Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Patryko 04.03.2022 19:17

Swoją drogą ciekawe czy na to zwolnienie miało wpływ ostatnie wydanie TSW, gdzie Pasieczny został zrównany z ziemią :P

bridgeburner 04.03.2022 19:20

Pasieczny ściągnął Savica, Kuveljica , Mawutora, Kone, Radakovica, Szote, Zdybowicza, Sobola i całą rzeszę innych parodystow ?
Jesteśmy prywatnym folwarkiem braci B. ,wystawionym na pośmiewisko
Kwestia czasu jak pozbędą się Jazdzynskiego i Krolewskiego

pomeran 04.03.2022 19:21

A Pan Dawid B. ? W sytuacji wielopoziomowej kompromitacji powinno się zwolnić prezesa. Bo to on za to odpowiada. No ale pewnie ma jakieś plecy… jakby jakaś rodzina czy co :rotfl:

Jaroo1 04.03.2022 19:28

Tu już nawet nie ma nad czym płakać, aby się śmiać z tego. Ja wiem, że piłka nożna to niby prosty a jednak skomplikowany sport, że można się starać a i tak wyników nie ma ale u nas nie ma wyników i żaden plan, żaden pomysł przez 3 lata tutaj nie wypalił. A cyrk, który się za nami ciągnie od Hyballi, to zwalnianie przez media, cieszynki i teraz jeszcze lepsze jebnięcie z Gulą i Pasiecznym idealnie podsumowuje jak jest źle. Niby gorzej być nie mogło, a jednak, z rundy na rundę, z trenera na trenera, co raz większe kompromitacje.

Wojtas 04.03.2022 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1579756)
A Pan Dawid B. ? W sytuacji wielopoziomowej kompromitacji powinno się zwolnić prezesa. Bo to on za to odpowiada. No ale pewnie ma jakieś plecy… jakby jakaś rodzina czy co :rotfl:

No cos ty,ten klub jest prowadzony profesjonalnie,rodzinne koneksje nie mają tu znaczenia :rotfl:

bódyń 05.03.2022 07:27

Okazal sie Pasieczny teoretykiem.
Ciekawy jest wywiad z nim ktory dal nim jeszcze zostal dyr sportowym w Wisle.
https://weszlo.com/2021/05/07/tomasz-pasieczny-wywiad
I to taki fragment narzekania jak robia kluby a potem sam zrobil to samo. Pan teoretyk
"Bo często słyszę, że klub ściąga piłkarza niemal w ciemno, bo – cytuję – „nie są drodzy, to taki transfer bez większego ryzyka”. Strzelam, że w warunkach ekstraklasowych taki piłkarz kosztuje 5 tysięcy euro miesięcznie. Jeśli on dostaje 5 tysięcy euro, to koszty klubu są dużo wyższe. Niech przyjdzie na pół roku, jak to często bywa. Do tego jakaś prowizja czy jeszcze kasa za podpis. Weźmiemy to do kupy i taki piłkarz przez pół roku kosztuje klub ćwierć miliona złotych. Masz dwóch-trzech takich, którzy kosztują cię łącznie 750 tysięcy złotych."
a tu drugi
"Czasem dyrektor sportowy jest wręcz od blokowania transferów. To ma być facet, który czasem powie „wiecie co? Nie róbmy tego transferu. Po co nam gość, który nie grał rok w piłkę? Stracimy kasę i czas. Sprawdźmy co mamy, może ten chłopak z juniorów starszych zagra pół rundy słabiej, ale za kilka miesięcy będzie naszym solidnym ogniwem?”"

Polecam przeczytac. facet sie zderzyl z rzeczywistoscia.

Arkadiusz.Czerepach 05.03.2022 10:35

"Czasem dyrektor sportowy jest wręcz od blokowania transferów. To ma być facet, który czasem powie „wiecie co? Nie róbmy tego transferu. Po co nam gość, który nie grał rok w piłkę? Stracimy kasę i czas. Sprawdźmy co mamy, może ten chłopak z juniorów starszych zagra pół rundy słabiej, ale za kilka miesięcy będzie naszym solidnym ogniwem?”"

niesamowite że naszemu zarządowi wbre logice udało się spełnić oba warunki alternatywy , zarówno kupili gości którzy nie grali w piłke jak i oparli skład na juniorach którzy właśnie sa w trakcie tej słabej rundy

wolfy 05.03.2022 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1579781)

niesamowite że naszemu zarządowi wbre logice udało się spełnić oba warunki alternatywy , zarówno kupili gości którzy nie grali w piłke jak i oparli skład na juniorach którzy właśnie sa w trakcie tej słabej rundy

Znacznie wcześniej to wypominałem przy transferach Ondraszka, Fernandeza i Cisse.

Poza tym na wszystko jest czas i miejsce. Gdybyśmy byli w środku tabeli z bezpieczną przewagą nad miejscem spadkowym wtedy moglibyśmy ryzykować inwestowanie w młodych i w odbudowę piłkarzy w dołku. My mieliśmy kluczowe mecze w drugiej i trzeciej kolejce, potem serię arcytrudnych meczy gdzie każdy punkt będzie sukcesem.
To co odwalili w klubie to był jawny sabotaż.

Arkadiusz.Czerepach 05.03.2022 14:29

ale zrozumiałeś że to są wypowedzi Pasiecznego ?

wolfy 05.03.2022 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1579801)
ale zrozumiałeś że to są wypowedzi Pasiecznego ?

A Ty zrozumiałeś co przeczytałeś? Tak, porównałem w trakcie okienka to co Pasieczny mówił w wywiadzie do tego co zrobił. Nie dokonałeś żadnego odkrycia, to było ewidentne.
Zresztą - zwykle mówił to co brzmiało dobrze w danej sytuacji, ale tutaj teoria od razu rozjechała się z praktyką.

Poza tym - powaźne kluby sprawdzają charaktery zawodników i ich sytuację osobistą - to apropos Ringa.

AS82 05.03.2022 22:08

Fazlagić :haha:
Ani do przodu ani w defensywie , ani podanie , ani przeglad pola ,ani strzał ,ja nie wiem jak można bylo takiego kogos sciagnac za niemałe pieniadze...

MaLk 05.03.2022 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1579830)
Ani do przodu ani w defensywie , ani podanie , ani przeglad pola ,ani strzał ,ja nie wiem jak można bylo takiego kogos sciagnac za niemałe pieniadze...

Albo potrzebuje furę czasu, jak kiedyś Brlek, albo ktoś w pionie sportowym był ślepy.

Chcę wierzyć, że to pierwsze, ale póki co boję się każdego jego kontaktu z piłką, a co gorsza, mam wrażenie, że boi się ich też on. Strach w oczach i granie na alibi, a raczej w "piłka parzy", jak do tej pory.

ślimak 05.03.2022 23:36

Zreanimować Zhukova na dalszą część sezonu i jedziemy!
Enis to pomysł Guli był?

Drozd 06.03.2022 00:24

Enis to chłop z papierami, ale młody i nie będzie brał na siebie ciężaru jeżeli nikt mu nie pomaga pokazując się do gry. Kiedy zaczniemy grać bardziej zespołowo szybko się odnajdzie...

wislak2214 06.03.2022 03:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1579830)

A tam jeszcze komentator któryś mowił ostatnio że on Stilicia przypomina:D Śmiech przez łzy :D
;d

Drozd 06.03.2022 09:33

Jeżeli koledzy nie dostrzegacie potencjału Fazlagica to weźcie poprawkę do jakiej drużyny przyszedł i wszystko będzie jasne...

Jego zakup to akurat bardzo dobrze wydane złosisze... kontrakt ma do 2024, a wy biadolicie po miesiącu w którym drużyna zagrała 0,5 meczu na 5.

AS82 06.03.2022 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1579868)
Jeżeli koledzy nie dostrzegacie potencjału Fazlagica to weźcie poprawkę do jakiej drużyny przyszedł i wszystko będzie jasne...

Jego zakup to akurat bardzo dobrze wydane złosisze... kontrakt ma do 2024, a wy biadolicie po miesiącu w którym drużyna zagrała 0,5 meczu na 5.

Melikson jak przychodził to w pierwszym meczu zamiótł całą ligę , Fazlagić zagrał chyba 5 meczy i nie pokazał ABSOLUTNIE NIC !

Fugiel 06.03.2022 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1579870)
Melikson jak przychodził to w pierwszym meczu zamiótł całą ligę , Fazlagić zagrał chyba 5 meczy i nie pokazał ABSOLUTNIE NIC !

Dokładnie Melikson od pierwszego meczu na śniegu czy też w super mrozu pokazywał to cos

Fugiel 06.03.2022 10:04

Mnie Piaseczny niestety nie dał ani trochę wiary w to że będzie lepiej, jakby był zatrudniony tylko po to żeby zaspokoić żądania kibiców. Wygladal jakby byl caly czas na ostrym stuffie lub kacu .

Drozd 06.03.2022 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1579870)

Melikson przychodził do drużyny która grała, miał 26 lat i różnicę robił szybkością i dryblingiem, czyli żeby się pokazać nie potrzebował partnerów z drużyny. Chociaż obok miał Sobola,Gargułę, Kirma. Porównywanie go do 21 latka przychodzącego do rozbitego zespołu bez żadnych schematów poruszania się po boisku, a którego głównym atutem jest dokładne podanie do przodu i przegląd pola to chyba żart. Jeżeli ktoś myślał że 190 cm Fazlegic weźmie piłkę i zacznie wozić wszystkich jak Melikson to gwarantuję ce n'est pas possible...

Patryko 06.03.2022 11:14

Melikson był jednym z największych kozaków, jakich ta liga widziała w przeciągu ostatnich 15 lat - myślę, że spokojnie w Top 3.
Fazlagic jest dopiero kandydatem na solidnego wyrobnika z przebłyskami bardzo dobrej gry pokroju Brleka, który kopnie prosto piłkę 3 razy i pójdzie na zachód za 2 bańki euro.

AS82 06.03.2022 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1579876)
. Jeżeli ktoś myślał że 190 cm Fazlegic weźmie piłkę i zacznie wozić wszystkich jak Melikson to gwarantuję ce n'est pas possible...

Ja nie mówię ,żeby grał tak samo jak Melikson , tylko ,żeby pokazał jakąś jakość.

sevenheaven 06.03.2022 15:26

na pewno Fazlagic ma nieszablonową technikę.. widać jak wiele piłek "dopieszcza".. dajmy mu czas.. tak jak inni mówią, jeśli grałby w innym zespole to na pewno pokazalby więcej :) ja bym go nie skreślal tak szybko, wg mnie to może być casus Brleka, który odpalił w jednym sezonie i został sprzedany za fajne pieniądze

Fugiel 06.03.2022 22:19

Mysle, ze nikt go nie skresla - jednie wielu obecywalo sobie wiecej :)

Karherop 07.03.2022 00:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1579877)
Melikson był jednym z największych kozaków, jakich ta liga widziała w przeciągu ostatnich 15 lat - myślę, że spokojnie w Top 3.
Fazlagic jest dopiero kandydatem na solidnego wyrobnika z przebłyskami bardzo dobrej gry pokroju Brleka, który kopnie prosto piłkę 3 razy i pójdzie na zachód za 2 bańki euro.

Pamiętam co pokazywał Brlek przez pierwsze pół roku i na ten sam moment - Fazlagic wygląda po pierwszych spotkaniach lepiej.

Ogólnie nasze zimowe transfery mogą za niedługo wyglądać lepiej niż się zapowiadało, ale... Już wiadomo że zostały przeprowadzone za późno.

Pytanie jeszcze co z Turkiem, bo mam nadzieję że nikt się nie zachłysnie meczem z Lechią bo wciąż jesteśmy głęboko w D...

s1mone 07.03.2022 00:37

Dla mnie wylot Piasecznego to jest oczywista rzecz. Już jak przychodził byłem sceptyczny.

Dostał okienko zimowe, po opyleniu dwóch naszych najlepszych piłkarzy nie ściągnął nikogo, kto byłby wzmocnieniem. Dostał instrumenty finansowe, a nie znalazł sensownego napastnika.

Patrząc, że Poletanović i Manu to byli już goście ściągani po jego wylocie (lub w trakcie), a wyglądają na dwa najbardziej sensowne ruchy tej zimy - nasuwa się jedna myśl - wyleciał zasłużenie. Jedynie Luis Fernandes wreszcie coś teraz pokazał, ale był to ruch, który potrzebował dużo czasu by wykiełkować. Cieszę się, że trio go pogoniło i wzięło sprawy w swoje ręce.

Pamiętam jak tu pół forum piało z zachwytu po przeczytaniu jego wywiadu. Mnie jakoś nie przekonał swoimi bonmotami i miałem czuja.

Można gadać, że stał się kozłem ofiarnym - moim zdaniem po prostu zawiódł na całej linii i poniósł tego konsekwencje. Mówił o planach, o przygotowaniu na odejście konkretnych zawodników, a pokazał jedynie, że nic nie miał przygotowane.

Fazlagicia bym tak łatwo nie skreślał, jest młody, a już gra regularnie w pierwszym składzie - widać, że może być dobrym trybikiem w maszynie, jeśli się będzie równomiernie rozwijał. Niestety to był ruch z myślą o przyszłości a nam zabrakło jakości na teraz.

Jagul 07.03.2022 07:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1579900)
Dla mnie wylot Piasecznego to jest oczywista rzecz. Już jak przychodził byłem sceptyczny.

Dostał okienko zimowe, po opyleniu dwóch naszych najlepszych piłkarzy nie ściągnął nikogo, kto byłby wzmocnieniem. Dostał instrumenty finansowe, a nie znalazł sensownego napastnika.

Patrząc, że Poletanović i Manu to byli już goście ściągani po jego wylocie (lub w trakcie), a wyglądają na dwa najbardziej sensowne ruchy tej zimy - nasuwa się jedna myśl - wyleciał zasłużenie. Jedynie Luis Fernandes wreszcie coś teraz pokazał, ale był to ruch, który potrzebował dużo czasu by wykiełkować. Cieszę się, że trio go pogoniło i wzięło sprawy w swoje ręce.

Pamiętam jak tu pół forum piało z zachwytu po przeczytaniu jego wywiadu. Mnie jakoś nie przekonał swoimi bonmotami i miałem czuja.

Można gadać, że stał się kozłem ofiarnym - moim zdaniem po prostu zawiódł na całej linii i poniósł tego konsekwencje. Mówił o planach, o przygotowaniu na odejście konkretnych zawodników, a pokazał jedynie, że nic nie miał przygotowane.

Fazlagicia bym tak łatwo nie skreślał, jest młody, a już gra regularnie w pierwszym składzie - widać, że może być dobrym trybikiem w maszynie, jeśli się będzie równomiernie rozwijał. Niestety to był ruch z myślą o przyszłości a nam zabrakło jakości na teraz.

Dość odważnie stawiasz tezy, a nie znasz nawet założeń jakie były przed Pasiecznym stawiane.
Poletanović i Elvis to typowe transfery last minute kiedy to w gabinetach włodarzom zapaliło się coś w dupie i było rozpaczliwe poszukiwanie jakiegokolwiek sensownego grajka.
Jeśli chodzi o środek pola, to przypominam, że Bałaziński wypowiadał się po Rakowie tak:
Gdy oglądaliśmy sparingi i treningi w okresie przygotowawczym, to bardzo dobrze wyglądał Patryk Plewka. Nawet jeśli teraz nie był w meczu z Rakowem jasną postacią, to zasługuje na to, żeby dostawać kolejną szansę.
Nie bronię Pasiecznego, bo te jego transfery to faktycznie póki co parodia ale to też nie jest tak, że on sobie coś wymyślił i cały klub się do tego podporządkował. Raczej było na odwrót. Przecież to właściciele kreują politykę klubu.

s1mone 07.03.2022 09:20

No ale czemu się zapaliło się im w dupce??
Bo gość odpowiedzialny za wzmocnienie drużyny jej nie wzmocnił. To go wypieprzyli i zrobili dwa transfery last minute. Logiczne działanie, nic więcej.

Jagul 07.03.2022 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1579906)
No ale czemu się zapaliło się im w dupce??
Bo gość odpowiedzialny za wzmocnienie drużyny jej nie wzmocnił. To go wypieprzyli i zrobili dwa transfery last minute. Logiczne działanie, nic więcej.

A gdzie Ty tu widzisz politykę sprowadzania wzmocnień? :rotfl:
Po odejściu Aschrafa chciano postawić na Plewkę ale ten się zawczasu połamał. I to jest to wzmacnianie drużyny??
Dwa transfery przyniosły nam kupę hajsu, a my zrobiliśmy jeden transfer gotówkowy. Na dodatek gościa, który jest do oszlifowania :D. Fernandez był w naszej orbicie zainteresowań już przed przyjściem Pasiecznego (ale wybrał Emiraty). Cisse to działania Kuby.
Faktycznie wzmocnienia jak się patrzy.
Widzę, że kozioł ofiarny w postaci Pasiecznego skutecznie rozmył temat odpowiedzialności za burdel w klubie :D

Karherop 07.03.2022 09:43

Odpowiedzialność za burdel spoczywa na wszystkich. Jednak prościej wyrzucić dyrektora niż prezesa czy właściciela. I to w każdym klubie tak by wyglądało.

Poza tym pamiętajmy że transfery to nie było jedyny obowiązek Pasiecznego, ale przede wszystkim monitorowanie działań Guli, postępów drużyny, rozpoznanie ewentualnych zagrożeń. To on pierwszy miał go zwolnić, a wygląda to tak, że on by go zwolnił jako ostatni. Żółta lampka mu się zapaliła gdy już u wszystkich była "czerwona". Pamiętam jak pobłażliwie podszedł do 0-5 z Lechem. Że to "papierek lakmusowy" na weryfikację naszego planu. A to był po prostu srogi wp****** i totalne zlekceważenie przeciwnika.

I myślę że nawet bardziej za to poleciał niż za "transfery".

To było położone na całej linii. Nie można wszystkiego usprawiedliwić "procesem".

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl