![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
|
A prawdopodobienstwo mowi : im dłuższa passa zdarzenia X, tym wieksze prawd. ze nastepne bedzie zdarzenie nieX. kto gra u buków, ten wie o co chodzi :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Też swego czasu grałem u buków, siedziałem dość mocno w temacie i progresja to pewna droga do bankruta i liczenie właśnie na takich frajerów jak ty. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co innego, szansa wyrzucenia orła 100 razy pod rząd, patrz post wyżej. |
Cytat:
większości ludziom wydaje się że losowe liczba np 26498 wypadnie częściej niż 11111 a na prawdę prawdopodobieństwo jest takie samo ale są jeszcze inne teorie które trzeba dodać w zależności od gier i tak np w totolotkach itp prawdopodobieństwo jest takie samo, ale (bodaj teoria chaosu) znacznie więcej ludzi postawi na 123456 niż na liczbę bardziej wymieszaną, koniec końców gdyby pierwsza liczba dawała wygraną to niestety więcej osób musiałoby się nią podzielić, a wiec wygrana byłaby mniejsza:-p dlatego odradzam stawianie na nią tylko dlatego ze z rachunku prawdopodobieństwa tak wynika aha i serie "w przyrodzie" zdarzają się częściej niż nam się wydaje a wracając do tematu:> ja się nie tyle boje o przebieg meczu ile o naszych kartkowiczów (bodaj 4-5!) |
no to wywołałem tu niemałą dyskusje. Oczywiście, chodziło mi o progresje.
mr_kwolf - nie gram u buków, a przypadek progresji wymieniłem na podstawie lektury (nawet nie wiem czy nie na tym forum) jako najlepszej metody obstawiania, nie wiem, nie znam sie, wyczytałem. |
poza tym
obstawianie to nie jest gra liczbowa :D tu są podstawy żeby jedno wypadało częściej niż drugie (tzn. wygrana jednej drużyny) a i zasady są bardziej skomplikowane |
Panowie, wróćmy na prawdziwe tory tej rozmowy - matematykę zostawmy jako hobby. Piłkarze muszą zagrać na miarę swoich pensji i wtedy będziemy cieszyć się z wyniku.
|
Cytat:
Polonia ma nóż na gardle, dlatego nie lekceważył bym ich. Polska liga jest zawiła i każdy może wygrać z każdym. Stratę Przyrowskiego w bramce Polonii nie określałbym jako znaczącą, Chłop ostatnio był i tak w słabej formie. Mecz bardzo ważny ze względu na to że możemy zwiększyć przewagę nad Lechem lub Legia. Wydaje mi się ze drużyna coraz lepiej gra dlatego liczę na 3pkt. . |
Cytat:
Sorry ale muszę wrócić do matematyki:D To co kolega wyżej napisał to nie jest zasada matematyczna. To jest zasada bukmacherska. Chodzi o to że np. jak drużyna wygrywa wszystkie mecze u siebie to z każdym kolejnym spotkaniem prawdopodobieństwo wpadki u siebie rośnie. I w drugą stronę. Jeśli jakaś drużyna przegrywa mecz za meczem to prawdopodobieństwo przełamania się jest coraz większe z meczu na mecz. |
Cytat:
A co do meczu to Kasperczak powinien postawić w końcu na 2 napastników z przodu bo ten Paweł to się tak miota sam miedzy tymi obrońcami i nie ma do kogo grać |
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Najpierw liczą na murawę a teraz na Pawełka :D |
Cytat:
|
Jeśli ktoś chce zachować zdrowy rozsądek, to może swobodnie potraktować matematyczne wynurzenia niektórych tutaj (np. użytkownika tommiyacht) jako kącik humorystyczny.
|
Cytat:
Czyli dokładnie tak jak Wiślacy :D Tylko jak popatrzymy na tabelę to naszym to trochę lepiej wychodzi. Jak chcemy być mistrzem to nie możemy nie wygrywać meczów z ostatnią drużyną. Musimy być pod tym względem lepsi od Kuchenkorza. |
Drzymała o naszym jutrzejszym rywalu a jego dawnym klubie
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html |
jest organizowany wyjazd kibiców Wisły do Warszawy ??
|
Cytat:
|
Nie czarujmy się. Polonio-Groclin jest obecnie jednym z najsłabszych klubów ekstraklasy. Grają totalną kichę, mają słabą obronę, mierną pomoc i zero armat. Nie wygrać z nimi to wstyd, szczególnie dla drużyny walczącej o MP.
Ja liczę na przełamanie Pawła Brożka, jeśli nie dziś to już chyba nie w tym sezonie... |
Dokładnie.Polonia gra w tym sezonie straszny piach, i jestem pewien, że spadną jak nie z ostatniego to z przedostatniego miejsca- bo pewności nie mam kto im będzie towarzyszył w dole tabeli, chciało by się żeby pasiaste ale obiektywnie rzecz biorąc Piast może się nie utrzymać.
Dzisiaj będzie piękny wynik, i mam nadzieje, że Paweł B. i Mały coś ustrzelą.....i może Diaz coś dorzuci ;) |
Ja również mam nadzieję, że w końcu Paweł coś strzeli. Widać, że go męczy ta sytuacja...
|
Juszczyk w bramie...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl