Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   WISLA -LEGIA 12.11.2010 godz 20.00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7709)

Marcinnno 06.11.2010 21:38

Co do Skorży to przypomina mi się sytuacja jak wszyscy się zastanawiali jak przywitanie będzie Frankowski. Cały młyn D3 wstał , a tak wszyscy mówili , że gwizdami itd. Osobiście czekałem na ten mecz bardzo, bardzo długo i na Maciusia też!

royalmichael 06.11.2010 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1005991)
Żurawski strzelił bramkę z Widzewem w sumie możemy dać mu szansę. ew. do ataku można wziąć też Małeckiego iż nie mogę patrzeć na jego nieudane dośrodkowania.

Żuraw też wziął wczoraj jednego obrońce na siebie i między innymi dzięki temu Boukhari miał więcej miejsca

Kris Dee 06.11.2010 21:46

Moja propozycja ustawienia na mecz z Legią. Stosowane najczęściej we Włoszech 4-3-3 bez skrzydłowych, zagęszczony środek pola Sobol i Wilk harują/asekurują,
Guła do rozegrania od tyłu, dalej trójkąt Kirm,Rios.Brożek a po skrzydłach bardzo ofensywnie Cikos z Palicem, jeżeli by nie szło to boczni obrońcy ograniczają się do bronienia.

http://this11.com/boards/1289074899455742.jpg

Moim zdaniem to najlepsze ustawienie dla Wisły na obecną chwile.

Titto 06.11.2010 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kris Dee (Post 1006307)
Moja propozycja ustawienia na mecz z Legią. Stosowane najczęściej we Włoszech 4-3-3 bez skrzydłowych, zagęszczony środek pola Sobol i Wilk harują/asekurują,
Guła do rozegrania od tyłu, dalej trójkąt Kirm,Rios.Brożek a po skrzydłach bardzo ofensywnie Cikos z Palicem, jeżeli by nie szło to boczni obrońcy ograniczają się do bronienia.

http://this11.com/boards/1289074899455742.jpg

Moim zdaniem to najlepsze ustawienie dla Wisły na obecną chwile.

Na pozycję Paljicia lepiej by było wystawić Piotra Brożka moim zdaniem. Paljić w meczu z Cracovią popełnił mnóstwo fatalnych błędów. Wolę już oglądać Pietie. W sumie na ten mecz dobrym rozwiązaniem byłaby gra dwoma defensywnymi pomocnikami trzeba jakoś zabezpieczyć tyły. Upilnować trzeba przede wszystkim Kucharczyka i Manu nie możemy też dokonywać przewinień w okolicach pola karnego, iż Kiełbowicz świetnie potrafi wbić piłkę w pole karne.

wiśnia 06.11.2010 22:15

Środek obrony tragedia, Cikos cienki, na lewej obronie pomocnik Palijć, który będzie miał przeciwko sobie Manu i Radovicia....uuuu bedzie ostro:lol:
Ktoś tutaj napisał,że mamy porównywalny skład z Legią, chłopie wez ochłoń i nie pisz głupot....

Kris Dee 06.11.2010 22:20

Wiem że Palic zagrał słabo ale nie zmieniałbym nic w linii obrony przed tak ważnym meczem. Widać że jest już jakaś chemia między obcokrajowcami i jak zagra teraz Pietia to cholera wie co z tego wyjdzie. Skoro drużyna wyglada źle fizycznie to chyba logiczne że powinniśmy grać dwoma DMF żeby jakoś nadążać za akcjami rywali.

Titto 06.11.2010 22:29

Piotrek moim zdaniem od Paljcia gorzej nie zagra. Ponadto ma większe od Paljcia doświadczenie na tej pozycji.
Jednak prawdą jest, że w obronie jest chu*owo i prawda jest taka, że cała ta linia obrony jest do wymiany i najlepiej będzie jak dokonamy tego już w najbliższym oknie transferowym aby piłkarze się zgrali.

Dean 06.11.2010 22:36

Zdecydowanie ustawienie: Pawełek - Cikos, Chavez, Bunoza, Piotrek-Rios,Sobolewski,Wilk,Kirm - Garguła(Małecki), Paweł. I będzie dobrze. I najlepszy doping.

Kris Dee 06.11.2010 22:38

Tak wymienimy cała linie obrony i od razu będą grali super. Chyba że kupimy cały blok obrony w pakiecie :) to wtedy co innego. Ja uważam że mimo wszystko z tą obroną jest coraz lepiej, goście zostali wrzuceni od razu na głęboką wodę, przecież nigdzie na świecie tak nie robią i wymienia się poszczególne ogniwa. Zobacz jak to jest na zachodzie kupują nowego zawodnika np. Marcelo w PSV jest wprowadzany powoli a u nas młody Bunoza ma na dzień dobry dyrygować obroną.

0 22 06.11.2010 22:40

Ja się jeszcze nastawiam na brutalne starcia Vrdoljak/Borysiuk kontra Sobolewski. Myśle, że bedzie kartkowanie :)

yoda79 06.11.2010 22:43

W przypadku Vrdoljaka i Sobola to są ostre starcia, w przypadku drwala Borysiuka - brutalne. Istotna różnica.

PhantomRanger 06.11.2010 23:42

Remis brałbym w ciemno. Po tym co ostatnio prezentujemy to z niego cieszyłbym się bardzo. Wiadomo, że zwycięstwo najlepsze jednak jako realista po tym co oglądamy jakoś nie wierze, że nagle zaczną grać o dwie klasy lepiej. Jeśli się zepną to może, ale pewności nie ma.

blanco 06.11.2010 23:51

Ja powiem tak:
Albo wygramy jakimś cudem, albo dostaniemy po dupie ze 4-1 ,bo jak już na R22 przegrywamy to konkretnie

Mario Nh 06.11.2010 23:55

Nie ma takiej opcji żeby przed własną publicznością przegrać taką różnicą bramek. Co do passy Legii to każda, nawet ta najdłuższa się kiedyś kończy. Miejmy nadzieje, że nastąpi to w meczu z naszą Wisłą.

Żadna z drużyn nie jest w tym meczu faworytem.

bonawentura 07.11.2010 00:38

Myślę, że będzie 2-2

ooona 07.11.2010 00:44

Legia zagrała całkiem niezły mecz przecwko Jagielloni, my z kolei koszmarnie z Lechem i jeszcze gorzej z Cracovią. Jeśli zagramy tak jak z Lechią, jeśli jedyną taktyką nie będą dzidy "na Brożka" to są jakieś szanse, w przecinym wypadku będzie "masakra".

orm 07.11.2010 08:30

Zdumiewa mnie mówienie że Legia nic nie gra. W końcu wygrali 4 ostatnie mecze: z obecnym liderem i drużynami z 3 i 4 miejsca. To jest nic? To w takim razie co my gramy??? Tak mi się przypomina mówienie że Lech nic nie gra przed naszą wyprawą do Poznania.

Kris Dee 07.11.2010 08:46

Oczywiście że Legia jest obecnie w dużo lepszej formie lepiej biegają i obrona też zaczęła grać pewniej. Stąd moja propozycja ustawienia ala Milan i trzeba liczyć na to że albo sie przebudzą albo bedziemy miec zwyczajnie farta.

QBAS 07.11.2010 08:55

Nie będzie łatwo.. Legia niestety powolutku się rozkręca. My natomiast... no cóż. Bywały lepsze okresy gry, ale jeszcze nie zagraliśmy w tym sezonie całego meczu dobrego.. Realnie patrząc, remis (najlepiej bramkowy) nie byłby dla nas zły.

Choć idąc na stadion w czerwoych koszulkach, musimy zrobić wszystko, żeby pomóc dopingiem zdobyć te 3 punkty!

mhl_pl 07.11.2010 09:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez duce! (Post 1006297)
Jednocześnie przegrywając z Levadią, Cracovią i chyba przez serię 4 spotkań nie mogąc pokonać Legii, a w podobnej ilości meczy także Lecha.

I zdobywając dwa mistrzostwa Polski. A teraz to raczej cięzko nam sie będzie załapac do europejskich pucharów.

mhl_pl 07.11.2010 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiśnia (Post 1006321)
Środek obrony tragedia, Cikos cienki, na lewej obronie pomocnik Palijć, który będzie miał przeciwko sobie Manu i Radovicia....uuuu bedzie ostro:lol:
Ktoś tutaj napisał,że mamy porównywalny skład z Legią, chłopie wez ochłoń i nie pisz głupot....

Ja to napisałem i cały czas to podtrzymuje. Jako Wiślak nigdy nie czułem, nie czuje i nie będę się czuł gorszy do Warszawiaków. Wiem, że to jest subiektywna moja ocena składów Wisły i Legii, ale takie mam zdanie i kropka - .

SV_ 07.11.2010 09:16

Bylo 3:0 dla nas ostatnio, teraz bedzie dla nich. Szkoda ze obie durzyny ustepują jakims innym tworom w tym sezonie. Lubilem te pojedynki miedzy nami a Legia. Teraz jakies amicopodobne stwory sie pchaja gdzies.

skeba 07.11.2010 09:31

Cytat:

Bylo 3:0 dla nas ostatnio, teraz bedzie dla nich. Szkoda ze obie durzyny ustepują jakims innym tworom w tym sezonie. Lubilem te pojedynki miedzy nami a Legia. Teraz jakies amicopodobne stwory sie pchaja gdzies.
Zwłaszcza, ze Legia na własnym stadionie męczy się z Górnikiem Zabrze. Nie przesadzajmy z tą Legią. Ona nic nie gra - tylko stale fragmenty są ich mocną stroną i tyle. Mamy wysokich obrońców, więc nie powinno być źle. Popracować przez te pare dni nad ustawieniem i będzie dobrze.

Wygrać z Legią i zatrzymać ich marsz

JrQ- 07.11.2010 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orm (Post 1006433)
Zdumiewa mnie mówienie że Legia nic nie gra. W końcu wygrali 4 ostatnie mecze: z obecnym liderem i drużynami z 3 i 4 miejsca. To jest nic? To w takim razie co my gramy??? Tak mi się przypomina mówienie że Lech nic nie gra przed naszą wyprawą do Poznania.

normalnie powalająca seria, mało kto jest ją w stanie powtórzyć :rotfl:
nic gra, my też nic nie gramy, wyrównany mecz bez faworyta, ale jako, że gramy u siebie więc...

TYLKO 3 PKT!

Bielau 07.11.2010 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1006472)
normalnie powalająca seria, mało kto jest ją w stanie powtórzyć :rotfl:
nic gra, my też nic nie gramy, wyrównany mecz bez faworyta, ale jako, że gramy u siebie więc...

TYLKO 3 PKT!

Oglądałeś ich mecz z Jagą i nasz z craxa i Lechem? My nie potrafiliśmy nawet jednej składnej akcji w dwóch meczach stworzyć...może Legia nie gra jakoś porywająco ale przynajmniej potrafi wymieniać podania, grać z pierwszej piłki itp. No ale cóż serce każe wierzyć że dostaną u nas po wyrównanym meczu i zdobędziemy 3 pkt;)

ciesla1991 07.11.2010 11:09

1Jagiellonia Białystok122517-10 2Korona Kielce122318-13 3Legia Warszawa122115-15 4GKS Bełchatów121913-12 5Górnik Zabrze121913-16 6Wisła Kraków121815-15 7Lechia Gdańsk111716-11 8Polonia Warszawa101615-9 9Arka Gdynia12167-7 10Zagłębie Lubin12159-13 11Widzew Łódź121416-13 12Polonia Bytom121411-14 13Ruch Chorzów11139-9 14Śląsk Wrocław121313-17 15Lech Poznań101113-11 16Cracovia Kraków1249-23
Pasuje 1 liga z lechem i cracovia :))

jendrus 07.11.2010 11:17

niestety ale jak nasi gracze będą mili taką dyspozycje jak z Cracovia to legia z nami wygra:( i nie ma co gadać że są słabi bo słaba jest ale wisła!! Składu być może nie maja mocniejszego ale w tej chwili grają dużo lepiej. A Lech pokazał że grać umie. Niby city zagrało w dziwnym ustawieniu ale ich gra była po prostu ładna dla oka. I jak się zmobilizują to potrafią. Legia też z nami wygra i byle do marca zobaczymy czy Robert jest db trenerem dopiero wtedy:> A co do posta wyżej lech na 100% nie spadnie..Po prostu grają zbyt dobrze teraz zobaczycie

zbymak 07.11.2010 11:21

Już wkrótce na ekranach C+ w całym kraju: 7 tłustych lat Cracovii
Scenariusz: nieomylny prezes widmo. Reżyseria: dr wiktor wektor z kańczugi.
W rolach głównych: - nie działający system identyfikacji kibiców - dział marketingu chlejący na trybunach - tworzenie niepowtażalnych plakatów na mieście
- oszczędzanie przez niedoświetlanie - ustalanie składu za trenera - stroje i pamiątki z czerwonego pudła - walka z syndromem Pilcha oraz subkulturą porażki
- produkcja piłkarzy netto - prezesowe olewanie treningów noworocznych - frekwencja podawana z dokładnością do 5000 osób - reklamowanie nieistniejącego banku
- obrotowe bandy reklamowe pokazujące na zmianę logo Comarchu i Comarchu.

Z Kańczugi pochodzi Jakub Tabisz.

serek.c2 07.11.2010 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1006498)
...

Co za inteligentna ironia, boki zrywać...

Napisz teraz bajkę o zimowych transferach - będzie śmieszniej.

Żeby nie robić OT:

Legia gra obecnie dużo solidniej od nas, co nie znaczy, że przy Reymonta skazani jesteśmy na porażkę. Mecz bez faworyta.

Dubi 07.11.2010 11:27

na dzien dzisiejszy Legia moim zdaniem prezentuje sie lepiej. Jestem jednak przekonany, ze o wyniku zdecyduje forma dnia, mecz bedzie wyrównany, zdecydowanie stawiam na remis, a jeśli już ktos wygra ten mecz, zdecyduje jedna bramka

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl