![]() |
Cytat:
|
Hehe xD Moj post jasno pokazuje ze mecz niepewny. Moze byc wygrana albo remis xd to nie przypadek. Mam zle przeczuczia
|
A więc dzisiaj w optymalnym składzie.
|
W końcu Jopizna posłuchała forum
|
Jak tam pedryle brawoszefy hejtujace PMSow i polska zdolna młodzież? Dupa już boli?
|
Autobusy vs Wisła wracają od 3 kolejki.
|
Kuziemka dobry występ, tylko musi zacząć coś w obronie pracować. Krzyżanowski niech lepiej w obronie nie pracuje - może ktoś z niego zrobi skrzydłowego w końcu, albo gdziekolwiek indziej go postawi. Problem z tym Jarochem - nie wygląda to jakby było realistyczne granie cały sezon Krzyżanowskim w pierwszym składzie.
A ŁKS wyszedł bez głowy, po pierwszym golu całkowicie im się mental wyłączył - zasadniczo wina ich trenera i starszych zawodników, że dali sobie 3 bramki w 5 minut strzelić - to jest 100% kwestia psychy. |
Jaroch właśnie zagrał ostatni mecz w Wiśle. Straszna szkoda.
|
Piękny wynik, super Fred, Kuziemka z liczbami. Oby to chłopaka zbudowało.
Drugie spotkanie sezonu i wypada nam najprawdopodobniej drugi gracz pierwszego składu. Basha działaj :( |
Pięknie zagrali nam dzisiaj
Z pierwszego składu to tak naprawdę każdego można pochwalić Jednak dla mnie na szczególne wyróżnienie zasługuje Kutwa Ok, w końcówce wkradło się rozluźnienie przy rozegraniu ale całościowo bardzo dobrze wygląda Dobry w odbiorze, dobry w wyprowadzeniu, najzwrotniejszy i najszybszy z naszych obrońców, nienaganny technicznie Tylko Jarocha szkoda |
Dobry mecz. Anomalia nieskuteczności z zeszłego sezonu odbiła w stronę drugiego ekstremum. Znowu nieźle wyglądał Kuziemka. Oby tak dalej, bo z takim zawodnikiem kwestia młodzieżowca jest załatwiona.
Bolesna strata Jarocha. Bocznych obrońców to my nie mamy w nadmiarze. Krzyżanowski będzie więc grać i mieć szansę na przekonanie nas tutaj zgromadzonych, że się nadaje. |
Skład trafiłem, ale co gra i wynik... Widać, że dojrzała drużyna, Jop wreszcie dostaje trochę czasu. Tylko bocznych obrońców jak nie było tak nie ma, jak tylko jednego zakontraktujemy to kolejny łapie koszmarną kontuzję...
Najwazniejsze w porównaniu z poprzednimi sezonami - bardzo szybko i dokładnie przerzucamy ciężar gry z jednej strony na drugą. Ile było meczów za Sobolenki, Rude czy nawet i niektóre za Jopa, kiedy cisnęliśmy jedną stroną i przeciwnik bronił do upadłego w kwadracie 20x20 metrów. W obu meczach na start tego sezonu rozrzucamy grę od boku do boku, Stal czy ŁKS momentami nie wiedizeli co się dzieje i gdzie się mają ustawiać na boisku. I wreszcie nie wygląda to monotonnie jak za Sobolenki, piłkarze umieją wybrać właściwe rozwiązania - trzeba to zagramy krótko, ale jest miejsce to jest szybka piłka do przodu, rozrzut na skrzydło. Jest wreszcie strzał z dystansu. Nie wiem czy utrzymają taki poziom przez cały sezon - to raczej niemożłiwe, jakiś kryzys przyjdzie - ale wreszcie wyglądamy jak drużyna która wie co ma grać i może wygrać tą ligę. Z taką petardą w rozegraniu o atak raczej nie ma się co martwić, ale jeden albo dwóch bocznych obrońców do ściągnięcia do końca okienka. |
jestem w szoku
Krzyżanowski potrafi celnie dośrodkować w dodatku z biegu ps. ale i tak lewy obrońca potrzebny na już i jakiś prawy do rotacji z Holendrem bo z Jarocha to nic już nie będzie |
Mecz byłby jak marzenie gdyby nie biedny Jaroch.
A tak to zwycięstwo, a jednocześnie na już potrzebny nowy boczny obrońca mogący grać po obu stronach. Kuziemka oby tak dalej w kolejnych meczach (poza niepotrzebnym skasowaniem bramkarza, za jakiś czas ktoś może jego bez sensu sfaulować i będzie ból i płacz). ALE przy wszystkich komplementach za dziś do awansu jeszcze bardzo bardzo daleko i to jest jedyny CEL na ten sezon. Więc w przyszły weekend kolejny mecz, który zacznie się od 0-0 i który trzeba wygrać. A potem kolejne.. |
Rewelacyjny Kuziemka,Duarte,Erthalher
tylko ten Jaroch... |
Jop ~2pkt na mecz
~pełny stadion Młodzież w składzie Dla mnie spoko. Ale czekam na komentarze żeby Dudę do Katowic sprzedać no i Krzyżanowski bronić nje potrafi. |
Krzyzanowski bronić nie potrafi, co.zdązyl.dzis pokazać
A.Dudę za 500k euro to sprzedac jak.najbardziej. Brawo dla druzyny za dzisiejszy mecz, tutaj bez dwóch zdań. Ale.to dopiero początek.sezonu, więc z nadmierną podnietą należy się wstrzymać Zwlaszcza, ze sytuacja kadrowa jest na dzisiaj dramatyczna |
No i nie zawiodłem się xD
|
Z jednej strony - efektowne zwycięstwo.
Z drugiej - kolejny podstawowy zawodnik w formie wypada... Jeden boczny obrońca niezbędny. |
PS. Nie wiem czy na lepszą grę nie wpłynęło też to, że graliśmy bez Zwolińskiego. Potrafił czasem przylutować, te 10 bramek by strzelił w sezonie zapewne. Problem z jego grą był taki, że był właściwie przyspawany do swojej pozycji i często bardzo statyczny. Dzisiaj było widać ile znaczy wymienność pozycji. Każdy z ofensywnych zawodników mógł płynnie przechodzić niemal od jednego skrzydła do drugieago, cofać się głęboko aż po środek pomocy. Rodado, Erthaler, Fred, w mniejszym stopniu Duda czy Kuziemka - to są dość uniwersalni zawodnicy, którym nie robi różnicy czy muszą przesunąc się nieco na bok, ze skrzydła zejść do środka, kiedy trzeba przedryblować, albo cofnąć się i rozrzucić grę na boki. Właściwie poza tym, że Duda nie ma dobrego strzału to wszyscy są bardzo wszechstronni i dzięki temu mieszają tak, że przeciwnik traci kontrolę nad tym co się dzieje na boisku.
Pewnie się zdarzą słabsze mecze, pewnie któryś wypadnie z kontuzją i przydaliby się zmiennicy, ale na dzień dzisiejszy wygląda to naprawdę dobrze. Boczny obrońca potrzebny na wczoraj. |
Cytat:
|
Cytat:
Wartość Kutwy wzrosła dwa razy, stoper który potrafi pomyśleć o takim strzale ma wartość, a jak jeszcze potrafi tak strzelić to już ewenement. Duda ucz się !!! |
Wreszcie wykorzystujemy pełnię potencjału Duarte. Może będzie z nim jak z Rodado po odejściu Fernandeza. Pomarzyć można, ale Portugalczyk ma potencjał na strzelanie bramek w dużych ilościach.
Cytat:
|
Pierwsza połowa perfekcyjna piłkarsko. W drugiej perfekcyjnie zabiliśmy mecz. Oby tak dalej.
|
Drugi mecz którego nie miałem czasu oglądnąć nawet w tv... ale jak mają tak grać i osiągać takie wyniki to mogę nie właczać nawet do końca sezonu żeby nie zjebać :D włącze dopiero w eklasie :D
Szkoda bardzo Bartka Jarocha, brawo dla młodych |
Kuziemka to jest tak lekko licząc ze cztery razy lepszy od Baeny.
…. a kosztuje pewnie ze 4 razy mniej. |
Cytat:
Kutwa myśli i ma dobrą przy swoim wzroście koordynację, żeby tak przywalić pasuwką z 25 metrów to sama siła nie wystarczy. To jest strzał zawodnika Barcelony, a nie polskiego pierwszoligowca. Jak się ktoś zna na piłce i widzi taki strzał to pyta kto to strzela, a jak się dowiaduję że 21 letni stoper to wyciąga notes i notuje. Dlatego wspomniałem o możliwości gry trójką z tyłu przy kłopotach z bocznymi obrońcami. Wtedy raz na czas któryś stoper mógłby penetrować i robić zamieszanie w autobusach, które nie długo będą w meczach z nami parkować wszyscy. |
Lidera mamy, za ch..a go nie oddamy :>
Jeszcze 20 zwycięstw i robimy skład na e-klapę. |
Cytat:
Ale po dzisiejszym meczu jestem pod wrażeniem Kuziemki a i Duda elegancko zagrał. W formie na pewno jest cały zespół, daj Boże żeby zdobyć jak najwięcej punktów przed przerwą na reprezentacje. |
Super mecz - Duarte i Kuziemka świetnie. Reszta też co najmniej dobrze.
Szkoda Jarocha... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl