Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Fiti 28.12.2011 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1205663)
Europuchary - 463 minuty, 3/2
Ekstraklasa - 1254 minuty, 9/0
Współczynik gola lub asysty: 1 na 123 minuty

Czyli Boguski wygląda na to, że ma drugi wynik, a Genkov trzeci.

Druzgocące. Najlepszy strzelec drużyny strzela bramkę rzadziej niż 1 na mecz. A wliczają się też asysty... Naprawde zaczynam wierzyć że potrzebny nam napastnik.

JOSE 841 28.12.2011 21:10

TOMEK 11 mówisz o sobie nie mów głośno tylko zachowaj dla siebie.Co do J&L to raczej krótkoterminowa inwestycja która niedługo straci przydatność dla drużyny .Aczkolwiek może jakiś klub z eredivisie albo z angielskiej Championship byłby zainteresowany co prawda Wisła nie zarobi grubej kasy ale może zarobi rozsądną cenę .A to co Wisła wydaje np na pensje Jaliensa pokryłoby pensje albo podwyżkę dwóch podstawowych zawodników

Dariook 28.12.2011 21:33

Adrian Bład z Zawiszy Bydgoszcz jest godny uwagi. Zawracamy sobie dupe jakimś śmiercionośnym świer...(acha może być tylko św.Mikołaj) a tam jest wielu dobrych młodych grajków.

Tylko czy on nie jest przypadkiem powiązany z Zagłębiem?

arti 28.12.2011 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1205702)
TOMEK 11 mówisz o sobie nie mów głośno tylko zachowaj dla siebie.Co do J&L to raczej krótkoterminowa inwestycja która niedługo straci przydatność dla drużyny .Aczkolwiek może jakiś klub z eredivisie albo z angielskiej Championship byłby zainteresowany co prawda Wisła nie zarobi grubej kasy ale może zarobi rozsądną cenę .A to co Wisła wydaje np na pensje Jaliensa pokryłoby pensje albo podwyżkę dwóch podstawowych zawodników

Tu ziemia... Jose ladowanie za 30 sekund:lol:
Jaliens to moze moze moze za te 10 czy iles meczow w reprezentacji Holandii do Chin albo Kataru oczywiscie za darmo bo tam placa miliony, ale np. za Anelke, a nie kazdego jak leci, a Lamey bedzie nas radowal swoja gra do maja. Przy czym orzel to juz nie jest, ale gola z Litexem, LKS czy asysty w 1 meczu ze Skonto Mu nie zapomne.
Blad jest wypozyczony do Zawiszy z ZL.

Lysy 28.12.2011 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1205695)
Druzgocące. Najlepszy strzelec drużyny strzela bramkę rzadziej niż 1 na mecz. A wliczają się też asysty... Naprawde zaczynam wierzyć że potrzebny nam napastnik.

Jakby strzelał ponad bramkę na mecz, to by nie grał w PL tylko w Hiszpanii czy Anglii. Jak na nasz klub Biton to skarb, szkoda , że będziemy musieli się go pozbyć :/

kacpaw91 28.12.2011 21:47

A co myślicie o Teodorczyku z Polonii Warszawa? Po tym sezonie wygasa mu kontrakt.

Oczywiście nie w perspektywie pierwszego składu, ale jako 3. napastnik

JOSE 841 28.12.2011 21:52

Lysy skąd wiesz że Biton odejdzie jeszcze nic przesądzone.Ciekawe tylko jak miałby wyglądać ewentualny transfer Brożka do Wisły chyba raczej wypożyczenie i kto by płacił Wisła czy obecny klub Brożka???

Dariook 28.12.2011 22:16

Kto w ogóle wpadł na pomysł stworzenia MESA ? Gołym okiem widać ze był to gwóżdz do trumny juniorskiej piłki. Wiem że trzeba tworzyć akademie , zbudować baze ale kiedyś tego nie było a efekty pracy z młodzieżą były.
Z pod skrzydeł Wiślackiej szkółki wypłynęło wielu bardzo dobrych piłkarzy. Nie trzeba daleko szukać gdyż wielu naszych juniorów gra obecnie w klubach ekstraklasy.
Czy potrzebowaliśmy kilku boisk? sztucznych balonów? profesjonalnych hal fitness? Raczej nie.
Talenty były, są i będą. Problem jednak tkwi w późniejszej pracy z juniorami. Obecnie graja w te smieszne rozgrywki pod szyldem Mesa, wspólnie z emerytami, rehabilitantami i grajkami bez formy.

Wczesniejszy system bardziej promował młodych, dawał szansę rywalizacji na wysokim poziomie. Pamiętacie finał MP juniorów na R22? A teraz ciężko znaleśc klub w polskiej lidze bez tamtych zwycięzców
Ktoś powinien pomyśleć i powrócić do systemu z rezerwami pierwszej drużyny. Przy najmniej młody by poczuli smak walki o prawdziwe ligowe punkty.
Bez wątpienia, wiecej junior zyska grając z harpaganami, nierzadko na śmierć i życie w 3 lidze niżeli z odpadami klubowymi w MESA!

TOMEK 11 28.12.2011 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1205725)
Lysy skąd wiesz że Biton odejdzie jeszcze nic przesądzone.Ciekawe tylko jak miałby wyglądać ewentualny transfer Brożka do Wisły chyba raczej wypożyczenie i kto by płacił Wisła czy obecny klub Brożka???

Lamey z Jaliensem ze swoich kontraktów będą się klepać:rotfl::rotfl:

ADAMIAKOWA 28.12.2011 23:49

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...l?ticaid=1da40

ciekawy artykul.... ciekawe co taki jaliens teraz robi niby kontuzja a 130 tysiecy co miesiac jest on ma jak w niebie przeciez gra taka lipe ze juz dawno tak slabego obroncy w wisle nie bylo najgorzsze ze sie chavez od niego zarazil i tez na jesien straszna lipe odwala.... 130 tysiecy za takie gowno ja lepiej bym za taka kase gral gryzl bym trawe za kazdego tysiaka 130 kola ja .......e!! nie dziwie sie ze nie ma na boisko treningowe w klubie jak oni daja 130 kola co miesiac kolesiowi ktory udaje ze gra..... a brozka oskarzaja ze on bedzie psul atmosfere... jkabym byl w gruzynie w szatni i jaliens bylby ze mna to bardziej mi to atmosfere psulo ze on tam jest a nie brozek...... aaaaaaa!!!!!

GaoFeng 29.12.2011 07:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1205732)
Kto w ogóle wpadł na pomysł stworzenia MESA ? Gołym okiem widać ze był to gwóżdz do trumny juniorskiej piłki. Wiem że trzeba tworzyć akademie , zbudować baze ale kiedyś tego nie było a efekty pracy z młodzieżą były.
Z pod skrzydeł Wiślackiej szkółki wypłynęło wielu bardzo dobrych piłkarzy. Nie trzeba daleko szukać gdyż wielu naszych juniorów gra obecnie w klubach ekstraklasy.
Czy potrzebowaliśmy kilku boisk? sztucznych balonów? profesjonalnych hal fitness? Raczej nie.
Talenty były, są i będą. Problem jednak tkwi w późniejszej pracy z juniorami. Obecnie graja w te smieszne rozgrywki pod szyldem Mesa, wspólnie z emerytami, rehabilitantami i grajkami bez formy.

Wczesniejszy system bardziej promował młodych, dawał szansę rywalizacji na wysokim poziomie. Pamiętacie finał MP juniorów na R22? A teraz ciężko znaleśc klub w polskiej lidze bez tamtych zwycięzców
Ktoś powinien pomyśleć i powrócić do systemu z rezerwami pierwszej drużyny. Przy najmniej młody by poczuli smak walki o prawdziwe ligowe punkty.
Bez wątpienia, wiecej junior zyska grając z harpaganami, nierzadko na śmierć i życie w 3 lidze niżeli z odpadami klubowymi w MESA!

Przestan glupoty pisac! MESA to sukces i bardzo dobry pomysl, popatrz ile zawodnikow tylko w tym i ostatnim sezonie trafilo przez MESE do Ekstraklasy: Tomasz Ptak, Tomasz Porebski, Grzegorz Arlukowicz, Piotr Mrozinski, Jakub Bartkowski, Mariusz Stepinski, Wojciech Pawlowski, Rafal Janicki, Rafal Wolski, Michal Zyro, Marcin Kaminski... Lista jest naprawde dluga a obecnie jest tam kilku bardzo ciekawych i utalentowanych pilkarzy jak np. Bartosz Zurek, Norbert Misiak, Kamil Kaminski czy Szymon Drewniak. To, ze Wisla ma bardzo slaba druzyne ME nie znaczy, ze cala MESA jest slaba. A poza tym, wlasnie tam jest limit dla "emerytow" i widac, ze w wiekszosc klubow stawiaja tylko na juniorow a poziom wcale nie jest taki slaby. W rezerwach w np. trzeciej lidze takiego limitu nie bylo i mlodzi pilkarze dostaliby tam mniej szans niz obecnie w ME.

stalsanok1946 29.12.2011 08:04

Niedawno niektórzy z was byli zaciekawieni charakterystyką bramkarza Banika Ostrava Dawidem Pietrzkiewiczem. Przekazuję tutaj niezbędny filmik, sami możecie ocenić jego umiejętności

http://hbrsport.com/menu/119/link/1/...0/default.aspx

Boruc 29.12.2011 08:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1205774)
Niedawno niektórzy z was byli zaciekawieni charakterystyką bramkarza Banika Ostrava Dawidem Pietrzkiewiczem. Przekazuję tutaj niezbędny filmik, sami możecie ocenić jego umiejętności

http://hbrsport.com/menu/119/link/1/...0/default.aspx

Jak dla mnie bramkarz ciekawy, widziałbym go w składzie nie zamiast Kurto, ale za Jovanicia. Oczywiście to tylko filmik, gdzie ukazane są tylko jego zalety ;).
PS. Kilka tygodni temu na testach w Wiśle miał być bramkarz Djurgardens - Christoffer Matwiejew.
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...le-krakow.html
Sprawa ucichła, czyli nic z tego?

maxipiter 29.12.2011 11:51

Zasłyszana gdzieś w sieci plotka : Emin Nouri i Ricardo Santos (obaj Kalmar). Ktoś o nich kiedyś słyszał?

maxipiter 29.12.2011 12:17

Już znalazłem:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/em...ler_35727.html
http://www.transfermarkt.pl/pl/ricar...ler_51323.html

michael 29.12.2011 12:18

W dzisiejszym "Dzienniku Polskim" napisali, że Wisła pytała Widzewa oficjalnie o Dudu, ale konkretnej oferty nie ma. A Citko, menago Dudu powiedział, że jeżeli jego zawodnik dostanie dobrą ofertę to na pewno odejdzie, więc może by tak postarali tam na górze, bo lewa obrona u nas jest targiczna, a Dudu to naprawdę solidny grajek. Coś o Skorupskim pisali, że nie może się dogadać w sprawie przedłużenia kontraktu z Górnikiem, ale Wisła na tamtym polu specjalnie nie działa póki co.

kacpaw91 29.12.2011 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maxipiter (Post 1205802)
Zasłyszana gdzieś w sieci plotka : Emin Nouri i Ricardo Santos (obaj Kalmar). Ktoś o nich kiedyś słyszał?

Komentarze pod newsem to nawet nie są plotki. Zresztą dwóch zagranicznych piłkarzy nie ściągniemy w tym okienku, musielibyśmy kogoś sprzedać, albo nie zgłosić do kadry.

GaoFeng 29.12.2011 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1205719)
A co myślicie o Teodorczyku z Polonii Warszawa? Po tym sezonie wygasa mu kontrakt.

Oczywiście nie w perspektywie pierwszego składu, ale jako 3. napastnik

Moim zdaniem Lukasz Teodorczyk jest bardzo utalentowanym napastnikiem i lepszy od Sobiecha czy Sikorskiego. Gdyby nie ten dziwny wlasciciel w Polonii, to Teodorczyk mialby miejsce w pierwszej jedenastce a Jodlowiec gralby w obronie zamiast jako def. pomocnik.

tofik 29.12.2011 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michael (Post 1205807)
W dzisiejszym "Dzienniku Polskim" napisali, że Wisła pytała Widzewa oficjalnie o Dudu, ale konkretnej oferty nie ma. A Citko, menago Dudu powiedział, że jeżeli jego zawodnik dostanie dobrą ofertę to na pewno odejdzie, więc może by tak postarali tam na górze, bo lewa obrona u nas jest targiczna, a Dudu to naprawdę solidny grajek. Coś o Skorupskim pisali, że nie może się dogadać w sprawie przedłużenia kontraktu z Górnikiem, ale Wisła na tamtym polu specjalnie nie działa póki co.

Nie wiem czy on jest taki świetny jak go malują. Dla mnie Dudu to ogórek, wystarczy przypomnieć co z nim Iliev robił. Chyba, żeby zarabiał mniej niż Paljić czy Diaz, a tych odstrzelić. Wtedy przynajmniej ekonomicznie by to miało sens

Heero 29.12.2011 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maxipiter (Post 1205806)

Sorry za offtopic, ale... TM po polsku? Miły prezent na nowy rok :)

JOSE 841 29.12.2011 13:56

ADAMIAKOWA właśnie o tym mówiłem

Kluvi 29.12.2011 14:12

już tak nie przesadzajcie z Q bo jak się przeliczy tę kasę na euro to wychodzi rocznie 350 tys.. a nie 500 jak niektórzy pisali. Choć to nie zmienia faktu że w stosunku do jego gry ta kasa jest nie adekwatna

TOMEK 11 29.12.2011 17:17

http://s4.ifotos.pl/img/wisaPNG_rhwsnqa.PNG

LO Dudu Paraíba |14/0/6|30.06.2012
http://www.transfermarkt.de/en/dudu-...ler_58446.html
ŚO Grzegorz Wojtkowiak |16/1/0||30.06.2012
http://www.transfermarkt.de/en/grzeg...ler_24524.html
ŚP Przemysław Kaźmierczak |7/1/1|
|30.06.2012
http://www.transfermarkt.de/en/przem...ler_29542.html

Heero 29.12.2011 17:52

NIE dla kuchenek w Wiśle.

elliot_ness 29.12.2011 18:08

Zagłębie podobno złozyło ofertę Banasiowi z Zabrza. Kiedyś interesowała sie nim Wisla to solidny obrońca.

AYALA 29.12.2011 18:08

Bruno bym sprowadził z Polonii za Kirma , ale pewnie Wojciechowski tanio go nie sprzeda

Str@żak 29.12.2011 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1205885)

Z tego co wiem to Czekaj i Wojtkowiak są prawonożnymi stoperami więc Wojtkowiak odpada - mamy Chaveza i Czekaja.
Dudu Paraiba wyróżnia się tylko w grze ofensywnej, bo w defensywie jest przeciętny. Poza tym nie ma doświadczenia w europejskich pucharach.
Kaźmierczak ok, solidny zawodnik.

Mam prośbę: Mógłbyś tak mniej więcej napisać jak robisz tą wizualizację z piłkarzami? Byłbym wdzięczny. :-D

TOMEK 11 29.12.2011 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heero (Post 1205892)
NIE dla kuchenek w Wiśle.

jakiś konkretny powód czy 'ot tak' ?

domin_czyzyny 29.12.2011 19:21

Głowacki i Żurawski to lechici. Więc co do zasady to jakaś paranoja, ze nie dla kuchenkarza w Wiśle.
To nie pasiak, który kuma sie z JG i paraduje w szaliku anty Wisły.

Żurawski to nawet został nasza legenda.

kacpaw91 29.12.2011 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Str@żak (Post 1205900)
Z tego co wiem to Czekaj i Wojtkowiak są prawonożnymi stoperami więc Wojtkowiak odpada - mamy Chaveza i Czekaja.

Prawonożny może grać z prawonożnym. Przesąd jest z dwoma lewymi stoperami. Zresztą mieliśmy już parę prawonożnych środkowych obrońców i tragedii nie było.

Heero 29.12.2011 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1205905)

Powiedzmy, że nie za bardzo mi się uśmiecha wykrzykiwanie nazwiska zawodnika, który przez 10 lat grał we Wronkach/Poznaniu, jest kapitanem tego zespołu i identyfikuje się z tym klubem. Poza tym, Amica trzyma z koleżanką zza Błoń, więc nie jest przez kibiców Wisły klubem, z którym mamy przyjazne relacje... ba, nie są nawet neutralni - to prostu rywale, ze względów kibicowskich i sportowych.
Są przykłady, że zawodnicy przechodzący pomiędzy rywalizującymi klubami grają słabo lub przeciętnie - zobacz np. Torresa.

A wspominanie Żurawskiego czy Głowackiego ma się nijak do aktualnej sytuacji - wtedy Lech był słaby, potrzebował pieniędzy; casus podobny do przejścia Moskala. Obaj też przechodzili jako młodzi zawodnicy... oczywiście, wtedy Internet raczkował, zdjęcia najpierw trzeba było wywołać, więc kto wie, czy taki Żuraw w wieku 18 lat nie biegał z szalikiem śmierć Wiśle...

A najważniejsze - po co Wiśle Wojtkowiak? Na prawej obronie Jovanović i Lamey, w przyszłym sezonie dojdzie Burliga... na środku Chavez, Czekaj, Bunoza (Jaliensa pomijam z oczywistych względów). Nam jest potrzebny lewonożny stoper, grający w parze z Osmanem lub Michałem, a którego zmiennikiem będzie Bunoza.

PS

Najlepiej nam szło w lidze (chodzi mi o serię meczów bez straconej bramki w poprzednim sezonie) z parą Chavez - Bunoza. Marcelo i Głowa byli poza tym lepsi piłkarsko od naszych obecnych obrońców i potrafili tak odebrać piłkę lub się ustawić, że mieli futbolówkę na swojej lepszej nodze.

Str@żak 29.12.2011 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heero (Post 1205923)
Powiedzmy, że nie za bardzo mi się uśmiecha wykrzykiwanie nazwiska zawodnika, który przez 10 lat grał we Wronkach/Poznaniu, jest kapitanem tego zespołu i identyfikuje się z tym klubem. Poza tym, Amica trzyma z koleżanką zza Błoń, więc nie jest przez kibiców Wisły klubem, z którym mamy przyjazne relacje... ba, nie są nawet neutralni - to prostu rywale, ze względów kibicowskich i sportowych.
Są przykłady, że zawodnicy przechodzący pomiędzy rywalizującymi klubami grają słabo lub przeciętnie - zobacz np. Torresa.

A wspominanie Żurawskiego czy Głowackiego ma się nijak do aktualnej sytuacji - wtedy Lech był słaby, potrzebował pieniędzy; casus podobny do przejścia Moskala. Obaj też przechodzili jako młodzi zawodnicy... oczywiście, wtedy Internet raczkował, zdjęcia najpierw trzeba było wywołać, więc kto wie, czy taki Żuraw w wieku 18 lat nie biegał z szalikiem śmierć Wiśle...

A najważniejsze - po co Wiśle Wojtkowiak? Na prawej obronie Jovanović i Lamey, w przyszłym sezonie dojdzie Burliga... na środku Chavez, Czekaj, Bunoza (Jaliensa pomijam z oczywistych względów). Nam jest potrzebny lewonożny stoper, grający w parze z Osmanem lub Michałem, a którego zmiennikiem będzie Bunoza.

PS

Najlepiej nam szło w lidze (chodzi mi o serię meczów bez straconej bramki w poprzednim sezonie) z parą Chavez - Bunoza. Marcelo i Głowa byli poza tym lepsi piłkarsko od naszych obecnych obrońców i potrafili tak odebrać piłkę lub się ustawić, że mieli futbolówkę na swojej lepszej nodze.

Jeden kumaty! Tak 3 maj :)

adikos1906 29.12.2011 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1205905)

Bo to kuchenki. Masz konkretny powód i nie zadawaj głupich pytań.

fanfan 29.12.2011 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1205920)
Prawonożny może grać z prawonożnym. Przesąd jest z dwoma lewymi stoperami. Zresztą mieliśmy już parę prawonożnych środkowych obrońców i tragedii nie było.

Nie ma żadnych przesądów tylko stoper grający z lewej strony musi umieć grać lewą nogą a z prawej prawą . Oczywiście może grać dwóch typowo prawonożnych środkowych obrońców pod warunkiem ,że jeden z nich ten grający bardziej z lewej strony będzie również przyzwoicie grał lewą nogą i "nie bał się jej używać" gdy jest taka potrzeba . To samo się tyczy dwóch lewonożnych stoperów . W przeciwnym razie może się to tak skończyć jak z Diazem na prawej stronie lub z Chavezem na lewej czyli delikatnie mówiąc nie najlepiej :-/ . Dla mnie optymalnym zestawieniem środka obrony jest jeden prawo-nożny i jeden lewo z wyjątkiem tych piłkarzy którzy są obunożni ale tych wcale tak dużo nie ma .

kacpaw91 29.12.2011 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1205934)
Nie ma żadnych przesądów tylko stoper grający z lewej strony musi umieć grać lewą nogą a z prawej prawą . Oczywiście może grać dwóch typowo prawonożnych środkowych obrońców pod warunkiem ,że jeden z nich ten grający bardziej z lewej strony będzie również przyzwoicie grał lewą nogą i "nie bał się jej używać" gdy jest taka potrzeba . To samo się tyczy dwóch lewonożnych stoperów . W przeciwnym razie może się to tak skończyć jak z Diazem na prawej stronie lub z Chavezem na lewej czyli delikatnie mówiąc nie najlepiej :-/ . Dla mnie optymalnym zestawieniem środka obrony jest jeden prawo-nożny i jeden lewo z wyjątkiem tych piłkarzy którzy są obunożni ale tych wcale tak dużo nie ma .

A czy Wojtkowiak nie grał w tej rundzie na lewej obronie w Lechu? Wtedy jak mieli tyle kłopotów z defensywą. Nie wiem, czy to nawet nie było w meczu z nami.

Str@żak 29.12.2011 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1205920)

Po pierwsze - z konieczności, a po drugie gdy ten prawonożny potrafi przyzwoicie grać także lewą nogą.

fanfan 29.12.2011 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1205938)
A czy Wojtkowiak nie grał w tej rundzie na lewej obronie w Lechu? Wtedy jak mieli tyle kłopotów z defensywą. Nie wiem, czy to nawet nie było w meczu z nami.

No i co z tego ,że grał? Sam powiedziałeś ,że mieli wtedy kłopoty z defensywą więc kogo mieli wystawić tam skoro Panamczyk nie mógł zagrać a przecież jest jedynym lewym obrońcą w Lechu tzn. Amice?

Heero 29.12.2011 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1205938)

A John O'Shea grał kiedyś na bramce w Man Utd... w związku z tym, mamy go sprowadzić jako rywala dla Pareiki?

fanfan 29.12.2011 20:53

Baszczu też kiedyś zagrał z konieczności na lewej obronie , nawet Dubicki zagrał z konieczności o ile mnie pamięć nie myli na tej pozycji :) więc co to za argument?

kacpaw91 29.12.2011 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Str@żak (Post 1205941)
Po pierwsze - z konieczności, a po drugie gdy ten prawonożny potrafi przyzwoicie grać także lewą nogą.

Głowacki raz grał z Cleberem w parze (wiadomo lewonożny), a raz z Marcelo w parze (prawonożny). To była konieczność? A no tak, bo lepszych stoperów w tamtych czasach nie mieliśmy. Moim zdaniem to są bardziej stereotypy niż coś co jest naprawdę zabronionego.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1205942)
No i co z tego ,że grał? Sam powiedziałeś ,że mieli wtedy kłopoty z defensywą więc kogo mieli wystawić tam skoro Panamczyk nie mógł zagrać a przecież jest jedynym lewym obrońcą w Lechu tzn. Amice?

To z tego, że nie grałby tam, gdyby nie umiał grać lewą nogą. Nie jestem pewien, ale to chyba nie był jego jedyny mecz na tej pozycji. Diaz to teraz stoper, Paljić to lewy obrońca. Grają tam z konieczności. Jeżeli Diaz się sprawdza na tej pozycji to chyba może tam grać, czyż nie?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl