Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [23. kolejka] POLONIA Warszawa - WISŁA Kraków, sobota 03.04.2010 16:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7166)

Eleusis 01.04.2010 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 879226)
Dobrze,że zagra Przyrowski,nikt nie odprowadza tak zawodowo piłki wzrokiem jak on. Ciekawe jak h****y musi być drugi bramkarz,że on stoi niezmiennie jako pierwszy. On jest z tej samej słynnej szkoły bramkarskiej co Kapsa,Cabaj,no i nasz cukiereczek Pawełek.

Po prostu Przyrowskiemu przylepiono łatkę "utalentowanego", a gdy już skończył wiek 25 lat to stał się "jednym z solidniejszych i lepszych bramkarzy w lidze"... Taa, Gliwa jest co najmniej 3 razy lepszy od tego lenia.

tofik 01.04.2010 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eleusis (Post 879408)
Po prostu Przyrowskiemu przylepiono łatkę "utalentowanego", a gdy już skończył wiek 25 lat to stał się "jednym z solidniejszych i lepszych bramkarzy w lidze"... Taa, Gliwa jest co najmniej 3 razy lepszy od tego lenia.

hehe yy 2 bramkarz to nie przypadkiem Radzio Majdan ? :lol:

Proximus 01.04.2010 14:11

http://http://sport.onet.pl/pilka-no...wiadomosc.html

SpoXsteR 01.04.2010 20:55

Cytat:

Majdan: atutem Polonii... kiepska murawa.

Dyrektor sportowy i bramkarz Polonii Warszawa Radosław Majdan uważa, że atutem jego zespołu w sobotnim meczu ekstraklasy u siebie z Wisłą Kraków (godz. 16.15) będzie zły stan murawy. Na takim boisku, zdaniem Majdana, łatwiej bronić się niż atakować.

38-letni piłkarz, który od niedawna pełni jednocześnie funkcję dyrektora Polonii uważa, że boisko przy Konwiktorskiej będzie przeszkadzać wiślakom w konstruowaniu akcji.

- Wiadomo, że Wisła lubi grać "po ziemi", z pierwszej piłki, z szybką wymianą podań. Na naszym boisku taka gra będzie w sobotę niemożliwa. Murawa jest tak nierówna, że piłka chwilami podskakuje na wysokość kolana. Dlatego łatwiej będzie bronić się niż atakować" - podkreślił Radosław Majdan.
PAP / Ekstraklasa WP PL

farben 01.04.2010 22:27

Statystyka mówi jasno - Wisła musi wygrać

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...grac,id,t.html

tommiyacht 01.04.2010 22:36

A prawdopodobienstwo mowi : im dłuższa passa zdarzenia X, tym wieksze prawd. ze nastepne bedzie zdarzenie nieX. kto gra u buków, ten wie o co chodzi :)

wolfy 01.04.2010 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 879644)
A prawdopodobienstwo mowi : im dłuższa passa zdarzenia X, tym wieksze prawd. ze nastepne bedzie zdarzenie nieX. kto gra u buków, ten wie o co chodzi :)

Patrz - mecz z pasiastymi. Choć tu akurat nie statystyka zawiniła...

mr_kwolf 01.04.2010 22:58

Cytat:

Prawdopodobieństwo mówi że są takie same szansę jakby nie było remisu przez ostatnie 100 meczy. Jak rzucisz 100 razy monetą i za każdym razem wypadnie orzeł to za 101 razem prawdopodobieństwo wyrzucenia reszki będzie większe niż 50%?

Też swego czasu grałem u buków, siedziałem dość mocno w temacie i progresja to pewna droga do bankruta i liczenie właśnie na takich frajerów jak ty.

1q2 01.04.2010 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 879653)
Jak rzucisz 100 razy monetą i za każdym razem wypadnie orzeł to za 101 razem prawdopodobieństwo wyrzucenia reszki będzie większe niż 50%?
.

Zgoda, tylko jakie jest prawdopodobieństwo tego że 100 na 100 rzutów da orła:>?

dj_ibutti 01.04.2010 23:39

Cytat:

Chyba spałeś na matematyce ;)

northrop 02.04.2010 01:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 879655)
Zgoda, tylko jakie jest prawdopodobieństwo tego że 100 na 100 rzutów da orła:>?

.5^100 = 7.88860905 × 10^(-31) ;) wiec jednak da sie.

Zbyychu 02.04.2010 07:12

Cytat:

eee? sorki, że kontynuuję offtopic, ale ten, przypadek to jednak nie ma pamięci, nie zapamiętuje poprzednich wydarzeń i nie dostosowuje się do nich - przy każdym wydarzeniu szansa jest taka sama. Po 99 rzutach monetą, w których 99 razy wyrzucony był orzeł, w setnym prawdopodobieństwo wypadnięcia orła wynosi dokładnie tyle samo, co w każdym rzucie, czyli 1/2.
Co innego, szansa wyrzucenia orła 100 razy pod rząd, patrz post wyżej.

szczebrzeszcz 02.04.2010 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 879653)
Prawdopodobieństwo mówi że są takie same szansę jakby nie było remisu przez ostatnie 100 meczy. Jak rzucisz 100 razy monetą i za każdym razem wypadnie orzeł to za 101 razem prawdopodobieństwo wyrzucenia reszki będzie większe niż 50%?

tak, bo
większości ludziom wydaje się że losowe liczba np 26498 wypadnie częściej niż 11111 a na prawdę prawdopodobieństwo jest takie samo
ale
są jeszcze inne teorie które trzeba dodać w zależności od gier i tak np
w totolotkach itp
prawdopodobieństwo jest takie samo, ale (bodaj teoria chaosu) znacznie więcej ludzi postawi na 123456 niż na liczbę bardziej wymieszaną, koniec końców gdyby pierwsza liczba dawała wygraną to niestety więcej osób musiałoby się nią podzielić,
a wiec wygrana byłaby mniejsza:-p
dlatego odradzam stawianie na nią tylko dlatego ze z rachunku prawdopodobieństwa tak wynika
aha i serie "w przyrodzie" zdarzają się częściej niż nam się wydaje

a wracając do tematu:>
ja się nie tyle boje o przebieg meczu ile o naszych kartkowiczów (bodaj 4-5!)

tommiyacht 02.04.2010 08:29

no to wywołałem tu niemałą dyskusje. Oczywiście, chodziło mi o progresje.

mr_kwolf - nie gram u buków, a przypadek progresji wymieniłem na podstawie lektury (nawet nie wiem czy nie na tym forum) jako najlepszej metody obstawiania, nie wiem, nie znam sie, wyczytałem.

szczebrzeszcz 02.04.2010 08:37

poza tym
obstawianie to nie jest gra liczbowa :D

tu są podstawy żeby jedno wypadało częściej niż drugie (tzn. wygrana jednej drużyny)

a i zasady są bardziej skomplikowane

IncognitoTSW 02.04.2010 08:54

Panowie, wróćmy na prawdziwe tory tej rozmowy - matematykę zostawmy jako hobby. Piłkarze muszą zagrać na miarę swoich pensji i wtedy będziemy cieszyć się z wyniku.

grzesiek632 02.04.2010 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 879696)
Panowie, wróćmy na prawdziwe tory tej rozmowy - matematykę zostawmy jako hobby. Piłkarze muszą zagrać na miarę swoich pensji i wtedy będziemy cieszyć się z wyniku.

Moim zdaniem większych zmian w składzie nie powinno być w porównaniu co do meczu z w Bytomiu. Zamiast Burligi zagra Alvarez, być może Boguski zastąpi w pierwszym składzie Pawła Brożka, bo dla Hristova nie widze szans na gre w pierwszym składzie.
Polonia ma nóż na gardle, dlatego nie lekceważył bym ich. Polska liga jest zawiła i każdy może wygrać z każdym.
Stratę Przyrowskiego w bramce Polonii nie określałbym jako znaczącą, Chłop ostatnio był i tak w słabej formie.

Mecz bardzo ważny ze względu na to że możemy zwiększyć przewagę nad Lechem lub Legia.
Wydaje mi się ze drużyna coraz lepiej gra dlatego liczę na 3pkt.
.

Proximus 02.04.2010 09:52

Cytat:

Sorry ale muszę wrócić do matematyki:D

To co kolega wyżej napisał to nie jest zasada matematyczna. To jest zasada bukmacherska. Chodzi o to że np. jak drużyna wygrywa wszystkie mecze u siebie to z każdym kolejnym spotkaniem prawdopodobieństwo wpadki u siebie rośnie.

I w drugą stronę. Jeśli jakaś drużyna przegrywa mecz za meczem to prawdopodobieństwo przełamania się jest coraz większe z meczu na mecz.

crazykaro 02.04.2010 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 879721)
Sorry ale muszę wrócić do matematyki:D

To co kolega wyżej napisał to nie jest zasada matematyczna. To jest zasada bukmacherska. Chodzi o to że np. jak drużyna wygrywa wszystkie mecze u siebie to z każdym kolejnym spotkaniem prawdopodobieństwo wpadki u siebie rośnie.

I w drugą stronę. Jeśli jakaś drużyna przegrywa mecz za meczem to prawdopodobieństwo przełamania się jest coraz większe z meczu na mecz.

Jak nie jest zasada matematyczna jak jest. Myślisz że booki to się na chemii opierają czy jak? Oni ni biorą tych kursów na chybił trafił tylko liczą matematycznie.

A co do meczu to Kasperczak powinien postawić w końcu na 2 napastników z przodu bo ten Paweł to się tak miota sam miedzy tymi obrońcami i nie ma do kogo grać

bearex 02.04.2010 11:12

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html

Najpierw liczą na murawę a teraz na Pawełka :D

crazykaro 02.04.2010 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bearex (Post 879757)

Najpierw liczą na murawę a teraz na Pawełka :D

Czyli zastanawiają się jak tu wygrać żeby się nie nagrać :D

prober 02.04.2010 13:05

Jeśli ktoś chce zachować zdrowy rozsądek, to może swobodnie potraktować matematyczne wynurzenia niektórych tutaj (np. użytkownika tommiyacht) jako kącik humorystyczny.

thechris 02.04.2010 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 879791)
Czyli zastanawiają się jak tu wygrać żeby się nie nagrać :D

Czyli dokładnie tak jak Wiślacy :D Tylko jak popatrzymy na tabelę to naszym to trochę lepiej wychodzi. Jak chcemy być mistrzem to nie możemy nie wygrywać meczów z ostatnią drużyną. Musimy być pod tym względem lepsi od Kuchenkorza.

AYALA 02.04.2010 13:47

Drzymała o naszym jutrzejszym rywalu a jego dawnym klubie

Marcin_fan 03.04.2010 11:41

jest organizowany wyjazd kibiców Wisły do Warszawy ??

licoo 03.04.2010 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 880127)
jest organizowany wyjazd kibiców Wisły do Warszawy ??

Tak, jest organizowany wyjazd.

flamengista 03.04.2010 13:45

Nie czarujmy się. Polonio-Groclin jest obecnie jednym z najsłabszych klubów ekstraklasy. Grają totalną kichę, mają słabą obronę, mierną pomoc i zero armat. Nie wygrać z nimi to wstyd, szczególnie dla drużyny walczącej o MP.

Ja liczę na przełamanie Pawła Brożka, jeśli nie dziś to już chyba nie w tym sezonie...

jurukuru 03.04.2010 14:07

Dokładnie.Polonia gra w tym sezonie straszny piach, i jestem pewien, że spadną jak nie z ostatniego to z przedostatniego miejsca- bo pewności nie mam kto im będzie towarzyszył w dole tabeli, chciało by się żeby pasiaste ale obiektywnie rzecz biorąc Piast może się nie utrzymać.

Dzisiaj będzie piękny wynik, i mam nadzieje, że Paweł B. i Mały coś ustrzelą.....i może Diaz coś dorzuci ;)

Krzysiek 03.04.2010 14:32

Ja również mam nadzieję, że w końcu Paweł coś strzeli. Widać, że go męczy ta sytuacja...

martinius028 03.04.2010 14:49

Juszczyk w bramie...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl