![]() |
Cytat:
|
Sprawa wygląda tak, że granie z Lechem wybitnie nam nie podchodzi. Natomiast oglądając ostatni nasz mecz, gdzie wyglądamy tu zacytuję Wieszczyckiego jak drużyna z dobrej ligi zagranicznej jestem pełen optymizmu. Oby chłopaki się sprężyły, bo jak będa maksymalnie skoncetrowani, to Kuchenkorz nawet jak będzie chciał to nic nie zwojuje.
|
Nie wiem czy ktoś tutaj zauważył, ale tak mi ostatnio przeszło przez myśl, że z Lechem gramy niestety po przerwie na reprezentacje, a... no cóż, my po tych przerwach to dość średnio gramy...
No, ale trzeba być optymistycznie nastawionym ;) |
Cytat:
To co Mały ma gaz w nogach to jest niesamowite. Jak na tą chwile odkrycie rundy(przynajmniej). |
Cytat:
Krzysztof Kotorowski - Grzegorz Wojtkowiak, Zlatko Tanevski, Manuel Arboleda, Luis Henriquez (Jakub Wilk 17') - Sławomir Peszko (Hernan Rengifo 65'), Rafał Murawski, Tomasz Bandrowski, Semir Stilić (Piotr Reiss 80'), Dimitrije Injac - Robert Lewandowski Z tamtego składu grali dzisiaj od początku Lewandowski Injac i Peszko. Zresztą u nas dokładnie to samo. ;) |
Z forum kuchenek:
Cytat:
Cytat:
Pozwole sobie na taki mały off, na temat kuchenek. Chodzi mi o ich trenejro. Uważam że popełnili błąd, którego Wisła nie popełniła. Chodzi o zwolnienie Smudy. Jaki był taki był, trzeba mu było dać podwyżkę, sprowadzić tych kilku zawodników co chciał i pozwolić mu dalej kierować tym zespołem. Myślę że gdyby tak zrobili, nie byliby teraz w tabeli tu gdzie są a i graliby o wiele lepiej. W Wiśle, po blamażu z Levadią, Cupiał zostawił Skorżę. Strzał w "10". Chyba teraz nikt nie uważa, że z jakimkolwiek innym trenerem Wisła po 9 kolejkach miałaby komplet zwycięstw bez jednego remisu. Zmiana trenera to zmiana "myśli", poznawanie piłkarzy, ich możliwości, mentalności itp. Nie można po kolei wyganiać trenerów z piaskownicy bo "tak będzie lepiej" (pozdro panie Wojciechowski, 1 liga czeka). A teraz kuchenkarze muszą znależć nowego trenera, który zacznie budować całego to gówno od początku. A to trwa. |
Cytat:
Jedynie czego sie obawiam to skutecznosc jak to poprawimy chociaz o 20% do nastepnego meczu to sa nasi juz w pierwszej polowie bo obrona Amiki bez Arboledy nie istnieje. Niech powiedza Krimowi ze wystarcza asysty bramek nie musi strzelac to juz bedzie dobrze. |
A ja wam powiem ze nie wiadomo jak to bedzie po tej przerwie na repe no i oni sie zawsze mobilizuja na nas wiec troche pokory ja wiem ze trzeba wierzyc w swoje mozliwosci ale nie zapisujmy zwyciestwa juz teraz bo bedzie jak z lewadia
|
Cytat:
Nikt nie płacze po Zieńczuku, Baszczyńskim, Dudce, Cantoro (nie gra), Boguskim (kontuzja), Cleberze. Nowe twarze w Lechu to na razie nic specjalnego. Ale trzeba uważać, bo Peszko z Lewandowskim potrafią rozmontować każdą defensywę. |
Cytat:
Zagrać wyrachowanie i wypunktować, ale nie dać się zepchnąć do jakiejś defensywy czy cuś of kors. |
Ja mysle, ze konfrontacja z Lechem bedzie bardzo ciezka, ok w tym momencie sa w dolku ale ci zawodnicy nie sa wzieci z lapanki. Nikt tam nie zapomnial jak sie gra, dwa tygodnie to mnostwo czasu w ktorym mozna spokojnie poprawic to co obecnie szwankuje w Lechu.
Na dzisiaj to my jstesmy faworytem ale ta reprezentacja to jednak nam nie lezy. |
Tak mówicie o tej reprze a ja już naliczyłem sześciu podstawowych piłkarzy Amiki którzy też opuszczą drużynę: Wilk, Gancarczyk, Peszko, Lewandowski, Stilic, Rengifo
ktoś jeszcze wyjeżdża na zgrupowanie? |
Cytat:
|
wniosek:
Czy mozecie przestac pisac Amica? Koniecznie musimy rownac do poziomu zalosnego forum Cracovii i ich obsesji z GTS'em? |
As,
problem w tym, że pod względem prawnym to jest właśnie Amika. Lecha Poznań już nie ma. |
Cytat:
|
@ flamengista
tak samo jak my dla pasiastych jestesmy GTS ze zmienionym szyldem, powiedz mi ze nie wywolyje to u Ciebie usmiechu politowania za kazdym razem gdy czytasz jakis post z ich forum. Jesli ktos ma miec kompleksy to Lech do nas a nie my do nich. |
Tak, jesteśmy GTS ze zmienionym szyldem i powiem ci, że ja się tego nie wstydzę. Taka była historia klubu, trudno.
Natomiast Amika Poznań powstała po to, by: a) nie spłacać długów dawnego Lecha b) nie odpowiadać za korupcyjne zaszłości Lecha Skoro powiedziało się, a to trzeba powiedzieć i b. Skoro obecny klub nie ma nic wspólnego z dawnym Lechem Poznań, szczególnie pod względem prawnym to nim też nie jest. Proste. Zupełnie nie wiem, o co ci chodzi. Podobnych dylematów nie mają przede wszystkim prawnicy klubu z Poznania. Więc sami chyba wiedzą lepiej. |
Opinia jest jak dupa, kazdy ma swoja :)
Ja swoja wlasnie przedstawilem pod rozwage. Nic tam, ide na browar. |
Ok.
Ja tylko dodam, że z kompleksami nie ma to wiele wspólnego. Owszem, nie przepadam za nimi ale np. taka Arka Gdynia - też członek "Triady" jest mi zupełnie obojętna. Ja po prostu nie lubię, jak ktoś tam bezczelnie kombinuje i mu to uchodzi na sucho. Gdyby Lech został normalnie przejęty przez Rutkowskiego, to po jednorocznej banicji za korupcję grałby teraz o MP. Jako Lech, a nie nowy twór kolejorzopodobny. Szkoda, bo tym samym zmarnowano tradycję jednego z najważniejszych klubów piłkarskich w Polsce. |
Lech Poznan??
Ktos zna tak klub???? O ile wiem sami sie odcieli ze nim nie są, dla mnie po ś.p Lech-u Poznan pozostala tylko mogiła. ogladajac dzis mecz Kuchennych w Gdyni zastanwialem sie kto tu idzie na majstra ,bo Arka grala w sumie lepiej.Amika bez ladu i skladu, i bez kogos z jajami kto moglby wziasc gre na siebie. We Wronkach bedzie dobrze :) |
Ja nie rozumiem czemu wszyscy mowia o remisie? Lech jest slaby(przynajmniej jak na razie) wiec nie widze zadnej przeszkody na drodze do WYSOKIEGO zwyciestwa! Czas wziasc rewanz na amice za 1-4 w Krk!
Wisla jest na tyle silna druzynyna, ze w polskiej lidze moze wygraz wyskoko z kazdym! Pilkarze musza wyjsc tylko na boisko skoncentrowani i glodni strzelania bramek! Jak sie zmobilizujemy to wygramy! (moze nawet 0-5 :D, oby bede trzymal kciuki) |
Jak Lech bedzie w takiej formie jk dzisaj a Wisła zagra skutecznie to będzie pięknie :D
|
Panowie, nauczcie się w końcu odmiany nazwy klubu z Wronek, bo mnie irytuje, jak ktoś pisze "Amika" albo "Amici":
Mianownik: Amica [wym. amika] Dopełniacz: Amiki Celownik: Amice Biernik: Amikę Narzędnik: Amiką Miejscownik: Amice Wołacz: "Będziecie oglądać nasze plecy!" :D Nauczyć się i pisać zgodnie z zasadami j. polskiego :) |
Trzeba wyjść z pełną koncentracją i walczyć na 100% i wtedy jesteśmy w stanie wygrać.
Mam nadzieję, że w Amice: 1) Arboleda nie wróci do gry na mecz z nami 2) Nie dogadają się i nie przywrócą Rengifo. Zmotywowany Rengifo to jednak dwie półki wyżej niż Chrapek czy Mikołajczak. Praktycznie jeden Lewy w ataku to jednak znacznie mniejsze zagrożenie niż dwóch konkretnych, zgranych ze sobą napastników... |
Na papierze wszystko za Wisłą - w rzeczywistości pewnie też...
Drużyna na fali: Wisła [+] Lech [-] Bezpieczeństwo posady trenera: Wisła [+] Lech [-] Atmosfera w szatni: Wisła [+] Lech [-] Atmosfera rezerwowych: Wisła [+] Lech [-] Stawka: Wisła ma coś do udowodnienia za te 5 nie wygranych meczy z Lechem, Lech nawet jak wygra nie w kroczy na ścieżkę w grze o mistrza tylko umocni się w środkowej części tabeli... Zatem Wisła wygra :) |
Lech nie może przegrać. To jest podstawowe założenie. Wygrana dla nich byłaby krokiem do przodu remis zachowaniem tego, co było porażka to na 90% koniec marzeń o mistrzostwie.
Mając taką wizję wcale nie jestem pewien czy Lech zagra tak super ofensywnie. Dużo w tym meczu będzie zależało od tego, co się wydarzy w ciągu tych dwóch tygodni. Nie zapomnijcie, że u nas na treningach prawie nikogo nie będzie. Pytanie, kto wróci z kontuzjami i w jakim stanie psychicznym po spotkaniu z mocą trenerską dr Majewskiego |
Dokładnie dwa tygodnie to sporo czasu... ale tu znów może być na plus dla Wisły:
jak nasi obcokrajowcy awansują do mundialu a nasi rodzimi kopacze zagrają dobre mecze (indywidualnie i drużynowo) a młodzi powołani też się dobrze pokażą to powrócą naładowani pozytywną energią :) co do Lecha to nie jestem pewny czy tak słabo zmotywowana drużyna lepiej zagra przeciwko Wiśle... po co mają wygrywać z Wisła jak zremisują potem z Ruchem czy przegrają z inną słabszą drużyną? przepaść punktowa stawia pod murem trenera Lecha a nie piłkarzy, którzy samo nie wiedzą o co w tym wszystkim chodzi :) |
Według mnie równie prawdopodobny jest remis jak i nasze zwycięstwo.
Co przemawia za remisem? - mecz po przerwie na kadrę, co prawda z Lecha też 6 graczy wyjeżdża ale to my po kadrze zawsze mielismy ciężko - Lech zepnie się na nas. To pewne. Animozje w szatni w takich chwilach nie mają większego znaczenia. No chyba że tamci piłkarze grają na zwolnienie Zielińskiego co nie jest wykluczone - podejrzewam że dla Zielińskiego to być albo nie być. Co prawda Rutkowski zapowiada, że trenera nie zwolni ale mówił to jeszcze przed meczem z Arką. Remisu w Gdyni i prestiżowej porażki u siebie z nami pewnie by nie przeżył - zawsz nam się ciężko grało w Poznaniu. Co prawda teraz gramy we Wronkach ale ... Co przemawia za zwycięstwem? - nasza forma: jak chcemy to bawimy się z każdym w kotka i myszkę. - Ćwelong z Jirsakiem nabrali pewności siebie i to jest jeden z największych plusów tej rundy - wystarczy wyłączyć z gry Peszkę i Lewego i w zasadzie o wynik można być raczej spokojnym - żaden z ich bramkarzy nie jest pewien czy zagra w meczu a nawet jeśli zagra to nie wie czy zagra w następnym. To istotne bo stres u bramkarza jest bardziej istotny niż u jakiegokolwiek innego gracza - inaczej niż w ubiegłym sezonie - obecnie szybko strzelamy pierwsze gole. Jesli tak się stanie to wielce prawdopodobna jest powtórka wyniku z Wrocławia - my zagramy na większym luzie. Dla nas remis we Wronkach jest dobrym wynikiem a dla nich nie - we Wronkach jest zupełnie inna atmosfera niż w Poznaniu. I nasi i ich piłkarze to czują Mimo wszystko więcej więcej argumentów przemawia za zwycięstwem :-) |
Cytat:
Na nas zie zepna to jest pewne ale na Legie tez sie podobno spieli i dostali po dupach wiec jestem spokojny.Jedyny plus dla nich to to ze graja u siebie albo i nie bo ich miejscowi zjedza jak z nami wtopia. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl