Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXII kolejka] Zagłębie Lubin - Wisła Kraków, 16-02-2020, 15:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10260)

pepe72 16.02.2020 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1550171)
Byliśmy lepsi ale fart po naszej stronie, Wojo powinien wylecieć a Janicki nas uratował
Tak czy owak jest pięknie ale dwa najbliższe mecze nadal kluczowe
Trzeba będzie kombinować z młodzieżowcem, do tego Bury zszedł zdaje się z urazem tym niemniej nie ma innej opcji niż 2 zwyciestwa

Kluczowe nie są najbliższe dwa mecze, tylko WSZYSTKIE mecze przed uzyskaniem 42 punktów. I oby jak najszybciej!

xiondz77 16.02.2020 19:28

Co wy macie z tymi 42 punktami??:rotfl::rotfl:

Wojtas 16.02.2020 19:38

3 pkt dzieki Janickiemu :)

ale gra pewniej niz wczesniej,wszyscy graja o półkę wyżej niz jeszcze niedawno.
Generalnie zasłuzone zwycięstwo i ciekawa gra,dobrze sie ten zespół oglada.
Teraz trzeba sie spiąć i wygrac z Koroną,acz z taką grą jakos o utrzymanie jestem spokojny,naprawde widać ze oni gryzą kazdy metr boiska.

Ogryzek 16.02.2020 19:57

Ważne zwycięstwo w cięzkim meczu. Lubin grał o 8 my o wyjście ze strefy spadkowej.

Takich meczu brakowało jesienią, gdzie gra nie powalała urodą, ale zagraliśmy na 0 z tyłu, przy okazji strzelając gola.
Myślę że mecze z Kielcami i Płockiem mogą wyglądać podobnie, jako mecze walki.

btw
Brawo Janicki

xiondz77 16.02.2020 19:57

Janicki jest beznadziejny, ale za uratowanie dzis 3pkt przez najbliższy tydzień nie napiszę o nim złego slowa.

bódyń 16.02.2020 20:08

Statystyki meczu
https://i.ibb.co/MPfhFmq/Zrzut-ekran...6-20-06-02.png
https://i.ibb.co/bNgXsCm/Zrzut-ekran...6-20-07-06.png
https://i.ibb.co/Hq9N37Q/Zrzut-ekran...6-20-07-19.png

Frekwencja:

https://i.ibb.co/zQy2nNq/Zrzut-ekran...6-20-03-45.png

Karherop 16.02.2020 20:12

Styl schodzi na 2 plan, ale i tak zaskakująco zdominowaliśmy w pierwszej połowie Zaglebie. W 2 połowie oczywiscie mecz bardziej się wyrównał, a w końcówce włączył nam się tryb obrona Czestochowy. Jednocześnie poza 1 sytuacja Zaglebie nie stworzyło realnego zagrożenia.

Wojo powinien oczywiście wylecieć w 55 minucie. Bardzo dobrze że teraz odpocznie bo liczę że Pawlowski/Buksa/Szot/Holownia wykorzystają swoją szansę.
Najlepsi na boisku Janicki, Zukov i Basha - nasi środkowi orali całe boisko, a bardzo siłowy zespół Zaglebia wcale nie postawił nisko poprzeczki. Fizycznie widać też było że to był dużo trudniejszy mecz i dla Kubu, Burligi, Sadloka czy Klemenza. Najsłabsi chyba Savicevic i Turgeman, jednak zwycięzców się nie osadza ;)

wolfy 16.02.2020 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xiondz77 (Post 1550184)
Janicki jest beznadziejny, ale za uratowanie dzis 3pkt przez najbliższy tydzień nie napiszę o nim złego slowa.

Janicki zagrał trzy połówki, z Jagą poprawnie a dzisiaj uratował nam trzy punkty. Jak na razie to jest pozytywnym zaskoczeniem tej rundy. Gra lepiej niż Klemenz, wygrywa pojedynki fizyczne i główki. To że na razie zero goli straconych jest też jego zasługą.

xiondz77 16.02.2020 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1550189)
. Gra lepiej niż Klemenz, wygrywa pojedynki fizyczne i główki. To że na razie zero goli straconych jest też jego zasługą.

:haha: Zastanawiam sie po co czytam te wypociny, Ty żyjesz w jakies alternatywnej rzeczywistości.

pepe72 16.02.2020 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xiondz77 (Post 1550177)
Co wy macie z tymi 42 punktami??:rotfl::rotfl:

statystykę ESA37
Tyle wystarczało we wszystkich poprzednich sezonach ESA37 by mieć 13 miejsce na koniec sezonu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xiondz77 (Post 1550193)
:haha: Zastanawiam sie po co czytam te wypociny, Ty żyjesz w jakies alternatywnej rzeczywistości.

To raczej ty żyjesz nadal w 2019.
Mamy rok 2020 i całkowicie inną drużynę. A po ostatnich 3 połowach Pana Piłkarza Rafała Janickiego.
Jak masz z tym problem to poczytaj prasę sportową.

LucjuszWielki 16.02.2020 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1550196)
statystykę ESA37
A po ostatnich 3 połowach Pana Piłkarza Rafała Janickiego.
Jak masz z tym problem to poczytaj prasę sportową.

Ok, ale widzimy tutaj skrajność w drugą stronę... Janicki uratował dopiero pierwsze 2 punkty, wtopił lekko 10, jego bilans jest wyraźnie ujemny. Jeszcze 4 mecze gdzie nam dupe uratuje i może mieć CZYSTĄ kartę.

enzo 16.02.2020 22:00

Czepiacie się Janickiego chyba tylko z przyzwyczajenia.

Jest zmiennikiem u Skowronka? Jest. Wywiązuje się z obowiązków? No chyba tak, skoro grając z nim w składzie w tej rundzie przez ponad 135 minut nie straciliśmy bramki.
I uważam zresztą, że jest lepszy od Wasyla w tym momencie - po prostu. Dlatego cieszę się, że zagrał.

Tak po prawdzie: nie był to wybitny mecz, ale nikt też przecież nie odstawał dzisiaj na tyle, żeby mieć do niego pretensje. Wygraliśmy jako zespół. Odpowiedzialnie.

Adenalix 16.02.2020 22:06

Sorry, nie oglądałem, więc prosiłbym o komentarz: co zrobił Wojtkowski, że powinna być czerwień i czy sędzia oglądał zdarzenie na VAR?

Ogryzek 16.02.2020 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 1550201)
Sorry, nie oglądałem, więc prosiłbym o komentarz: co zrobił Wojtkowski, że powinna być czerwień i czy sędzia oglądał zdarzenie na VAR?

Wjechał nogami w przeciwnika i dostał żółtą kartkę tylko (na szczęście). Czerwień byłaby zasłużona. Sędzia chyba nie oglądał na VAR.

Blixa 16.02.2020 22:21

Jedyne co sie liczy to sa punkty, punkty, i jeszcze raz punkty. Robota wykonana na 100% , teraz pelna koncentracja na Korone.

pepe72 16.02.2020 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1550199)
Ok, ale widzimy tutaj skrajność w drugą stronę... Janicki uratował dopiero pierwsze 2 punkty, wtopił lekko 10, jego bilans jest wyraźnie ujemny. Jeszcze 4 mecze gdzie nam dupe uratuje i może mieć CZYSTĄ kartę.

W LidzeMinus Janicki jest w 11 kolejki. Trzeba pamiętać, że był okres przygotowawczy i mocno przebudowano drużynę.
Więc po 3 (trzech) połowach należy go chwalić, a zwłaszcza za osobiście uratowane 2 punkty dzisiaj. I owszem pamiętać, że był słaby w 2019 ale nie on jeden.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b438d2ff3b92.jpg

Karherop 16.02.2020 22:27

Boguski czy Janicki, ktoś musi być kozłem ofiarnym gdy nieźle idzie.

Janicki zawalił masę bramek, ale mimo wszysto utrzymuje się już ten 6 czy 7 sezon w ekstraklasie. Chłopak jest do odbudowania, co pokazuje Skowronek. Nie tylko on powinien zapomnieć o poprzedniej rundzie.

Na dzisiaj i on i Klemenz wyglądają bardzo solidnie. Natomiast Hebert z tej trójki to i tak nr. 1. Wasyl raczej wejdzie 1-2 razy jako.zadaniowiec.

gizmowisla 16.02.2020 22:30

na korone chcialbym Olka w pierwszym skladzie - Zukowa za Bashe i obok Vukana Czuke , chwalicie Janickiego ale ten koles i tak jest mega elektryczny , to ze wybil z lini pilke ...hhmmm.... to chyba jego praca i pozycja za ktora kasuje ogromne pieniadze , oby Brozio i Hebert byli gotowi na mecz z parchami .....ten Turgemon to jakos wogole do mnie jak narazie nie przemawia - dzis 1 akcja - z Jagą 2 - a poza tym chlop niewidoczny - to troche za malo jak na nowy nabytek ....chwala za 3 pkt , choc nie oszukujmy sie , wynik lepszy niz gra- zwlaszcza gra ofensywna

rdunia87 16.02.2020 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1550204)
W LidzeMinus Janicki jest w 11 kolejki. Trzeba pamiętać, że był okres przygotowawczy i mocno przebudowano drużynę.
Więc po 3 (trzech) połowach należy go chwalić, a zwłaszcza za osobiście uratowane 2 punkty dzisiaj. I owszem pamiętać, że był słaby w 2019 ale nie on jeden.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b438d2ff3b92.jpg

:gp:
Proszę sobie to przeczytać 2x, wrócić jeszcze kolejnego dnia i przeczytać ponowanie i wtedy zastanowić się dwa razy zanim się napisze że Wisła przegra bo Janicki jest w składzie. To tak nie działa!!

pepe72 16.02.2020 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rdunia87 (Post 1550207)
Proszę sobie to przeczytać 2x, wrócić jeszcze kolejnego dnia i przeczytać ponowanie i wtedy zastanowić się dwa razy zanim się napisze że Wisła przegra bo Janicki jest w składzie. To tak nie działa!!

Ale czemu do mnie?
Wyraźnie rozdzielam mecze rozegrane w 2019 od tych w 2020.

Arkadiusz.Czerepach 16.02.2020 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1550161)
Wymęczone ale zwycięstwo!!!!

niesprawiedliwy , wręcz głupi komentarz

wymęczone zwycięstwo to było np w Szczecinie gdy gola z wolnego strzelił Pietrzak

takiej dominacji jaką dzisiaj pokazaliśmy to dawno nie pamiętam , to naprawde fart Zagłębia że wpadł tylko jeden gol , wystarczy sprawdzic statystyki : expected goals, strzały , strzały celne i posiadanie

R33 16.02.2020 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach
wymęczone zwycięstwo to było np w Szczecinie gdy gola z wolnego strzelił Pietrzak

O czym ty chłopie piszesz? Nigdy takiego meczu nie było. :D

LucjuszWielki 16.02.2020 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1550209)

takiej dominacji jaką dzisiaj pokazaliśmy to dawno nie pamiętam , to naprawde fart Zagłębia że wpadł tylko jeden gol , wystarczy sprawdzic statystyki : expected goals, strzały , strzały celne i posiadanie

Dominacja szczególnie w okresie 70-90 min :D

Proszę przestańcie pompować balon. Teraz mecz teoretycznie łatwiejszy bo z żałosną bandą kieleckich kompleksiarzy, którzy grają większą patologię niż łks, ale wiadomo że liga nasza jest specyficzna i tylko w tym należy upatrywać jakiekolwiek szanse kieleckiej bandy kompleksiarzy.

filemon 16.02.2020 23:38

Ok do usunięcia

Lvcas 16.02.2020 23:52

Mecz wymęczony to jest wtedy kiedy się męczysz a jednak udaje ci się tą bramkę wsadzić.

a mecz WYWALCZONY to taki, że gdy walczysz na 100% i w konsekwencji udaje ci się tą jedną bramkę wsadzić

:)

rdunia87 17.02.2020 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1550208)
Ale czemu do mnie?
Wyraźnie rozdzielam mecze rozegrane w 2019 od tych w 2020.

To nie było do Ciebie tylko podkreśliłam Twój komentarz w celu zwrócenia uwagii innych ponieważ jest według mnie bardzo trafny:gp:

piotek 17.02.2020 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1550209)

Możesz podrzucić statsy? Zgadzam się, że stworzyliśmy więcej i lepszych jakościowo niż Zagłębie, ale dominacja bym tego nie nazwał, bo meczu pod kontrolą przez 90 minut nie mieliśmy. Do ostatnich minut miałem wrażenie, że Lubin może nam strzelić jakaś bramkę "z czapy"

R33 17.02.2020 00:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon
Był, w 2016
Ale czy wymęczylismy wtedy to ciężko pamiętać.

To był mecz u siebie to raz, a dwa, że z jego opisu (ani z pamięci bo oglądałem go oczywiście na stadionie) nie wygląda mi na ,,wymęczony" :

http://historiawisly.pl/wiki/index.p...4_Szczecin_2:1

Blixa 17.02.2020 02:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1550206)
..ten Turgemon to jakos wogole do mnie jak narazie nie przemawia - dzis 1 akcja - z Jagą 2 - a poza tym chlop niewidoczny - to troche za malo jak na nowy nabytek ....chwala za 3 pkt , choc nie oszukujmy sie , wynik lepszy niz gra- zwlaszcza gra ofensywna

Bez przesady, facet zameldowal sie prosto z lotniska i od razu strzelil bramke. Zero sparingow z nowa druzyna, itd. W Lubinie nigdy gladko nam sie nie gralo, mysle ze z Korona bedzie mial kilka okazji zeby pokazac swoje umiejetnosci.

Arek95 17.02.2020 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blixa (Post 1550217)
Bez przesady, facet zameldowal sie prosto z lotniska i od razu strzelil bramke. Zero sparingow z nowa druzyna, itd. W Lubinie nigdy gladko nam sie nie gralo, mysle ze z Korona bedzie mial kilka okazji zeby pokazac swoje umiejetnosci.

Gdyby strzelił po akcji Kuba w 3 minucie to byś wszyscy srali z zachwytu że jeszcze na króla strzelców idzie :D Ale ogólnie gra serio dobrze, umie się cofnąć do rozegrania, zgrać na skrzydła, ustawia się tyłem do bramki i może byc z niego jeszcze duży pożytek.
Tak na chłodno to Janicki uratował 3 punkty i jest to fakt NIE DO PODWAŻENIA! Hebert oszczędzany na Kielce, Vukan niby strzelił ale do 64 minuty był najsłabszy na boisku. Spodziewałem się zmiany Maka za Vukana na skrzydło żeby coś z kontry urwać jeszcze czy ewentualnie wywalczyć faul i kartkę na którymś z obrońców.
Wojtkowski całkiem niezły mecz gdyby nie głupota z tym wślizgiem i żółtą kartką powodującą zawieszenie ze scyzorykami. Gdyby na VARze był Marciniak lub Gil to byśmy się bronili w 10 bo czerwo z miejsca by poszło.
Zastanawia mnie Żukow który z Jagiellonią przebiegł podobny dystans i wydawał się mieć siły na drugi mecz, a dzisiaj już w 80 minucie jakby gościa odcięło, ale może to kwestia gorszego dnia.
To tak z tego co ja zauważyłem w trakcie meczu w odniesieniu do meczu na R22. Z taką grą spadek nam nie powinien zagrozić, pod warunkiem że nic się nie posypie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl