Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [14. Kolejka] Wisła Kraków - Lechia Gdańsk sobota 18:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5060)

szczebrzeszcz 15.11.2008 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krolik (Post 629542)
Teraz to Marcelo powinien wyleciec z boiska !!! Trzeba sedziemu podziekowac ......

po lewej był Głowacki, myslę że to bliskość bramki powoduje kontrowersje wokół tego, przenieś na środek boiska tą sytuację i się zastanów czy dałbyś czerwień czy żółtko:-)

pozdrawiam

Snakes 15.11.2008 20:29

Mecz taki sam jak z ŁKSem i Odra ,czyli męczarnie. W pierwszej polowie 3 setki (2 xrazy Malecki 1 x raz Zienczuk,ktory nie gral najgorzej).Na uwage zasluguje obroniona setka przez Pawelka.Meczarnia do strzelonego gola ,pozniej juz bylo lepiej .Malecki strzelajacy karnego ,palpitacja serca.
Co do braku formu u 7,8 zawodnikow to chyba wychodzi zmeczenie bo gramy ciagle tymi samymi pilkarzami ,taka chocby Legia ma duzo wiecej pilkarzy. Teraz jeszcze 3 trudne mecze ktore ,nie zapeszajac tak jak przed ŁKSem,trzeba wygrac albo przynajmniej zdobyc z 7 punktow

zloto 15.11.2008 20:29

Ale brawa dla Loba, dal naprawde bardzo dobra zmiane, i te pare dosrodkowan, palce lizac. A i gola mogl tez strzelic.

dostuffca 15.11.2008 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 629565)
Zieniu, Cantoro, Diaz do odstrzału. Diaz nigdy mnie nie przekona do siebie. Reszta poprawnie

Bo w sumie po co nam młody lewy/defensywny pomocnik (przyznaję, obrońcą to on nie jest), który wie jak podać, ma pomysł na grę a dziś trafił z główki w poprzeczkę.

buczo1985 15.11.2008 20:33

cieszy wynik....choc skuteczność wciąz szwankuje. Powinno być z 5:)
Łobo dziś super zmiana, fajnie zagrał, Wojtek pracuj dalej na treningach i graj tak jak potrafisz najlepiej, potencjał masz:)

JrQ- 15.11.2008 20:34

Ten bramkarz Lechii dobry jest.
Warto by go wyciągnąć.

lord damien 15.11.2008 20:35

no z Diazem to jest nieporozumienie. To jeden z lepszych piłkarzy.

A mecz taki jak zwykle. Kontrulujemy gre, a bramkę strzelamy jak się robi gorąco. Po wejściu Jirsaka gra wyglądała lepiej. Dobre pikli do dobrze grającego Łobo i udalo się strzelić 3 bramki.

Brożek musiał się wkurzyć, że to nie on strzelał pierwszego karnego:-)

Kamson 15.11.2008 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 629531)
Bez wmocnien nic nie bedzie, tak samo jesli gramy 4 słabymi pomocnikami (Zieniu, Cantoro, Sobol, Boguski), 1 z młodzieżowki (Małecki, bo Łobo jest jeszcze słabszy) i 1 napastnikiem ktory forme stracil (Brozek.) Co my mamy w ofensywie? Nic.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 629558)
Jirsak sie rozegrał od 1 gola, teraz pieknie rozgrywa. Łobo kurde pieknie, jestem zachwycony. Brozek za lekko strzela, dobrze ze ten karny wpadł, a mogl byc hattrick po sam na sam po podaniu Jirsaka. No ja pierdziele od 70 minuty mam orgazm dzieki grze Wisly.

Ze skrajności w skrajność...

Co wy pieprzycie, że przed pierwszą bramką graliśmy piach? W pierwszej połowie graliśmy dużo lepiej niż w drugiej (przynajmniej w pierwszej części drugiej połowy), zabrakło jak to ostatnio bywa skuteczności. Na duży plus dziś Łobo.

WISŁA&LECHIA

edit
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 629565)
Zieniu, Cantoro, Diaz do odstrzału. Diaz nigdy mnie nie przekona do siebie. Reszta poprawnie

:lol: No to doje***eś...

JrQ- 15.11.2008 20:36

Ale potem pokazal nonszalancję ;]
W 1na1 z GK...

zloto 15.11.2008 20:39

Ale wydaje mi sie ze Brozek nie strzelal pierwszego karnego bo bal sie wziasc troche na siebie odpowiedzialnosci, potem bylo 2:0, to latwiej.

ILuKoI 15.11.2008 20:40

Łobo dobra zmiana ale jeszcze nie jest w pełni dyspozycji. Dzisiaj dobrze wychodził i dośrodkowywał, brakowało tylko udanych dryblingów ;) Cała drużyna zagrała świetnie. Jirsak zasłużył by wychodzić w pierwszej "11" , ładnie kreował grę. Boguski coś dzisiaj słabo. Małecki trochę samolubny :P Dziękujemy i brawa dla Lechii ;)

nesta 15.11.2008 21:04

To co Zienczuk odstawial w 1 polowie to byl dramat totalny. Jak go wzielo na sentymenty to mogl powiedziec trenerowi, ze za te 30 tys zl miesiecznie jest dla niego za trudno zagrac w meczu. Paru mlodych z wielka checia wystapilowby w takim spotkaniu.

Styk83 15.11.2008 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zloto (Post 629579)
Ale wydaje mi sie ze Brozek nie strzelal pierwszego karnego bo bal sie wziasc troche na siebie odpowiedzialnosci, potem bylo 2:0, to latwiej.

chyba odczowal jeszcze skutki starcia z bramkarzem Lechi,Brozek raczej by strzelal bo zalezy mu na koronie krola strzelcow,

zloto 15.11.2008 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Styk83 (Post 629590)
chyba odczowal jeszcze skutki starcia z bramkarzem Lechi,Brozek raczej by strzelal bo zalezy mu na koronie krola strzelcow,

To moze byc nawet bardziej prawdopodobna wersja, ale bez tego i tak zdobedzie korone. Pamietam jak po meczu z Legia w sezonie 2007/08, po nietrafionym karnym, ze wiecej juz nie bedzie strzelal z karnego.

czesiu 15.11.2008 21:22

Mecz trwa 90 min. i dlatego nie ma co marudzić. Muszę przyznać, że ten Marcelo się Bedarzowi udał. Silny jak drwal jakiś. Kowalczyk się mu powiesił na ręce, a ten się opedził jak od muchy i biegł dalej :lol:
A to że Zieniu, Baszczu, Cantoro czy Głowa... to widomo od dawna.

jachting 15.11.2008 21:30

Drugą połowę słuchałem dziś w radiu Biała Gwiazda(a słucham go też nie pierwszy raz) ,zupełnie inne podejście ,inne mentalność,obiektywne ocena piłkarzy inaczej się tego słucha .
To bardzo cieszy że obiegowe opinie na forum nie mają odbicie w rzeczywistości .

Wasiu 15.11.2008 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 629594)
A to że Zieniu, Baszczu, Cantoro czy Głowa... to widomo od dawna.

Skoro wiadomo od dawna to po jaka cholere kontrakt przedluzali ?!
Baszczu tez tragicznie nie gra. Natomiast do Mauro i Zienia sie zgadzam. Przyda sie mala rewolucja kadrowa.
Dzisiejszy mecz dosc dziwny. Moglo byc 0:0, moglismy miec problemy gdyby Lechia w 1szej polowie strzelila cos, a mogla to zrobic, chociaz jednoczesnie mogla byc dwucyfrowka i nikt by pretensji nie mial.
Diaza pilka szuka po dosrodkowaniach, troche strzal glowa musi poprawic.
Natomiast cala druzyna musi posiedziec nad rzutami wolnymi bo to, co pokazuja w tej kwestii to jest porazka.
Nie mniej jednak, gratulacje za zwyciestwo i za wspanialy doping, trzeba wygrac wszystkie mecze do konca !

darotsok73 15.11.2008 21:41

Wielkim naszym problemem jest nieskutecznośc! Przecież do przerwy powinno być min. 2-0 i Lechia nie miałaby do nikogo żalu.

A my jak zwykle ze słabiakami - jak ich szybko nie ustrzelimy to zaczyna być nerwowo a kibice wymagający gradu goli wściekają się i obrażają piłkarzy.
Nasza gra jest niestety zbyt czytelna, a jednostajne wrzuty-balonówki nic kompletnie nie przynoszą.
Do przerwy cieniutki pressing i unikamy lub przegrywamy grę 1 na 1,widać niestety że Skorża "nie ma z czego ulepić".

Świeża krew jest konieczna, słabsze ogniwa grają z braku alternatywy.
Sorry Mauro i Zieniu ale dla Was nawet ławka( na dzisiaj) to za dużo.!

czesiu 15.11.2008 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 629601)
Skoro wiadomo od dawna to po jaka cholere kontrakt przedluzali ?!...

Też się dziwię.

Charlie 15.11.2008 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 629622)
Też się dziwię.

Może przedłużyli dlatego, że miał świetny poprzedni sezon :> ?

zloto 15.11.2008 22:49

Ale ja nie rozumiem wielu osob ktore chca zwolnic Glowe, Zienczuka czy Baszcza, baszczu i Glowa bez nich nie ma naszej obrony, chyba ze gramy 3 obroncami, a Cleber za sezon-dwa odejdzie, i co kogo wo obronie, a Zienczuk, komu zawdzinczamy w wielkim stopniu wygrana z Odra i misia w ostatnim sezonie.

arti 15.11.2008 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zloto (Post 629657)
Ale ja nie rozumiem wielu osob ktore chca zwolnic Glowe, Zienczuka czy Baszcza, baszczu i Glowa bez nich nie ma naszej obrony, chyba ze gramy 3 obroncami, a Cleber za sezon-dwa odejdzie, i co kogo wo obronie, a Zienczuk, komu zawdzinczamy w wielkim stopniu wygrana z Odra i misia w ostatnim sezonie.

Dla mnie Głowa jest ok i powinien zostać, Baszczu też.
Zieńczuk-niestety ubiegły sezon skończył się pół roku temu, a w tym - kicha.
Podobnie słabo Mauro.
Co do dzisiejszych karnych - Mały swojego strzelił super, ale Paweł jak ma tak strzelać to niech właśnie podchodzi tylko do karnych na 3 czy 5-0-wtedy nawet jak nie wykorzysta to nic się nie dzieje. Dziś znów bardzo ryzykowne wykonanie - flakowaty strzał dość blisko środka bramki...
Łobodziński całkiem fajnie, ale weźmy pod uwagę, że cała Lechia się rozkleiła po pierwszym golu i wtedy zrobiło się miejsce i w zasadzie gra wszystkich zaczęła być efektowna.

RAFi89 15.11.2008 23:04

Ważne 3pkt. i przynajmniej do jutra pierwsze miejsce w tabeli. Co do meczu to po raz kolejny niewykorzystane okazje, zwłaszcza w pierwszej połowie. Wisła tak naprawdę zaczęła grać dopiero po pierwszej bramce, widać było że z chłopaków gdzieś ta presja spadła i zaczęli grac na luzie. Brawo dla Małeckiego że wziął ciężar wykonywania karnego na siebie. Po raz kolejny Brożek pokazał że można na niego nadawać i narzekać a on i tak zawsze swoje zrobi (14 spotkań i 12 bramek robi wrażenie). Łobodziński też dzisiaj całkiem fajnie zagrał, asysta i dwa dośrodkowania po których Małecki i Diaz mogli zdobyć bramki. Warte jeszcze odnotowania że w czwartym kolejnym spotkaniu Pawełek zachował czyste konto. Pozostały jeszcze 3 spotkania i dobrze by było zdobyć w nich komplet punktów nieważne w jakim stylu.

simone 15.11.2008 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez unpredictable_wislaczka (Post 629545)
No brawa dla Małego!!! Bardziej za to,że chciał niż za to,że strzelił:)

A ja wam mówię, że kiedyś (każdy powie inaczej...) z Małego będziemy mieli pożytek:P Swego czasu mówiłem tak o Ćwielongu (rozczarowanie) ale teraz mówię tak o Małym.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAFi89 (Post 629675)
Łobodziński też dzisiaj całkiem fajnie zagrał, asysta i dwa dośrodkowania po których Małecki i Diaz mogli zdobyć bramki.

No i co wy na to malkontenci :) ? Wreszcie coś pokazał :>

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zloto (Post 629657)
Ale ja nie rozumiem wielu osob ktore chca zwolnic Glowe, Zienczuka czy Baszcza, baszczu i Glowa bez nich nie ma naszej obrony

Jak dasz godnych zamienników (alias- piłkarzy) to wszystko zrozumiesz:>

latarnik 15.11.2008 23:22

bramki z meczu:
http://pl.youtube.com/watch?v=81EbPXl0IbY
http://pl.youtube.com/watch?v=S4ZvdTofBE0
http://pl.youtube.com/watch?v=Q2iyYSapRGM

juniordiaz 15.11.2008 23:41

ej gdybym zliczył wasze wszystkie nazwiska takie do odstrzału z tego artykułu to bym uzbieral cała kadre a najbardziej mnie śmieszą takie nazwiska jak Diaz

Kamson 15.11.2008 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez juniordiaz (Post 629700)
ej gdybym zliczył wasze wszystkie nazwiska takie do odstrzału z tego artykułu to bym uzbieral cała kadre a najbardziej mnie śmieszą takie nazwiska jak Diaz

Jakiego artykułu? :shock:

madenn 15.11.2008 23:53

Diaz im dalej od własnej bramki tym lepiej , w obronie jest za bardzo niepewny ,
martwi mnie postawa Marcelo w dzisiejszym meczu , miał za wiele złych interwencji w obronie nie mowiac juz opodaniach na oślep

nesta 15.11.2008 23:57

Co prosze ? Marcelo mial jeden jedyny blad.

Ja chce napisac cos wrecz przeciwnego. Juz teraz sie dziwie, ze tej klasy obronce udalo sie sciagnac do Polski. Nie pogra on u nas dlugo, bo umiejetnosci ma na poziomie najlepszych lig europejskich. On sie zwyczajnie bawi z tymi napastnikami. Niesamowite odbiory, wyprzedzenia. Nie dziwota, ze byl to podstawowy zawodnik Santosu.

1q2 16.11.2008 00:01

Zaczne od konca , czyli od sedziowania

Marcelo chyba nalezala sie czerwien a przynajmniej grubo bym sie w****il gdyby to przeciwnik faulowal i dostal tylko zoltko.
Ten 2 karny tez dziwny ale musialbym powtorki zobaczyc.

A co do meczu - sklad wyjsciowy mnie nieco zadziwil - Mauro pobiegal troche , mam nadzieje ze juz mu styknie na ta runde.Zieniu podobnie - zmiana w przerwie tez nie dziwi.

Lobo - nasz ulubiony worek bokserski....no zagral dobrze, a jak na niego nawet znakomicie - nie zapominajmy jednak ze Lechia przy 1-0, byla juz tylko statystami.Ale + dla niego.

Mam tylko jeden niesmak - ja rozumiem ze sytuacja jest taka ze mamy 3 rownorzednych graczy na srodku obrony a tylko 2 moze zagrac, ale uwazam Clebera za ikone tego co Wisle jest najlepsze a tu znowu lawa. - niepodoba mi sie to strasznie ale to tylko moj prywatny poglad a nie jakis zarzut w stosunku do trenera.
Nikt nie lubi jak jego ulubieniec hoduje hemoroidy.

Ogolnie jest dobrze - 7 punktow w ostanich 3 meczach i runda bedzie na prawde udana.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl