Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

kreseq 04.07.2010 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 927916)
Ludzie, przecież wyników jeszcze nie ma. To znaczy są, ale z 21% komisji. I różnica wynosi 1,22%.
A wy się kłócicie o to, czy to dobrze że Komorowski wygrał?! Równie dobrze może przegrać, bo różnica jest śmiesznie mała.

Problem w tym, ze zliczaja w identyczny sposob jak w 1 turze wiec... kazdy wie o co chodzi :D

O 24 kolejne wyniki, zaloze sie ze roznica spadnie do ok 0,5%, jesli tak, to jest tak jak napisalem wyzej.

1q2 04.07.2010 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 927916)
Równie dobrze może przegrać, bo różnica jest śmiesznie mała.

Szczególnie że Jarek wezwał do uważnej pracy przy urnach;)

Myślę że te z 45 już mogą wyjaśnić sprawę - jak mocno się przechyli na Bronka to po zawodach, jak nie to trza będzie poczekać.

A tak w ogóle to nie zazdroszczę ludziom którzy mocno przeżywają te wybory.Jedni niby radość, drudzy smutek ale dominująca jest niepewność;)

harimata 04.07.2010 22:50

Stereotypy o wyborcach PiSu są tak samo żałosne jak kawały o Polakach u zachodnich sąsiadów.
Przecież nie każdy wyborca PO musi być żydem z niewidzialną mycką i Gazetą Wyborczą w łapie nasłuchujący co tam w TVN24 się dzieje sprawdzając nowe ,,śmieszne,, wpisy na blogu małpki PO Janusza Palikota i uczącego się nowych przezwisk o wyborcach PiSu. To są stereotypy.

Oczywiście to jest pisane do tych głupszych i mniej inteligentnych ludzi bo Ci inteligentniejsi i mądrzejsi mają swoje zdanie, którego nic nie zmieni.

Arkas 04.07.2010 22:56

Jeśli Bronek wygra to takie akcje promujące nasz kraj będą coraz częściej :
http://fronda.pl/news/czytaj/polacy_...ady_pederastow
I będzie ich to je*ało że ogólnie Polacy nie chcą tego na ulicach. Jest w końcu tzw. ustrój demokratyczny i nie może być nietolerancji.
Szkoda że nie pomyślą o prawdziwej Polsce, o jej historii...
A Palikot nie głosuje na Jarka bo kocha Polskę. Też bym kochał Polskę na jego miejscu ponieważ zajebi*te koryto się szykuje dla PO.

Lechista69 czyli mam rozumieć że jestem debilem i to jeszcze ze wsi bo wybrałem wg mnie lepszego kandydata. W sumie masz rację, Kraków jest wsią jeśli patrzeć na Amerykańskie megalopolis.
Ja ci powiem kto jest za Kaczyńskim - ludzie którzy są patriotami, cenią Polskę, jej historię i nie będą lecieć na każde zawołanie Unijnej mafii.

Watts 04.07.2010 22:58

Cytat:

Swoja droga inteligencja za Komorowskim, a mochery i wies za Kaczynskim ... Miasta za Bronkiem, wioski za Kaczorem... Europa za Komorem, kler + Usa za Kaczorem...
Wyniki wg "inteligencji" to piramidalna bzdura, nawet jeśli chodzi o wykształcenie wyższe to widzę co najwyżej korelację, a nie silny związek. Sprowadzanie wyników do tego co napisałeś to z jednej strony argument sympatyków Komorowskiego mający pokazać, że wyborcy Kaczyńskiego to debile, z kolei ci drudzy czują się upoważnieni do rzucania zabawnymi terminami pokroju "wykształciucha".

Zupełnie inna sprawa to wyniki w dużych miastach i na wsi, nie chciałbym dolewać oliwy do ognia, ale to naprawdę o czymś świadczy. Zresztą, Ameryki tutaj nie trzeba odkrywać.

Lechista69 04.07.2010 22:58

Dobrze ze Kaczor nie wygral bo wtedy tak by bylo...

Podczas mszy ksiądz przekonywał, że tylko Radio Maryja wie, na kogo głosować, i że tym kandydatem jest Kaczyński - opowiadają zbulwersowani mieszkańcy Kraśnika

http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106...czas_mszy.html

UniaTarnówZKS1928 04.07.2010 23:01

Przy 45 na 100% będzie prowadził Jarek. Mimo wszystko wyniki z 20% są za małe żeby wygrał. Nie ma się już co łudzić. Przegra jakoś 53 do 47.

Watts 04.07.2010 23:02

Cytat:

Jeśli Bronek wygra to takie akcje promujące nasz kraj będą coraz częściej :
http://fronda.pl/news/czytaj/polacy_...ady_pederastow
I będzie ich to je*ało że ogólnie Polacy nie chcą tego na ulicach. Jest w końcu tzw. ustrój demokratyczny i nie może być nietolerancji.
Szkoda że nie pomyślą o prawdziwej Polsce, o jej historii...
A Palikot nie głosuje na Jarka bo kocha Polskę. Też bym kochał Polskę na jego miejscu ponieważ zajebi*te koryto się szykuje dla PO.
Ja nie łączyłbym przyzwolenia na demonstracje gejów z urzędem prezydenta. O wiele więcej wg mnie leży w gestii samorządów, np. masz Majchrowskiego który na nie zezwala i z opcją polityczną prezydenta niewiele ma to wspólnego.

Arkas 04.07.2010 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 927937)
Ja nie łączyłbym przyzwolenia na demonstracje gejów z urzędem prezydenta. O wiele więcej wg mnie leży w gestii samorządów, np. masz Majchrowskiego który na nie zezwala i z opcją polityczną prezydenta niewiele ma to wspólnego.

Tyle że Majchrowski jest lewiakiem a oni takie rzeczy promują.
A Komorowski jak było pytanie nt. homoseksualistów to nie powiedział im "nie". W Warszawie PO wydało zgodę na ten gejowski cyrk. Więc ja nie widzę nikogo kto by mógł powiedzieć takim rzeczom "stop".
A to niedobrze świadczy o Polsce, zbliżamy się wielkimi krokami do "upragnionego Zachodu" ...

Żmijka źle to ująłem, chodzi mi o to, że moim zdaniem Bronek zrobi wszystko abyśmy byli w łasce UE. A to mi się nie podoba.

Lechista69 04.07.2010 23:08

http://wybory.wp.pl/wynikidrugatura.html

i zobacz wyksztalcenie, z glowy sobie to wzieli ?

Żmijka 04.07.2010 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkas (Post 927930)
Ja ci powiem kto jest za Kaczyńskim - ludzie którzy są patriotami, cenią Polskę, jej historię i nie będą lecieć na każde zawołanie Unijnej mafii.

Rozumiem, że ci co nie są za JK nie spełniają w/w cech ... super! :shock:

Tak głosowałam na BK, i o zgrozo jestem patriotką, cenię (KOCHAM!) Polskę i nie lece na każde zawołanie UE ... ciekawe ...

SpoXsteR 04.07.2010 23:14

nie interesuje sie polityka ale zaczyna mi sie to podobac, fajna zabawa bo zaraz sie okaze ze Jarek wygral, hehehe, ciekawe jaka ma mine Bronek , ktory byl pewny wygranej

UniaTarnówZKS1928 04.07.2010 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UniaTarnówZKS1928 (Post 927934)
Przy 45 na 100% będzie prowadził Jarek. Mimo wszystko wyniki z 20% są za małe żeby wygrał. Nie ma się już co łudzić. Przegra jakoś 53 do 47.

No i jest prowadzenie ale przewaga mała. 50,4% d0 49,6% !

1q2 04.07.2010 23:14

Mamy zmianę lidera :lol: . Pamięta ktoś jak to się zmieniało 2 tygodnie temu?

Watts 04.07.2010 23:14

Cytat:

Jestem w tej chwili oazą spokoju bo nie popieram żadnego z kandydatów, ale z czymś takim po prostu nie polemizuję, bo zwyczajnie nie mam jak : - )

Którą historię Polski cenisz? Renesansową Polskę złotej jesieni, która wbrew teoriom lansowanym przez międzywojenny obóz narodowo-radykalny, była państwem wielonarodowym z szeroką tolerancją religijną gdzie mieszały się różne kultury? Czy może silnie rozwijającą się Polskę czasów dwudziestolecia międzywojennego z autokratycznymi rządami Piłsudskiego, który trzymał pewne kręgi za przysłowiową mordę?

Co to ma wszystko do rzeczy?

zidanemarcin 04.07.2010 23:14

Po wynikach z 51% prowadzi . . . Jarek

labtec 04.07.2010 23:15

o ktÓrej ma byĆ nastĘpna konferencja pkw ???????????

rw88 04.07.2010 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harimata (Post 927925)
Stereotypy o wyborcach PiSu są tak samo żałosne jak kawały o Polakach u zachodnich sąsiadów.
Przecież nie każdy wyborca PO musi być żydem z niewidzialną mycką i Gazetą Wyborczą w łapie nasłuchujący co tam w TVN24 się dzieje sprawdzając nowe ,,śmieszne,, wpisy na blogu małpki PO Janusza Palikota i uczącego się nowych przezwisk o wyborcach PiSu. To są stereotypy.

Oczywiście to jest pisane do tych głupszych i mniej inteligentnych ludzi bo Ci inteligentniejsi i mądrzejsi mają swoje zdanie, którego nic nie zmieni.

Dokładnie. Prawda jest taka, że obie partie próbowały wyborcom przeciwników stworzyć takowe stereotypy - szeroko rozumiany "obóz" PO że PiS to wieś, kler itd., a ze strony "obozu" PiS, że PO to wyborcza, Palikot i "intelygencja", zagrożenie dla demokracji, sprzedaż państwa itd. I tak znam wiele przypadków ludzi, którzy nie głosowali z przekonań politycznych, tylko chcieli uniknąć identyfikacji z jednym, bądź drugim stereotypem i również odwrotnie - "bo przecież katolik głosuje na pana Kaczyńskiego, a PO to mieszczuchy i złodzieje" albo inne kwiatki w stylu "bo na PiS to tylko mochery, TRWAM i wieśniaki". Ot taką mamy w wielu przypadkach świadomość polityczną...

kreseq 04.07.2010 23:15

"Do PKW na samym końcu docierają wyniki z dużych miast i z zagranicy (wliczane są do obwodu warszawskiego). I to zwykle one dają decydujące rozstrzygnięcie. Jak wynika z sondaży, duże miasta zdecydowanie poparły Komorowskiego, a więc można przypuszczać, że obecnie 1 punktowa przewaga Komorowskiego będzie rosła wraz ze spływem danych do PKW."

Dobranoc :) Po wyborach. Komorowski ok 4-5% przewagi na koniec.

JEDREK76 04.07.2010 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 927949)
Mamy zmianę lidera :lol: . Pamięta ktoś jak to się zmieniało 2 tygodnie temu?

Niestety (dla mojej opcji:>) przy 70 i 90% poparcie dla Bronka wzrastało:-/

harimata 04.07.2010 23:16

wygramy wygramy wygramy wyborców Bronka pozdrawiamy. Prezydenta mamy

klusek106 04.07.2010 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 927942)
http://wybory.wp.pl/wynikidrugatura.html

i zobacz wyksztalcenie, z glowy sobie to wzieli ?

To wszystko jest z dupy strony... powiedz mi na jak wielkiej grupie sa robione badania ? no ?
Z tego co mi wiadomo na 50 czy tam 90 tys ludzi, nie wierz bezgranicznie w slupki :))

Lechista69 04.07.2010 23:17

kreseq mam nadzieje ze masz racje, w Gdańsku rozpacz na chwilę obecną o której teraz następne wyniki ???

medyk 04.07.2010 23:17

obaj kandydaci to dno dna, oby wygrał Komor zobaczymy co platforma nawojuje (PiSiorki już mialy władze w jednej rodzinie i nic z tego nie wyniknelo czas dac szanse Donaldom)

CelticusABG 04.07.2010 23:18

51, 5 procent ogólnej liczby obwodów: Kaczyński - 50,4 proc. Komorowski - 49,59 procent. Kaczyński na prowadzeniu.

matti220 04.07.2010 23:18

powinny byc co godzine informacje o wynikach , o 3 ma być z 90-95% obwodów... dwa tygodnie temu bylo podobnie ale nie o 23:50 a o 2:00 (tak mi sie wydaje byla glucha noc;p) ,więc obstawiam ze w nastepnych konferencjach Jarek powiększy przewagę ... ale byłyby jajca no ,ale cóż zwisa mi to kto będzie i tak nie ma realnej władzy w państwie

couch 04.07.2010 23:19

No to ładnie. Ponad połowa obwodów i Jarek liderem. Jeśli on wygra to w Polsce żadna ustawa nie przejdzie.

Watts 04.07.2010 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klusek106 (Post 927961)
To wszystko jest z dupy strony... powiedz mi na jak wielkiej grupie sa robione badania ? no ?
Z tego co mi wiadomo na 50 czy tam 90 tys ludzi, nie wierz bezgranicznie w slupki :))

Dokładnie, netowe sondy i statystyki z portali są o kant dupska rozbić. Dlatego ufam tylko PKW :)

kreseq 04.07.2010 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez couch (Post 927966)
No to ładnie. Ponad połowa obwodów i Jarek liderem. Jeśli on wygra to w Polsce żadna ustawa nie przejdzie.

Pamietasz ile ustaw wetowal jego brat? Skonczcie powtarzac brednie...

Nie, USA to jak wiadomo wojewodztwo hamerykanskie, zaraz obok wielkopolski.... Pomysl.

labtec 04.07.2010 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 927954)
o ktÓrej ma byĆ nastĘpna konferencja pkw ???????????

podbijam !

i pytam czy wyniki z zagranicy które będą przesyłane na końcu - to również wyniki z USA ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl