Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [10. Kolejka] Wisła Kraków - Lechia Gdańsk 23 października sobota godz. 18:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7667)

Filippo123321 20.10.2010 08:57

Korona jakos zagrala z nami otwartą pilke i remis (choc powinni wygrac) wywalczyla. Podobnie moze byc z Lechia.

wazonik1906 20.10.2010 09:11

Nie wiem czy otawarta gra byłaby taka zła. Mamy problem z atakiem pozycyjnym, więc gra w otwartą piłkę może nam pomóc i pozwoli wywalczyć korzystny rezultat. Jak typuję 2-0 dla Wisełki

tofik 20.10.2010 09:13

Remis byłby ok.
Mam nadzieje, że z meczu na mecz bedziemy grac lepiej taktycznie szczegolnie mam tu na mysli Branco czy Sobolewskiego. Z Górnikiem było dużo okazji, żeby pograc piłką przenieść ciężar gry, a oni kopali byle gdzie, byle do przodu. Więcej myślenia i spokoju by się przydało.

Marcinkxkx 20.10.2010 10:09

Skład: Według mnie tak powinien wyglądać
----------Pawełek---------
Cikosz- Chavez- Bunoza- Palijic
-----------Wilk---------------
Rios-Gargula-Bukhardi-Kirm
-------------Brozek-------------

Ajax 20.10.2010 11:20

IMHO skład na Lechię powinien wyglądać
-Jovanic-
Cikosz-Chavez-Bunoza-Brozek
-Sobolewski-
Krim-Garguła-Bukhari-Palic
-Rios-

Potem wpuścić Małeckiego na zmęczonego przeciwnika, na razie jedynym zawodnikiem potrafiącym przyjąć i strzelić jest Rios, dla Brożka nie widzę miejsca w składzie, gra w piłkę nożną wymaga machania nogami a nie rękami:)

Przy aktualnej dyspozycji remis będzie dobrym wynikiem.

AYALA 20.10.2010 11:37

nie sądze że Maaskant wystawi Cikosa bo Branco chyba jednak pewniejszy od niego.

kolarz90 20.10.2010 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 996304)
Ja bym jednak Brozka zostawil. Rios jest za wolny jak na atakujacego na szpicy. Ja ustawilbym tak zespol:

--------Pawełek----------

Branco-Chavez-Bunoza-Pi.Brozek

-----------Wilk------------

Kirm-Garguła-

Od teraz gramy w ośmiu?:)

Semper Fidelis 1985 20.10.2010 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 996304)
Ja bym jednak Brozka zostawil. Rios jest za wolny jak na atakujacego na szpicy. Ja ustawilbym tak zespol:

Kirm-Garguła-

w 8miu chyba nie damy rady :-/ chociaż może może...
Kirm Guła w napadzie, szatański pomysł.

P.S. Jedno jest pewne , tego BKS sie na pewno nie spodziewa :rotfl:

Feniks1983 20.10.2010 11:47

Kirm-Garguła-Paljic

----------Rios------------

----------Brozek---------

Tu mozna by wykorzystac technike Riosa, gdzie trojka srodkowa Kirm,Garguła i Paljic mogala by z Nim klepe grac a i sam Rios moglby posylac protopadle pilki do Brozka lub skrzydlowych.

Feniks1983 20.10.2010 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolarz90 (Post 996305)
Od teraz gramy w ośmiu?:)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 996307)
w 8miu chyba nie damy rady :-/ chociaż może może...
Kirm Guła w napadzie, szatański pomysł.

P.S. Jedno jest pewne , tego BKS sie na pewno nie spodziewa :rotfl:

Panowie bez zartow, komp w robocie robi mi dziisaj psikusa, powyzej to co chcialem napisac w pelni :D

wazonik1906 20.10.2010 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 996309)

Kirm-Garguła-Paljic

----------Rios------------

----------Brozek---------

Tu mozna by wykorzystac technike Riosa, gdzie trojka srodkowa Kirm,Garguła i Paljic mogala by z Nim klepe grac a i sam Rios moglby posylac protopadle pilki do Brozka lub skrzydlowych.

Wszystko fajnie tylko w tym ustawieniu nie mamy defensywnego pomocnika który zabezpieczałby tyły, a że Lechia potrafi strzelać bramki (5 z Górnikiem, 3 z Legią) nie trzeba nikogo przekonywać. Sobolewski albo Wilk muszą grać bo ktoś o tyły musi dbać

Feniks1983 20.10.2010 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wazonik1906 (Post 996312)
Wszystko fajnie tylko w tym ustawieniu nie mamy defensywnego pomocnika który zabezpieczałby tyły, a że Lechia potrafi strzelać bramki (5 z Górnikiem, 3 z Legią) nie trzeba nikogo przekonywać. Sobolewski albo Wilk muszą grać bo ktoś o tyły musi dbać

Przeca Wilk jest w tym moim ustawieniu :shock:

wazonik1906 20.10.2010 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 996316)
Przeca Wilk jest w tym moim ustawieniu :shock:

Mój błąd. Nie zauważyłem:-/

Semper Fidelis 1985 20.10.2010 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 996310)
Panowie bez zartow, komp w robocie robi mi dziisaj psikusa, powyzej to co chcialem napisac w pelni :D

pośmiać sie też trzeba :-p

Ogólnie raczej RM nie posadzi Sobola,mówił że to najważniejszy grajek w drużynie, poza tym Wilk grał def. pom zawsze razem z Sobolem, nie wiadomo jak by jego gra wygądała gdyby w środku zagrał sam

Feniks1983 20.10.2010 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 996321)
pośmiać sie też trzeba :-p

Ogólnie raczej RM nie posadzi Sobola,mówił że to najważniejszy grajek w drużynie, poza tym Wilk grał def. pom zawsze razem z Sobolem, nie wiadomo jak by jego gra wygądała gdyby w środku zagrał sam

Jak najbardziej smiech to dobra rzecz. Zreszta sam sie usmialem jak zobaczylem co mi za post zatwierdzilo :lol:

Wracajac do Wilka, Ja bym sprobowal no bo co Nam szkodzi sprawdzic go samego na defensywnym pomocniku, a noz widelec odpali i bedzie gitara. Tyle ze tak jak piszesz obawiam sie ze faktycznie Robert z Sobola nie zrezygnuje :-/

Semper Fidelis 1985 20.10.2010 12:31

Sposób Wisły na Lechie? Łobo!

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664

fanfan 20.10.2010 12:38

Moje ustawienie na ten mecz przedstawia się następująco :
--------------------Pawełek -----------------
Branco-----Chavez-----Bunoza-----Pi. Brożek
-----------------------Wilk--------------------
------------Garguła---------Rios------------
Kirm--------------------------------------Paljic
--------------------Małecki-------------------
Wystawiłbym Małego na szpicy ponieważ tam trzeba pracować, walczyć , być w ciągłym ruchu , Mały nie ma wzrostu ale jest silny i szybki więc mógłby sprawić obrońcom rywala sporo problemów . Na skrzydłach przede wszystkim szybkość, ofensywni Garguła i Rios powinni stwarzać nam przewagę ,sytuacje podbramkowe i oni mają do tego predyspozycje . Jako defensywny pomocnik ustawiłbym Wilka ale jeśli Sobol zagra to tez nic się nie stanie ponieważ obaj walczą i z pewnością podołają zadaniu, Na obronie jedyna większa zmiana to Cleber na ławeczkę , myślę że duet Chavez - Bunoza może wypalić.
Też wahałem się co do środka pomocy czy nie lepiej zagrać dwójką defensywnych ponieważ Lechia środek ma mocny, Surma , Bajić , Nowak odwalają kawał dobrej roboty i żeby ich zneutralizować przydałoby się więcej zawodników do czarnej roboty.

szprotson 20.10.2010 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 996336)
Jak najbardziej smiech to dobra rzecz. Zreszta sam sie usmialem jak zobaczylem co mi za post zatwierdzilo :lol:

Wracajac do Wilka, Ja bym sprobowal no bo co Nam szkodzi sprawdzic go samego na defensywnym pomocniku, a noz widelec odpali i bedzie gitara. Tyle ze tak jak piszesz obawiam sie ze faktycznie Roert z Sobola nie zrezygnuje :-/

Mam wrażenie że dalej wszyscy uważają Wilka jako młodego chłopaka który dopiero co zaczyna grać, a on niedługo będzie miał 100 meczy rozegranych!
Ostatnio Sobol i tak nie grał źle, bo miał słabsze mecze, ale ja również bym wystawił Czarka, bo to chłopak który zapierdala non stop, ma złe podania niesety to jego minus, ale tak jak on walczy nie walczy nikt.

jak pokazuje przykład Nasz i Legii opcja zagraniczna, w tym sezonie sie nie sprawdziła.
aha, no u mnie Małecki by sie nie załapał, bo on dalej gra swoje a nie to co trener mówi
E:Lechia dla mnie osobiście, gra najładniej od kiedy pamietam

JrQ- 20.10.2010 13:51

Scenariusz tego meczu nie trudno przewidzieć.
Lechia ustawi podwójne zasieki nastawiając się na kontrę, jeśli nasi nie sforsują ich w miarę szybko, do ~60 minuty, to albo bedzie 0-0, albo pojdzie jakas kontra.

Zreszta, taki scenariusz chyba mial miejsce w kazdym meczu naszym w tym sezonie.

Osiu 20.10.2010 16:01

Nie mogę patrzeć na te wasze posty tupu będzie remis to będzie dobrze albo że przegramy 0:1 to i tak będzie dobrze. Na każdy mecz idę z myślą że to będzie ten w którym nasza WISŁA wreszcie ruszy, że wygramy i że ten mecz zostanie w pamięci bo będzie się coś działo!

brylant17 20.10.2010 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 996338)

Jakby nie było piłkarz z Młodej Ekstraklasy :lol: Wilk do pierwszego składu,i niech gra z Gułą a Sobol niech odpocznie jeden mecz :) Co do wyniku chciałbym ,aby obie drużyny zdobyły 3 pkt :D,ale się nie da niech wygra lepszy :P

63.5 Kg 20.10.2010 17:01

A wg mnie ustawienie 4-5-1 o ktorym tutaj wszyscy pisza nie ma sensu.

Powinnismy grac tylko iw wylacznie naszym najlepszym ustwienie czyli ofensywnym 4-4-2.

JrQ- 20.10.2010 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 996449)
A wg mnie ustawienie 4-5-1 o ktorym tutaj wszyscy pisza nie ma sensu.

Powinnismy grac tylko iw wylacznie naszym najlepszym ustwienie czyli ofensywnym 4-4-2.

nie mamy 2 napastnikow

Filippo123321 20.10.2010 17:17

Ale nikt nie mowi, ze musi byc dwoch typowych napadziorow. Brozek jako egzekutor i do niego Małecki/Rios. Tak gralismy w zeszlym sezonie i w jeszcze poprzednim i wygladalo to na pewno lepiej niz teraz.

63.5 Kg 20.10.2010 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 996454)
nie mamy 2 napastnikow

A dlaczego nie mamy?
Malecki wszedzie sie wypowiada ze z checia by zagral w ataku.

KaRaSTSW 20.10.2010 18:17

----------------------Pawełek---------------------------

----------Cikosz?
----------Branco-Chavez-Bunoza-Pi.Brozek------

---------------------Sobolewski-------------------------

-----------Kirm-------Garguła------Paljic-------------

------------------Rios---------Brozek------------------

Albo Rios na prawa strone a Małecki za Kirma do ataku.
Trzeba zmienic ustawienie na 2 napastników wg mnie oczywiscie.

pcpc 20.10.2010 18:59

------------------Pawełek--------------------
--Branco---Cleber-----Bunoza---Palić----
-----------------wilk------------------------
----łobodziński----Garguła---Małecki-----\
-------------------Brożek-----------------------

donecki 20.10.2010 19:57

A co Wy tak o taktyce.Trzeba braci ugościć i tym lepiej zajmujcie się teraz.Niech każdy napisze jakiś ppomysł na gościnę.Ja proponuje wziąśc kolegów z Gdańska do Auschwitz lub Wieliczki przed meczem.Statku wypływającego na morze u siebie nie możemy załatwić

Jazon 20.10.2010 22:54

Powiem krótko:
Wygramy ten mecz. Piłkarze w końcu zaskoczą. Bardziej się postarają. Wierzę w to.

FooFighter 20.10.2010 23:23

Wygramy hehehehehe, cudów Panie oczekujesz cudów! A ja proponuję jedną zmianę w obronie. Niech Maaskant wystawi Kazia Moskala za Bunozę. I z całym szacunkiem dla Paljiców, Boukharich, Łobodzińskich, Jirsaków ale wypadałoby się też nad Tomkiem Kulawikiem zastanowić hehehe.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl