![]() |
a no to trudno pojade do wku w pazdzierniku jak dostane papierek z dziekanatu zreszta moga mi skoczyc jestem studentem wiec wała odemnie :P
|
jest ktos obecnie studiujacy na WSO we Wrocławiu? Badz jakis aboswent tejze szkoly?
|
pytanie, jak to jest teraz tym wojem ? rocznik 90' ...
bo mi dzisiaj jakiś liścik przyszedł.... |
Z tego co słyszałem to pójdziesz na komisje lekarską i przyznają Ci kategorie, ale do wojska już nie biorą ;),
także luuz ;) |
Cytat:
Liscik dotyczacy --konkretnie jakiej tresci...-powolanie,uzup.ewidencji .? Cytat:
No nie tak luz,bo wg wszytkich inf maja pobierac do konca grudnia.teraz dopiero wrzesien mamy... |
@South
Jaki liścik? Bo jak ja kończyłem 18 lat (teraz mam 24) to dostałem wezwanie, ale do urzędu gminy i tam mi dali "Potwierdzenie zgłoszenia się do rejestracji przedpoborowych". I dopiero jak rocznikowo miałem 19 przyszło wezwanie na komisje lekarską. Więc jeśli dalej tak jest a od stycznia nie będzie poborów, to nie masz się czym przejmować |
no ja chyba mam to co ty g0ffer "Potwierdzenie zgłoszenia się do rejestracji przedpoborowych".
|
trzeba w tym roku doniesc pismo z uczelni ?
|
South.
To masz rejestracje przedpoborowych. Idziesz do Urzędu Gminy. Na wiosnę stajesz dopiero na komisję i tam dostajesz kategorie. |
Ja dostałem ostatnio wezwanie w celu wstawienia się do uzupełnienia ewidencji wojskowej :) ciekawe co wymyślą , mogli by dać spokój i nie gnębić zasadniczą służbą wojskową :(
|
Hmmm ja właśnie dostałem to samo co L U Z N Y, i się zastanawiam czy wstawić się w terminie czy donieść wcześniej zaświadczenie... jak myślicie?? :D
Bo chyba o to chodzi ??? :O |
Ja chyba pójdę w terminie , dowiem się o co chodzi i ewentualnie wtedy wyciągnę z kieszeni zaświadczenie o pobieraniu nauki :)
|
Przyjęli by człoweka po 5 latach studiów na żołnierza zawodowego? czy trzeba wczesniej ukończyć jakąś 8 miesieczną służbę?
|
Cytat:
|
Człowiek po studiach to dla wojska bardzo łakomy kąsek na pewno takimi ludźmi się tam nie gardzi :)
Z tym że przeszkolenie na pewno byś musiał przejść to nie ma bata ale już wtedy masz chyba płatne więc całkiem ok. |
STUDIUM OFICERSKIE dla absolwentów szkół wyższych [Wroclaw, Wyższa Szkoła Oficerska Wojsk Lądowych]
Cytat:
/jeśli wolisz latac badź plywac na morzu to na stronie znajdziesz w linkach pozostałe szkoły oficerskie |
obroniłem się w tym roku, dziś dostałem pisemko o stawienie się do WKU w celu powołania do czynnej służby wojskowej...
miał ktoś podobną sytuację?? ew. co najlepiej zrobić żeby na ewentualne przeszkolenie nie iść? |
Dziś kolejna tura zaproszeń na Rydla:p
Będe ich musiał zawieść zaświadczeniem o nauce :( |
Orientuje się ktoś co jest w sytuacji gdy jestem w trakcie odbywania wyroku ( ograniczenie + prace w szpitalu )... Mogą mnie wziąść, a odbycie wyroku przesunąć na okres po wojsku? Troche by to było idiotyczne...
|
w trakcie wyroku nie powinni Cię wziąć. jakbyś miał zawiasy to jeszcze pół biedy. podczas wyroku nie bardzo. ostatnio też gość dostał wyrok i trzeba było go zwolnić do cywila. jakby mieli Ciebie wziąć w trakcie wyroku to i w przypadku, o którym napisałem mogliby poczekać do końca wojska co się nie stało :)
należy ktoś z Was do WKU Kraków - Krowodrza? bo coś zauważyłem ostatnio, że mam sporo osób z w/w WKU... :> |
Dzis byla ma mala konferencja na tvn 24 Klicha i wyrazie powiedzial ze ostatnie wcielenie w grudniu,a od 1.1 2009 juz tylko kwalifikacja wojskowa.
Czyli jeszcze 3 miechy,oby to przetrwało. |
Ja właśnie się zastanawiam co robić :/
Jestem żonaty, za 1,5 miesiąca urodzi się dziecko ( będzie chłopak :D ) . Nietety to nie zwalnia od służby wojskowej. Choć jak byłem ostatnio (styczeń/luty tego roku ) na WKU wojskowy powiedział żebym po ślubie dowiózł akt małżeństwa ( żeniłem się w lipcu ) , ale czytając różne fora wyczytałem że nie warto, ponieważ często wręczają bilet..... Jest jeszcze 3 miesiace poborów. Mieszkam w innym miejscu aniżeli miejsce zameldowania, choć często tam przebywam. Tzn codziennie rano i popołudniu po jakieś 20-30 minut, nie raz dłużej, noi w weekend wpande odwiedzić na dluższy czas rodziców :) Ale na dłuzszą metę tam nie mieszkam, choć jestem zameldowany. I teraz taka kwestia, do końca roku czyli do dnia w którym już nie będzie poborów zostało 3 miesiące z małym hakiem. Teraz przyjmując że przychodzi nawet dziś ( odpukać pfu pfu ) list polecony z WKU ( oczywiście nikt nie odbiera go ) to leży na poczcie 2 tygodnie i go odsyłają. czyli już teoretycznie mamy pażdziernik.... Później po jakimś czasie przychodzi drugil list, zanim odleży swoje jest już listopad.... Pózxniej przychodzi trzeci/dają sobie spokój/przychodzi dzielnicowy ( nie potrzebne skreślić ) .....No właśnie co robić ? Niby dzielnicowy sobie może przyjsć , ale ja tam nie mieszkam choć jestem zameldwoany, ale z drugiej strony jak mnie trafi jak będe akurat w domu na odwiedzinach ? Zapisywać się do szkoły czy czekać spokojnie na list i wtedy ewentualnei działać ? |
Panowie ja juz tez jade teraz na farta doslownie
Od dwoch lat(odpukac!!) nie dostalem zadnego wezwania na WKU. Chociaz ze rok temu przerwalem nauke i od tego czasu nie studiuje narazie nigdzie.. Mam ogormna nadzieje ze te zesrane 3 miechy jakos przezyje...oby :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
no to w jakiejs inne "renomowanej'' przechowalni.. tylko ze zazwyczaj trzeba juz wylozyc na stoł pare stówek
|
Można spróbować jeszcze na Karmelickiej w Absolpolu...może będą jakieś miejsca.
|
panowie jak to wkoncu jest niby wojsko zawodowe ma byc juz bardzo niedlugo a tymczasem mi papier z wku na pazdziernik wysylaja co o tym myslec o co w tym wszystkim chodzi !! jezeli to cos rozstrzygnie to PS: mam zawiasy
|
chcą nałapać duzo ludzi na koniec poboru.
|
czyli jednym slowem moge ich pozdrowic jak do konca szkoly mam ponad 1.5 roku ... ??
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl