![]() |
@dariook
kiedy pociągi do lepszych i zasobniejszych miejsc juz dawno odjechały, a Ty poniewczasie dochodzisz do wniosku, ze wolalbyś jednak zarabiac 2-3x wiecej wsiadasz w ten który jeszcze stoi na peronie. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Gdyby się dobrze prowadził, to by się przebił.
Tak jak i reszta... |
Szczególnie, że nie skończył kariery w wieku 19 lat. Nigdzie nie odpalił, nawet w niższych ligach.
|
Talent to jedno, a ciężka praca drugie.
Wielu wyróżniających się młodzików 'odpada' i nie jest to wina trenera/ów tylko ich nieprofesjonalnego podejścia / odpuszczania / pozaboiskowego trybu życia. Prędzej wybije się ciężko pracujący średniak niż gwiazdor, który nie potrafi się wyrzec pewnych rzeczy i całkowicie skupić na piłce. |
Marcelo z samobójczym golem w derbach Stambułu z Fenerbache. Na jego nieszczęście miało to miejsce w ostatniej minucie doliczonego czasu gry, gdy goście grali w dziewieciu, a sama bramka bardzo przypomina trafienie Jopa sprzed 7 lat.
|
KAZIMIERZ MOSKAL PO SEZONIE ODEJDZIE Z POGONI!
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...277,1,956.html |
Pogoń grała do przodu, w przeciwieństwie do czasów Michniewicza, a statystyki osiągnął lepsze:
http://weszlo.com/2017/05/08/pogon-m...hodzi-sezonie/ |
ciekawe co się u Kazika porobiło że musiał sam odejść ?
szkoda , chyba to była jego dotychczasowa najlepsza przygoda z trenerką |
jako przyczynę podał "powody osobiste", więc pewnie chodzi o kwestie rodzinne, słabo się pracuje w Szczecinie jak rodzina (a przynajmniej syn) w Krakowie
|
Cytat:
|
Pilkarz szklanka Cezary Wilk ma przejsc dzisiaj trzecia w ciagu dwoch lat operacje kolana
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Szklany zdrajca :D
|
Nie. Szklanym się jest wtedy gdy się łapie często róźne kontuzje przez dłuższy okres czasu a nie w przypadku gdy przez większość kariery nie było się podatnym na kontuzje do momentu gdy síę trafia bardzo poważna i później cały czas ma się problem z tym samym w jego przypadku prawym kolanem.
|
A kij mu w nery!
|
Jak poinformował na Twitterze Jarosław Mroczek â prezes Pogoni Szczecin â jutro o godzinie 11. poznamy nowego trenera Pogoni Szczecin. Podobno bedzie nim... Maciej Skorza
|
Podejrzewam,że Skorża może zrobić fajny zespół ma młodych +mądre transfery i może być ciekawie....
|
Ja jestem ciekaw, jak sobie poradzi w drużynie bez wielkich nazwisk. Jeśli zrobi TOP3 w przyszłym sezonie to jest przekozak.
|
Skorża oficjalnie trenerem Pogoni asystentem został Rafał Janas, a od przygotowania fizycznego będzie Paolo Terziotti
|
Pogoń może ciekawie wyglądać w przyszłym sezonie, mają zdolną młodzież która siłą rzeczy już teraz zbiera "pierwsze koty za płoty" i potem powinno byc tylko lepiej
|
No to liga będzie ciekawsza :D :D :D
|
Robert Maaskant znowu spadł do drugiej ligi holenderskiej.
Dwa lata temu zrobił to z Bredą, teraz z zespołem G.A.Eagles. Prowadził zespół w siedmiu ostatnich meczach. Zanotował sześć porażek (w tym 0:8 z Feyenoordem) i tylko raz wygrał. To chyba koniec kariery Maaskanta (choć ona już się załamała jesienią 2011 r., do tej pory nie prowadził ponownie takiej ekipy jak Wisła), bo wypada też wspomnieć, że po odejściu z Bredy przez kilkanaście miesięcy nie miał zespołu, a po odejściu z Krakowa nie odniósł żadnego sukcesu, a jego kluby są coraz gorsze (półamatorskie w swoim kraju). O sukcesach drugiego wizjonera z Holandii Valckxa też nie słychać, po jego odejściu z Krakowa była długa przerwa, choć ostatnio został dyrektorem Venlo i ten klub awansował do Eredivisie, wcześniej pracował w Anorthosis Famagusta. Swego czasu przedstawiani jako wizjonerzy, którzy mieli wznieść klub na nieosiągalny wcześniej poziom. Po odejściu z Wisły trafiali do coraz to słabszych zespołów, choć dla mnie nie jest to dziwne, bo już to było wielokrotnie udowodnione, że to oni swoimi przekrętami transferowymi doprowadzili Wisłę do ruiny finansowej, więc dla mnie to nie są żadni specjaliści, tylko najwięksi szkodnicy, którzy zmarnowali pokaźne pieniądze, które trafiały do ich znajomych piłkarzy, menedżerów. Ostatnio o tym też wspomniała aktualna prezes Wisły. |
To właśnie duet doprowadził do tego, co się stało, ale to tylko dowód na to jak klub był zarządzany, kasa Cupiała nie mogła zaspokajać wszystkiego
|
jasne sami do tego doprowadzili
|
No to wychodzi na to, że Maaskant to przeciętny/słaby trener. Nie zmienia to faktu ,że jego pobyt w Krakowie należy ocenić na plus, bo przejął zespół po Karabachu, bez Głowackiego, Marcelo, a potem też Diaza i ogarnął do tego stopnia, że zimę skończył w czołówce z małą stratą do lidera. Wiosną miał Meliksona, ale oprócz świetną formę osiągnęli Małecki, Kirm, Wilk i Chavez, co też wydaje mi się zasługą trenera.
|
|
Cytat:
|
Cytat:
Otoz chetnie Ci przypomne. Facet ma zelazna 11 i piluje ja ile wlezie, w kregu zainteresowania trenera jest 13-14 zawodnikow ale o ile nie ma kontuzji czy kartek to niezaleznie od okolicznosci graja w kolko ci sami ludzie. Pamietam jak nawet Brozka nie hccial puscic na slub brata mimo iz o ile sie nie myle Wisla juz miala klepniete mistrzostwo i grali defacto o nic. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Skorża typowy polski ogór trenerski. Potrafi się ładnie wysłowić, przeważnie dobrze żyje z kopaczami. Max piąte, szóste miejsce. Jak z Moskalem:D Levadii mu nigdy nie wybaczę.
|
Po przeczytaniu wywiadu z Zieniem po raz kolejny rzuca mi sie w oczy rzecz o której mówi każdy piłkarz Wisły z czasów BC:
-najlepszy okres w życiu -rodzinna i wspaniała atmosfera To jest dosyć ciekawe. Zmieniali się trenerzy, działacze, piłkarze a każdy to podkreśla... |
Cytat:
|
Niektórzy mieli.
|
Zieńczuk tłumaczy coś o Petrescu. To był świrek gorszy od Smudy. A i osiągnięcia miał mniejsze od Smudy. Do tego nie był związany praktycznie z Wisła, więc skąd te sentymenty do niego u niektórych?
Cytat:
link |
Cytat:
Dokładnie. A miłośnicy Holendrów jakoś cicho. A potem znowu będą legendy. :lol: |
Dżizas... tacy słabi Holendrzy i tak byli o klasę lepsi od PMS. Podobnie jak III ligowy trener z Hiszpanii pokazuje, że PMS nie jest mu straszna.
To, że Maaskant spadł ze swoim klubem do II ligi a w Polsce po jednym sezonie zdobył mistrzostwo to tylko pokazuje miejsce naszych trenerów w skali europejskiej. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl