Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Gołota - Adamek (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6481)

3rider 21.10.2009 23:09

Sprostujmy: Golota po ucieczce z ringu nie jest juz bokserem. Mozna pasc na dechy, ale nie uciec jak baba na oczach wielomilionowej publiki. Naprawde chlop jak dab, a jaj zero. Ratuje go o 30kg (!) wieksza masa od Gorala, inaczej musialby juz przed walka obmyslac droge ucieczki. Respekt dla Adamka, ze walczy z ciezszymi od siebie o 30kg i licze, ze opuka mu facjate pokazujac jak zwykle ciekawy boks. Ciezka walka dla obu.

Gołota
waga: 120 kg
wzrost: 193 cm
zasięg: 201 cm

Adamek
waga: 90,5 kg
wzrost: 187 cm
zasięg: 205 cm

Kolumbus 21.10.2009 23:16

Teraz Tomek waży więcej niż 90,5 kg bo to jest prawie limit wagi junior ciężkiej teraz podejrzewam, że z 95 będzie lekko może i więcej.W wywiadach mówili z Gmitrukiem, że cięższy jest o ile sie nie myle nawet.

Jedno jest pewne - bedzie ciekawie:D

QBAS 22.10.2009 08:46

Bardzo ciekawa walka się zapowiada. Gołoto co zrobił to zrobił. Jak walczył tak walczył. Podobnie jak wielu sądzę, że przez samego siebie nie był nigdy chamiponem. Ale z drugiej strony nazywanie kogoś kto boksował z najlepszymi pięściarzami świata tchórzem to lekka przesada Panowie..

Nie wiem kto wygra ale liczę na dobry boks. Z jednej strony lepiej żeby Adamek wygrał, jest młodszy i ma więcej czasu żeby walczyć o najwyższe cele. Z drugiej jednak czy on się nadaje do najcięższej kategorii? A Gołota? Nawet jak wygra to czy jest REALNA szansa na jego kolejną już walkę o mistrzostwo? Jakoś ciężko mi w to uwierzyć..

Above 22.10.2009 21:41

Gołota przyjmie 20 ciosów i nawet nie poczuje.
Aż w końcu porządnie przy.......i i Adamek leży.

btw - dlaczego większość osób woli żeby wygrał Adamek?
Nie wiem jak jest z osobami na forum bo mi sie nie chce czytać całego tematu ale jak rozmawiam ze znajomymi to większość twierdzi, że Gołota polegnie. Ja tam wole, żeby większy wygrał :D

Cetnik 22.10.2009 21:54

Jeżeli Andrew przetrzyma początkowy atak Adamka (który na pewno zastosuje taktyke Lewisa lub Brewstera) i będzie w dobrej kondycji przez całą walke to może byc ciekawie i zdarzy się może hm niespodzianka. W każdym razie przez sentyment do Andrew będe mu kibicował w tej walce..by mu w końcu coś się udało..przynajmniej na koniec tej 'kariery'.

1q2 22.10.2009 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Above (Post 806727)
btw - dlaczego większość osób woli żeby wygrał Adamek?

Ja tam wole dla tego że Endrjiu to już emeryt, a Adamek może jeszcze pokazać kilka ciekawych walk - no i za to kozaczenie Gołoty w TV - nie wiem , może Adamek tez kozaczy ale jakoś Endrjiu mi utkwił.

WiślakNH 22.10.2009 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 3rider (Post 806408)

Gołota
waga: 120 kg
wzrost: 193 cm
zasięg: 201 cm

Adamek
waga: 90,5 kg
wzrost: 187 cm
zasięg: 205 cm

Adamek sie wypowiadał,że jego waga w granicach 97-98 kg i taką będzie chciał do walki podtrzymać.
Jak to?Zasięg ma Adamek większy?

Kocur 22.10.2009 23:01

Właśnie że Andrew to emeryt to niech ma od życia trochę radości na starość ;)

A poza tym - prawdziwy Polak i nigdy się z tym nie krył poza tym potrafi jak prawdziwy Polak nie tylko w ringu przyp...lić - vide Włocławek i Sopot :D

Konrad. 22.10.2009 23:53

Miałem ****a 11 lat wtedy, tyle godzin oglądałem te chujowe walki, żeby potem oglądnąć to...

http://www.youtube.com/watch?v=iHb-OuNFL5c

Ja wiem, że to sport, boks i w ogóle... Ale jak można było tak po prostu zejść z ringu?

I to dwa razy!

Dlatego jutro kibicuje Adamkowi... Chodź bez entuzjazmu...

wolfy 23.10.2009 00:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 806736)
no i za to kozaczenie Gołoty w TV - nie wiem , może Adamek tez kozaczy ale jakoś Endrjiu mi utkwił.

Nie bądź dzieckiem. Toż to standardowy "rant", jak przed każdą większą walką, mający wzbudzić zainteresowanie mediów i kibiców.
Jak widać skuteczny. Mamy już dwa obozy - zwolenników wielkiego (niech to każdy interpretuje jak chce:)) boksera, który kilkukrotnie otarł się o mistrzostwo świata najcięższej kategorii oraz boksera, który nigdy tego zaszczytu nie dostąpi. Pod względem sportowym to jest lipa, ale przynajmniej chłopakom udało się trochę podgrzać atmosferę.

Pojedynek Gołota z czasów walki z Bowem kontra dzisiejszy Adamek - to by miało sens. Dałbym Adamkowi jakieś trzydzieści sekund w pionie. Czterdzieści, gdyby uwiesił się na linach.

For_FuN_ 23.10.2009 00:59

Zobaczymy...sport i boks nie takie historie widzial(mam tu na mysli glownie Golote), ze wydawaloby sie sportowiec skonczony osiaga wielki sukces(i nie mowie tutaj o zwyciestwie nad Adamkiem, ale o tytule). Kibicowalem zawsze obu i jestem w patowej sytuacji. Licze na dobry boks i niech wygra lepszy.

1q2 23.10.2009 01:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 806770)
Nie bądź dzieckiem. Toż to standardowy "rant", jak przed każdą większą walką, mający wzbudzić zainteresowanie mediów i kibiców..

Ok - tylko mam nadzieje że Gołota potwierdzi swoje słowa w ringu - nie że ma wygrać ale dać radę:>

ps.
Ja tam jestem z obozu pt. niech wygra lepszy i niech nie będzie cyrku a konkretna napierdalanka - natomiast w sumie rozumiem obydwu bokserów - Adamek jest w cugu ale ogólnie boks przeżywa wielki kryzys a jemu nie chce się bić za 'grosze'.Gołota to emeryt więc każda walka gdzie ma gwarancje konkretnej kasy mu będzie pasowała.
Więc pytanie 'why' ma tylko jedną odpowiedź:>
Moim zdaniem Adamek wygra ale jak tego nie wiem;)

AYALA 23.10.2009 10:11

Gołota trenuje z Lepperem.
http://www.dziennik.pl/zycienaluzie/...Lepperem_.html

mitmichael 23.10.2009 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cetnik (Post 806733)
Jeżeli Andrew przetrzyma początkowy atak Adamka (który na pewno zastosuje taktyke Lewisa lub Brewstera) i będzie w dobrej kondycji przez całą walke to może byc ciekawie i zdarzy się może hm niespodzianka. W każdym razie przez sentyment do Andrew będe mu kibicował w tej walce..by mu w końcu coś się udało..przynajmniej na koniec tej 'kariery'.

Obys tylko sie nie zdziwił jak Gołota ucieknie z ringu, znowu :D Adamek jest moim faworytem odkad sie dowiedziałem, ze bedzie ta walka. Z szacunkiem dla Gołoty ale jakos nie wierze w jego zwyciestwo po ostatnich niespodziankach. Walka Stulecia Polskiego Boksu - mozna tak powiedziec. Zeby tylko zapowiedzi wszystko potwierdziły.

TSWojtas 23.10.2009 14:59

jutro kibicuje Gołocie - za lata 90 !

Misterio 23.10.2009 17:19

Ja myślę, że walkę wygra Gołota.

piotrek chicago 23.10.2009 17:26

na ktora godzinie jest przewidywana ta walka?

Mako 23.10.2009 17:58

Aaaaaandreeeeew Come On!!!!!

Z sentymentu za Gołotą.

A Adamka lubie ale jego miejsce jest w półcięzkiej raczej. Do cięzkiej poszedł chyba tylko dla kasy...

For_FuN_ 23.10.2009 18:03

http://www.tvn24.pl/-1,1625352,0,1,o...wiadomosc.html - troche, jak mniejszy brat przy Golocie ;).

wierny 23.10.2009 18:04

Prawie 20 kilogramów różnicy po oficjalnym ważeniu. Wygra Andrew

Coglin 23.10.2009 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek chicago (Post 806930)

ok. 22:30-23:00 polskiego czasu.

Żmijka 23.10.2009 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek chicago (Post 806930)

Około 23 ma być.

Sportowo z jednej strony Gołota jest większy, silniejszy, masywniejszy i to napewno daje mu to przewagę.
Z drugiej stronu Adamek jest sprytniejszy, szybszy, lepszy kondycyjnie raczej. Jeśli Adamek "przeżyje" jakieś 5-6 rund to potem może być już różnie :)

Kibicowała będę Adamkowi, bo poprostu go lubię :-) Gołoty nigdy nie lubiłam, nawet za najlepszych czasów - niestety jest dla mnie marną osobą.

Jery 23.10.2009 19:05

Gołota Gołota Gołota! :D Niestety coś przeczuwam, że wygra na punkty Adamek, a Gołota będzie miał dobrą okazję do zakończenia kariery... Takie walki to jest biznes, obaj zarobią, a Adamkowi otworzy się droga do kariery w wadze ciężkiej. Niemniej jednak uważam, że Gołota to jeden z lepszych pięściarzy w historii, co by o nim nie mówić, a Adamek... No cóż takich jak on jeszcze będzie wielu.

walkeroo 23.10.2009 21:37

Ładneee jaja się dzieja...Szpilka w Areszcie...eh szkoda chłopaka:/ Mam nadzieje ze go wyciagnam do jutra....

IncognitoTSW 23.10.2009 21:54

A szczerze już liczyłem, że Bartnik nauczy młodego pokory... ;]

walkeroo 23.10.2009 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 807059)
A szczerze już liczyłem, że Bartnik nauczy młodego pokory... ;]

Powiem Ci że się mylisz...:) ja mysle że za 2-3 lata będzie o Szpilce bardzo głosno bo widac...ze chlopak ma talent do boksowania...

fialo 23.10.2009 22:25

A nie wiecie za co go aresztowali ?

EDIT: Spoko już wiem, bójka w Pubie.

Zarko42 23.10.2009 22:54

taki mały offtop, czy wie ktoś którego krakowskiego klubu "fanem" jest szpilka?

walkeroo 23.10.2009 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zarko42 (Post 807084)
taki mały offtop, czy wie ktoś którego krakowskiego klubu "fanem" jest szpilka?

Oczywiscie ze to nasz człowiek...:)

IncognitoTSW 24.10.2009 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez walkeroo (Post 807061)
Powiem Ci że się mylisz...:) ja mysle że za 2-3 lata będzie o Szpilce bardzo głosno bo widac...ze chlopak ma talent do boksowania...

Ok - może i ma ;] Mimo wszystko Bartnik to Bartnik, technicznie jest świetny, może szybkość już nie ta ale fajnie by było zobaczyć tą walkę. Młody mógłby się nauczyć sporo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl