![]() |
Ruch jest teraz cieniutki ale my tez wiec mecz moze byc wyrównany :)
co do rotacjii w skladzie to Boguski na razie trybuny,i niech w koncu Rios zagra i cos pokaze Kula pewnie nic wielkiego nie wymysli wiec byle jakie zwyciestwo bedzie cenne,...w takiej formie.... |
Tu wiele będzie zależało od chęci i "świeżości" naszych galacticos. Wiadomo, część była na kadrach, część bardzo ciężko harowała pod okiem Kulawika, a jeszcze inni są w kiepskim stanie psychicznym po Karabachu... Módlmy się by Kulawik nie zechciał wpuścić do składu Jelenia, Rado i innego Bruda, ot tak po koleżeńsku. Warto też odmówić litanie w intencji naszej obrony, bo zanosi się na nowe ustawienie z Bunozą i Cleberem, które chyba nie miało okazji zagrać ze sobą i tu nadzieja w - osłabionym przed sezonem - ataku Ruchu. Na kolanach warto też zaliczyć rundkę (niekoniecznie do Częśtochowy) za to, by na boisku nie pojawił się Boguski. W wymienianie składu raczej nie ma sensu się bawić, bo Kula i tak zrobi swoje, ale jakbym musiał :D To:
--------------Jovanic-------------- --------Cleber - Bunoza - Diaz-- Cikos------------------------------- -----------Sobolewski------------- -------------------------Wilk------- ---------Kirm--------------Paljic--- ----------------------Brożek------- ---------------Rios----------------- Ewentualnie w miejsce Paljica , Garguła. |
Musimy to wygrać. Guzik mnie obchodzi jak.
|
Cytat:
Fakt że zagrał 2 beznadziejne mecze może być powodem posadzenia Bogusia na ławce ... ale na trybuny to już przesada, zwłaszcza ze to nie jest gwiazdeczka którą trzeba czasem zdołować .... ja np Paweł B czy Małecki ... A Rios ? powoli .... na razie proponowałby 30 minut ....... |
Nie wydaje mi się, żeby Rios dostał szanse od pierwszej minuty.
Mam nadzieje, że Kulawik postawi znowu na Rado. Ogólnie Ruch to już nie to samo, co sezon temu. Poza tym stracili 2 najlepszych napastników, a następcy póki co zawodzą. Rywal spokojnie do "rozjechania" (oczywiście przy odpowiednim zaangażowaniu i grze). Fajnie jakby Brożek zagrał z takim zaangażowaniem jak w reprezentacji... |
Cytat:
Przecież Brożka to na boisku w ogóle widać nie było. |
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym z Arka to Piotrek zagrał slabo, a Diaz dobrze, więc po co zmiana na LO |
Jovanic - Cikos Cleber Bunoza Diaz - Kirm Garguła Sobolewski Małecki - Rios Brożek
z ławki Żurawski, Wilk, Piotr Brożek |
nie tylko wislakrakow.com robi live z konferencj dzisiejszej. pod tym adresem tez będzie http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...przed-sezonem/
|
Cytat:
Cytat:
Boguski siedział na ławce w drugiej połowie w Azerbejdżanie i w pierwszej połowie z Arką ... wiec taka świętą krową nie jest .... Mam przeczucie że teraz całkiem odstawiony od składu będzie na następne pół roku stracony. |
Cytat:
Kirm i Pajlić grają jakby ich nie było, więc może nikt nie zauważy? |
Cytat:
|
Kulawik powiedzial na konferencji co do spotkania z Ruchem, ze sadzi, ze 'Rios bedzie dobrym strzalem', wiec chyba w koncu mozemy spodziewac sie jego debiutu.
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nie zabraknie także Garguły. Bez niego nasz środek pola w ofensywie kompletnie nie istnieje. |
Osobiście liczę na to, że Rado znowu dostanie szansę. Może niekoniecznie w pierwszym składzie, ale na 15/20 minut powinien wejść.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie po to Rios został sciagniety by siedziec na lawce. Potrzeba swiezej krwi w zespole. Kogos kto zdecyduje sie pociagnac druzyne a Rios jest w stanie to zrobic. On przewyzsza umiejetnosciami nie jednego napastnika z naszej ligi. Kulawik musi w koncu na niego postawic. |
Cytat:
|
Tomasz Kulawik przed meczem z Ruchem Chorzów.
Wideo z konferencji. O Brożku, Cleberze, Riosie... http://kiks.tv/2010/08/kulawik-kazdy...a-tutaj-robie/ |
Czyli w końcu się doczekałem, Rios będzie w pierwszym składzie.
|
Ciekawe, jakie będą tu opinie, jak Rios zagra cały mecz i niczym się nie wyróżni ?
Co do samego meczu, Ruch nie odpadły z LE z drużyną z Malty, więc może być za silny dla naszych. Remis 0:0 albo wygrana Wisły 1:0 po przypadkowym golu. Znów ktoś będzie strzelał, wyjdzie z tego dośrodkowanie i wygramy :) |
Jakie mają być, nikt się zapewne nie zdziwi :D Bo tu każdy jest przygotowany na ewentualną porażkę w słabym stylu z przyzwyczajenia.
|
Cytat:
|
Chciałbym poznać merytoryczne uzasadnienie Kulawika, dlaczego w kadrze znalazło się miejsce dla Rado, czy Boguskiego. a nie znalazło dla Garguły.
Coraz mocniej widać, że Kulawik wprowadza niezdrowe metody selekcji piłkarzy do składu - grają nie najlepsi, tylko najbardziej lubiani. |
Jest faktycznie dziwna sytuacja ze w skladzie nie ma miejsca dla obu rozgrywajacych zawodnikow...
|
Prezentuja sie slabo na treningach to nie graja, proste. Ja nie widze roznicy miedzy gra Rado a Jirsaka. A Gargula wrocil po kilkutygodniowej kontuzji, trzeba go ostroznie do skladu wprowadzac. Dobra decyzja.
|
Cytat:
To tłumaczenie nie trzyma się kupy. W dodatku Garguła wcale nie musiałby grać przecież od początku do końca. No ale Rado jak widać ma miejsce poza wszelką kolejnością i rywalizacją. Znów są "równi" i i równiejsi". Oby jak najszybciej został zatrudniony nowy trener, który nikogo nie będzie forował i uprzywilejowywał. |
Rowni rowniejszymi, a jaka jest pewnosc ze gargula lepiej sie prezentuje niz rado na treningach? nie wiemy tego, no chyba ze ktos uczeszcza na boczne boisko i obserwuje treningi to niech sie wypowie
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl