Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [25. kolejka] WISŁA Kraków - LECH Poznań, 24.04.2010 sobota 16:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7205)

Galonek 22.04.2010 15:34

Moim zdaniem będzie remis. Wisła często dostosowuje się poziomem do gry rywala. Ze słabszymi gra gorzej, z silniejszymi lepiej. Myślę, że tak będzie i tym razem.

AS82 22.04.2010 15:48

A ja sie boje wysokiej wtopy . Lech zagral bardzo dobry mecz z Legia i Arka , my natomiast nie zachwycalismy nawet na tle beznadziejnego Slaska. Lech sie bankowo zepnie na ten mecz bo porazka praktycznie konczy ich gre o majstra , mam nadzieje ze nasi kopacze W KONCU zagraja na wyzszym poziomie. Lech co prawda nie ma tak dobrego rezultatu w meczach wyjazdowych , ale Wisła przegrała tez 3 mecze u siebie . Mam nadzieje ze gotow do gry bedzie Issa Ba ,bo bez niego srodek pola nieistnieje

WISŁAZWE 22.04.2010 15:56

Tylko, że Lech ostatnie spotkanie o punkty rozegrał w piątek 9 kwietnia a my we wtorek i to jesteśmy tu w lepszej sytuacji, bo nie wiadomo jak na Lecha wpłynęła przerwa 2 tygodni bez meczu o punkty.

My jesteśmy gospodarzem tego meczu i to my mamy od początku narzucić swój styl gry i zneutralizować mocne punkty Lecha tak jak to zrobił Inter w meczu z Barceloną, a 3 punkty zostaną w Krakowie.

Przede wszystkim musimy wykorzystywać okazję jakie stwarzamy, bo może się okazać, że nie będzie ich tyle co w poprzednim meczu ze Śląskiem i każda sytuacja będzie na wagę 3 punktów.

szprotson 22.04.2010 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 887228)
A ja sie boje wysokiej wtopy . Lech zagral bardzo dobry mecz z Legia i Arka , my natomiast nie zachwycalismy nawet na tle beznadziejnego Slaska. Lech sie bankowo zepnie na ten mecz bo porazka praktycznie konczy ich gre o majstra , mam nadzieje ze nasi kopacze W KONCU zagraja na wyzszym poziomie. Lech co prawda nie ma tak dobrego rezultatu w meczach wyjazdowych , ale Wisła przegrała tez 3 mecze u siebie . Mam nadzieje ze gotow do gry bedzie Issa Ba ,bo bez niego srodek pola nieistnieje

Bez Issy Ba środek nie istnieje? Wybacz, widzimy chyba innego zawodnika w innej drużynie. Owszem ma fajne triczki, ze 2 niekonwencjonalne podania, ale w defensywie to jest baaaardzo słabo. Najefektywniej dla niego było by grac za Brożkiem, jako wolny elektron bez zadnych zadan defensywnych.

AS82 22.04.2010 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 887233)
Bez Issy Ba środek nie istnieje? Wybacz, widzimy chyba innego zawodnika w innej drużynie. Owszem ma fajne triczki, ze 2 niekonwencjonalne podania, ale w defensywie to jest baaaardzo słabo. Najefektywniej dla niego było by grac za Brożkiem, jako wolny elektron bez zadnych zadan defensywnych.

W ostatnim meczu ze Slaskiem ,nasza gra opierala sie jedynie na skrzydlach (Malecki,Lobodzinski) ,wiem ze Kasperczak lubi tak grac , ale przydaloby sie tez zeby ktos ze srodka potrafil niekonwencjonalnie rozegrac pilke , a Issa to napewno umie

szprotson 22.04.2010 16:14

czyli nie widziales tego, ze po raz pierwszy chyba w historii, Jirsak zagrał jak na środkowego przystało, miał odbiory a przede wszystkim łaczyl obrone i pomoc. Wychodził do piłek i zagrywał do boku. W środku pomocy w Śląsku zagrał Dudek z Milą czyli naprawde niezli pomocnicy. Byli widoczni etc? Raz im wyszło prostopadłe podanie i tyle.
A mówiąc o Issa Ba ze jest królem środka to spora przesada. Królem to jest Radek, co zapierdala i pracuje cały mecz, aby taki Issa mogl spokojnie niekonwencjonalnie podac.

edit: zeby nie bylo, podoba mi sie gra Issy, ale to za mało by zrobic z niego bożyszcze po 2 meczach.

od kilku dni mówilo sie ze Kotor broni.

AS82 22.04.2010 16:30

No ja rzeczywiscie Jirsakiem zachwycony nie bylem po ostatnim meczu ,wiec wiecej sie spodziewam mimo wszystko po Ba

Billy 22.04.2010 16:38

Dobre wieści z obozu rywala: prawdopodobnie nie zagra Buric i Djurdevic :]

Cinek1906 22.04.2010 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Billy (Post 887262)
Dobre wieści z obozu rywala: prawdopodobnie nie zagra Buric i Djurdevic :]

Jeszcze tylko Lewandowski i Peszko i pozamiatane:D

prober 22.04.2010 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cinek1906 (Post 887269)
Jeszcze tylko Lewandowski i Peszko i pozamiatane:D

Do kompletu dorzućcie Arboledę, Stilicia i Kriwca. Z rezerwami byłoby łatwiej, nie?

skttrbrain 22.04.2010 17:56

@prober
napisałem przecież, że mówię o Wiśle w tej formie. Bo jak dla mnie to ona za dobra nie jest. Mecz ze Śląskiem widziałem i za specjalnie nie graliście. A o potencjałach drużyn nic nie wspomniałem.

Stavanger 22.04.2010 18:12

Cóż, nie mam zamiaru być nieobiektywny, ale Arka całkiem nieźle z wami pogrywała, tylko brakowało jej dobrego wykończenia z przodu ( Joel Tshibamba w tamtym meczu nie błyszczał ) i to nie przełożyło się na bramki. Ja wiem, że wy z Poznania już inną galaktykę reprezentujecie, ale to nie znaczy, że ( według Twoich słów ) mamy obawiać się pyknięcia Wisły przez Lecha. Pamiętaj, to wy musicie,my możemy ( choć wolałbym, żeby tej maksymy nie brali sobie nasi piłkarze do głowy ).

crazykaro 22.04.2010 18:55

No i trafiliśmy na sędziego Małka. Ciekawe jak mu to wyjdzie tym razem :-/

SpoXsteR 22.04.2010 18:59

Sedziowal dwie ostatnie nasze porazki z Amika w ekstraklasie :)

Zarko42 22.04.2010 19:03

do 3 razy sztuka :)?

saklak1906 22.04.2010 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 887282)
Do kompletu dorzućcie Arboledę, Stilicia i Kriwca. Z rezerwami byłoby łatwiej, nie?

No tak Amika to potega i trzeba przed nimi srac w pory, moga wystawic nawet najsilniejszy sklad jak sie naszym bedzie tego dnia chcialo grac to o wynik jestem spokojny.

Donki 22.04.2010 19:08

No znowu ten Małek ;/
Czy tylko ja go nie trawie??

Blaszczu16 22.04.2010 19:09

Ostatni raz wygraliśmy z Lechem 2 lata temu. Czas zmienić tą passę. "Ten mecz musimy wygrać..."

SpoXsteR 22.04.2010 19:10

Cytat:

Jest szansa, że Jasmin Burić zagra jednak w sobotę z Wisłą Kraków. Piłkarz na pewno pojedzie z zespołem, decyzja zapadnie w ostatniej chwili - informuje "Przegląd Sportowy".

Bośniak doznał urazu mięśnia czworogłowego w meczu z Legią Warszawa. W kolejnym spotkaniu z Arką Gdynia nie wyszedł na boisko i miał też pauzować w sobotę w Krakowie.

- Pojedzie na pewno z nami do Krakowa. Są jeszcze trzy dni do meczu i wlele może się zdarzyć - mówi trener Jacek Zieliński, cytowany przez "Przegląd Sportowy".

Pomimo urazu Burić trenował w tygodniu (ale nie z zespołem) i ponoć z każdym dniem z jego zdrowiem jest coraz lepiej.
wp.pl

ale trzeba pamietac ze to tylko gierki przed meczem.. owszem, dobrze by bylo gdyby polowe zawodnikow nie gralo (z rezerwami najlepiej, a jak..).. bo tu nie czas na wyliczanki i zabawy w fair walki

SIP 22.04.2010 20:16

jak to w końcu jest z kibicami Lecha? wchodzą na sektor czy nie?

SpoXsteR 22.04.2010 20:18

tak, 250 + 50 niewłasciwej strony bloń, o 13 wyruszaja, zbiorke maja niedaleko stadionu Cracovii

OPTIMUS_(konto_usunięte) 22.04.2010 20:19

Jak będą gryźli trawę a nie chodzili po boisku to o wynik jestem spokojny.

farben 22.04.2010 21:21

Wisła Kraków podejmuje Lecha Poznań. Jedni i drudzy myślą o wygranej

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664

AYALA 22.04.2010 21:26

Michniewicz stawia na remis
http://www.lechpoznan.net/news-7155.html

fanfan 22.04.2010 22:13

Ja powiem tylko jedno : zobaczycie w sobotnim meczu ,że Małek będzie gwizdał na korzyść Lecha albo da Lechowi jakiś karny albo wolny z niedalekiej odległości za nic albo nie podyktuje dla nas ewidentnego karnego. Małek w meczu Lech -Jaga pokazał ewidentnie z kim trzyma (i każdy to wie) i nie wiem dlaczego ten arbiter ma sędziować tak ważny mecz i kto to ustala? PZPN czy Ekstraklasa SA? Bo ktoś specjalnie tego sędziego na ten mecz wystawił by pokrzyżować szyki Wiśle. Możecie mi nie wierzyć i nie zgadzać się ze mną ale wspomnicie moje słowa po sobotnim meczu... obym się mylił.

Charlie 22.04.2010 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 887422)
Ja powiem tylko jedno : zobaczycie w sobotnim meczu ,że Małek będzie gwizdał na korzyść Lecha albo da Lechowi jakiś karny albo wolny z niedalekiej odległości za nic albo nie podyktuje dla nas ewidentnego karnego. Małek w meczu Lech -Jaga pokazał ewidentnie z kim trzyma (i każdy to wie) i nie wiem dlaczego ten arbiter ma sędziować tak ważny mecz i kto to ustala? PZPN czy Ekstraklasa SA? Bo ktoś specjalnie tego sędziego na ten mecz wystawił by pokrzyżować szyki Wiśle. Możecie mi nie wierzyć i nie zgadzać się ze mną ale wspomnicie moje słowa po sobotnim meczu... obym się mylił.

Taak, cały kraj spiskuje przeciwko Wiśle:shock: Małek został wybrany dla tego, że jest uważany za jednego z najlepszych ligowych arbitrów i przeważnie sędziuje hity w naszej lidze (ewentualnie jeszcze Siejewicz). Naprawdę nie przypominam sobie, żeby jakieś mecze w tym sezonie zostały ewidentnie wypaczone na naszą niekorzyść, więc nie lamentujmy, bo póki co nie ma nad czym.

prober 22.04.2010 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie_ (Post 887429)
Taak, cały kraj spiskuje przeciwko Wiśle:shock: Małek został wybrany dla tego, że jest uważany za jednego z najlepszych ligowych arbitrów i przeważnie sędziuje hity w naszej lidze (ewentualnie jeszcze Siejewicz). Naprawdę nie przypominam sobie, żeby jakieś mecze w tym sezonie zostały ewidentnie wypaczone na naszą niekorzyść, więc nie lamentujmy, bo póki co nie ma nad czym.

Jak możesz tak pisać? Wiadomo, że jest spisek: wszyscy chcą, żeby liga była ciekawsza. Dlatego sędziowie będą gwizdać przeciwko Wiśle. To pewne, każdy wtajemniczony znawca z tego forum to potwierdzi.
I pamiętaj, że Lech Poznań zawsze strzela fuksiarskie bramki w końcówce. Nie mówiąc już o Legii, która prawie zawsze zdobywa punkty z przypadku i niezasłużenie. Taki Chinyama czy Lewandowski to namiętnie strzelali bramki przedziwnymi zbiegami okoliczności, nie wykazując żadnych ponadprzeciętnych umiejętności (w kadrze Wisły oczywiście by się nie zmieścili).

Wojtas 22.04.2010 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 887321)
No tak Amika to potega i trzeba przed nimi srac w pory, moga wystawic nawet najsilniejszy sklad jak sie naszym bedzie tego dnia chcialo grac to o wynik jestem spokojny.

No i takie nastawienie mi sie podoba :)

Szkoda ze nie ma juz Jasia Paulisty on by wpakował Kuchenkorzowi ze dwie brameczki na samo otwarcie :)

Trzeba pokazac kto tu jest Mistrzem Polski i tye.

Proud 23.04.2010 00:30

W tym meczu trzeba zastosować styl o jakim mówił kiedyś Boniek:To jest wojna...walczyć, kopać, gryźć...a rannych liczyć po meczu :)

SpoXsteR 23.04.2010 00:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 887446)
Taki Chinyama czy Lewandowski to namiętnie strzelali bramki przedziwnymi zbiegami okoliczności, nie wykazując żadnych ponadprzeciętnych umiejętności (w kadrze Wisły oczywiście by się nie zmieścili).

http://www.youtube.com/watch?v=MgV0bzY3gTs

Małek............

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl