![]() |
Jedyne co mi się nie podobalo to organizacja gry w obronie po strzeleniu 2 bramki. Odra się otworzyla i potrafila coś wykreować.
P.s. Ten autobus zaparkowany przez pierwsze 50 minut w polu karnym OO to Sindbad byl? |
Nie będzie żadnego awansu z miejsc 1-2. Nie da się w nieskończoność jechać na takim farcie. Po drugiej bramce zamista ich dobić to zaczeła się rozpaczliwa obrona, nawet pół akcji nie zrobiliśmy.
|
A dlaczego to Raton faulował, a nie tamten? Ani jeden ani drugi nie dotknęli piłki. Kidy bramkarz mija się z piłką przy wrzutce, zawsze kogoś dotyka i to od dzisiaj mają być karne? Zaczyna się kręcenie. Po bramce dla Odry Sobczak dwa razy był faulowany, a ten gwiżdże w drugą stronę.
Mam nadzieję że to drużynie uświadomi jak to wszystko będzie wyglądało. |
Cytat:
Naprawdę nie możesz rozmawiać nie obrażając innych? Co do meritum: naprawdę widzisz jakąś znaczącą różnicę w grze? W rozwiązywaniu ataku pozycyjnego, gdzie nasze dwa gole to obcinki obrońców Odry? Oczywiście, cieszę się ze zwycięstwa i punktów, ale w II połowie Odra pokazała, że nadal jesteśmy słabi. Mając niecałe 40% posiadania piłki stworzyła o wiele więcej groźnych sytuacji niż my. Naprawdę: tak ze Stalą jak i dzisiaj z Odrą mieliśmy dużo szczęścia - dwie bramki z dupy, a w końcówce obrona Częstochowy. |
Cytat:
|
Cytat:
Raton faktycznie zjebal z tym piastkowaniem ale co tez wyciągnął to jego. |
Cytat:
|
Cytat:
Gra nie była zbyt dobra, ale dopóki środkowi pomocnicy mieli siły i nie pojawił się na boisku Olejarka, kontrolowaliśmy grę. Jednak zaraz po wyjściu Dawida zaczęliśmy grać de facto w dziesiątkę, bo to co on wyprawiał w tym meczu, notując prawie same złe zagrania, to był jakiś dramat. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Są 3 pkt trzeba sie cieszyc. Dawniej nie przepychalismy takich meczow. Rude przywiozl talizman z Kostaryki
Trzeba punktowac takich pasterzy i wybic im gre o awans. Polska Ekstraklasa nie potrzebuje wiecej takich druzyn. Niech sobie wykoncza ten stadion, zeby wstydu nie bylo. |
Czy ja dobrze widzę że Arka w terminarzu dostaje dobrze wybiegane drużyny po nas??
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja dodam ze kolejny raz nie mogę patrzeć na to co prezentuje Alfaro. Zdaje sobie sprawe ze na to skrzydlo nie ma zbyt wiele lepszych opcji i Baena nas nie zbawi ale to jest chyba najgorzej obsadzona pozycja w tym zespole.
Krzyzanowski tez dzisiaj mnie czesto irytowal nieudanymi zagraniami, za duzo kombinowal pod presja i bylo z tego niepotrzebne ryzyko. Mecz wygralismy zasluzenie. Kondycyjnie tez nie bylo dramatu, czego sie troche dzisiaj obawialem. |
Uff.. 3 lub 4 pkt do miejsca 2.
Aby do piątku. |
Cytat:
Cytat:
|
Panowie co się dzieje z Tokarczykiem? Był na obozach, grał w sparingach a nawet na ławę się nie łapie.
|
Dla mnie z obecną formą to Goku nie ma miejsca w tej drużynie.
Owszem, nadaje się do gry z kontrataku, gdzie trzeba szybko coś zrobić z piłką, ale w takiej grze jak dzisiaj zwłaszcza do 60 minuty przeciwko Odrze jest hamulcowym. Mimo tego, że strzelił gola (z wydatną pomocą graczy Odry). O wiele lepiej gramy z lekko cofniętym Rodado i Sobczakiem z przodu. Rude chyba zrozumiał, że wrzutki w pole karne nic nie dają, więc wybrał kolejne nieskuteczne rozwiązanie w postaci prób wjechania z piłka do bramki rywala. Mam nadzieję, że z tego też się wyleczy - tak można grać z drużyną, która nie ustawia autobusu przed polem karnym i w nim. Oby ten Omrani szybko się odbudował i zaczął wnosić jakieś zagrożenie z przodu. |
Jedyne czego brakuje to próba strzału z za pola karnego, ale nie jak Bregu Panu Bogu w okno tylko jak raz próbował Duda, dołem na wysokości pasa. Po takim strzale bramkarz nie widzi piłki z za autobusu, rykoszet to gol albo rożny, czyli spokój w tyłach. Drugi deficyt to próba kiwania, jak już ktoś jest w polu karnym przodem do bramki i szukania faulu.
Wygraliśmy dlatego, że w pierwszej połowie była gra, a nie spacer. |
Cytat:
Na tę chwilę odwijam sobie akcje bramkowe i widzę, że jedną bramkę przeciwnik sam sobie strzelił po słabiutkim strzale, drugą bramkę przeciwnik sam nam podał, na dodatek dwukrotnie w jednej akcji. I były to według statystyk nasze jedyne celne strzały w meczu, w którym podobno przeciwnki przez większość czasu tradycyjnie postawił autobus i miał 5 celnych strzałów, w tym 3 w pierwszej połowie, w której my mieliśmy 0 celnych strzałów, ale za to 71% posiadania piłki. Natomiast straconą bramkę, w ramach solidarności i zgodnie z tradycją, rywalowi oddał Raton "do takiej piłki Broda nawet by nie wyszedł". Jeśli odwinę mecz, to może będę w stanie coś ocenić, na tę chwilę jednak nie sądzę, żeby mi się chciało. Cytat:
BTW - statystycznie średnia 2.00 pkt/mecz nie daje nam awansu. |
Cytat:
Ja oglądałem ten mecz i tak się składa że do wejścia Olejarki dominowaliśmy.l na boisku. Ale tak to jest jak się nie zna kontekstu dla statystyk. @ciacho - jeśli nie awansujemy, to przez kochanego tutaj najwybitniejszego taktyka który wyciągnął chorą średnią, a nie Ratona, Rude czy Jopa. |
I super. Zaczynamy biadolenie...
|
Cytat:
I z czego tu się cieszyć? Z 6 punktów w trzech meczach, z czego dwa na wyjeździe i dwa z czołówką? |
wolfy, bez przesady, Stal to czolowka?:D
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Markus z kolei, który podniecał się rok Hiszpanami, dzisiaj może podniecać się już tylko Carbo i trochę Rodado. Nic o Baenie, Alfaro czy Goku, Eneko itd nie mówi. Nie powie, ze Hiszpanie są chujowi :D |
Cytat:
|
Cytat:
Graliśmy dwa mecze z czołówką, dwa na wyjeździe. To nie były te same mecze. Stal to leszcze z którymi Sobolewski zdołał zremisować, a nie przegrał - jak z Podbeskidziem... Dziwnym trafem - wtedy, po kompromitacji ze Stalą wymienieni przeze mnie znawcy tak się nie pultali, taki FraMat wciskał nawet że bardzo dobry mecz, tylko pechowy :haha: Dobre statystyki w nim mieliśmy :> Za Rude na wyjeździe statystyki ze Stalą i Odrą o wiele gorsze, bez znaczenia że 6 punktów. Na razie chłopaki stoją w blokach, mamy trudny terminarz, Rude musi w końcu przegrać. Może już z Arką... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl