Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   30. kolejka, Wisła Kraków - Podbeskidzie Bielsko Biała, 26 kwietnia 2024, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10996)

Patryko 26.04.2024 22:00

Podbeskidzie było dramatyczne, zasłużenie spada z ligi. Największym zagrożeniem dla Wisły w tym meczu była ona sama.

Udało się zdobyć 3 punkty niedużym nakładem sił, jedziemy dalej.

AS82 26.04.2024 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1621619)
@Szneka - Bregu wraca do obrony.

Rzeczywiście wraca się , po czym kopie się po czole i podaje do przeciwnika :-P

s1mone 26.04.2024 22:06

Abstrahując od naszej niezłej gry, bo wreszcie zagraliśmy mecz w którym przeważaliśmy zamiast przepychać - powiedzcie jakim cudem zawsze sędziowie interpretują przeciwko nam?

Przy strzale Alfaro była ewidentna ręka - tzw parada obronna. Przecież wytyczne się nie zmieniły. Nawet jeśli nabita, to jak umyślnie blokujesz strzał i dostajesz w rękę to jest tzw parada obronna i 100% karny.
Takie są teraz przepisy i wytyczne, więc WTF?

Drozd 26.04.2024 22:10

Bardziej ewidentny był ten drugi bo łokieć powiększał obrys ciała a piłka tułów minęła. No i gdzie tam był faul przy nieuznanej bramce?

AS82 26.04.2024 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1621622)
Abstrahując od naszej niezłej gry, bo wreszcie zagraliśmy mecz w którym przeważaliśmy zamiast przepychać - powiedzcie jakim cudem zawsze sędziowie interpretują przeciwko nam?

Przy strzale Alfaro była ewidentna ręka - tzw parada obronna. Przecież wytyczne się nie zmieniły. Nawet jeśli nabita, to jak umyślnie blokujesz strzał i dostajesz w rękę to jest tzw parada obronna i 100% karny.

Te ręki są gwizdane całkowicie uznaniowo

sevenheaven 26.04.2024 22:11

wydaje mi sie, ze przy jednym i drugim strzale piłka leciała w światło bramki, mało tego przy strzale Alfaro prawdopodobnie padłby gol.. nie wiem dlaczego nie było karnych.. już nie mówiąc o nieuznanym golu.. tam nie było żadnego faulu, widać było na powtórkach

Drozd 26.04.2024 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1621624)
Te ręki są gwizdane całkowicie uznaniowo

Dodaj jeszcze że "sędzia się wybroni" :rotfl:

TommyTSW 26.04.2024 22:13

Gra wyglądała dobrze bo Podbeskidzie zagrało dosyć odważnie, w drugiej połowie zagrali tak jak większość z nami gra i od 70' miałem obawy.Na szczęście strzeliliśmy na 3-1

AS82 26.04.2024 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1621626)
Dodaj jeszcze że "sędzia się wybroni" :rotfl:

Ja nie stoję po stronie sędziego , jak dla mnie 2 karne.
Natomiast ze Zniczem nie gwizdnął ręki bardziej oczywistej a gwizdnął , której raczej nie powinien. Całkowita dowolność w stosowaniu tego przepisu.

Vashut 26.04.2024 22:17

Zasłużone zwycięstwo ale była niepotrzebna nerwówka. Po tym co Widzew rozpętał w mecuz pucharowym z nami i całej tej histerii praktycznie kazda decyzja jest antyWisla, w meczu ze Zniczem za 4tym razem dał karnego, kopią i szarpią naszych w każdym meczu, kartka jest może za co trzeci kartkowy faul

ciacho 26.04.2024 22:18

Ogólnie mecz do zapomnienia, mnóstwo niedokładności, ale to co w końcu było to walka, zaangażowanie i nie odstawianie nogi.

Ten Czikczan to też niezły prawdziwek. Prawie karnego nam załatwił w 90 min.

LucjuszWielki 26.04.2024 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maxx304 (Post 1621605)
To już wiadomo, czemu Eneko siedział na ławie. I oby szybko tam wrócił.
Swoją drogą, to znamienne. Robimy błędy w obronie jak potencjalny spadkowicz. A niby walczymy o awans. Z czym do ludzi?

łoooo.... to teraz was olśniło? Wiadomo czemu siedział na ławie? Poważnie? Przecież dobitnie o tym można było przekonać się w trakcie meczu z GKS Tychy u siebie (0:1) po tym co wyczyniał w obronie... Tylko wtedy tłumaczony był lewą stroną.

ENEKO to obok BREGU największy parodysta w drużynie (większy niż Omrani), cenię dużo wyżej pozoranta Łasickiego niż Satrustegiego ...

Sobol po jednym już w sumie nic nie znaczącym błędzie Moltenisa na 1:3 z Puszczą pozbył się ciekawego obrońcę zastępując go Eneko.... Najgorsza zmiana.

Sabotażem jest wpuszczanie Eneko na obronę od początku, gość jedynie umie jako tako znaleźć się w polu karnym, ale to na końcówki kiedy nie mamy już nic do stracenia.

Patryko 26.04.2024 22:44

Satrustegi ewidentnie był dziś wpuszczony po to, żeby sobie Colley mógł odpocząć przed finałem. Po tym, co dziś odwalił, raczej się już z ławki nie podniesie.

sandomingo 26.04.2024 22:54

Czekam jak wolfy mi wytłumaczy, że Bregu to kawał piłkarza.

AS82 26.04.2024 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1621637)
Satrustegi ewidentnie był dziś wpuszczony po to, żeby sobie Colley mógł odpocząć przed finałem. Po tym, co dziś odwalił, raczej się już z ławki nie podniesie.

No tak , ale nie mógł grać Łasiciki , który jest w jakiejś formie meczowej ? Gość jakieś eksperymenty robi w kluczowym momencie sezonu :evil:

wolfy 26.04.2024 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1621638)
Czekam jak wolfy mi wytłumaczy, że Bregu to kawał piłkarza.

Przyzwoity kopacz. Półka wyżej niż Żyro na skrzydle, o Olejarce nie wspominając. Dobrze że może wejść z ławki ktoś kto nie zagra wszystkich piłek źle.

Przy czym jak nie będę Ci niczego tłumaczył, szkoda mojego czasu.

@s1mone - raz że decyzje błędne (przynajmniej drugi karny był, nieuznanie gola to kpina), dwa że zamiast podejść do monitora po drugiej ręce to czekał tak z pięć minut, po czym w końcu podszedł. No jaja.
Wychodzi na to że największym parodystą na boisku był ten z gwizdkiem. Satrustegui postawił poprzeczkę wysoko, obrona Podbeskidzia przebiła ale panowie w czarnych koszulkach pokazali na co ich stać.
Na niewiele.

sandomingo 26.04.2024 23:29

Nie no, spoko.
Pan wolfy.nie ma czasu tlumaczyc, bo.zarobiony jest:)
Wchodzi Bregu, s.......i wszystko co ma, gra.momentalnie siada ale Pan wolfy.nie będzie tlumaczyl.
Bregu kawał grajka a jak.uwazasz inaczej to wypierdalać.
Ten siwy Alfaro to są 2 pólki wyzej od.tego pozoranta.
Fatalny zawodnik. Megairytujący, umie sie idealnie.zakamuflowac, zeby czasem nie dostac pilki.
Dostał patelnię w polu karnym to strzelil idealnie. Dla bramkarza.
Edit: jeszcze go.porównaj do Bashy, tego.ci zabrakło.

wolfy 26.04.2024 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1621641)
Nie no, spoko.
Wchodzi Bregu, s.......i wszystko co ma, gra.momentalnie siada ale Pan wolfy.nie będzie tlumaczyl.
Fatalny zawodnik.

Ja nie muszę wdawać się w przepychanki słowne z każdym idiotą z przerośniętym ego. Nie wiem dlaczego wydawało Ci się że jest inaczej.

Sam ustawiasz rozmowę w ten sposób pisząc o "kawale grajka". Bregu to przyzwoity kopacz na poziom pierwszej ligi, jego zagrania dały nam 6 punktów (dla porównania Krzyżanowskiego -7) i to jest fakt o który masz największy ból dupy.

Bregu miał kilka dobrych wejść, kilka słabych, jest zwykle aktywny, dobrze podaje i wraca do obrony. Istnieje przestrzeń pojęciowa między "beznadziejny" a "wybitny", a Ty stosując reductio ad absurdum sam w sumie wykluczasz się z normalnej dyskusji.

Zresztą i tak Cię zwykle nie czytam bo od tego Twojego .......enia jak to każdy mecz przegramy a na koniec Królewski na stadionie popełni samobójstwo już mi się po prostu rzygać chce. Jest subtelna różnica między realizmem, szyderą i byciem zwyczajnie męczącym i upierdliwym. Ty jedziesz zawsze po bandzie, czasem przegramy i masz rację, czasem wygramy, ale i tak cała Twoja ciężka praca, wszystko było chuja warte.

Z jakiegoś powodu koniecznie chciałeś kontynuować dyskusję z shoutboxa, mam nadzieję że jesteś usatysfakcjonowany konfrontacją. Teraz pora w temacie pucharowym zacząć podniecać się jak to Pogoń nas rozgromi.

sandomingo 26.04.2024 23:48

O, idealnie.
Teraz porownujemy Bregu do Krzyzanowskiego.
No tak jak napisalem, porownaj go jeszcze do Bashy albo nie wiem, Ratona.
Ciekawe.dlaczego nie do np. Alfaro.albo Baeny?

Totalną bzdura jest pisanie o tym, ze wejscia Bregu daly Wisle + 6 punktow. To zwykłe klamstwo.
Otóz powolujesz sie na 2 mecze: ze Stalą Rzeszów i Odra Opole.
Przypomne, ze Stala zrobil wrzutke przy stanie 1:1.
Pominę juz tutaj strzal.na pustą bramkę z.metra, w Opolu.
Chcesz, to licz to sobie jako gol na wage zwyciestwa.
Ale nie ma tutaj absolutnie 6 punktow a 4.

KOALIK 27.04.2024 00:04

Gdzie Kikuś Fenomeno znalazł tego Eneko?

A może lepiej nie wiedzieć...

s1mone 27.04.2024 01:58

Bregu jak na razie jest katastrofalny.

Jego markowe zagranie - wdać się w pojedynek, przegrać pojedynek, symulować, że został sfaulowany.

Oczywiście sędziowie się na te jego oczywiste padolina nie nabierają.

Chłop to powtarza praktycznie co akcję.

Z resztą mam wrażenie, że jest zalany tłuszczem.

Nie wiem jakim cudem on robił dobrą grę w 2 lidze tureckiej. Bo w naszej 1 lidze jest tra-gi-czny.

Delgado 27.04.2024 02:54

Dlaczego? No bo druga liga turecka to jest zapewne dno i poziom naszej drugiej (czyli trzeciej).
Juz było tłumaczone setki razy - słabość naszej ligi wynika z braku silnych klubów i wyrównanego poziomu.
Porto, Benfica, Ajaxy, Feyenoordy czy drużny ze Stambułu nas miażdżą, ale drużyny walczące o utrzymanie w średnich ligach są znacząco gorsze od nas, Arki, Lechii itd

Jagul 27.04.2024 05:44

Bregu to ogór kompletny.
Zero atutów.

Karherop 27.04.2024 07:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1621620)
Podbeskidzie było dramatyczne, zasłużenie spada z ligi. Największym zagrożeniem dla Wisły w tym meczu była ona sama.

Udało się zdobyć 3 punkty niedużym nakładem sił, jedziemy dalej.

Niedużym nakładem sił? Widać było szczególnie po meczu ile emocji, nerwów i sił kosztował ich ten mecz. Dodatkowo paru zawodnikow walczyło o 1 skład na narodowy i było to widać po ich postawie (chocby Baena).

Najważniejsze były wczoraj 3 punkty, ale za skuteczność bura dla piłkarzy.

Natomiast 5 pełnych dni do meczu z Pogonią jest wystarczające do regeneracji.

Drozd 27.04.2024 07:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1621641)
Nie no, spoko.
Fatalny zawodnik. Megairytujący, umie sie idealnie.zakamuflowac, zeby czasem nie dostac pilki.
Dostał patelnię w polu karnym to strzelil idealnie. Dla bramkarza.
Edit: jeszcze go.porównaj do Bashy, tego.ci zabrakło.

Ale co Ty się tak napinasz? Bregu nie jest demonem szybkości, ale piłka mu nie przeszkadza i mając ją nie panikuje. Aktualnie jest lepszy niż Vilar. To, że gra siadła nie wynika z wejścia Bregu tylko z wejścia Szota, który był tak spanikowany że udzieliło się to reszcie.

tommiyacht 27.04.2024 07:31

Baena. Tak jak ktos wczoraj na sb slusznie napisał. 90% potencjalnego gola zrobił Rodado, Baena miał tylko dołożyć swoke 10%. Dostał piłke takie ciasteczko ze w zasadzie mógł nawet strzelac z pierwszej. Mógł tez spokojnie z jedno dziubnięcie podprowadzić do przodu bo chlopa z Bielska nawet nie miał w kontakcie "na oddech" za sobą.

To nie!. Co robi ?? No wypuszcza ją sobie ze swiatła bramki na bok (i tu juz wiedziałem ze pyta z tego bedzie), zrobił sie kąt korzystny dla bramkarza ale jeszcze nie tragiczny. Bo tragiczny to był strzał. Okropnie mnie zirytowała ta akcja.

Jagul 27.04.2024 07:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1621622)

Najlepsze, że VAR to sprawdzał dość długo, a tu nawet nie było nad czym debatować,
Gość z Podbeskidzia RZUCA SIĘ żeby zablokować strzał czyli bierze na siebie pełnię ryzyka, która za tym idzie.
To jest karny, który powinien być gwizdany z automatu - nawet przy minimalnym kontakcie.

kristos 27.04.2024 08:19

Jak dla mnie dobry mecz w wykonaniu Wisły
Widać było szybsze prowadzenie gry, więcej akcji na jeden kontakt.
Brakuje mi jeszcze strzałów z dystansu, ale prawdę powiedziawszy nie bardzo ma kto to zrobić.

PS. Dobry mecz Dudy a już zaczynałem w niego wątpić, ale i Gogół pokazał super akcję.

Patryko 27.04.2024 08:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1621648)
Niedużym nakładem sił? Widać było szczególnie po meczu ile emocji, nerwów i sił kosztował ich ten mecz. Dodatkowo paru zawodnikow walczyło o 1 skład na narodowy i było to widać po ich postawie (chocby Baena).

Najważniejsze były wczoraj 3 punkty, ale za skuteczność bura dla piłkarzy.

Natomiast 5 pełnych dni do meczu z Pogonią jest wystarczające do regeneracji.

Nie zagrał Colley, Alfaro tylko 45 minut, Junca 60, Duda też zszedł, obyło się bez kontuzji, rywal nie stawiał większego oporu, bo był prostu ultramegasłaby. Dobry mecz na podreperowanie atmosfery i oczyszczenie głów przed finałem.

LucjuszWielki 27.04.2024 08:50

Junca zagrał 60min bo nie ma sił na więcej po półrocznej kontuzji.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl