![]() |
Arcyciekawa sytuacja się zrobiła... W obecnej sytuacji: Brazylia 3-0 Włochy, USA 3-0 Egipt mamy:
Brazylia 9, Włochy,USA,Egipt - 3. A bilans bramek: Włochy 3-5 USA 4-6 Egipt 4-7 i... w półfinale jednak zagra USA.. :lol: |
Przeoczyłem 3:0 bramkę :P Mam nadzieje że Egipt coś strzeli :)
|
CIekawy meczyk był, makarony jadą do domu, chociaż na jedną bramke zasłużyli ;)
|
No to mamy półfinały
Hiszpania-USA i Brazylia-RPA |
Cytat:
|
No to będzie finał Brazylia - Hiszpania powiem wam że będzie ciekawie:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Ciekawe czy Brazylijczycy zakonczą rekordowa serie Espańców :) |
Hiszpanom wyraźnie nie uśmiecha się gra na tym turnieju. Kto wie, może nawet odpuszczą walecznym Amerykanom miejsce w finale :) Rekord już mają.
|
No rekord zwycięstw tak, ale nie mają rekordu w ilości nieprzegranych meczów pod rząd.. a więc..? :)
Ps. Czemu się nie uśmiecha? |
Takie odniosłem wrażenie oglądając ich dotychczasowe spotkania. Albo im się nie chce, albo już są zmęczeni sezonem.. Z taką dyspozycją nie mają czego szukać w meczu z Brazylią.
|
No i po pierwszej połowie półfinału Hiszpania - USA niespodzianka, prowadzą Amerykanie 1-0. Hiszpanie niby przy piłce, prowadzą grę ale czystych sytuacji jak na lekarstwo.
|
Amerykanie rewelacyjnie taktycznie. Wysoki pressing, zageszczony srodek, wylaczony Xavi i nic przez to im nie idzie.
|
jak w tym meczu widać powoli rodzi się drużyna, która spokojnie w tej pierwszej dziesiątce we wszelkich statystykach będzie klasyfikowana.
Co by tu nie gadać, jak się Amerykańce za jakiś sport wezmą poważnie , to do wyników dochodzą. Jak nasze grajki będą na nich trafiać, to o remisie powiemy, że sukces. Ale oczywiście niech Hiszpanie wygrają , ja tam lubię jak hierarchia i tradycja się utrzymuje i wszystko jest na swoim miejscu. Choćby jak w naszej Ekstraklasie :) |
Z fonią nie da sie tego oglądać.
Obok stadionu jest chyba jakieś stado .......onych jeleni. |
Jak się nazywa ten sport, w który oni grają?
Eh, żeby nasi grali chociaż w połowie tak jak oni... UPD: ależ błędy obrońców |
Cytat:
|
2-0! Niech wracają Hiszpanie bykom jajca huśtać! :lol:
|
Cytat:
|
No i po "ptokoch" i po rekordzie. Do tego meczu Hiszpanie nie stracili nawet gola a tu taki psikus :P
Mówicie że USA czego się nie chwyci, to coś z tego jest, ale dziwicie się??Porównując tylko same zaplecze to jesteśmy do nich nieźle do tyłu,a dla nas puchar Konfederacji byłby po poprostu:"American Dream". |
Jak się próbuje w polu karnym rywali grać z drugiej piłki, to trudno się dziwić, że 60% strzałów zablokowanych. USA zaprezentowało solidny futbol, ale tak naprawdę, to po prostu Hiszpania dzisiaj była bardzo słaba( jak na swoje możliwości). Co w takiej ekipie robi Cazorla, to ja nie wiem, koleś popełnia szkolne błędy, piłkę nie tą nogą co potrzeba przyjmuje...
|
Mam pytanie - czy nie było karnego dla Hiszpanii?
|
Ale czym Wy się podniecacie w grze Amerykanow? dobrze ustawieni, z asekuracją, wybiegani, z zaangażowaniem i to wszystko :) Do tego szczęscia troche dopisało i mamy wygrany jeden mecz...jak potwierdzą to w finale to odwołam moje słowa :)
Villa jakby nie chciał "się sprzedać" dobrze, to wynik byłby odwrotny:) po golu pokazano ilośc strzałów celnych na bramkę, Amerykanie dwa, więc nie powiecie mi że nie mieli trochę szczęścia, bo takiej skuteczności nikt np 2 mecze pod rząd nie powtórzy. Ale gratulacje im sie należą, pokanali nie byle kogo :) Na pewno nie jest to drużyna na pierwszą 10 rankingu w praktyce, bo w teori chyba są w 10 o ile się nie myle. Ale jest kilka zespołów lepszych sklasyfikowanych poza 10. |
To było widać w poprzednich spotkaniach. Szkoda, że już nie gram u bukmahera :D Bo przewidziałem.
|
Fajny mecz, szkoda hiszpanów bo finał napewno by był ciekawszy z ich udziałem.
|
Nagle, jak Hiszpania przegrywa, to sie okazuje, ze akurat zagrala slabiej lub slabo...kompromitujace wyjasnienia. USA, jak i Hiszpania graly na maksa(szkoda, ze to do naszych pilkarzy nie dotarlo na MS czy na EURO), ale odrobine lepsza i skuteczniejsza byla druzyna amerykanska. Hiszpanie nabili sobie statystyke strzalow, ale ktory byl tak naprawde grozny? Nie mowiac juz o tym, ze polowa byla niecelna, a inne czesc oddana z nieprzygotowanych pozycji. Poza tym arbiter sedziowal troche stronniczo ;)(zalecenia FIFA, a zeby byl final wiadomych druzyn?). Gratulacje dla Amerykanow. Mam nadzieje, ze w finale tez pokaza taka klase.
|
prze jaja
Amerykanie z roku na rok graja coraz ciekawszą piłkę |
Cytat:
Trzeba powiedziec ze Amerykance sa co raz silniejsi i w niedalekim czasie moga byc czolowa druzyna swiata |
Dlatego przegrali z Kostaryka ;).
|
Bez przesadnych teorii;
Amerykanie zagrali bardzo solidny mecz, szczególnie w obronie. Howard i stoperzy zyciówka, a Hiszpanie jacys tacy nieswoi, niby pełno sytuacji ale bez polotu, tak na stojaka w ataku. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl