Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

River 07.05.2011 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1087292)
Ja powoli przestaję wierzyć w "niespodziankowość" tej ligi. To niemożliwe, żeby żadna drużyna nie prezentowała w miarę równej formy.
Powodów doszukiwałbym się w przelewach, które mogą sobie krążyć między jakimiś panami...

Na pierwszy rzut oka Twoja teoria brzmi absurdalnie w kontekscie walki z korupcja, przy kilkuset osobach zatrzymanych, wielu skazanych i powszechnej opinii, ze juz jest "czysto" Ale... Patrzac na wyniki jakie zdarzaja sie w tej lidze w tym sezonie, na to jakie sa niespodziewane, sensacyjne czy czasami wrecz kuriozalne to nalezy faktycznie miec pewne podejrzenia.
Ja bym bardziej obstawial, ze niektore "gwiazdory" polskiej ligi obstawiaja za gruba kase mecze u bukow.

Ta liga jest w tym sezonie po prostu po.......ona!

kreseq 07.05.2011 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1087303)
Legia miszcz hahaha. (L)udki! Wy wtopicie jeen mecz i ni emaci ejuż zzadnych szans a my możemy wtopić ze 2 i dlaej jestesmy przed wami :P

Miszczem ani Mistrzem nikt nie jest. Wisla patrzac na ostatnie mecze moze wtopic nie tylko jeden mecz... Taka zlosliwosc za zlosliwosc.

Jestem kibicem Legii - Jestem
Legia ma matematyczne szanse na MP - Ma
Legia wygrala ostatnie mecze - tak
Wisla przegrala ostatnie mecze - tak

Mam jak widzisz powody by wierzyc, wiec z czego sie smiejesz misiu pysiu ?

Ja tam bede zadowolony z 2 miejsca :D

Proud 07.05.2011 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1087297)
I gdzie są teraz ci co dopisywali Jadze 6pkt po meczach z Polonią B. i Widzewem?

A gdzie są Ci co dopisywali Wiśle 3 pkt z Górnikiem? :)

Ta liga jest tak słaba i mizerna, że aż ciekawa i emocjonująca:D

Ważny mecz jutro Panowie!

A Legia moim zdaniem nadal ma szanse na MP. Nawet nie wiecie jak szybko może się włączyć do walki. Przy złym układzie wyników za tydzień może być kiepsko. Ale mam nadzieję, że Wisła się podniesie z lekkigo kryzysu.

Dlatego nie śmiać się z kreseq'a. Bo czym byłoby kibocowanie, bez wiary w swój zespół i końcowy sukces. Takie prawo kibica.

AS82 07.05.2011 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1087277)
Wtorek: Polonia B.-Cracovia 1
Piątek: Polonia B.-Górnik 1
Niedziela: Wisła-Cracovia 1

i Żydy w I lidze :D

+
Lechia - Wisła 2
Wisła - Lech 1
Jaga - Legia 2
i mamy dwie pieczenie na jednym ogniu (Mistrz i spadek 3 kolejki przed koncem)

Blacha92 07.05.2011 19:14

powinnismy sie cieszyc

Charlie 07.05.2011 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak-1990 (Post 1087300)
Pewnie dopisują Lechii jutro 3 punkty :>

Zaraz jeszcze pojawią się ci, którzy twierdzą, że całkiem realne jest wyprzedzenie nas przez Amicę.

Jeśli nie zdobędziemy w tym sezonie mistrza to będzie tysiąc razy większy blamaż niż wszystkie Levadie, Karabachy itd.

mitmichael 07.05.2011 19:16

Media wykreowały nas na Mistrza a tutaj juz nie jest to takie oczywiste wiec dajmy troche na wstrzymanie i sie tak nie podniecajmu przegrana Jagi. Ja juz troche ochłanalem i czekam cierpliwie na jutrzejszy mecz.

yogul 07.05.2011 19:16

mówili że Sernas wszedł za kontuzjowanego zawodnika a nie taktyka po czym w przerwie komentator mówi :

Wprowadzenie Sernasa w 22 min to majstersztyk Michniewicza

....

Sędzia 07.05.2011 19:16

Mając na uwadze wynik z Białegostoku uważam, że 1 pkt z Lechią nie byłby zły.

adikos1906 07.05.2011 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1087301)
Nie krakaj na razie :-P Po meczu pogadamy.

No 6 pkt w tych dwóch meczach NA PEWNO nie zdobędą :D

Sliver12 07.05.2011 19:19

Liga jest bardzo wyrównana, każdy może wygrać z każdym, wiec nie można z góry wskazywać jakiegoś faworyta w danym meczu. O wyniku decyduje dyspozycja w danym dniu i poprostu szczęście. Zaangażowaniem i ambicją też można zrobić różnicę.

Sami 07.05.2011 19:19

Pytaliście czy to Jagiellonia taka słaba, czy Widzew taki dobry w dzisiejszym meczu.

Oczywiście podstawowa sprawa to pierwsza bramka dla Widzewa, który mógł się cofnąć i grać z kontry. Jagiellonia przycisnęła wtedy i zagrażała bramce Widzewa, ale goście wyprowadzali za każdym razem groźne kontrataki. Po jednym z nich sam na sam wyszedł Sernas, ale z Sandomierski obronił i piłka wyszła na rzut rożny. Po rożnym piłkę ręką zagrał jeden z obrońców i karnego wykorzystał Sernas. 2min później po rzucie wolnym piłka trafiła do Grzelczaka ten odegrał do Sernasa i było już 0:3. Po tym golu gra Jagielloni "siadła". Warto też dodać, że obrona Jagi popełnia katastrofalne błędy. Wynik więc zasłużony.

Edson 07.05.2011 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1087308)
+
Lechia - Wisła 2
Wisła - Lech 1
Jaga - Legia 2
i mamy dwie pieczenie na jednym ogniu (Mistrz i spadek 3 kolejki przed koncem)

AS - to wchodzimy na buka i stawiamy hajs zanim nam wycofają te zakłady :D

mitmichael 07.05.2011 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sami (Post 1087317)
Pytaliście czy to Jagiellonia taka słaba, czy Widzew taki dobry w dzisiejszym meczu.

Oczywiście podstawowa sprawa to pierwsza bramka dla Widzewa, który mógł się cofnąć i grać z kontry. Jagiellonia przycisnęła wtedy i zagrażała bramce Widzewa, ale goście wyprowadzali za każdym razem groźne kontrataki. Po jednym z nich sam na sam wyszedł Sernas, ale z Sandomierski obronił i piłka wyszła na rzut rożny. Po rożnym piłkę ręką zagrał jeden z obrońców i karnego wykorzystał Sernas. 2min później po rzucie wolnym piłka trafiła do Grzelczaka ten odegrał do Sernasa i było już 0:3. Po tym golu gra Jagielloni "siadła". Warto też dodać, że obrona Jagi popełnia katastrofalne błędy. Wynik więc zasłużony.

To ja sie pytalem, dzieki. Widac ma Jaga słabszy dzien

Janosz963 07.05.2011 19:21

Jaja są niesamowite jutro nawet jeśli przegramy i tak 3 pkt przewagi :D. Normalnie jajca ! :D

flamengista 07.05.2011 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez STARY WIŚLAK (Post 1087296)
Chciała by duszyczka do raju :-D

Pożyjemy, zobaczymy!!!

Raju... Daj sobie spokój, ten sezon to totalna porażka. Mistrz w tej lidze to jak garbaty wśród ślepców. Nie ma się czym podniecać.

Nie powiem, miło by było, jeśli nasi doczołgają się do tytułu. Ale nie zmieni to oceny tego sezonu - zarówno w kontekście samej Wisły (totalna kicha -> Karabach) oraz ligi.

Teqcontroller 07.05.2011 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adikos1906 (Post 1087315)
No 6 pkt w tych dwóch meczach NA PEWNO nie zdobędą :D

Jaga jak przegra to bedzie zajebiście :D Nasi kopacze muszą pokazać charakter (Lech , Parachy , Legia)

Jutro trzeba wygrać , ale remis biorę w ciemno.

Janosz963 07.05.2011 19:23

Moim zdaniem najważniejszy mecz w tym sezonie : Nie żadna Cracovia, nie żadna Legia a Lech Poznań !. Jeśli w Środę wygramy z Lechem to udowodnimy wszystkim że Mistrz w poprzednim sezonie to jakieś nieporozumienie !

Antystenes 07.05.2011 19:23

Jeśli jutro wygramy, to w 5 ostatnich meczach musieli byśmy 3 razy dać ciała, żeby nie zdobyć MP. Jutrzejszy dzień pokaże..

AS82 07.05.2011 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1087322)
Raju... Daj sobie spokój, ten sezon to totalna porażka. Mistrz w tej lidze to jak garbaty wśród ślepców. Nie ma się czym podniecać.

Nie powiem, miło by było, jeśli nasi doczołgają się do tytułu. Ale nie zmieni to oceny tego sezonu - zarówno w kontekście samej Wisły (totalna kicha -> Karabach) oraz ligi.

Dlatego tylko Mistrz sie liczy,jesli baty w pucharach sa pewne,to przynajmniej miejmy satysfakcje z Mistrzostwa

fan01 07.05.2011 19:32

Jeszcze sie okaże, że Legia skończy sezon z Pucharem Polski i Wicemistrzostwem -> Skorża musi zostać! :D

Ar222 07.05.2011 19:35

Już się euforia zaczyna... Ludzie, nie chcę Wam psuć dobrej zabawy, bo fajnie, że rywal przegrał, ale może z mrożeniem szampanów i napinką wstrzymajmy się przynajmniej do jutra?

Titto 07.05.2011 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1087328)
Dlatego tylko Mistrz sie liczy,jesli baty w pucharach sa pewne,to przynajmniej miejmy satysfakcje z Mistrzostwa

Dokładnie. Mistrzostwo zdobyte nawet w brzydkim stylu musi cieszyć.
Wiadomo, w przypadku mistrzostwa:
- Dopisujemy sobie 13 mistrzostwo i gonimy w tej klasyfikacji Górnika i Ruch Chorzów (14 tytułów mistrzowskich)
- Mamy dodatkowe pieniądze za tytuł mistrzowski. Co daje więcej kasy na transfery. Wzmocnienia na kilku pozycjach zwiększają szansę na "ugranie" czegoś w pucharach. Mimo wszystko w to wierze. Amica nie miała w zeszłym sezonie dużo lepszego składu od naszego składu w sezonie 2010/2011, a coś w tych pucharach ugrała...

Eternit 07.05.2011 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1087338)
Dokładnie. Mistrzostwo zdobyte nawet w brzydkim stylu musi cieszyć.
Wiadomo, w przypadku mistrzostwa:
- Dopisujemy sobie 13 mistrzostwo i gonimy w tej klasyfikacji Górnika i Ruch Chorzów (14 tytułów mistrzowskich)
- Mamy dodatkowe pieniądze za tytuł mistrzowski. Co daje więcej kasy na transfery. Wzmocnienia na kilku pozycjach zwiększają szansę na "ugranie" czegoś w pucharach. Mimo wszystko w to wierze. Amica nie miała w zeszłym sezonie dużo lepszego składu od naszego składu w sezonie 2010/2011, a coś w tych pucharach ugrała...

Mistrzostwo daje większą szansę na to, że Boguś sypnie groszem na transfery, bo bez tego to my długo w pucharach nie pogramy.

Magpie 07.05.2011 19:42

pytanko małe mam czy w środę z Lechem Cały stadion będzie funkcjonował? A jeżeli nie to kiedy. Pozdrawiam

Sliver12 07.05.2011 19:42

Oczywiście (jak zawsze) mam nadzieje, że jutro jakoś wymęczymy to zwycięstwo, ale obiektywnie mówiąc to bardzo optymistyczne podejście, biorąc pod uwagę dwa ostatnie mecze. Ale z drugiej strony trzy porażki pod rząd?
Pachnie mi remisem.

harthausen 07.05.2011 19:44

o ile dobrze pamiętam to na tym forum nigdy nie było żadnej szczególnej hurapewności, że mistrz już nasz tylko raczej ostrożność i nadzieja.

jakiekolwiek prognozy, że już wszystko nasze to słyszałem w telewizjach, no taki fach dziennikarza, że coś musi powiedzieć, a kto patrzy czy gada mądrze czy głupio, takie czasy.
Będzie dobrze, choć trochę nerwów sobie do końca zszarpiemy, ten sezon taki jest.
Hipoteza, że to wyniki kupione i ustawiona wcale nie tak absurdalna, ale weź człowieku udowodnij cokolwiek :D

buczo1985 07.05.2011 19:44

Mecz się wprawdzie jeszcze nie skończył, ale byłem pewny zwycięstwa Widzewa. Mają oni jakiś patent na Jagę. Jakiś czas temu rozpisywał tutaj ktoś szczegółową analizę spotkań Jagi i Wisły. Jak się okazuje to co było stawiane jako niemal pewne (zwycięstwo naszych z Górnikiem) całkowicie się obróciło. Podobnie jak "łatwy" terminarz Jagi do końca sezonu. Jeśli wygramy z Lechią i Lechem stawiam, że mamy mistrza. Wicemistrzem o zgrozo może zostać drużyna, która pobiła niechlubny rekord ilości porażek w sezonie.
Jednym słowem kabaret.

adikos1906 07.05.2011 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Magpie (Post 1087341)
pytanko małe mam czy w środę z Lechem Cały stadion będzie funkcjonował? A jeżeli nie to kiedy. Pozdrawiam

Z choinki się urwałeś ? :shock: Nie, nie będzie cały stadion 'funkcjonował'.

krakus76 07.05.2011 19:45

Cytat:

A Ty skąd nadajesz że zadajesz takie pytania jakbyś był z innej planety ?

Schabek 07.05.2011 19:45

Cytat:

Odpowiem klasykiem : 'Pytaj nas a my was'

Kiedy będzie cały stadion otwarty tego nie wie nikt

Teqcontroller 07.05.2011 19:48

Może Sernas strzeli hat tricka :D

martin_6 07.05.2011 19:49

W sumie to nawet 6 punktów w 6 meczach powinno dać nam teraz mistrza. To byłaby żenada, gdy mistrz miał 50 punktów, ale to prawdopodobne. Wystarczy że:
- Jaga straci co najmniej 6 punktów (przy tej grze prawie pewne)
- Legia straci co najmniej 3 punkty (chyba też pewne), przy założeniu, że nie wygra z nami więcej niż 4:0
- Lechia straci co najmniej 5 punktów (bardzo prawdopodobne), pod warunkiem, że nie wygra z nami 3:0 lub wyżej
- Śląsk straci przynajmniej 6 punktów (bardzo prawdopodobne)
- Lech i Górnik stracą cokolwiek

6 punktów daje nam mistrza, na moje oko, na jakieś 80%. Każdy kolejny zdobyty punkcik zwiększa dramatycznie nasze szanse, a przy 8-9 punktów jest pozamiatane moim zdaniem. Jeśli nie zdobędziemy tytułu, będziemy frajerami stulecia.

Magpie 07.05.2011 19:53

Dawno nie byłem na forum. Nie jestem z Krakowa. W marcu na forum czytałem, że stadion będzie otwarty na mecz z Lechem. A tu kicha.

flamengista 07.05.2011 19:55

Powiało grozą. Chłopcy zaczęli się obsypywać piaskiem, zaraz wyciągną swoje fujarki i zaczną mierzyć, kto ma dłuższą.

Panowie, trzymajcie jakiś poziom.

PS. Przy takiej lidze wszystko jest możliwe, nawet Legia z tytułem mistrzowskim. To byłyby niezłe jaja - nawet Zaorski z Bareją do spółki by tego nie wymyślili. Skorża w podwójnej koronie - za PP i Mistrzostwo, prowadząc najgorszą Legię od 20 lat:lol:

kreseq 07.05.2011 19:58

Jaga chyba balowala bo oni nie umieja 3 podan wymienic bez potkniecia/odskoczenia pilki itp. Widzew gra bardzo fajna pilke mimo ze przez poczatek drugiej polowy sie bronil rozpaczliwie.
Mysle ze mecz z nami odpuscili albo sie zes*** w szatni, tylko nie wiem z jakiego powodu.
Teraz 14 minut gry Jagi w przewadze. Mysle ze bramke strzela, ale trzy? Graja zbyt drewnianie.

szczepans21 07.05.2011 19:59

czerwona kartka dla Bieniuka..

Rustin 07.05.2011 20:00

Wynik meczu Jagi z Widzewem to jeszcze większa motywacja dla Lechii, mogą zbliżyć się do wicelidera na 2 punkty. Już nie mogę się doczekać jutrzejszego meczu, jedno jest pewne - będzie ciekawie.

mitmichael 07.05.2011 20:01

No to patrzac na mecz Widzewa z Legia mozna juz powiedziec - Sensacja w Białymstoku stala sie faktem

szczepans21 07.05.2011 20:12

3-1..ehh Franek

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl