Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Tabaka (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4484)

Wisła Piastów 15.06.2008 15:29

Przezydentowa - najlepiej przez neta jest kupywać...
Co do sprzedawania tabaki nieletnim to coś o tym wiem jako że sam nie mam ukończonych 18 lat. Na rynku bez problemu. Gorzej jest w sklepach tytoniowych... tam mogą sie pytać o dowód

nowy_piotrek 15.06.2008 16:57

W czasach liceum pare razy sie sprobowalo i to by bylo na tyle jesli chodzi o moje doswiadczenie w tej dziedzinie :D Nawet nie pamietam jaki to smak czy marka byla.
A skoro tak zachwalacie tabake to trzeba bedzie poprobowac, jaka marke/smak polecacie na poczatek?

WISLA ZLOTY WIEK 15.06.2008 17:04

gawith apricot(morelowa) albo red bull na poczatek.

Wisła Piastów 15.06.2008 17:32

Weź apricota - red to wyższa szkoła jazdy :)

red01 15.06.2008 18:13

........................

WISLA ZLOTY WIEK 15.06.2008 18:56

Ja mialem red bulla pierwszego i wszystko bylo dobrze. :shock::shock::shock::foch:

tomo 15.06.2008 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez M.C (nowy kleparz) (Post 551769)
Tabaki Medicated już nie ma raczej na rynku.Częsciej ona występowała,jako opakowanie 5gr w takim niebieskim opakowaniu...Kupić ją jeszcze można w jakś małych sklepikach,gdzie nie wszyscy ją wykupili.W Krakowie jej już nie ma...
Tabaki Gawith Cola też już raczej nie uswiadczysz...

No cóż niewiedza o aktualnej sytuacji na "rynku" mnie poraziła :) widać wypadłem z tego już na amen. Z tego co pamiętam to wcześniej Medicated na Sławkowskiej była sciągana jeżeli było większe zainteresowanie. Na pewno koles dwa razy ściągał ją specjalnie dla mnie i dla kilku kumpli, no cóż skasował po 18zeta od puszki ale warto było. Medicated miażdży i tyle :)

M.C (nowy kleparz) 15.06.2008 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 551763)

Powie ktoś coś ciekawego o serii Chapman? Widzę parę ciekawych smaków i nie wiem czy warto. Podobno jakaś nowość.

Co do tych tabak,to wiadomo,że za tą cene dobrej tabaki się mieć nie będzie.Niemniej jednak najciekawszą tabaką z nich jest Chapman Vanilla.Niewiele gorsza jest miętowa i Virginia o łagodnym aromacie...

drevno 15.06.2008 20:51

Ja proobowalem Kaszubską xD całkiem całkiem ten Stuff xD

Wisła Piastów 15.06.2008 21:03

gdzie kupiłeś??

Prezydentowa 15.06.2008 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez drevno (Post 552111)
Ja proobowalem Kaszubską xD całkiem całkiem ten Stuff xD

:lol: poczułam się jak narkoman.... snuff, chłopie

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisła Piastów
najlepiej przez neta jest kupywać

po tym strajku na poczcie to chyba długo nic przez neta nie kupię. Od 3 tygodni czekam na kilka przesyłek i mam już dość

Wisła Piastów 16.06.2008 08:13

no to jak zamówiłaś tabake to zapewne będzie świeża :)

Może ktoś opisać jak dojść do tej tabakierni obok bagateli? albo jakąś mapke wkleić?

Prezydentowa 16.06.2008 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisła Piastów (Post 552219)
no to jak zamówiłaś tabake to zapewne będzie świeża :)

Może ktoś opisać jak dojść do tej tabakierni obok bagateli? albo jakąś mapke wkleić?

Akurat nie na tabakę czekam:P

Swoją drogą ciekawa jestem czy jesteście klasyczni niuchacze i nie dopuszczacie "profanacji" tabaki poprzez wciąganie innym sposobem niż z rączki, czy rozmaite rurki i ruloniki też wchodzą w grę?:>

Jay-Z 16.06.2008 09:33

plan dojścia z rynku
http://i30.tinypic.com/21j3ksm.jpg

ps. tylko sciezka i sprzątanie przez rure :D

WISLA ZLOTY WIEK 16.06.2008 09:54

JA przez rurke! :foch:

Prezydentowa 16.06.2008 10:50

I prawidłowo :P Chociaż warto pracować nad niuchniem większych ilości z łapki, wiem, bo kiedyś zgubiłam słomkę i kompletnie nie miałam z czego jej zrobić :D

Ide co nieco wciągnąć:D Z Łapki - nie bede robić ścieżynek na komputerze:D

Wisła Piastów 16.06.2008 15:04

no wiadomo że przez rurke :D
jak sie ciągnie bez to niedość że dużo do gardła leci to na dodatek cały nos ujebany bo rzadko kiedy sie trafia.. :)

aaa to ja też sobie snuffa pociągne :D jak wszyscy to wszyscy :P

Prezydentowa 16.06.2008 15:40

:pobity: :pobity: :pobity: O KURDE:pobity: :pobity:

Stwierdzam: ciśnieniówka + RedBull to zło:einstein:

Wisła Piastów 16.06.2008 15:45

ciśnieniówki ogólnie są przejebane :)
wszystko do gardła leci ale na lekcji czasem nie ma jak inaczej zażyć tego co konieczne :D
ja też ogólnie przesadziłem - 30 cm reda to stanowczo za dużoooooooooooo :D

.:MEDALIK:. 16.06.2008 18:56

Nigdy nie wciągałem tabaki, ale mnie zaintrygowaliście.

ps. mam alergie, zdarza się, że jade przez miasto cały zasmarkany. czy tabaka coś zaradzi na to?

Prezydentowa 16.06.2008 22:34

Tabaka poradzi na katar, który zatyka Ci nos, nie możesz sie wysmarkać.

Wisła Piastów - po co tyle wciągać? Ani to przyjemne ani nic...ja maxymalnie 10cm a to i tak już takie maksimum, Naogol lekutko 5 i jets dobrze

Polly 16.06.2008 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez .:MEDALIK:. (Post 552522)

ps. mam alergie, zdarza się, że jade przez miasto cały zasmarkany. czy tabaka coś zaradzi na to?

Chroń Cię Panie Boże !!

skowron 16.06.2008 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez .:MEDALIK:. (Post 552522)

Red Bull pomoże :) Chyba, że tytoń ci jeszcze bardziej zaszkodzi na tą twoją alergię...

Prezydentowa 17.06.2008 10:33

Jeśli jego alergia polega na tym, że jedzie z chustką podłożoną pod nos to raczej żadna tabaka mu nie pomoże. Co innego z zatkanym nosem, wtedy jest jak zbawienie:)

Polly 17.06.2008 11:27

zatkany nos a alergia to zupełnie coś innego, Medalik Ty masz zamiar się odczulić poprzez tabake czy co bo chyba Cię nie rozumiem ;) hehehe

Wisła Piastów 17.06.2008 11:32

chyba nie odczulić - chce spróbowac :)
Na katar napewno ci pomoże... a z alergią też nie powinieneś mieć problemu... mój kumpel ma alergie i bierze cały czas - jeszcze zyje :D

Polly 17.06.2008 11:44

Booże przejawiacie typowy syndrom samca - pokazujecie jacy to nie jesteście boscy i twardzi, a później umieracie z byle przeziębienia (śmiertelna choroba przecież! :D), na alergie proponuje wizytę u alergologa (polecam wizytę prywatną, test taki obejmuje o wiele więcej alergenów niż w normalnej przychodni) czego skutkiem będzie normalne odczulanie. Dbajcie o siebie ;)

.:MEDALIK:. 17.06.2008 14:18

Paulinka nie napinaj się tak ;) hehe

Jestem już po odczulaniu, ale tego nie pozbędziesz się całkowicie więc od czasu do czasu (szczególnie podczas letnich dni) coś mnie dopada i wtedy objawia się to podobnie jak katar. Nie cieknie mi z nosa woda. Mam zatkany i ciężko oddychać. Napisałem w poście wyżej, że mam alergie, abyście w razie czego napisali, że tabaka niedobra dla alergików... itp. Ale z tego co wiem nie ma żadnych przeciwskazań.

Jedna jeszcze przyczyna skłania mnie do sięgnięcia po tabake. Mianowicie rzucam właśnie palenie więc może jakiś mały substytut :) Chyba zdrowsza, przyjemniejsza? Poczytałem wczoraj na stronce www o tradycji wciągania tabaki i się zainteresowałem. Pewnie w najbliższym czasie coś kupie. Jak się spodoba to fajnie, jak nie - trudno.

Pozdro.

Wisła Piastów 17.06.2008 14:57

tabaka od fajek lepsza jest choćby ze względu na to że ma - tak jak napisałeś - wieloletnie tradycje, pozatym i to i to tytoń tylko że snuff jest o wiele przyjemniejszy bo 1 że smaczniejszy a 2 że możesz sobie raz wziąsć więcej a raz mniej :P
znam wiele osób które dzięki tabace rzuciły palenie... jest tylko jeden kłopot teraz są uzależnione od tabaki :D
A no i zapomniałbym - są potwierdone badania że tabaka nie jest rakotwórcza!

Polly 17.06.2008 15:12

eee Medaliku proszę mnie nie straszyć, też jestem alergikiem i mam nadzieję, że poślę to dziadostwo w piździet .. mimo wszystko tabakę odradzam, wg mnie w przypadku alergików jest to tak jak sól na rane - bez napinki :D
pozdrawiam

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl