Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XIX kolejka] Wisła Kraków - Bruk Bet Termalica Nieciecza, 17-12-2021, 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10466)

pepe72 14.12.2021 21:54

Jaki by nie był wniosek, to jak się odwoływać do tabeli to na koniec rundy, bo wtedy każdy zagrał z każdym i można coś porównać.
Wycinanie kilku meczy by udowodnić, że "Wisła jest najgorsza, zaraz po Legii" to manipulacje i to raczej pasujące do jakiegoś pasiastego forum.

Pulpet 15.12.2021 08:19

Różnica między nami a nimi jest taka, że Termalica gra całkiem dobrze i jakimś wyjątkowym pechem przegrywają wszystko jak leci. My gramy kiłę i jakimś wyjątkowym fartem zdobywamy po jednej bramce.

Szansy upatruję w zwolnieniu Lewandowskiego. Jeśli by został to na bank można byłoby obstawiać przełamanie w meczu z nami.
Skoro odszedł to przypuszczalnie zagrają jakiś bajzel bo ani imć Piątek niczego nowego ich nie nauczy ani grajki nie będą umierać w ostatnim meczu i jeszcze na wyjeździe.

2:1
Kliment, Yeboah

TSWojtas 15.12.2021 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1575092)
Tabela od 15 października do 13 grudnia. Wszystkie 8 meczów:
14 Śląsk - 7 pkt
15 Wisła - 7 pkt
16 BBT - 5 pkt
17 Zagłębie - 5 pkt
18 Legia - 3 pkt

Jak będziemy manipulować zakresem meczów to dostaniemy gów***ne wyniki.

kolejne gów***e wyniki. Jak wziąłem 8 meczów zamiast 7 to sytuacja się diametralnie zmieniła.

Pepe zgadzam się z Tobą. Mnie bardziej chodziło o to że w ostatnich 11 kolejkach zdobyliśmy 8 pkt! To jest ....a dramat. Patrząc dodatkowa na Naszą grę trudno oczekiwać optymizmu przed spotkaniem ze Słoniami (Daj Boże zwycięstwo) a zwłaszcza przed przyszłym rokiem...

gizmowisla 15.12.2021 16:41

Ciezko bedzie o zwycieskie 0:0 , bo nasz snajper od strzelania bramek pauzuje za kartke

Karherop 16.12.2021 07:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1575098)
Jedyny wniosek to taki że jesteśmy na tym samym poziomie co najgorsze drużyny. Trzy punkty więcej to bardziej efekt farta niż jakiejś przewagi jakości. Jesteśmy jedną z kilku czerwonych latarni tej ligii.

Jeżeli dodamy do tego totalny brak ambicji, woli walki i ogólną ....owatość naszych piłkarzy - źle to wróży w kontekście walki na noże o utrzymanie.

2 lata temu mówiło się że Wisła może spaść głównie dlatego że nie potrafi grać o utrzymanie.

Teraz można powiedzieć przewrotnie że po 2 latach mamy już ogromne doświadczenie. I większość składu papy i drewna z zeszłego sezonu jednak została w klubie.

Szneka 16.12.2021 07:47

no to po wczorajszym zwycięstwie starej panny jesteśmy w sytuacji podbramkowej. jutro trzeba wygrać za wszelką cenę i złapać oddech. Ciekawe czy trener Gula postawi na ten sam skład co w Lubinie? a więc z Hugim i Saviciem. wg mnie przy słabym ZL funkcjonowało to nieźle oczywiście do momentu kolejnego, beznadziejnego zagrania Sadloka. Jedynie w ataku zmieniłbym Klimenta na FBF. Obaj sa drewniani ale FBF jakby mniej.

Stelio 16.12.2021 08:31

Patrząc się na to jak legia zagrała po terapii motywującej zafundowanej przez sebixów w autokarze, nie wiem czy powoli nie zmieniam zdania co do zaaplikowania naszym ananasom podobnego remedium po ewentualnej porażce że słoniami XD

FraMat 16.12.2021 09:00

tyle, że w L oprócz rozmowy wychowawczej doszło do zmiany trenera. U nas musiałby to być ktoś w stylu Sobolewskiego

Proud 16.12.2021 09:58

Dla nas wynik Legii z wczoraj jest dobrym rezultatem.

Nie oszukujmy się, jedyne drużyny, które możemy przeskoczyć to: Łęczna, TBB, Warta oraz Zagłębie (które gra najgorzej obecnie).

Jeśli dwa z w/w zespołów będą na koniec nad nami, to na 99% lecimy z ligi.

Tylko nie wiem, czy nasz zarząd, trener i piłkarze posiadają tę wiedzę tajemną.

Wehrmacht 16.12.2021 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1575124)
Patrząc się na to jak legia zagrała po terapii motywującej zafundowanej przez sebixów w autokarze, nie wiem czy powoli nie zmieniam zdania co do zaaplikowania naszym ananasom podobnego remedium po ewentualnej porażce że słoniami XD

Akurat to byłoby wykonaniu naszej grupy sportowej kompletnie idiotyczne i bez sensu, bo po meczu ze sloniami sa 2 miesiace przerwy i w lutym czy marcu czy kiedy oni tam wracaja do grania zadna rozmowa motywacyjna z grudnia nie bedzie miala znaczenia. Na cos takiego to byl czas w polowie listopada, a nie teraz.

sandomingo 16.12.2021 10:37

Ale meczycho się zapowiada!
Na środku obrony duet Sadlok-Szota, których wspólną cechą jest zamiłowanie do podań w poprzek boiska, pod nogi napastnika rywali. Jedyne co mnie zastanawia, to który wpuści drugiego na tego konia, Maciek czy Serek?
Maćka będzie dodatkowo wspomagał Matej, który kiedyś był obrońcą ale obecnie bardziej przygotowuje się już to roli trenera, przyglądając się z murawy poczynaniom zawodników rywala. Czasem wydaje się, że mógłby podejść nieco bliżej, może wtedy zobaczyłby więcej ale nie narzekajmy, krok po kroku.
W środku dostojny Ashraf wspomagany przez jednego z naszych łagodnych pitbulli, Żukowa lub Plewkę. A przed nimi wypoczęty Michal Skvarka, key player.
Na bokach król asyst Hugi oraz czarna perła. Jeden z nich będzie pewnie musiał zejść dość szybko po czerwonej kartce kogoś z duetu Sadlok/Szota (stawiam na Szotę, Sadlok to jednak doświadczenie no i potrafi uderzyć).
W ataku bez znaczenia kto zagra, jednego i drugiego zazdrości nam pół ekstraklasy. Tej litewskiej.

Co tu się może nie udać? Zwłaszcza że na ławkę trenerską powraca nasz Gulardiola!

wiśnia 16.12.2021 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1575129)
Na środku obrony duet Sadlok-Szota, których wspólną cechą jest zamiłowanie do podań w poprzek boiska, pod nogi napastnika rywali. Jedyne co mnie zastanawia, to który wpuści drugiego na tego konia, Maciek czy Serek?
Maćka będzie dodatkowo wspomagał Matej, który kiedyś był obrońcą ale obecnie bardziej przygotowuje się już to roli trenera, przyglądając się z murawy poczynaniom zawodników rywala. Czasem wydaje się, że mógłby podejść nieco bliżej, może wtedy zobaczyłby więcej ale nie narzekajmy, krok po kroku.
W środku dostojny Ashraf wspomagany przez jednego z naszych łagodnych pitbulli, Żukowa lub Plewkę. A przed nimi wypoczęty Michal Skvarka, key player.
Na bokach król asyst Hugi oraz czarna perła. Jeden z nich będzie pewnie musiał zejść dość szybko po czerwonej kartce kogoś z duetu Sadlok/Szota (stawiam na Szotę, Sadlok to jednak doświadczenie no i potrafi uderzyć).
W ataku bez znaczenia kto zagra, jednego i drugiego zazdrości nam pół ekstraklasy. Tej litewskiej.

Co tu się może nie udać? Zwłaszcza że na ławkę trenerską powraca nasz Gulardiola!

K.... jak to pięknie opisałeś, rozmarzyłem się:-D

TSWojtas 16.12.2021 11:07

Cytat:

Szacuneczek :)

Szneka 16.12.2021 11:18

Cytat:

Prześlij to do klubu. Niech dadzą jako zapowiedź meczu.
Kozak z Ciebie kolego :D

Maine_Coon 16.12.2021 11:20

Łagodne pitbulle :D

Levis88 16.12.2021 12:04

Cytat:

Z tą Litwą jednak pudło. Zobacz kto jest obecnie najlepszym strzelcem :D

ciacho 16.12.2021 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1575123)
no to po wczorajszym zwycięstwie starej panny jesteśmy w sytuacji podbramkowej. jutro trzeba wygrać za wszelką cenę i złapać oddech. ....

Serio spodziewałeś się, że Legia do konca będzie się bić z nami o utrzymanie? My się będziemy o to bili z Zagłębiem więc wczorajszy wynik jest dla nas najlepszy z możliwych.

universe 16.12.2021 20:35

Jutro przełamie się Skvarka. Trójeczka do zera dla nas.

pepe72 16.12.2021 23:49

Nie padło pytanie o motywowanie przez kiboli.
Nie zagrają:
Kuba, Alan, Michał Frydrych.
Być może nie zagrają Młyński i Żukow

https://youtu.be/z8XQm7MMQQk

wściekłe pięści węża 17.12.2021 00:45

Trener Gula w swoim stylu, nie zwraca uwagi na kadrę przeciwnika, bo przecież nie ma na nią wpływu. :lol: czyli jutro wychodzimy i gramy swoje. Jak zawsze. Ale tym razem na pewno nam się uda!!!

Nawet nie chce mi się tego komentować.

TSWojtas 17.12.2021 08:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1575145)
Nie padło pytanie o motywowanie przez kiboli.
Nie zagrają:
Kuba, Alan, Michał Frydrych.
Być może nie zagrają Młyński i Żukow

jego uśmiechnięta twarz zaczyna działać mocno w....iająco ...

Karherop 17.12.2021 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1575146)
Trener Gula w swoim stylu, nie zwraca uwagi na kadrę przeciwnika, bo przecież nie ma na nią wpływu. :lol: czyli jutro wychodzimy i gramy swoje. Jak zawsze. Ale tym razem na pewno nam się uda!!!

Nawet nie chce mi się tego komentować.

Przecież nawet na konferencji zwrócił uwagę na najlepszych zawodnikow rywali, więc nie wiem po co się przywalac o wszystko na siłę.

Uśmiechnięty czy nie, najważniejsze by zdobyć dzisiaj 3 pkt. Tylko tyle i aż tyle.

tomytom 17.12.2021 09:25

Lepiej jak by wyszedł z grobową miną i łzami w oczach, zjechał po kolei wszystkich naszych piłkarzy a na koniec powiedział, że wyjdzie 10 młodymi bo i tak nie mamy szans w tym meczu ...
No ludzie kochani ...

wściekłe pięści węża 17.12.2021 09:34

A, dobra. W tym fragmencie odniósł się do zmiany trenera, a nie piłkarzy. Trochę to zmienia faktycznie.

I rzeczywiście zwrócił uwagę, że mają dwóch zawodników dobrych w grze z kontry.

Pewne 3 punkty dla nas. :D

TSWojtas 17.12.2021 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomytom (Post 1575151)
Lepiej jak by wyszedł z grobową miną i łzami w oczach, zjechał po kolei wszystkich naszych piłkarzy a na koniec powiedział, że wyjdzie 10 młodymi bo i tak nie mamy szans w tym meczu ...
No ludzie kochani ...

Od września gramy mega pytę. Zazwyczaj każdy Nas leje. A trener non stop radosny, uśmiechnięty, plecie jak potłuczony tak zwaną mowę trawę. Przed najważniejszym meczem być może w sezonie zamiast zachować spokój i pokorę to jak zwykle błaznuję. Po zwycięstwie będzie mógł się cieszyć ale przed powinien dawać przykład piłkarzom pokaz skupienia na celu a nie luzu.

wolfy 17.12.2021 10:56

Ja już nie mogę patrzeć na jego uśmiechniętá gębę.

robert777 17.12.2021 11:51

trzeba się cieszyć życiem, to tylko piłka nożna

czaro 17.12.2021 12:22

Na nich!

10 znaków

Maine_Coon 17.12.2021 12:28

Trzeba ich rozszarpać jak w meczu z Piastem za Hybusia

Heero 17.12.2021 13:03

Cytat:

jego uśmiechnięta twarz zaczyna działać mocno w....iająco ...
Cytat:

Ja już nie mogę patrzeć na jego uśmiechniętá gębę.

Nie ma to jakie merytoryczne uwagi znawców, od razu człowiek wie, że ma do czynienia z ekspertami.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl