że przyjedzie z jakimś zawodnikiem to tylko sie cieszyć. Ja też chciałem przyjechąc ale póki co nie dostałem pozwolenia;/

Ziomek ja nie widze żadnego problemu. Wręcz przeciwnie, ciesze sie bardzo bo wiem że Cleber to profesjonalista w każdym calu i zawodników słabych by Wiśle nie oferował. Chciałem sie tylko dowiedzieć jak wygląda współpraca Wisły z Cleberem bo wiedziałem że w przeszłości nasze drogi sie lekko rozeszły..

comek 25.06.2013 16:14

Myślę, że Cleber powinien być w sztabie trenerskim lub na stałe podpisać umowę o współpracy z Wisłą. Myślę, że byłby dobry skautem nawet na całą Amerykę Południową.

wolfy 25.06.2013 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1319551)

Będzie chciał prowizję - nasze drogi znów się rozejdą:D
Chyba, ze nam będzie piłkarzy za darmo przywoził.

vote-for-mikey 25.06.2013 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1319564)
Będzie chciał prowizję - nasze drogi znów się rozejdą:D
Chyba, ze nam będzie piłkarzy za darmo przywoził.

Nikt nie powiedział, że prowizje musi mu płacić klub, może mu ją zapłacić piłkarz. W końcu on też tu nie będzie charytatywnie.

wolfy 25.06.2013 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1319578)
Nikt nie powiedział, że prowizje musi mu płacić klub, może mu ją zapłacić piłkarz. W końcu on też tu nie będzie charytatywnie.

Przy takich kontraktach jakie rzekomo oferujemy?
Na pewno :lol:

El'kabat 25.06.2013 23:39

Zamiast 1400 weźmie w jeden miesiąc 1100,trzy stówki rzuci Cleberowi i git.
Najwyżej rodzice mu słoiki z brazylijskim bigosem przyślą.......

Dariook 26.06.2013 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez comek (Post 1319558)
Myślę, że Cleber powinien być w sztabie trenerskim lub na stałe podpisać umowę o współpracy z Wisłą. Myślę, że byłby dobry skautem nawet na całą Amerykę Południową.

Powiem więcej...na cały świat!

Paweł 26.06.2013 15:22

Wystarczy jak Cleber zajmie się Ameryką Południową, od reszty świata mamy już niekwestionowanego króla polowań. Od Haiti po Wodzisław królem skautów tylko Zdzisław!

Gwiaździsty 26.06.2013 15:42

Zdzisław ma opanowaną do perfekcji bardzo wąską specjalizację .....Bałkany. Podobno talenty wyszukuje mu sam ...Kusturica.

amauri1990 26.06.2013 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1319746)
Od Haiti po Wodzisław królem skautów tylko Zdzisław!

Tekst na oprawę, co najmniej sektorówkę ;)

wolfy 26.06.2013 16:11

W świetle ostatnich wydarzeń proponuję zamknąć temat.

Spokolokoełrokoko 26.06.2013 16:17

Wiślacki skauting? Jaki wiślacki skauting?!

Przychylam się do propozycji wolfyego.

Ajax 26.06.2013 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1319759)
W świetle ostatnich wydarzeń proponuję zamknąć temat.

Przesadzasz...

Wystarczy zmienić nazwę tematu na : Wiślacki skauting - problemy, kompromitacje, mankamenty.

wolfy 26.06.2013 16:24

Jeszcze tu wrzucę - "odpowiedź" klubu.

Spokolokoełrokoko 26.06.2013 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1319767)

Mogliby się powstrzymać od takiego komentarza i mieszania w to Sarkiego. Sarki znajdował się chociaż w bazie transfermarkt, FM'e :D i można było znaleźć o nim artykuły o zupełnie innym niż " skąd anonim u szejków " przesłaniu!
Bankowo kazał im to napisać Kapka, Bednarz albo Franiu!

Sialalalala 26.06.2013 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Spokolokoełrokoko (Post 1319769)
Mogliby się powstrzymać od takiego komentarza i mieszania w to Sarkiego. Sarki znajdował się chociaż w bazie transfermarkt, FM'e :D i można było znaleźć o nim artykuły o zupełnie innym niż " skąd anonim u szejków " przesłaniu!
Bankowo kazał im to napisać Kapka, Bednarz albo Franiu!

Kapka, Bednarz, Smuda obawiam się poważnie, że kazdy ciągnie wózek w swoją stronę i z tego wychodzą takie cyrki

Rustin 26.06.2013 21:30

Haha jeszcze się przyznali, że zaprosili go dzięki filmikom z YT i od managera...

Mario Nh 26.06.2013 22:30

Ladne jaja. To juz sie nie dziwie czemu Kosowski stwierdzil ze stac go na cos ambitniejszego niz byc skautem Wisly, nie ublizajac przy tym nikomu.

bonawentura 26.06.2013 22:51

Obudziliście się teraz ze Zdzisiem Kapką? Już dawno pisałem, że ten gość mimo tego że kręci się wokół klubu przez 15 lat, nic pozytywnego nie zrobił dla Wisły. Nic. Zadłużył ją tylko i obciążył niepotrzebnymi piłkarzami. Już serbska torpeda nadciąga - pytanie - ile będzie kosztować? Znów pensja na poziomie Bunozy... tak to jest, jak się sprowadza studentów zamiast piłkarzy.

Btw. jak już mamy spaść z ligi, możesz mnie Zdzisiu zatrudnić - wezmę 2 tysiące za miesiąc do kieszeni i będziemy kwita.

Spokolokoełrokoko 26.06.2013 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1319868)
Obudziliście się teraz ze Zdzisiem Kapką? Już dawno pisałem, że ten gość mimo tego że kręci się wokół klubu przez 15 lat, nic pozytywnego nie zrobił dla Wisły.

Kiedyś Iwan napisał na weszło, że Bunoza czy tam Paljić musi być dobry bo przecież polecał go Zdzisiek Kapka. Bo jak więc powszechnie wiadomo jak Zdzisiek kogoś poleca to z góry można założyć, że ten ktoś jest co najmniej dobry.
Teraz Iwan pisze na weszło, że z Wisłą gorzej być nie może... Aż strach się bać.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl