![]() |
Cytat:
Alez ty masz cisnienie na tą cała komisje ligi :D Swoją drogą ciekawe jaka decyzje podejmą bo do tej pory my jako Wisla mamy na nich ostre cisnienie za te absurdalne kary jakie nam nałozyli a teraz moga sie choc troche sie oczysćić jestem bardzo ciekawy ich decyzji |
Cytat:
Choto neigdyś anulowano rzekomo niesłuszną żóltą kartkę. Ale oczywiście Marcelo ewidentnie niesłusznej nie cofną. Choto może rzucać nawet rywalami o ziemię bez piłki i nic, wszyscy 3 sędziowie nagle ślepną. Dziś dowiedzieliśmy sie, że zatrzymano kolejną ważną figurę - byłego SZEFA sędziów piłkarskich, za korupcję. Jestem na 200% przekonany, że i obecny trafi z czasem do Wrocławia, za ustawianie ligi, czego dowodem były choćby tylko 2 ostatnie mecze LEgii, ewidentnie reżyserowane przez arbitrów i gwizdane pod L-kę. Małek, Szulc i Borski drukują bezczelnie nie dlatego, że boją się szefów. Wszyscy jak siedzieli w jednym g....nie, tak dalej siedzą. |
Cytat:
|
Troche racji Markus ma. Bo skoro isteniej zapis wideo to widać na nim jak Marcelo wyskakuje i jest spychany na bramkarza przez obronce Odry.Wiec co najzywej to MArcelo byl faulowany, a nie on faulował bramkarza. Zatem kartka winna być anulowana.Co od teorii o spisku prolegijnym to niestety nie posiadam żadych wiadomości w tym temacie.
|
Cytat:
Paranoją jest przekonanie, że były szef sędziów został zatrzymany za pracę tychże, a nie za niewinność? Albo, że legioniści nie są tak samo kartkowani jak inni ligowcy, choćby piłkarze Bełchatowa ( o Wiśle nic teraz już nie piszę)? Paranoją jest dostrzeganie, że nasz klub otrzymuje wyższe kary od innych od komisji dyscyplinarnej? Ja uważam, że nasza liga była i jest nadal pełna korupcji i układów. Czym się Twoim zdaniem mają przejawiać, jak nie "majstrowaniem" przy wynikach, nieuzasadnionymi karami, niezrozumiałymi ułaskawieniami, dziwnymi "błędami"? Kolędowaniem? |
Cytat:
Ja tez przyznam sie ze "upatrzylem" sobie sedziego Szulca i dodatkowo Broskiego i tez jak ty sadze ze w niedlugim czasie beda musieli chcac nie chcac udac sie nie przejażdzke do Wroclawia. O Małku pedałku nic nie pisze ,bo on sam jakby na czole ma wypisane ze niedlugo do Wronek wyjezdza generalnie korpucja kwitnie ,lesne dziadki do Euro maja jeszcze czas pocharcować |
mój typ to sędzia Siejewicz :)
|
Wogóle ta cała sędziowska afera korupcyjna to jedna wielka teoria spiskowa, a Wdowczyk Wielkim Trenerem Legii był :)
|
a do afery korupcyjnej to robert małek bo to menda
|
Markus w 100% się z Tobą zgadzam. Komisja (L)igi to jedno wielkie oszustwo ( nie chcę tu uzyć niecenzuralnych słów )
|
Dajcie już spokój z tą komisją (L)igi:) Trzeba wygrać, nie ma innej opcji
|
Ruch już nie jest taki mocny jak miesiąc temu, ale to i tak silniejsza ekipa niż Odra.Obstawiam spokojne 2-0 dla Wisełki no może 2-1.Inny wynik niż zwycięstwo uznam za klęske.
|
Cytat:
We wczorajszej "Piłce Nożnej" komentator J. Szostek zjechał sędziego Borskiego za reprezentowaną przez niego cieniznę - w tym: 1) niepodyktowanie dla Wisły rzutu karnego w meczu z Lechem za faul na Małeckim (Wojtkowiak) 2) niepodyktowanie dla Wisły rzutu karnego w meczu z Legią za faul na Diazie (chyba Choto) i inne grzeszki w międzyczasie Mr. Borski to pupil naszego środowiska sędziowskiego - arbiter międzynarodowy pełną gębą. W dzisiejszym PS w artykule o aresztowaniu byłego szefa Kolegium Sędziów, jest napisane, że utracił on to stanowisko, w związku z "błędnym przeliczeniem średnich not" (poziom 3 może 4 klasy podstawówki - ułamki dziesiętne) w wyniku czego z ligi zleciał sędzia M. z Piły, a wśród sędziów I ligowych w 2004 roku utrzymał się nie kto inny jak ......... Mr Borski............... Jeden i dwa daj trzy, a trzy oznacza tajemnicę ....... Być może hasło Skorży rzucone w twarz Borskiemu, nie było rzucone na wiatr ??? Może Zarząd Wisły powinien wystąpić z odsunięciem mr Borskiego od sędziowania mecżów Wisły ???? |
Bez przesady. "przyjaźniejszy" nam sędzia Siejewicz skroił nas w tym sezonie na bramkę. Poziom sędziowania to dno.
Ponadto Wisła ma sobie radzić bez karnych. |
W sprawie anulowania kartki Iwańskiego przez Komisję Ligi, znalazłem takie coś:
Cytat:
|
Oczywsicie .tez obejrzalem sobie pare razy sytuacje Marcelo i nic brutalnego czy ZAMIERZONEGO ataku tam nie widze.
Poprostu twarda walka i tyle.W Angli nikt by sie nad tym wogole nie rozczulał.Karta Marcelo powinna zostac anulowana. Ciekawe ze tyle sie mowi o slabej lidze, slabych pilkarzach ,slabych trenerach ,ale jakos nie o słabych sedziach. A ich poziom to ponizej dna .,ale jakos dziwnie sie ten temat przemilcza. Ich "mentor" Wit Zelazko wielki ekspert i komenator kiedys w C+ do dzis chyba schyla sie po mydlo we Wronkach ,a 7 na 10 rowniez Wroclaw odwiedzilo.Ale poziom jest ok. |
Cytat:
(inf. SKWK) |
ufffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff fffff
|
nie chce się chwalić, ale to mój post na tym forum miał decydującą opinie. Na komisji ligi był laptop i komisja czytała to:D
|
no to całe szczęście...
|
Jeden, za to duży, kamień z serca :)))
Ciekawe czy obok Marcelo Skorża wystawi Jopa czy postawi jednak na Diaza? |
O kuuuu...rcze pieczone.... Własnym oczom i uszom nie wierzę... Chyba św. Mikołaj rozpatrywał to odwolanie:):):)
|
Cytat:
|
Komisja Ligi anulowała kartkę Marcelo
Komisja Ligi Ekstraklasy żółtą kartkę, jaką obrońca Wisły Kraków Marcelo dostał w spotkaniu z Odrą Wodzisław Śląski - poinformowała oficjalna strona mistrzów Polski Wisla.Krakow.pl. Dzięki temu Brazylijczyk zagra przeciwko Ruchowi Chorzów. Marcelo został ukarany czwartym żółtym kartonikiem w tym sezonie przez sędziego Tomasza Mikulskiego w meczu Odra Wodzisław Śląski - Wisła Kraków. Klub między innymi po analizie zapisu telewizyjnego całego zdarzenia zdecydował się wystosować wniosek do Komisji Ligi o anulowanie kartki. Obradująca dzisiaj Komisja rozpatrzyła pozytywnie wniosek klubu, co oznacza, że Brazylijczyk zagra w niedzielę w Chorzowie przeciwko Ruchowi. |
hehe i przynajmniej jedna teoria spiskowa poszła się j:>
|
Cytat:
Dziwi to jednak o tyle, że do tej pory "merytoryczne" sprawy im nie przeszkadzały we wdrażaniu swojej własnej "sprawiedliwości". PS. Anulowanie kartki dla Marcelo nie sprawia, że zmieniam zdanie na temat Małka, Borskiego, Szulca i paru innych "gagatków", którzy sędziowali dokładnie tak samo jak Ci, co już trafili do Wrocławia. |
Dokładnie. Wcześniej Komisja Ligi walneła sobie samobója anulując kartki Iwańskiemu i Choto. Musiała więc anulować kartke Marcelo. Gdyby tego nie zrobiła, ktoś z prasy napewno by to podchwycił i byłby skandal. W innej sytuacji, w niedziele musielibyśmy oglądać Jopa z Diazem na środku obrony.
A tak wogóle, to jakieś konsekwencjie poniesie Mikulski? Odsunięcie od kilku spotkań, czy coś w tym stylu?... A nie, zaraz.. co ja mówie. Kto miałby go karać... |
Cytat:
|
ja bym sie nie podniecał... liżą dupsko, zeby sie nie mówiło, ze chcą strasznie Wisłe udupić... Fakt faktem, ze argumenty kielecko-derbowe są zenujace...
|
Jakieś szanse z Marcelo są. Co nie zmienia faktu,że Mikulski powinien odpocząć na bardzo długo.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl