Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXII kolejka] Wisła Kraków - Górnik Łęczna, 21-02-2022, 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10480)

aNouc 20.02.2022 14:21

[wideo] Jerzy Brzęczek przed meczem Wisła vs Górnik Łęczna:

https://www.youtube.com/watch?v=3KHf3p66ikw

siara 20.02.2022 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1578551)
Remis na żydach, prawie wygrana z krawatami i wygrana w Poznaniu. Tylko dzięki metodzie i mobilizacji.

O Hyballi wspomniałem tylko w kontekście przygotowania fizycznego i porządnych treningów. Zobaczymy w poniedziałek czy teraz mamy sile biegać. Po pół roku plaży u Guli.

Gula z Craxą i Legią wygrał...

Drozd 20.02.2022 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 1578590)
Gula z Craxą i Legią wygrał...

Raz w roku i garbaty się wyprostuje. Hyballa wygrał z Lechem, a Gula wyłapał 0:5. Tu nie chodzi o wyniki. Tylko o to czy kopacze wiedzą co mają grać , czy mają siłę i czy im się chce. Bez tych elementów nie ma prawa być wyników. Dwa pierwsze są na głowie trenera, przy trzecim trener musi mieć narzędzia jak szeroka kadra czy wsparcie władz żeby dyscyplinować leserów. Miejmy nadzieję, że teraz Brzeczek będzie miał pozycję dużo mocniejszą niż Hyballa i Gula.

hawaiisurfer 20.02.2022 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 1578584)
PS. Trochę zdziwiły mnie dane z Premier League:
Najbardziej pracowitą drużyną okazało się Bournemouth. (...) Średnio piłkarze Eddiego Howe’a przebiegali łącznie 117 kilometrów na mecz (...)
Miejsce tuż za „The Cherries” miejsce zajął Tottenham Hotspur (115,7 km na mecz) i Liverpool (112,8).
https://transfery.info/aktualnosci/p...lometrow/88492
Przecież jak się włączy jakikolwiek mecz PL to wygląda jakby wszystkie akcje działy się w dużo szybszym tempie niż w meczach Ekstraklasy

Chodzi o intensywność, dla przykładu w 2020 roku, średnia sprintów/mecz w Leeds wynosiła 166! Drugi Liverpool 145. Tutaj więcej na ten temat: https://www.skysports.com/football/n...ue-for-sprints

czaro 20.02.2022 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gubernator (Post 1578586)
Moim zdaniem wygramy, przegramy albo zremisujemy. Nie widzę innej opcji.

A tu myk, mecz odwołany.

Szneka 20.02.2022 21:49

po weekendowych wynikach jutro mecz za 100 pkt. Wygrała drugi mecz z rzędu Warta, wygrało Zagłębie, TBB I 7egia zdobyły po punkcie, stracił Śląsk. Wygrywając jutro odskoczymy na 4pkt od Łęcznej i 5 od 7egii. Trzeba spiąć dupy i jutro wygrać , nawet minimalnie.

Arkadiusz.Czerepach 21.02.2022 09:13

kurła napięcie jak przed rewanżem w Nikozji

TSWojtas 21.02.2022 09:16

Ten mecz musimy wygrać!

wolfy 21.02.2022 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1578612)
kurła napięcie jak przed rewanżem w Nikozji

Mecz równie ważny, jeżeli nie ważniejszy dla przyszłości klubu. Wtedy walczyliśmy o pójście do przodu finansowo, tutaj o przetrwanie.
Jasne, będą inne mecze ale terminarz jest bardzo trudny i Łęczna u siebie to najlepsza okazja żeby choć trochę odskoczyć i przy okazji przerwać ich dobrą serię.

Mamy nóż na gardle, szkoda że zostawiono Gulę po poprzedniej rundzie.

sandomingo 21.02.2022 12:44

Dla tej drużyny, z tak słabym mentalem - najważniejsze to nie wpaść do strefy spadkowej.
Dlatego dzisiaj zrozumiałbym nawet skupienie na obronie i liczenie jedynie na jakiegoś farfocla ze stałego fragmentu (wiem, nie mamy stałych fragmentów). Byle nie przegrać.
Mam nadzieję, że każdy dzień treningowy z Brzęczkiem będzie dla nas na plus, no i może dojdą do skutku te "uzgodnione" wzmocnienia.

Na dziś - ponieważ nie widzę szczególnych argumentów, które mogłyby dać 3 pkt - nawet remis przyjąłbym z umiarkowanym zadowoleniem.
Taki remis po ambitnej grze.

Maine_Coon 21.02.2022 13:07

Dzisiaj będzie inna Wisła, przedewszystkim nie przejebiemy na własnych warunkach ; )

El'kabat 21.02.2022 13:26

Dwie drużyny mają nóż na gardle, nie tylko my i nikt tu nie będzie chciał przegrać.
Jakości w ofensywie nam od razu nie przybędzie z magiczną różdżką wuja, więc warto chociaż starać się i zadupcać przez 90 minut, tak jak to wypada..

Remis ;)

robert777 21.02.2022 14:12

Obawiam się jakiegoś farfocla w pierwszych minutach meczu. A wtedy całe morale i misternie od tygodnia budowany plan przez Brzęczka pójdzie w pi..zdu.

Savik 21.02.2022 14:20

A ja jestem ciekawy ustawienia obrony, na kogo JB postawi. Bo tu ma akurat najszersze pole manewru.

skarabeus 21.02.2022 14:33

Bardzo jestem ciekaw.
Z dobrze poinformowanego zrodla mam info, ze zawodnicy przypomnieli sobie jak sie kopie pilke do przodu.

A nie kopali, bo nie rozumieli systemu selekcji pierwszego skladu (znaczy sie, ze byly swiete krowy).

Najpewniej wyjdziemy tak:

Bieganski - Hanousek, Frydrych, Coley, Gruszkowski - Fazlagic, Skvarka - Hugi, Savic, Starzynski - Kliment

Z lawki wejdzie na pewno Fernandez, Ondrasek, moze Kuveljic i Mlynski.

Gubernator 21.02.2022 14:43

@skarabeus Jadczak daj sobie spokój...

skarabeus 21.02.2022 14:51

z czym masz problem gubernator?
Dzisiaj przekonasz sie na czym polega zwalnianie trenera w PL.

Jaroo1 21.02.2022 14:53

Cytat:

Dla tej drużyny, z tak słabym mentalem - najważniejsze to nie wpaść do strefy spadkowej.
A może właśnie wpadnięcie do strefy spadkowej to jest ratunek dla nich żeby się obudzili. Bo w ostatnich latach często wygląda to tak, że dobrze zaczynamy i nagle jakby wpadamy w amok, nie wiem, myślą, że już są kimś, że już utrzymanie będzie? I tak lecimy w dół z kolejki na kolejkę... Może dopiero jak serio wiedzą, że są w dupie to się spinają. I tak zapewne właśnie po raz kolejny będzie w tym sezonie... Początek był fajny, teraz już spadek zagląda w oczy i z nowym trenerem odbijemy i na te 2-3 kolejki przed końcem już będziemy pewni utrzymania.

Obstawiam, że dziś dobra passa Górnika się zakończy, a my w końcu wygramy.

pomeran 21.02.2022 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1578633)
z czym masz problem gubernator?
Dzisiaj przekonasz sie na czym polega zwalnianie trenera w PL.

Jak wymyślasz jakąś teorię to postaraj się chociaż ułożyć ją spójnie. Piszesz o świętych krowach a później podajesz skład dokładnie taki jak najpewniej wystawiłby Gula. Z Klimentem i Skvarką :haha:

skarabeus 21.02.2022 15:13

A kto ma obok tego Fazlagicia zagrac? Zhukov bedacy glowa juz w nowym klubie czy Kuveljic, ktory nie trzyma cisnienia i glowa siada?

Masz inne alternatywy?

Na ten moment Fazlagic i Skvarka to nasi srodkowi pomocnicy, Zhukov i Kuveljic to typowe zabezpieczenie pozycji.

Co do Klimenta z przodu - pilkarsko jest lepszy niz Zdenek a do tego Zdenek nie jest gotowy na 90 minut.

Arkadiusz.Czerepach 21.02.2022 15:52

no to kto jest tą świętą krową która dzięki buntowi piłkarzy odpadła ?

jedyną osobą której a nia ma była to Sadlok , tylko że on to akurat był pierwszym co sabotował gre , wiec kupy sie to nie trzyma

skarabeus 21.02.2022 15:58

Jesli Skvarka wybiega non stop w pierwszym skladzie, a nawet kiedy dostawal duzo pilek z tylu, nie potrafil niczego dla druzyny zagrac, to sie mozna bylo gotowac i sie odechciewalo.
Jesli Hanousek gra na lewej obronie, mimo ze delikatnie mowiac na treningach sie nie przykladal, a taki Wachowiak wylewal siodme poty i nie dostal nawet jednej szansy to tez pokazuje nastawienie trenera.

Takich sytuacji mozna mnozyc.
Trener Gula mial swoich ulubiencow, i chocby odwalili najgorsza padake to od nich zaczynal ustalanie skladu.
Roznica polega na tym, ze wszyscy dostali czysta karte i wszyscy musieli sobie w tym tygodniu wywalczyc miejsce w skladzie. Zobaczymy czy wujo bedzie tez sie przywiazywal do nazwisk, czy jak jeden z drugim dalej bedzie padaczke gral, to czy da szanse innym zawodnikom.

Zreszta przesuniecie Skvarki do tylu sprawi, ze sila rzeczy bedzie mial pilke czesciej przy nodze i wiecej okazji do zaprezentowania swoich umiejetnosci. W ostatnich 2 meczach to gdybym nie spojrzal w pierwsza jedenastka to nei wiedzialbym, ze byl na boisku.

Arkadiusz.Czerepach 21.02.2022 16:01

tzn ja nie neguje tego ze grali przeciw Guli , bo go mieli juz w ....zie , tylko troche niezrecznie wypadlo zestawienie tego w jednym poscie z jedenstką stricte Gulową

Levis88 21.02.2022 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1578630)
Bardzo jestem ciekaw.
Z dobrze poinformowanego zrodla mam info, ze zawodnicy przypomnieli sobie jak sie kopie pilke do przodu.

A nie kopali, bo nie rozumieli systemu selekcji pierwszego skladu (znaczy sie, ze byly swiete krowy).

Bieganski - Hanousek, Frydrych, Coley, Gruszkowski - Fazlagic, Skvarka - Hugi, Savic, Starzynski - Kliment

Ale to taki sam skład jak w ostatnich meczach. Czyli teraz będą zapierdalać że świętymi krowami pod wodzą Brzęczka?

RAF 21.02.2022 17:07

Wisła Kraków: M. Biegański - M. Hanousek, M. Frydrych, J. Colley, K. Gruszkowski - E. Fazlagić, N. Kuveljić - M. Młyński, S. Savić, M. Cissé - Z. Ondrášek.

czaro 21.02.2022 17:37

Ale że Cisse?

Cymes 21.02.2022 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1578650)
Ale że Cisse?

Rymaniak zobaczy mudżina i się obsra na sam widok.

edit.chciałbym napisać, że wynik nie jest ważny i wystarczy mi ja zobaczę jakąkolwiek odmiane w grze drużyny, ale jakieś punkty niestety bardzo by się przydały

czaro 21.02.2022 18:07

Na razie biega, dziwne.

Fugiel 21.02.2022 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1578630)
Bardzo jestem ciekaw.

Kontuzje na rozgrzewce czy kiepskie zrodlo :)?

Arkadiusz.Czerepach 21.02.2022 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1578650)
Ale że Cisse?

a jednnak nie gorszy niż Yeboah

ależ żał tej zmarnowanej rundy pod wodzą łysego dzbana

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl