![]() |
Jak widac jakiemus staruchowi z PZPNu bardzo zalezy zeby Gornik sie utrzymal, zaczyna sie chwytanie kazdego szczegolu i doszukiwanie kazdej najmniejszej .......y.
|
Jeszcze miesiąc i pejsy znowu będą na miejscu pucharowym... :D
|
Jeszcze parę dni i Legia będzie miała mistrza... :pobity:
|
Cytat:
Ciekawe czy jeśli zajmą się tą sprawą dokładniej, to czy słowa pana Lato,że liga ruszy zgodnie z terminem, będą miały jakiś sens. Zdaje się,że tutaj nic nie jest jasne i co chwilę znajduje się jakiś problem. Te baraże to chyba nigdy nie zostaną rozegrane. A co do Legii to rzeczywiście jeden pkt i mieliby... |
Bylbym bardzo ciekawy jakby PZPN to rozwiazal, bo tytul mozna zawsze zmienic, bo to nasza wewnterzna sprawa, ale kto by do Estonii pojechal :D
Zreszta dobrze ze nie maja mozliwosci Wam odebrac tytulu... po co to komu ;) |
Cytat:
Wy.......a tyle druzyn z ekstrajklasy ze sila rzeczy Widzew bedzie musial zagrac wyzej bo nie bedzie nikogo innego. Cytat:
Wystarczy ze jakis medrzec, cos w stylu futbolowego Walesy, wykpuje, ze skoro Sobolewski zrezygnowal z gry w kadrze to jest to rownoznaczne z zakonczeniem kariery sportowej, czyli Wisla wystawiala nieuprawnionego do gry pilkarza, co sie rowna 30 walkowerom w tym sezonie i 30 w zeszlym. Czyli lecimy o 2 klasy rozrywkowe w przyszlym sezonie, a skoro mamy rozjebany stadion to nie przysluguje nam licencja, wiec kolejna klasa w dol. Generalnie zagralibysmy w okregowce, a Dresovia by pekla z radosci. |
Najbardziej w tym wszystkim szkoda tego Michała Fidziukiewicza, młodzieżowy reprezentant, pomału wchodzi do Ekstraklasy, jeden z niewielu białostoczan w białostockim klubie, na pewno nie sądził że zostanie gwiazdą ekstraklasy w takim kontekście. A wszystko przez panów z PZPN, którzy nie zauważyli, że komuna skończyła się 20 lat temu i można już nie pomagać górniczym klubom. A tak btw to nie wiedziałem, że Białystok to potęga w piłce juniorskiej, np to: http://jagiellonia.pl/aktualnosci.php?a=5821, małolaty klepnęły sobie na jakimś turnieju dzieciarnie z AC Milan 4:0.
|
SK*URW*YSYŃST*WO i tyle. Ta cala liga to jedna wielka żenada.Jestem ososbiście za tym zeby nie wystartowała yta liga, bo po co grać jak na koniec tabele sie tworzy na nowo porzy zielonym stoliku tudzież na sali sądowej.
|
Cała kibicowska liga, powinna się ugadać wiadomo poza przyjaciółmi zainteresowanych i jak drużyny z miejsc 15-16 utrzymają się. To ciupać im na każdym meczu. Zero honoru... Już nikt normalnie nie potrafi spaść. Tak naprawdę, żeby uniknąć takich sk****ństw trzeba wprowadzić przepis, o tym że w przypadku degradacji drużyny z Ekstraklasy na jego miejsce wchodzi automatycznie zespół z I ligi. A Baraże odbywają się z następną drużyną I ligi. Wszelkie odwołania rozpatrywane są w 14 dni, przez jeden organ. Później zażaleń brak. I Wam się nie podoba groźba kibiców ŁKSu, żeby odwiedzać budynek PZPN? Ja uważam żę tym sk****onom to należałoby wprowadzić takie wycieczki raz na tydzień...
|
Jagę już dostatnio pokarali - minus 10 pkt na następny sezon. To teraz dojebali się jeszcze do jakiegoś juniora. Żal dupę ściska. Mam nadzieję, że Jagiellonia nie da sobie wejść na łeb i coś poczynią, aby ich nie wyjebali. Żydostwo i lewactwo włada polską piłką... :(
|
A jeszcze zwróciłem uwagę na takie drobne fakty odnośnie tej awantury z Jagą, czy zwróciliście uwagę na to kto to rozpętał, niejaki Matusiak Janusz - tatuś Radosława "nie tak się umawialiśmy" i Nikodem Dyzma polskiej piłki oraz oraz Jacek Dziubiński - facet co szkoli juniorów Arki Gdynia, ten to już w ogóle ma moralność przydrożnej ****y - "przegrałem co prawda z Podlasiakami na boisku ale ich wyjebię na miękko przy stoliczku".
Albert Camus powiedział, że wszystko co wie o moralności nauczył go futbol ale chyba nie chodziło mu o polski futbol |
...Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jakim cudem tatuś Radka mający nie za wiele wspólnego z piłką dorwał się takiej posady?
|
Cytat:
|
"W środę grecki związek piłkarski odrzucił apelację Jakuba Wawrzyniaka. Piłkarz domagał się cofnięcia nałożonej na niego 3 miesięcznej dyskwalifikacji za używanie niedozwolonych środków. Jednocześnie... wydłużyła Polakowi karę do 1 roku. To oznacza, że wg przepisów FIFA i WADA Polak nie będzie mógł grać w żadnych rozgrywkach.l"
|
i bardzo dobrze.
sprawiedliwosc musi byc. |
Jedno slowo mi sie nasuwa... IDIOTEN.
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,67...barazach_.html
To co Legia będzie miała 64 punkty, czyli tyle co my?! To gdyby nie bilans meczów bezpośrednich to by nam jeszcze mistrzostwo odebrali z nie naszej winy. To są prawdziwe jaja. Taki sam przypadek byłby jak Lech zostałby wicemistrzem. Tu powinno być jakieś przedawnienie, że do którejś kolejki po wydarzeniu można zgłaszać wątpliwości. Niech jeszcze Legia w jednej porażce znajdzie winnego i się ogłoszą mistrzem... Parodia... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dojdzie do tego ze mistrzem zostanie Gornik a Legia Wisla i Lech beda grac w barazach :D
Burdel,ciagle zmiany, nikt nic nie wie a jak juz cos sie zmienia to w sposob ktorego nawet schizofrenik nie wymysli. Transferowo na razie slabo, ale mam nadzieje ze tych 3-4 nowych zawodnikow w kazdym z czolowych klubow sie pojawi. Wisla juz kogos kupila,Leszek tez, Legia ma Mietowego sucharka :D PS: Ogladam sobie filmy ze zgrupowania Legii i nie moge zrozumiec czemu nikt nie wpadl na pomysl zeby Koseckiego wyslac na silownie :D Chlopak ma szybkosc, technike ale fizycznie to jest V liga Burkina Faso. |
1. co do PZPN to roku ten sam kabaret
"Jak można po sezonie ustalać kto spada... piłkarze nie wiedzą po co wchodzą na murawe..." http://www.youtube.com/watch?v=sgSJZiyB4jc 2. Wawrzyniakowi podnieśli kare z 3 miesięcy do 1 roku zawieszenia: W środę Komisja Odwoławcza Greckiej Federacji Piłkarskiej (EPO) podniosła karę nałożoną wcześniej na byłego już zawodnika Panathinaikosu Ateny przez Komisję Dyscyplinarną Greckiej Superligi Piłkarskiej z trzech miesięcy do roku zawieszenia. |
Cytat:
|
Oj tak patrze ,i widze ze ktos usilnie stara sie przepchac Górnika w góre ,najlepiej w bezpieczne miejsce a jak nie to chociaz baraze.Kręcą ,kręca a jak wyjdą te walkowery dla Jagi ,to ktos zatriumfuje.
P.S Juz niewobrazam jaka burza by sie rozpętała jakby Legia i My po 64 pkt,i to Legia lepszy bezposredni bilans :D haha :Hardkor :D i na koniec moj "ulubieniec" Piotrus zegna sie z Amiką http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html |
Cytat:
Co do tego jak tabela będzie wyglądać na końcu zbliżającego się sezonu to według mnie głównym faworytem będzie niestety Legia, być może trochę krwi będzie jej w stanie napsuć Lech i Polonia Warszawa. Mocny może być Śląsk, możliwe że Zagłębie Lubin. Prawo serii mówi że mistrzem powinna być Legia (MP A.D. 2002, potem 2006 - poza tym nadchodzi podobnie jak w tamtych latach rok mundialu), przesądny nie jestem, ale przyznacie że coś w tym chyba jest... Poza tym nie trzeba przesądów i wyliczeń żeby stawiać Legię w roli zdecydowanego faworyta - wskazuje na to zwykły rozsądek. Wisła z powodu dyletanctwa władz miasta i klubu została wypieprzona z Krakowa i gra same wyjazdy, więc wiadomo że będziemy mieć straszliwie pod górkę i osobiście będę bardzo zadowolony jeśli na koniec sezonu zajmiemy jakiekolwiek miejsce powyżej środka tabeli i bezpiecznie, bez żadnych problemów się utrzymamy... Lech jak to Lech - niby będzie mocny, powygrywa sporo meczów, ale na koniec i tak mu zabraknie pary i wypadnie realnie z walki o mistrza. Polonia będzie mieć dobre wyniki, ale w ogólnym rozrachunku na prześcignięcie drugich warszawiaków zabraknie sił... Tak ja widzę ten przyszły sezon, a przynajmniej to co najbardziej emocjonuje - walkę o czołowe miejsca. Chciałbym oczywiście mistrzostwa dla Wisły, ale rozsądek jednak przeważa nad bajkową fantazją i mistrzostwa w Sosnowcu jakoś nie jestem w stanie ogarnąć... Zresztą może to i dobrze - bo i tak sukces byłby nie całkowity - w końcu poza R 22. Po latach by się mówiło że Wisła zdobyła 13 tytuł mistrzowski grając w Sosnowcu, a tak to przynajmniej może szybko uda się zapomnieć o kompromitującej Kraków całorocznej grze najlepszej polskiej drużyny poza swoim miastem i stadionem... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A ja myślałem, że jestem jednym z bardziej pesymistycznie nastawionych forumowiczów. Jasne, z powodu gry w Sosnowcu wielkich nadziei na MP nie mam, ale zakładam że miejsce na pudle to jednak mieć będziemy... Szczególnie że na razie Śląsk i Lechia nie robią ofensywy transferowej, Groclin Warszawa myśli bardziej o sprzedaży Przyrowskiego, Majewskiego i Ivanowskiego. Więc poza Amiką i Legią nie widzę poważniejszych rywali. |
Cytat:
A Legia? Legia to Legia - choćby skały srały będzie w czołówce. |
Nie kopcie się z koniem.
Pzdr Bronowianin, dyletancie :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl