![]() |
Też miałem poruszyć ten temat. Jeśli ktoś ma konto na Twitterze to może zapytać o to Damiana Dukata, może jakoś się odniesie,co sądzi i czy ma informacje jak ten podział będzie wyglądał. Z tego co widziałem to zawracają mu tam głowę dosłownie o wszystko,więc może być problem się przebić z czymś bardziej istotnym.
|
legia zaczyna coraz bardziej rozpychac sie lokciami i chce zagarnac jak najwiecej dla siebie. Jak Stanowskiego nie lubie, jak i jego "weszlo" to trzeba mu przyznac racje. Nie mozemy dopuscic do sytuacji jaka jest teraz w niemczech - gdzie Bayern seryjnie zdobywa mistrza.
Jestem ciekawy co my Kibice mozemy zrobic, jak mozemy pomoc Wisle, bo samo spiewanie legia to stara ku*** duzo nie zmieni. Czy jest ktos na tym forum kto nalezy do "Klubu Biznesu 1906" ?? Czy takie watki sa tam poruszane - jak lobbowac Wisle itp ?? |
Boniek nie jest zachwycony pomysłem Mioduskiego.
http://weszlo.com/2017/11/22/bonkiem...podziale-kasy/ Zadanie dla pp. Prezesów by zajęli się lobbingiem. |
Ja tez sie zgadzam z Bońkiem.
Moim zdaniem pieniądze powinne byc dzielone proporcjonalnie do zajętego miejsca, jerst to logiczne i każdy przed sezonem wie o co walczy, a nie jakas dodatkowa górka dla najlpeszych , i to nawet nie w tym sezonie a "za zasługi" |
Przecież tak jest
|
chodzi mi o propozycje mioduskiego czytałeś powyższe linki ?
|
Wywiad z Manuelem Junco:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...846,1,727.html |
Przynajmniej wyjasnila sie kwestia 1,5-rocznego kontraktu, o ktorym wspominal Kiko.
|
Oczywiście dziennikarz nie wpadł na pomysł, żeby spytać Junco o Brleka i rzekome niezapłacenie przez Genoe za jego transfer.
|
Cytat:
|
O ile mi wiadomo, to pytanie o kasę za Brleka padło, ale Junco odpowiedział krótko, że to pytanie do Zarządu, nie do niego.
|
Widać, że wywiad w bardzo dyplomatycznym tonie, jak to ujęliście powyżej. Miejmy nadzieję, ze to ostatecznie zamknie wymianę argumentów między Kiko i zarządem. Pora jechać dalej...
|
Miejmy również nadzieję, że:
Cytat:
|
Czy ktoś z forumowiczow jest w stanie wytłumaczyć skąd wzięło się 70 mln długu na koniec roku 2016 o którym było wspomniane w raporcie EY. Z tego co pamiętam to Telefonika spłaciła cały (?) swój dług poprzez podniesienie kapitału własnego Wisły. W takim razie kto pożyczył albo komu jest winna Wisła pieniądze ? Miastu ? Z tego co wiemy to tylko 5 mln. A co zresztą ? Piłkarze ? Biorąc pod uwagę raport Deloitte na pensje Wisła wydaja kilkanacie mln PLN co oznacza że nie płaci im nic od kilku lat. Ochrona i inni dostawcy ? Też mało możliwe. Już dawno byłby wniosek o upadłośc. Transfery ? Z tego co wiem to komisja licencyjna każe regulować takie rzeczy na bieżąco. Zastanawiam się czy to przypadkiem nie jest rzeczywista cenna jaką Towarzystwo zapłaciło za klub i nie wszystko zostało spłacone przez byłego właścicielai. Jeśli ten temat był już tutaj poruszany to dajcie prosze linka.
|
O tym piszesz?
http://www.ey.com/pl/pl/industries/m...6-wisla-krakow Cytat:
|
http://www.ey.com/pl/pl/industries/m...7-wisla-krakow
Nie, o tym pisze: W porównaniu z poprzednią edycją raportu wartość zobowiązań klubu spadła z poziomu 128 mln PLN do 70 mln PLN. Rozumiem ten spadek, ale co z reszta dlugu ? A tu jeszcze komunikat Telefoniki http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...w-sa,10529016/ Poza tym całkowicie zrestrukturyzowane zostało zadłużenie wewnętrzne Klubu wobec Grupy Tele - Fonika. |
|
może ten kontrakt był na tyle niski , że wzieli to pod uwage podpisujac go
porownanie ze smuda raczej nie na miejscu , on zarabiał krocie |
Może Pani prezes jakoś to ogranie szkoda,że nie ma jaj tak jak miał je Moskal
Arkadiusz.Czerepach Ile zarabiał Smuda i Kiko ? |
ale tu nawet nie chodzi o konkretne kwoty a bardziej o zaistnialy fakt.miałem nadzieję,ze pod tym zarządem i w sytuacji gdzie mimo wszystko klepiemy biedę takich jaj nie będzie...ale zaznaczam " jeżeli Kiko ma rację"
|
Teraz Smuda zarabia w zwidzewie 30 k miesiecznie. Wiec u nas musial zarabiac za 3 letni kontrakt duzzzo wiecej. Skoro on taki fachowy
|
Co do kontraktu Smudy to jak go zwalniano w marcu 2015 to zostało mu do wypełnienia kontraktu 16 miesięcy (czerwiec 2016). Gdy wygrał spór sądowy to media podawały kwotę 750 tysięcy + bonusy (w sumie 1 mln 150 tys.). Czyli wychodzi, że 750 tys. zł. / 16 miesięcy = 46-47 tys. zł. / miesiąc. Myślę, że to realny pułap.
|
jeśli został zwolniony z obowiązku świadczenia pracy to nie ma z czym iść do sądu: jest nadal pracownikiem i należy mu się comiesięczne wynagrodzenie.
Może iść do sądu, gdy Wisła przestanie mu płacić. A jeśli chce rozwiązania umowy, bo nie może przez to zawrzeć innej (bzdura - może) to musi złożyć wniosek o rozwiązanie umowy (przez wypowiedzenie, czy z prośbą o rozwiązanie za porozumieniem stron) |
Ale kto zatrudni takiego fajtulape tak szybko haha
|
Łączac te dwie informacje wychodzi że na koniec 2015 mamy 128 mln długu gdzie 87 mln to pożyczki od Telefoniki a reszta 41 mln to dług wobec zewnetrznych podmiotów. Rok później nie ma długu wobec Telefoniki ale jest 70 mln wobec zewnętrznych podmiotów czyli wzrost o jakieś 30 mln - roczny budżet Wisły co oznacza że nikomu nie zapłacili w 2016 roku.
|
Cytat:
|
Przepraszam ale zapomniałem dodać odnosnik do mojej wcześniego wpisu.
Cytat:
Cytat:
|
W komunikacie Telefoniki jest informacja ze dlug Wisly wynosi 14 mln, 400 tys zl
Sarapara po przejeciu Wisly powiedziała, ze zastali wiecej niz 12 mln zl wiec zalozmy, ze jest to w spomniane przez Telefonike blisko 15 mln zl. Od tego czasu splacono kilka mln dlugo i mocno obnizonono pensje dla zawodnikow. Cala reszta zostala rozpisana na nowo. Koniec z bezsensownym szastaniem kasą. Z dlugiem który jest mozna normalnie zyc i nie koliguje on z funkcjonowaniem klubu. Skids ten portal wzieli te 70 mln zl? Czy u nas gral Ronaldo, a trenerem byl Jose Moulinho i jestesmy im cos winni? . |
Te 12 -15 mln to wymagalne zobowiązania których termin spłaty minął np. miasto, pensje piłkarzy. Reszta to mogą być zobowiązania o dłuższym terminie zapadalności. Tylko pytanie wobec kogo ? Jeśli Telefonika finansowała coroczne straty klubu a potem zamieniła dług na udziały to nie powinno być nic więcej niż wspomniane kilkanaście milionów. Jedyne rozwiązanie to że Telefonika nie do końca "splacila" dług wobec siebie bo nie sadzę żeby ktoś inny pożyczył Wiśle pieniądze.
|
Że tak odgrzeje kotleta, ciekawe czy coś z tym "partnerem" jeszcze jest na rzeczy czy sprawa już całkowicie zdechła :P
http://eurosport.interia.pl/klub-wis...-1,nId,2415794 |
To chyba do tego tematu:
Sprawa z Wdowcem nadal w toku więc Wisła (może) płaci(ć) trzem trenerom: http://www.przegladsportowy.pl/pilka...049,1,727.html |
Cytat:
|
Z nowego wywiadu z wiceprezesem Wisły Kraków odnosnie dlugow klubu
Cytat:
|
Troche nie w temacie Wisły ale warte poczytania. U nas rozważania kto będzie zbawicielem a tu po prostu trzeba dobrze zarządzać. Polecam wziąć przykład z Juve (no może poza zmianą herbu):
http://futblogger.com/marka-juventus/ Akurat w przededniu wyboru sponsora technicznego też warte uwagi jakie Juve ma kwoty z tego tytułu... |
Jak bedziemy miec kilkaset milionów euro budżetu, sciagali najlepszych pilkarzy, beda sie bic o nas najwieksze firmy w kwestii reklamy, zagramy 8 finałow Ligi Mistrzow, a nasz klub sledzic bedzie 50 milionów osób z calego swiata w social media (facebook, instagram, twitter ) to wezmiemy z nich przyklad.. ; )))
..a na dobry początek proponuje wykupic chociaz 10 tys karnetow. |
Przepraszam bardzo ale czy my nadal mamy profesjonalna druzyne pilkarska z profesjonalnym trenerem i piłkarzami czy niepostrzezenie przeslismy na amatorski status?
Kostal zagral 60 minut i z powodu skurczów go zniesli na noszach a jak zagrywał glowa to sie bałem ze sobie piłka zrobi krzywde Brlek od 75 sie słaniał na nogach, Velez to samo Mitrovic drepcze w miejscu, mam watpliwosci czy bylby w stanie zolwia wyprzedzic na dystanie 30 metrów Druzyna o grze bez pilki nie slyszala tak samo jak i nasz trener o innym ustawieniu niz 4-3-3 Czy nadal bedziemy podazac za fantasmagoria eurpejskich pucharów czy w koncu ktos wpadnie na to zeby zrobic przeglad kadry i najbardziej utalentowanych juniorów? bo na razie to tak lekko liczac to 16/26 zawodnikow sie nadaje do odejscia a z tych co grac potrafia to nie zanosi sie na pozostanie Lloncha i Carlitosa W jakim kierunku zmierzamy? (i nie, nie jest to post dotyczacy tylko meczu z L, nie jestem tez roszczeniowa sierota po Cupiale) tylko sie zastanawiam czy ktos tu ma pomysł na sportowy rozwój tej druzyny |
Cytat:
|
bez pieniędzy nic z tego nie będzie...nic poza walką o "8"...
|
Ale jak nie ma bogatego właściciela to te pieniadze same nie spadna
Wiec drogi ich zdobycuia w naszych realiach sa dwie -albo zatrudniasz dobrego trenera, kilku zawodnikow poprzez widowiskowa i skuteczna gre awansujesz do pucharow, podwyzszasz na trybunach frekwencje i na tym zarabiasz (My zatrduniamy widowiskowo pelzajacego Mitrovica) - albo promujesz, czesto na poczatku na sile mlodych chlopakow i zarabiasz na transferach (Patrz Lech, pamietam jakie Bednarek robil kiksy na poczatku, teraz za uszy ciagna Jozwiaka i Klupsia), pokazujac ich w lidze, dzieki czemu sa chetni na ich wypozyczenie i po kilkunastu meczach ogrania mozna ich bez szkody wstawiac do skladu No ale my z szabelkami(czyt Mitrovic, Cywka i bedacy pod forma po pol roku bez gry Brlek) atakujemy puchary "bo wciaz jest szansa" I tak w kolko od 5 lat bo nie ma pieniedzy... Na zaglebiu jak nie bedzie jakies promocji na bilety i akcji w stylu pozegnanie legend to znowu przyjdzie 10 tys na stadion, czemu zreszta trudno sie dziwic bo ogladanie ostatnich meczow domowych to jest jakies wyzsze stadium masochizmu |
Cytat:
Wynika, że około 10 lat i to na obiektach, które zostawiła Amica we Wronkach. Jak zaczynali to kosztowało ich to 700k rocznie, teraz 4 MILIONY! http://poznan.wyborcza.pl/poznan/7,3...Redirects=true |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl