![]() |
jakby tak było jak ci się wydaje
to w klubie nie byłoby już 1. Sapały 2. Urygi 3. Łasickiego |
narracja ci się rozjeżdża
przemyśl to bo tak jak Jop tak i Kazek to Wiślaki z krwi i kości Sobol Stolarczyk to trochę przeszczepy, ale też wiele potu tu zostawili :-/ |
Cytat:
|
Ktokolwiek nie zostanie tym trenerem, trzeba będzie mocno trzymać za niego kciuki, zwłaszcza, że przyjdzie mu pracować w skrajnie trudnych warunkach i okolicznościach.
Niestety Moskal aż dwukrotnie pracując w Wiśle w znacznie lepszych warunkach niż mamy tu obecnie sobie nie poradził. Jeśli to on zostanie tym trenerem, trzeba będzie wierzyć, że do trzech razy sztuka. Nie zazdroszczę mu: będzie musiał wpasowywać się w strategię Królewskiego i wybory sztucznej inteligencji dotyczące zawodników, nie dostanie dużych pieniędzy na wzmocnienia, Ma dramatycznych graczy w obronie, będzie musiał poradzić sobie z rozpasaniem w Wiśle polskich piłkarzy nie grających w lidze na 100% i nie wkładających nogi. Oby poradził sobie z tym elementem lepiej niż Rude. |
Cytat:
A tak naprawdę to, to poza wysoka frekwencja na meczach, to nie wyróżnia nas nic na tle innych polskich klubów. |
Cytat:
|
Oszywiście
a Szawi żyje przeszłością tikitaki Guardioli :P:haha: |
Jesli nie wymienimy całej obrony, to nam żaden trener nie pomoże.
|
Cytat:
Jeśli sytuacja w klubem jest tak na jaką wygląda (tzn. brak kasy i organizacji, niekompetentny zarząd, słaba kadra) to Moskal nie powinien akceptować propozycji zostania trenerem Wisły. |
Cytat:
|
Cytat:
a tak na serio , to temat powinien brzmieć kto zgodziłby się zostać trenerem Wisły... Cytat:
|
Cytat:
W 2015 roku sobie nie poradził? Bo przegrał derby i zostawił Wisłę na 6 miejscu? Weźcie nie piszcie historii na nowo, bo to urąga logice. Albo w 2012 roku bo wprowadził Wiśle na wiosnę do pucharów i odpadł po dwóch remisach z Belgami i został zwolniony po 2 kolejce na wiosnę? Łacznie Cupial pozwolił mu na 5 spotkań w pucharach i 6 w lidze z łącznym bilansem 5 wygranych - 3 remisy i 3 porażki. Wisła była wówczas na podobnym poziomie rywalizacji z rywalami jak obecna Wisła na tle rywali z 1 ligi.A ile szans na naprawdę sytuacji dostał Rude a ile Moskal? Jestem za Moskalem, lepszej wolnej opcji nie widzę. Jaki nr 2 Misiura, ale jest juz ugadany w Płocku |
Byloby super, gdyby to byl Szulczek. Gosc rzezbil w takim drewnie i utrzymywal Warte przez tyle czasu na powierzchni.
|
Cytat:
Niestety dla niego łatkę dostał. Edyta: a nie sorry. Jeden cud wysmyslił :-) https://youtu.be/FL7yJKltoqg?si=pwXpxLcMBxrYs3Le |
Moskal to bardzo słaba opcja. W kilku miejscach pracy sobie nie poradził(mało powiedziane), a z innych był szybko zwalniany. I znowu też ktoś ze środowiska/bańki zamkniętej. Były ciekawsze opcje i pewnie za rok poszukiwania kolejnego szkoleniowca. Szkoda, ale niczego więcej po Królewskim się nie spodziewałem. Na piłce to on się nie zna i chyba każdy w Polsce już to wie. Wolałbym najpierw ogarniętego dyrektora sportowego, który sobie wybierze trenera, a nie gościa, który zgaduje.
|
To, że Moskal nie poradził sobie tu nas to nic nie oznacza. Przecież to było prawie 10 lat temu...
Petrescu też sobie nie poradził :/ |
Cytat:
|
Cytat:
Jak mawiał Fabio Capello, trzeba wiedzieć kiedy przejmować zespoły. |
Cytat:
|
Żaden dobry trener tu nie przyjdzie więc czy to będzie Moskal czy Szulczek nie ma to większego znaczenia. Istotne kim ten trener będzie dysponował bo na razie same odejścia a nowych zawodników brak a trudno mi uwierzyć że będziemy kogoś kupować. Królewski to taki prezes i wlasciciel jak jego wymyślony AL z dupy, który niby wskazał ....a na Moskala normalnie, czy ktoś w ten jego koncept jeszcze wierzy. Gość wychodzi na jakiegoś golodupca z przerośniętym ego.
|
Moskal prawdopodobnie dlatego jest opcją, bo czuje do klubu sentyment i chce tu przyjść, podczas gdy nikt inny na jego (oraz wyższym) poziomie już nie chce...
A czy sobie poradzi? Ujmę to tak - gdyby przyszedł do nas zaraz po spadku, to najprawdopodobniej nasza banicja od ekstraklasy trwałaby tylko rok.. A teraz? Zaskroniec przepalił już tyle hajsu, że skład szykuje się na tyle mocarny, że musimy liczyć na awans w stylu Katowic - miejmy nadzieję, że nie będziemy na niego czekać tak długo jak oni.. |
2-3 transfery przychodzące do klubu i będzie wiadomo, czy walczymy o awans, czy o spadek. Mam nadzieję, że jeśli to będzie Moskal, to dostanie chociaż 3-4 wzmocnienia, a nie uzupełnienia składu.
|
Cytat:
Wisła 15/16: 17 kolejek z Moskalem 5-9-3 - 23 pkt, 6 miejsce 1 pkt straty do 4. Zwolenienie Moskala po derbach 4/4 porażki na jesień z Broniszewskim za sterami 3 remisy i 2 porażki z Tadziem Pawłowskim I później już piękna seria Wdowczyka zakończona ostatecznie 9 miejscem w lidze w grupie spadkowej. Wdowczyka się po tamtej rundzie obsypuje złotem, ale prawda jest taka że dostał super transfery (Wolski, Ondrasek, Brlek), a można rzucić śmiała tezę że gdyby Moskal nie poleciał to by w najgorszym przypadku zakręcił się koło 9 miejsca na koniec, a uważam że spokojnie byłby wyżej |
Bo Moskal to jest kulturalny i poukładany facet. Tacy zawsze mają problemy z leserami i cwaniaczkami idącymi po najmniejszej linii oporu. W 2015 miał 14 ludzi do grania, a mimo to gra wyglądała na poukładaną. Remisy przeszkadzały. Zaczęły się durne przydomki i rycie pod trenerem.
Jeżeli teraz się zdecyduje to mam nadzieję, że na trzy lata... |
Cytat:
|
Cytat:
|
cDość optymistycznie wygląda kandydatura Moskala
Wiele jednak zależy od tego jak będzie wyglądać kadra i nie chodzi tylko o umiejętności ale także o mental zawodników. Pierwszy raz w Wiśle Moskal trafi na właściciela cierpliwego i to może być duży atut żeby w końcu pokazał co potrafi u nas. Trzymam kciuki każdy chłopa lubi. |
Dla mnie Moskal był kandydatem numer dwa po Broszu jeśli chodzi o to kogo chciałem po Sobolewskim. Trudno żebym narzekał gdyby okazało się to prawdą.
Jest jedno ale - przy braku awansu trzeba się będzie pozbyć leszczy i nadal budować skład bez zmiany trenera. Umówmy się że teraz zostaje sporo szrotu na kontraktach, przede wszystkim w obronie, ale taki Sapała i Fazlagić też zarabiają wiele za dużo jak na to co umieją. Nie wierzę żeby Moskal dostał jakiś super skład, dalej będzie się musiał bujać z oldboyem Urygą, beznadziejnym Łasickim, bumelantem Sapałą, imbecylem Goku czy wunderkidem Krzyżanowskim. To nie jest raczej wygrywający skład. A wiadomo jak zareagują debile przy pierwszym kryzysie (patrz temat o Rude). Przy czym kryzys może się zacząć od pierwszego meczu i wjedzie Karherop z MaLk że "to przecież nie jest taki słaby skład żeby dostawać w plombę od (tutaj wstaw wioskę która akurat nam wkrochmaliła). Spójrzcie na (tutaj wstaw zespół który akurat ma dobrą serię), oni jakoś umieją!". No nie jestem optymistą, obym się mylił. |
:-/
Cytat:
Za dużo mierzysz ludzi swoją miarą. Moskal ma u mnie duży kredyt zaufania ale i nie ma wysoko powieszonej poprzeczki po poprzedniku. (Zakładając że wszystko zostanie przyklepane). Tym bardziej że w odróżnieniu od poprzednika to akurat jego drużyny się rozkręcają z kolejki na kolejkę a nie zwijają. Pierwsze 13 meczów ŁKS w sezonie 22/23 - 6-4-3 -22 pkt W 17 kolejce wskoczyli już na fotel lidera. |
Cytat:
Wtedy wiadomo że nie będzie winna Twoja z dupy teoria tylko trener. No bo przecież wg. Ciebie Katowice miały żenujący w porównaniu do naszego skład a awansowały. Może dlatego Królewski mówi teraz że celem nie jest awans? Żeby odebrać odiotom argument "miał być awans i chu mnie obchodzi że to skład drewna i papy!". |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl