Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Mecz Lechia - Wisła (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5687)

_KRIS_ 15.05.2009 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krajek-krajek (Post 728279)
To może urządź casting i wybierz reprezentację kibiców Wisły.
Prawo do kibicowania ma każdy, nawet ten, który nie był nigdy na meczu.

Czasem zastanawiam się, czy niektórzy zamiast na stadion nie powinni iść do biblioteki żeby poczytać o zasadach współżycia w społeczeństwie. Najwyraźniej z domu tego nie wynieśli.

Prawo do kibicowania ma każdy to proste a zwłaszcza do tego żeby jechać do Gdańska, ale prawo do tego żeby Tam jechać tylko i wyłącznie się naj*** za przeproszeniem za free i zrobienia wstydu ABG to chyba nie. Jemu o to chodziło. Też mam taką nadzieję że nie wyjdziemy po tym meczu na takich co przyjadą naj** się i wrócą do domu.. co do dalszej Twojej wypowiedzi powiem tylko zamilcz..

SONNE 15.05.2009 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krajek-krajek (Post 728279)
To może urządź casting i wybierz reprezentację kibiców Wisły.
Prawo do kibicowania ma każdy, nawet ten, który nie był nigdy na meczu.

Czasem zastanawiam się, czy niektórzy zamiast na stadion nie powinni iść do biblioteki żeby poczytać o zasadach współżycia w społeczeństwie. Najwyraźniej z domu tego nie wynieśli.

Zasady współżycia w społeczeństwie najlepiej poznać w praktyce a nie w teorii , dziecko !

krajek-krajek 16.05.2009 11:06

2-3 składne wypowiedzi na 5. Jest lepiej niż myślałem. Chociaż niiektórzy przeczytają coś czego nie zrozumieją i od razu "wyjmują pięści".
Spokojnie! ludzie! stres zabija co roku wielu Polaków.
Po prostu nie najważniejsze jest kto będzie pił darmowe piwo, tylko zwycięstwo Wisły i chyba wszyscy tak uważamy.

Prezydentowa 16.05.2009 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krajek-krajek (Post 728483)
2-3 składne wypowiedzi na 5. Jest lepiej niż myślałem. Chociaż niiektórzy przeczytają coś czego nie zrozumieją i od razu "wyjmują pięści".
Spokojnie! ludzie! stres zabija co roku wielu Polaków.
Po prostu nie najważniejsze jest kto będzie pił darmowe piwo, tylko zwycięstwo Wisły i chyba wszyscy tak uważamy.

Chyba nie

10znk

Kokosek 16.05.2009 20:54

Od poniedziałku do środy będą prowadzone odbiory koszulek i biletów na wyjazd do Gdańska.

poniedziałek : 17:30 - 19:30 "U Wiślaków"
wtorek : 11:00 - 16:00 "U Wiślaków"

Przy odbiorach należy mieć ze sobą KP potwierdzające wpłatę 20zł. (Osoby odbierające koszulki i bilety dla siebie i swoich znajomych muszą mieć ze sobą KP wszystkich osób) !!!

Kolejny termin podamy niebawem.
źródło: Skwk

Niunio 19.05.2009 16:04

Jutro tj. w środę ostatnia szansa by odebrać bilety i koszulki na wyjazd do Gdańska. Odbiory prowadzone będą w restauracji "U Wiślaków" godz. 17.30 - 18.30. Należy mieć ze sobą kwity kp i rozmiarówki koszulek. Po tym terminie, odbiorów nie będzie, nie będzie możliwości odbiorów w Gdańsku. Wszystkim już dziś przypominamy, że w Gdańsku będziemy gośćmi, a w gościnie należy odpowiedni się zachowywać, tym bardziej, że Gdańszczanie wiele wysiłku włożyli w to by nas należyci przyjąć!
źródło: kibcewisly.pl

WAŻNE... dla tych co jeszcze nie odebrali !!!

y00r4 21.05.2009 13:12

Cytat:

Wszystkim udającym się do Gdańska przypominamy o odpowiednim zachowaniu i godnym reprezentowaniu Wisły Kraków.
Obowiązkowo należy ze sobą mieć bilet na mecz, okazjonalną koszulkę (którą potem przekażecie Gdańszczanom), osoby, które były na wyjazdach w Zabrzu i Wodzisławiu niech nie zapomną zabrać ze sobą bloczka który od nas otrzymali!

PLAN GOŚCINY:

10:00 - 10:30 - przeprowadzenie kibiców Wisły z dworca na teren Centrum Stocznia Gdańska
wejściem od strony ul. Wałowej (dawne Kazamaty) i wydanie przy wejściu smyczek z
kuponami, które będą mogli wymienić na posiłki i napoje.

10:30 - 15:00 - poczęstunek zwierający także jedno piwo - jest to czas w którym możemy
oprowadzać naszych gości po Starym Mieście albo pokazać im pobliskie Trzy Krzyże oraz
Muzeum Drogi do Wolności.

10:45 - zbiórka grupy Wiślaków pod Neptunem na ulicy Długiej (wybrani przez SKWK kibice
Wisły, którzy wspierali Lechię na wyjazdach w Wodzisławiu i Zabrzu oraz aktywni członkowie
SKWK zostaną uhonorowani przez nas niespodzianką).

11:15 -12:00 niespodzianka .

15:00 - zbiórka Wisły pod stadionem przed kasami, następnie przejście do wejścia dla gości
przy ul. Smoluchowskiego i wejście na stadion. Celowo zostało wybrane boczne wejście, aby
kibice Wisły mogli szybko i sprawnie pojawić się na stadionie.

17:00-19:00 - Mecz

19:15 - odjazd pierwszego autobusu z Wiślakami z ul. Smoluchowskiego, autobusy będą
kursować wahadłowo do czasu przewiezienia wszystkich na miejsce gościny.

19:30 - 2:00 -poczęstunek i wspólna impreza z DJ-em.

Osoby wracające do Krakowa w godzinach wieczornych zostaną odprowadzeni, zostanie wydanym im prowiant na drogę.

źródło: skwk

Teraz moje pytanie do bardziej orientujących się w temacie. Na jakim dworcu ta zbiorka? Tak na zdrowy rozum to na głównym, ale nigdy nic nie wiadomo, przecież w Krakowie Lechiści wysiadali w Płaszowie.. Bardzo proszę o odpowiedź

ewcia 21.05.2009 13:36

Wystarczy kliknąć na mapki które są umieszczone na stronach internetowych przy planie gościny zobaczysz o który dworzec chodzi.
A skoro na mapie zaznaczone jest dojście z Dworca Głównego do hali CSG to chyba wiadomo o jaki dworzec chodzi. ;)

*KoTeK* 21.05.2009 13:50

Ja wygląda sytuacja osób, które nie będą na zbiórce o 10 przy wydawaniu smyczek?

Ofsajd 21.05.2009 14:01

A ja mam pytanie do osób z Gdańska, orientujących sie w komunikacji miejskiej :)
Jakim autobusem, tramwajem najszybciej można sie dostać z ul. jagiellońskiej(przymorze) lub okolic na dworzec główny?z góry dzięki za info :) i do zobaczenia w Gdańsku.
edit.
A i ile trwa taka wycieczka?

blackhand 21.05.2009 14:10

Linia Numer 8

Dojazd ok 30 minut

orzeu 21.05.2009 15:13

Nikt ci czegos takiego nie napisze na internecie.
Na miejscu sie dowiesz.

marcinas82 21.05.2009 18:25

Identyfikatory????

Witam!!! mam Pytanie odnosnie identyfikatorów na mecze Wisły!!! jestem z Wrocławia i wybieram sie z kilkoma kumplami na mecz Wisła- Slask a bilety mam z puli Wisły. Czy bedziemy potrzebowali identyfikatorów aby wejsc na stadion???? jesli tak to czy w dniu meczu bedziemy mogli je wyrobic????z Góry wielkie dzieki!!! Pozdrowionka!!!! Jazda Jazda Biala Gwiazda!!!!!

tylko_na_kilka_dni 21.05.2009 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcinas82 (Post 731696)
Czy bedziemy potrzebowali identyfikatorów aby wejsc na stadion????

nie .

szereg 21.05.2009 18:57

A nie wie ktoś jak wygląda sytuacja osób które chciałyby sobie przekimać w gdańsku z 3-4 godzinki żeby od razu po meczu nie jechać, tylko na następny dzień?
byle sucho było :)

Blondas 21.05.2009 21:36

Wiecie czy można bilet podróżnika przepisac na inna osobe w kasach pkp nawet z mała opłatą czy trzeba kupic nowy? PILNE

szereg 21.05.2009 21:37

W regulaminie napisane jest że nie ma możliwości zmiany niestety. Możesz próbować

ja_ka_ 21.05.2009 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blondas (Post 731799)
Wiecie czy można bilet podróżnika przepisac na inna osobe w kasach pkp nawet z mała opłatą czy trzeba kupic nowy? PILNE

Jeżeli zamierzasz zwrócić ten a ku pić nowy na nowe dane to się streszczaj bo po północy nie będzie to możliwe. Zwracając bilet tracisz 10%.

y00r4 21.05.2009 21:50

co do rozdawania smyczek... Co mam rozumiec pod pojeciem 'osoby wyznaczone przez skwk'? Wszyscy ktorzy maja pieczatke na bilecie, czy jakas inna grupa?

Kokosek 21.05.2009 21:55

Siema ja tez mam pytanie dla osob z gdanska :D jakim tramwajem dojade z pod stadionu na ulice Kartuska . Dziekuje z gory

Blondas 21.05.2009 21:56

Nawet nie o mój bilet tu biega, ale dzieki za odpowiedz

RobGDA 21.05.2009 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kokosek (Post 731809)
Siema ja tez mam pytanie dla osob z gdanska :D jakim tramwajem dojade z pod stadionu na ulice Kartuska . Dziekuje z gory

Ze stadionu to tylko tramwajem nr 12 z tym ze Kartuska jest bardzo dluga i nie wiem czy dojedziesz tramwajem az tak daleko jak chcesz, w razie czego sa stamtad busy jeszcze jakies z tego co wiem :). Jak podasz konkretniej gdzie na tej Kartuskiej to moze dam rade pomoc bardziej :P. Ja tez mam do Was pytanie, choc moze niekoniecznie dobry temat, ale tak przy okazji - wie ktos moze kiedy pilkarze Wisly jada do Gdanska? Jutro rano / dzisiaj juz pojechali? Z gory dzieki za info.

Ala1955 22.05.2009 07:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RobGDA (Post 731833)
Ja tez mam do Was pytanie, choc moze niekoniecznie dobry temat, ale tak przy okazji - wie ktos moze kiedy pilkarze Wisly jada do Gdanska? Jutro rano / dzisiaj juz pojechali? Z gory dzieki za info.

Pojechali wczoraj (21.V) wieczorem pociagiem

Kokosek 22.05.2009 08:01

RobGDA vbmenu_register("postmenu_731833", true);
Dzikuje za informacie . A mi dokladnie chodzi o Kartuska 245 b

RobGDA 22.05.2009 08:33

Ala1955 - dzieki wielkie za informacje!

Kokosek - od ostatniego przystanku 12 bedziesz mial jeszcze ponad 600m... Chodzilo Ci o SSM?:) masz juz tam zaklepane? W Gdansku sa dwie inne filie ktore sa blizej Lechii.

wiertar 22.05.2009 11:26

ale w tych dwóch innych filiach juz nie ma miejsc conajmniej od srody:)

Kokosek 22.05.2009 11:44

NO wlasnie niema tam juz mniejsc :D Ale dzikuje za informacje . A tak mniej wiecej ile sie jedzie tramwajem do tego ostatniego przystanku ?

Kokosek 22.05.2009 11:59

A wlasnie mam jeszcze jedno pytanie . Czy jest jakis transport z tej Hali CGS na ta kartuska :P

Juzio 22.05.2009 12:23

Tak. Z tego miejsca na Kartuską dojedziesz tramwajem linii 10

Juzio 22.05.2009 12:31

Mimo że od kilku lat nie jeżdżę komunikacją to cos mi świta w pamięci, że są jeszcze autobusy, które mają dużo dłuższą trasę niż linie tramwajowe więc może ich przystanek będzie bliżej SSM (raczej musi być bo jadą przez całą Kartuską). Startują one na Wałowej więc będą przejeżdżać w pobliżu Stoczni. To linie 161 i 167

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl