![]() |
Wiadomo moze ilu mniej wiecej kibicow wiselki jedzie do lubina?
|
Obstawiam nasze gladkie zwyciestwo 3 : 1. Patrzac na sklad Zaglebia(1 sensowny pilkarz i poprostu fatalni stoperzy) i na mecz z Legia raczej nie mam obaw.
|
Cytat:
|
Już spokojnie do 10 minuty powinniśmy prowadzić 1:0. A potem tylko kontrolować mecz i najwyżej dołożyć jedną lub dwie bramki ;)
|
To widzę, że Wy to optymiści jesteście nieumiarkowani. Z drugiej strony, nie wyobrażam sobie żeby mogło być coś innego od zwycięstwa Wisełki, choć myślę, że tak łatwo nie będzie.
Jak dla mnie może być skromne 0:1, ważne żeby 3 punkty były. |
Cytat:
|
Widzę, że mamy typowy i powszedni problem...
Jedna strona mówi, że pojedziemy ich jak walec, inni zaś twierdzą, że będzie męczarnia, przypominają Levadie itd. Uwielbiam takie przebijanie piłeczki... Naprawdę te przedmeczowe tematy tracą powoli sens. Szkoda, że 80% komentujących to 15 letnie dzieci albo napinacze... Może lepiej pogadać o taktyce, składzie, formie niektórych zawodników, moralach zespołu? A, że przykład idzie z góry no to może ja zacznę. Chcemy dobrej widowiskowej gry? No to czekajmy na Gargułę i Boguskiego. Bez tych zawodników tracimy wg. mnie conajmniej 25% siły ofensywnej. Jeżeli moglibyśmy dziś wyjść składem takim jaki mamy nie licząc kontuzji czyli: Pawełek-Alvarez,Głowacki,Marcelo,Pi. Brożek-Małecki,Garługa,Sobolewski,Kirm-Boguski-Brożek no to byłoby coś, ale, że niestety mamy kontuzje w drużynie no to nie ma tego luksusu i jest jak jest. Typowanie wyniku myślę, że nie ma sensu. Dlaczego? Odpowiedź jest bardzo prosta. Możecie się zgodzić ze mną lub nie ale w przypadku Wisły funkcjonuje zazwyczaj stały schemat. Albo szybko strzelony gol ustawia nam mecz i dowozimy 1-0 do końca lub coś jeszcze wbijamy. Albo nie strzelamy gola do 60 minuty i wtedy zaczyna się męczarnia, piłkarze biją głową w mur i robi się problem. Jak będzie dziś? Obecny skład spokojnie wystarcza aby "miedziowym" pokazać i dać do zapamiętania, iż grali z Mistrzem Polski. Wyszkolenie techniczne, taktyka, doświadczenie, przygotowanie kondycyjne, trener, indywidualności- tym wszystkim bijemy ich na głowę. 10 000 publiki, chęć pokazania, że nie są chłopcami do bicia po blamażu z Legią, jeden Pawłowski?- to ich atuty. Pozwoliłem sobie poczytać co o dzisiejszym meczu z Nami piszą kibice Zagłębia na swoim forum. Doceniają naszą dobrą postawę w meczu z Lechem. Ba, nawet niektórzy twierdzą, iż byliśmy lepszą drużyną, a więc strach niewątpliwie przed nami jest. Wiedzą z kim grają i dlatego nie możemy ich "zawieść", a więc DO BOJU O 3 PKT i PEWNE ZWYCIĘSTWO PANOWIE!!! |
Jedno jest pewne jedziemy po 3 pkt do Lubina, Legia z nimi zdobyła komplet więc i my musimy. Zadanie nie będzie łatwe bo grają u siebie i będa miec pewnie komplet widzów na stadionie. To naszych powinno zmobilizować jednak . Musimy wygrać ale nie będzie łatwo jak już mówiłem
|
3 punkty, nie ma innego wyjścia. A wiecie co wam powiem? Po tym co Skorża powiedział mam pewne nadzieje ... pamiętam jak 2 lata temu zaczynaliśmy sezon w Lubinie. Narodziła się niejako nowa drużyna, ze stylem, agresją, chęcią zdobywania jak największej ilości bramek, mentalnością zwycięzców. Na jesień nie mieliśmy sobie równych. Może za dużo oczekuje, ale wydaje mi się, że nasi piłkarze mają coś do udowodnienia, nam, kibicom Wisły jak i całej Polsce. A nagłówki gazet po Levadii powinni powiesić sobie w szatni.
Może jest to złudna nadzieja, że obejrzę wreszcie Wisłę na miarę Wisły, ale co robić? |
A ja z przyjemności oglądnę to spotkanie ze względu na stadion:). Przynajmniej nie będzie w oczy razić byle jakoś bijąca z murawy. Wiem,że trener chce fajnie i miło, ale czy najemnym kopaczom będzie się chciało?
Tak naprawdę powinien sunąć atak za atakiem. Czy tak będzie? śmiem wątpić. |
Grzadq napisał:Może jest to złudna nadzieja, że obejrzę wreszcie Wisłę na miarę Wisły, ale co robić?[/QUOTE]
Wierzyć, kochać i mocno dopingować!!! |
Cytat:
Doladnie ,tez chce zobaczyc tą prawdziwą Wisle walcząca,biagajaca ,wrecz wsciekle atakującą Skorza nawet po minach na tej konferencjii roznil sie od tego Skorzy jakiego zawsze pamiatam Moze to zwiastun jakichs zmian ,koniec cackania ,czas zap***** nia. Oby |
Lechia do polowy 3;1 z Cracovia, coś niesamowitego. Cracovia wreszcie spadnie :)
Wystarczy mi 1-0 i będę happy |
Cytat:
|
Dzisiaj meczyk elegancko sobie czlowiek ogladnie, zadnych patroli, szesciopak budwaisera i jedziemy! Wiselka dzisiaj wygra, niewazne ile. Pozdro dla wszystkich Wislakow z Four Corners!
|
Cytat:
I czas to zmienic. Pilkarze powinniw wiedziec od Levadii ze jesli beda sie opierdlac to predziej poleci ktorys z nich niz trener W glowie mi sie nie miesci historyjka jak to pilkarze "chodzili do Cupiala ",na skarge. no jak to brzmi Przeciez beda na miejscu powaznego czlowieka a za takiego uchodzi chyba Cupial ,wyp**** bym takiego dellikwenta i płaczka za drzwi ,tak ze drugi raz wstydzilby sie wogole pokazac. Dlatego cos mi tu smierdzi jakąś machlojlą ,ale polskie dziennkarstwo dobiło juz takiego dna,mniej wiecej jak poziom gry Polskich zespolow w Pucharach. |
Mam nadzieję, że Zaglebie zaprezentuje się tak jak w Warszawie.
Ktoś mówił, że Cabaj jest dobrym bramkarzem :P Klops za klopsem: Lechia wygrywa 6;2 juz, elegancko. Cudownie Lechia gra |
Cracovio, oby tak dalej...! 2:6 Ładnie wygląda.
Jeszcze niech tylko dziś wygra Wisełka, jutro Jaga, a w niedzielę Śląsk - i będzie komplet radości. Oby tylko chłopakom nie zabrakło "powera". PS. Mam pytanie, sorry jeśli trochę dziwne. Czy na JAKIMKOLWIEK justinie.tv czy podobnym ustrojstwie da się obejrzeć dzisiejszy meczyk lub chociaż jego fragment? Bo z Rzymu Lubina nie widać, nawet gdybym wlazł na najwyższą wieżę telewizyjną na EUR-ze... |
Nie Wierze!
Ktos jeszcze bedzie narzekal na pomyslowosc naszych stalych fragmentow? |
No i pieknie zaczynamy
|
JEEEEEEESSSSTTTT!!!!!!!!! Marcelo!!
|
Początek marzenie haha, ale gol ze spalonego, ale co nas to obchodzi haha
|
Sprytnie zagrali tego wolnego.Szkoda, ze byl minimalny spalony, ale wazne, ze bramka zaliczona.
|
Hahahahah Skorża Jest Bogiem
|
Fajnie że prowadzimy, szkoda że w takich okolicznościach.
|
Trzeba przyznac, ze przez TV atmosfera wydaje sie byc swietna !
Piekny poczatek dla nas, choc ze spalonego. |
To jest WISŁA!
|
gol ze spalonego,ale ten komentator zlapal takiego bulwersa ze myslalem ze wbiegnie na murawe Oo
|
Piekna brameczka, jedziemy!!
|
Nie szkodzi ze byl spalony, wazne jest to, ze rozegranie bylo przygotowane.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl