![]() |
też mi sie podobała gra tego Izraelity, ale nie można pisac Maor>Odzidzia na podstawie naszych subiektywnych wrażeń z kilku dryblingów
co osiągnał Maor ? Mistrzostwo w lidze która sami wyśmiewacie jak łatwo tu zrobic różnice i kilka udanych meczy z europejskimi średniakami choćby na obrzezanym penisie stawał to nie będzie mógł się wylegitymować golem kolejki Ligi Mistrzów i to przeciwko najlepszemu zespołowi w historii tych rozgrywek |
"...tutaj nawet Boguski raz na sezon wali hattricka..."
W tym sezonie nawet 2 razy ;-) |
Dieter Burdenski został właścicielem Korony Kielce jest ojcem Fabiana Burdenskiego.
|
No to już wiemy, gdzie będzie kolejny przystanek Franza :D
|
|
Cytat:
|
I kolejny ktory strzela gole.....jak od nas odchodzi.klątwa jakaś.
|
Pewnie tak samo myślał były klub Crivellaro jak u nas zaczął strzelać... oh wait
|
Strzał bardzo ładny wręcz niespotykany, ale obrońca strasznie bierny zero doskoku to ma za swoje
|
To nie on, podmienili mu podzespoły i tyle.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja do dzisiaj nie mogę mu wybaczyć karnego z Legią jak by mu się qrwa nie chciało strzelać.....
|
Cytat:
|
Tak z przypadku znalazłem sobie ten filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=1p-1ukxBLak A potem zobaczyłem kilka kolejnych filmików tej Wisły z Żurawskim, itp. Kontrast pomiędzy Wisłą z ostatnich lat a tamtą jest ogromny. Wyobraża sobie ktoś teraz tak szybkie i dokładne wykonanie rzutu rożnego jak w 3 minucie ww. filmu? wszystko z pierwszej piłki. Bo ja nie. I to co bardzo rzuca się w oczy: dużo szybsze, dużo dokładniejsze rozegranie w ofensywie, piłkarze o dużo większych możliwościach. Melikson w tamtej drużynie nie wyróżniałby się zbyt specjalnie. To był dream team. Pol Llonch przy Cantoro to drewniak, a Szymkowiak na tle Mączyńskiego to jak Messi. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
imho LLonch > Cantoro
|
Kurva mać, Dzimi, nie idealizuj zawodników tylko dlatego, bo w okół nich byli o niebo lepsi piłkarze. Tak to możesz z Branko Radovanovicia robic Boga.
Cantoro to zwalnianie gry i sławne już kółeczka. Llonch tę grę NAPĘDZA, nie zwalnia. Motorycznie to on jest drewniakiem przy Polu. |
LLonch > Cantoro?? Trochę późno na prima aprilis.
Nie ma porównania. Argentyńczyk był dużo lepszy. Czasami lubił trzymać piłkę trochę za długo, ale pod względem techniki, zastawiania się, podania i strzału to była zupełnie inna jakość. |
Podejrzewam, że Llonch jeszcze nie nie pokazał wszystkiego. Mauro też nie był rewelacją od pierwszego meczu. Dla mnie Llonch > Cantoro
:-p |
W odbiorze piłki Llonch jest lepszy. Z przodu nie wiemy bo nie często zapuszcza się do przodu.
Fajnie mieć takie problemy - kto lepszy Llonch czy Cantoro. Powoli wraca normalność? :) |
Ciekawostka: Marcelo trafił dziś do 11. tygodnia w Lidze Europy :)
|
Marek Motyka został IV ligowego Hetmana Zamość umowa podpisana na 2 lata do 2019 roku.Powodzenia!
|
Cytat:
Biton miał do dyspozycji tylko 1 sezon w Ekstraklasie, a tak naprawdę tylko rundę jesienną, bo na wiosnę grał ogony. Brożek zagrał tych sezonów znacznie więcej, więc jest z czego wybierać, poza tym miał czas się wprowadzić i ograć. Bitona od wiosny praktycznie nie wystawiano wiedząc, że i tak go nie wykupimy.. Zgodzisz się też z tym, że ani Brożek, ani Biton nie pokazali niczego w innych ligach? Nigdzie nie stawiam Bitona przed Brożkiem. Natomiast twierdzę, że nie mieliśmy od czasów Brożka lepszego napastnika od Bitona. Żadne Sikorskie, Zachary, Ondraszki, Jankowscy nawet do Bitona się nie zbliżyli. |
Cytat:
Zgodzę się z tym że w tej jednej rundzie Biton pokazał więcej niż Ondrasek czy Jankowski. Ale liga słoweńska czy cypryjska to chyba sporo niższy poziom niż liga turecka? A i w tych "prze mocnych" ligach "klasyczny napastnik" z Izraela sobie nie poradził. Chłop od czasów Wisły zniknął. Nie dziwi cię to? Kompletny zanik. Trzeba pamiętać że Paweł wyjechał sporo za późno za granicę. Nie miał tego szczęścia jak Biton żeby od razu niemal z reprezentacji juniorskich Izraela trafić do Belgii. Może jakby trafił w wieku 23 lat za granicę miałby czas na aklimatyzację i zrobiłby większą karierę? Nie sądzisz? |
Nie sądzę. Nie ten charakter.
Biton tam samo zniknął po odejściu z Wisły jak Brożek po wyjeździe za granicę. Tak samo Jak Stilic w klubach poza ekstraklasą. Niektórzy po prostu nadają się do gry w Polsce. Tylko |
"Nie ten charakter"... A skąd Ty wiesz jaki Brożek ma/miał charakter? Brożka zmarnowano - nie On się zmarnował, tylko jego zmarnowano (między innymi Kasperczak).
|
Cytat:
|
Dziwny był ten Biton. Z jednej strony miał świetny strzał z obu nóg i dobrą technikę, ale potrafił pograć tylko jeśli miał miejsce. Przy krótkim kryciu faceta nie było na boisku. Ani nie był za szybki, ani zbyt skoczny lub ruchliwy, ani nie potrafił grać tyłem do bramki, nie czuł gry kombinacyjnej i nie grał zbyt dobrze bez piłki. Świetny egzekutor, a poza tym piłkarz raczej przeciętny. To nie przypadek, że Genkov potrafił posadzić go na ławie.
Tamten Biton dziś by nam się przydał, ale patrząc na to jak potoczyła się jego kariera, to obecny Dudu miałby niewielkie szanse się tu odbudować. |
Cytat:
Ps. Prawdziwy talent zawsze się obroni? Bzdura... Przykładowo -mieliśmy kiedyś zajebistego młodzieżowca, Darka Zawadzkiego, talent jakich mało. Niczego w piłce nie osiągnął, wg Ciebie pewnie nie miał talentu (odpowiednich umiejętności) :D |
Michał Chrapek dziś poza kadrą Lechii.
Jest kontuzjowany, czy aż tak mu nie idzie? |
Cytat:
Cytat:
Był Grzegorz Piechna znaleziony w niższych ligaj który debiutował w ekstraklasie w wieku 29 lat i został królem strzelców. Ale to raczej źle świadczy o skautach, trenerach w pierwszej kolejności że diamenty biegają w niższych ligach zamiast błyszczeć na najwyższym szczeblu. Pytanie ile talentów nie wyłowiono? |
Przypuszczam, że Wisła będzie chciała ściągnąć Chrapka u siebie, ale raczej tylko w przypadku sprzedaży Brleka/Mąki.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Po części sam też się zmarnował. Na chwałę Wisły, a swoją zgubę grał tu o wiele za długo, wyjazd był bardzo spóźniony i byle gdzie. |
Cytat:
Dzisiaj taki piłkarz jak Paweł (przy modzie na zachodzie na polskich piłkarzy) od razu zostałby wyciągnięty i tyle byśmy go widzieli. Ewentualnie wrócił w wieku 34 lat jak Żurawski żeby pożegnać się z kibicami. Dlatego mimo wszystko dla Wisły i kibiców dobrze się stało jak się stało z Pawłem że grał przez te wszystkie lata u nas:) |
Po pierwsze, to kto normalny idzie kontynuowac karierę do ligi tureckiej?
|
Kuba wczoraj tragiczny mecz z Wolfsburgiem. Zmieniony w przerwie. Niby żadna bramka nie obciąża jego konta, ale jego zachowanie w kilku sytuacjach conajmniej niezrozumiałe. Przeszedł obok gry i chyba faktycznie jest na wylocie z BVB.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl