![]() |
Moim zdaniem będzie remis. Wisła często dostosowuje się poziomem do gry rywala. Ze słabszymi gra gorzej, z silniejszymi lepiej. Myślę, że tak będzie i tym razem.
|
A ja sie boje wysokiej wtopy . Lech zagral bardzo dobry mecz z Legia i Arka , my natomiast nie zachwycalismy nawet na tle beznadziejnego Slaska. Lech sie bankowo zepnie na ten mecz bo porazka praktycznie konczy ich gre o majstra , mam nadzieje ze nasi kopacze W KONCU zagraja na wyzszym poziomie. Lech co prawda nie ma tak dobrego rezultatu w meczach wyjazdowych , ale Wisła przegrała tez 3 mecze u siebie . Mam nadzieje ze gotow do gry bedzie Issa Ba ,bo bez niego srodek pola nieistnieje
|
Tylko, że Lech ostatnie spotkanie o punkty rozegrał w piątek 9 kwietnia a my we wtorek i to jesteśmy tu w lepszej sytuacji, bo nie wiadomo jak na Lecha wpłynęła przerwa 2 tygodni bez meczu o punkty.
My jesteśmy gospodarzem tego meczu i to my mamy od początku narzucić swój styl gry i zneutralizować mocne punkty Lecha tak jak to zrobił Inter w meczu z Barceloną, a 3 punkty zostaną w Krakowie. Przede wszystkim musimy wykorzystywać okazję jakie stwarzamy, bo może się okazać, że nie będzie ich tyle co w poprzednim meczu ze Śląskiem i każda sytuacja będzie na wagę 3 punktów. |
Cytat:
|
Cytat:
|
czyli nie widziales tego, ze po raz pierwszy chyba w historii, Jirsak zagrał jak na środkowego przystało, miał odbiory a przede wszystkim łaczyl obrone i pomoc. Wychodził do piłek i zagrywał do boku. W środku pomocy w Śląsku zagrał Dudek z Milą czyli naprawde niezli pomocnicy. Byli widoczni etc? Raz im wyszło prostopadłe podanie i tyle.
A mówiąc o Issa Ba ze jest królem środka to spora przesada. Królem to jest Radek, co zapierdala i pracuje cały mecz, aby taki Issa mogl spokojnie niekonwencjonalnie podac. edit: zeby nie bylo, podoba mi sie gra Issy, ale to za mało by zrobic z niego bożyszcze po 2 meczach. od kilku dni mówilo sie ze Kotor broni. |
No ja rzeczywiscie Jirsakiem zachwycony nie bylem po ostatnim meczu ,wiec wiecej sie spodziewam mimo wszystko po Ba
|
Dobre wieści z obozu rywala: prawdopodobnie nie zagra Buric i Djurdevic :]
|
Cytat:
Jeszcze tylko Lewandowski i Peszko i pozamiatane:D |
Cytat:
|
@prober
napisałem przecież, że mówię o Wiśle w tej formie. Bo jak dla mnie to ona za dobra nie jest. Mecz ze Śląskiem widziałem i za specjalnie nie graliście. A o potencjałach drużyn nic nie wspomniałem. |
Cóż, nie mam zamiaru być nieobiektywny, ale Arka całkiem nieźle z wami pogrywała, tylko brakowało jej dobrego wykończenia z przodu ( Joel Tshibamba w tamtym meczu nie błyszczał ) i to nie przełożyło się na bramki. Ja wiem, że wy z Poznania już inną galaktykę reprezentujecie, ale to nie znaczy, że ( według Twoich słów ) mamy obawiać się pyknięcia Wisły przez Lecha. Pamiętaj, to wy musicie,my możemy ( choć wolałbym, żeby tej maksymy nie brali sobie nasi piłkarze do głowy ).
|
No i trafiliśmy na sędziego Małka. Ciekawe jak mu to wyjdzie tym razem :-/
|
Sedziowal dwie ostatnie nasze porazki z Amika w ekstraklasie :)
|
do 3 razy sztuka :)?
|
Cytat:
|
No znowu ten Małek ;/
Czy tylko ja go nie trawie?? |
Ostatni raz wygraliśmy z Lechem 2 lata temu. Czas zmienić tą passę. "Ten mecz musimy wygrać..."
|
Cytat:
ale trzeba pamietac ze to tylko gierki przed meczem.. owszem, dobrze by bylo gdyby polowe zawodnikow nie gralo (z rezerwami najlepiej, a jak..).. bo tu nie czas na wyliczanki i zabawy w fair walki |
jak to w końcu jest z kibicami Lecha? wchodzą na sektor czy nie?
|
tak, 250 + 50 niewłasciwej strony bloń, o 13 wyruszaja, zbiorke maja niedaleko stadionu Cracovii
|
Jak będą gryźli trawę a nie chodzili po boisku to o wynik jestem spokojny.
|
Wisła Kraków podejmuje Lecha Poznań. Jedni i drudzy myślą o wygranej
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664 |
Michniewicz stawia na remis
http://www.lechpoznan.net/news-7155.html |
Ja powiem tylko jedno : zobaczycie w sobotnim meczu ,że Małek będzie gwizdał na korzyść Lecha albo da Lechowi jakiś karny albo wolny z niedalekiej odległości za nic albo nie podyktuje dla nas ewidentnego karnego. Małek w meczu Lech -Jaga pokazał ewidentnie z kim trzyma (i każdy to wie) i nie wiem dlaczego ten arbiter ma sędziować tak ważny mecz i kto to ustala? PZPN czy Ekstraklasa SA? Bo ktoś specjalnie tego sędziego na ten mecz wystawił by pokrzyżować szyki Wiśle. Możecie mi nie wierzyć i nie zgadzać się ze mną ale wspomnicie moje słowa po sobotnim meczu... obym się mylił.
|
Cytat:
|
Cytat:
I pamiętaj, że Lech Poznań zawsze strzela fuksiarskie bramki w końcówce. Nie mówiąc już o Legii, która prawie zawsze zdobywa punkty z przypadku i niezasłużenie. Taki Chinyama czy Lewandowski to namiętnie strzelali bramki przedziwnymi zbiegami okoliczności, nie wykazując żadnych ponadprzeciętnych umiejętności (w kadrze Wisły oczywiście by się nie zmieścili). |
Cytat:
No i takie nastawienie mi sie podoba :) Szkoda ze nie ma juz Jasia Paulisty on by wpakował Kuchenkorzowi ze dwie brameczki na samo otwarcie :) Trzeba pokazac kto tu jest Mistrzem Polski i tye. |
W tym meczu trzeba zastosować styl o jakim mówił kiedyś Boniek:To jest wojna...walczyć, kopać, gryźć...a rannych liczyć po meczu :)
|
Cytat:
Małek............ |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl