Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Arkadiusz.Czerepach 28.03.2017 08:24

też mi sie podobała gra tego Izraelity, ale nie można pisac Maor>Odzidzia na podstawie naszych subiektywnych wrażeń z kilku dryblingów

co osiągnał Maor ? Mistrzostwo w lidze która sami wyśmiewacie jak łatwo tu zrobic różnice i kilka udanych meczy z europejskimi średniakami

choćby na obrzezanym penisie stawał to nie będzie mógł się wylegitymować golem kolejki Ligi Mistrzów i to przeciwko najlepszemu zespołowi w historii tych rozgrywek

funkykoval 28.03.2017 08:32

"...tutaj nawet Boguski raz na sezon wali hattricka..."

W tym sezonie nawet 2 razy ;-)

brylant17 31.03.2017 19:07

Dieter Burdenski został właścicielem Korony Kielce jest ojcem Fabiana Burdenskiego.

Dariook 02.04.2017 15:09

No to już wiemy, gdzie będzie kolejny przystanek Franza :D

speedfashion 04.04.2017 12:55

Denisowi ewidentnie służy wschodnia dieta.

http://media.polsatsport.pl/kapitaln...wi-moskwa.html

KrzychooR 04.04.2017 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1467933)
Denisowi ewidentnie służy wschodnia dieta.

http://media.polsatsport.pl/kapitaln...wi-moskwa.html

U nas tak nie umiał stzrelać :D

Wojtas 04.04.2017 21:22

I kolejny ktory strzela gole.....jak od nas odchodzi.klątwa jakaś.

Karherop 04.04.2017 21:27

Pewnie tak samo myślał były klub Crivellaro jak u nas zaczął strzelać... oh wait

rafaello56 04.04.2017 21:35

Strzał bardzo ładny wręcz niespotykany, ale obrońca strasznie bierny zero doskoku to ma za swoje

azkaz 04.04.2017 22:21

To nie on, podmienili mu podzespoły i tyle.

ABGwislakABG 05.04.2017 07:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafaello56 (Post 1467954)
Strzał bardzo ładny wręcz niespotykany, ale obrońca strasznie bierny zero doskoku to ma za swoje

Dokładnie. U nas taki gol możliwy jedynie, gdy grasz przeciwko Iwanskiemu i jego pressingowi.

Barti 05.04.2017 08:07

Cytat:

To nie on, podmienili mu podzespoły i tyle.
Podmienili mu zespoły powiadasz :D? Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Szczerze jestem ciekaw co będzie dalej.

brylant17 05.04.2017 18:18

Ja do dzisiaj nie mogę mu wybaczyć karnego z Legią jak by mu się qrwa nie chciało strzelać.....

ashkeczup 05.04.2017 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1467970)
Dokładnie. U nas taki gol możliwy jedynie, gdy grasz przeciwko Iwanskiemu i jego pressingowi.

Dokładnie. Co za partacze w tym Spartaku grajo. Tylko nasza Ekstraklasa! Cudze chwalicie, swego nie znacie! Bóg, Honor, Ojczyzna!!! W Anderlechcie by nie weszło!

Dzimi 06.04.2017 22:51

Tak z przypadku znalazłem sobie ten filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=1p-1ukxBLak

A potem zobaczyłem kilka kolejnych filmików tej Wisły z Żurawskim, itp. Kontrast pomiędzy Wisłą z ostatnich lat a tamtą jest ogromny. Wyobraża sobie ktoś teraz tak szybkie i dokładne wykonanie rzutu rożnego jak w 3 minucie ww. filmu? wszystko z pierwszej piłki. Bo ja nie.

I to co bardzo rzuca się w oczy: dużo szybsze, dużo dokładniejsze rozegranie w ofensywie, piłkarze o dużo większych możliwościach. Melikson w tamtej drużynie nie wyróżniałby się zbyt specjalnie. To był dream team. Pol Llonch przy Cantoro to drewniak, a Szymkowiak na tle Mączyńskiego to jak Messi.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcks (Post 1467426)
Tylko że Melikson w swojej grze bazował na tym, że miał niewiarygodnie świetne przyspieszenie i szybkość. Oczywiście techniki nie można mu odmówić, to był piłkarz przerastający tę ligę o lata świetlne i odżidża nie ma się nawet co do niego porównywać pod tym względem (chociaż to też dobry piłkarz).

Ale to było 6 lat temu. Maor ma teraz już 33 lata. Nie sądzę, żeby nadal był aż takim wymiataczem.

Ale i tak byłby dużo lepszy od obecnego Stilicia

Pero 07.04.2017 11:05

Cytat:

- „Szpileczki” przed takim meczem jak w sobotę sobie wbijacie, czy już trochę wyrośliście z takich rzeczy?
-Zawsze jakieś żarty są, bo w naszej relacji to jest normalne, ale trzeba też przyznać, że trochę dojrzeliśmy. To już nie są takie ostre „wrzutki” jak kiedyś, gdy dzieliliśmy miejsce w szatni Wisły.
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...akow,11955152/

d 07.04.2017 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1468047)
Tak z przypadku znalazłem sobie ten filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=1p-1ukxBLak

A potem zobaczyłem kilka kolejnych filmików tej Wisły z Żurawskim, itp. Kontrast pomiędzy Wisłą z ostatnich lat a tamtą jest ogromny. Wyobraża sobie ktoś teraz tak szybkie i dokładne wykonanie rzutu rożnego jak w 3 minucie ww. filmu? wszystko z pierwszej piłki. Bo ja nie.

I to co bardzo rzuca się w oczy: dużo szybsze, dużo dokładniejsze rozegranie w ofensywie, piłkarze o dużo większych możliwościach. Melikson w tamtej drużynie nie wyróżniałby się zbyt specjalnie. To był dream team. Pol Llonch przy Cantoro to drewniak, a Szymkowiak na tle Mączyńskiego to jak Messi.

Ale i tak byłby dużo lepszy od obecnego Stilicia

Oczywiście to banał, że skład z 02-05 to dream-team do którego żadna nasza późniejsza drużyna nie miała startu, ale też fakt, że wyciągnąłeś wyjątkowo niewdzięczny mecz do porównania - do tej pory go pamiętam, gdyby nie nieskuteczność i fenomenalny wówczas Boruc to powinniśmy wygrać z 6-0. Puśćcie sobie ten filmik i zobaczcie, co się tam dzieje przez pierwsze 20 minut - rzeczywiście klepa, precyzja, tempo, myśl taktyczna imponujące. Miło było to znowu obejrzeć.

Arkadiusz.Czerepach 08.04.2017 14:09

imho LLonch > Cantoro

ABGwislakABG 08.04.2017 14:30

Kurva mać, Dzimi, nie idealizuj zawodników tylko dlatego, bo w okół nich byli o niebo lepsi piłkarze. Tak to możesz z Branko Radovanovicia robic Boga.

Cantoro to zwalnianie gry i sławne już kółeczka. Llonch tę grę NAPĘDZA, nie zwalnia. Motorycznie to on jest drewniakiem przy Polu.

jova 08.04.2017 15:07

LLonch > Cantoro?? Trochę późno na prima aprilis.
Nie ma porównania. Argentyńczyk był dużo lepszy. Czasami lubił trzymać piłkę trochę za długo, ale pod względem techniki, zastawiania się, podania i strzału to była zupełnie inna jakość.

FraMat 08.04.2017 17:16

Podejrzewam, że Llonch jeszcze nie nie pokazał wszystkiego. Mauro też nie był rewelacją od pierwszego meczu. Dla mnie Llonch > Cantoro
:-p

Ogryzek 08.04.2017 17:22

W odbiorze piłki Llonch jest lepszy. Z przodu nie wiemy bo nie często zapuszcza się do przodu.

Fajnie mieć takie problemy - kto lepszy Llonch czy Cantoro. Powoli wraca normalność? :)

kha1 14.04.2017 11:42

Ciekawostka: Marcelo trafił dziś do 11. tygodnia w Lidze Europy :)

brylant17 18.04.2017 16:05

Marek Motyka został IV ligowego Hetmana Zamość umowa podpisana na 2 lata do 2019 roku.Powodzenia!

FraMat 29.04.2017 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek
To jeśli idziemy "na chama" mistrzu manipulacji to porównajmy 2 najlepsze sezony Pawła do najlepszego sezonu Bitona a nie te po 30-ce i wyliczmy średnią?

Paweł
2007/2008 23 gole w 27 meczach. - 0,85 bramki na mecz
2008/2009 19 goli w 27 meczach - 0,70

"klasyczny napastnik" Biton
11 goli, w 25 meczach - 0,44

Dzieli ich przepaść! Paweł nokautuje "klasycznego napastnika" Bitona.

Do tych liczb nawet Biton się nie zbliżył. .

Bzdury i porównywanie rzeczy nieporównywalnych. Jak porównywanie jabłek do samochodów.
Biton miał do dyspozycji tylko 1 sezon w Ekstraklasie, a tak naprawdę tylko rundę jesienną, bo na wiosnę grał ogony.
Brożek zagrał tych sezonów znacznie więcej, więc jest z czego wybierać, poza tym miał czas się wprowadzić i ograć. Bitona od wiosny praktycznie nie wystawiano wiedząc, że i tak go nie wykupimy..
Zgodzisz się też z tym, że ani Brożek, ani Biton nie pokazali niczego w innych ligach?

Nigdzie nie stawiam Bitona przed Brożkiem.
Natomiast twierdzę, że nie mieliśmy od czasów Brożka lepszego napastnika od Bitona. Żadne Sikorskie, Zachary, Ondraszki, Jankowscy nawet do Bitona się nie zbliżyli.

Ogryzek 29.04.2017 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1469346)
Bzdury i porównywanie rzeczy nieporównywalnych. Jak porównywanie jabłek do samochodów.
Biton miał do dyspozycji tylko 1 sezon w Ekstraklasie, a tak naprawdę tylko rundę jesienną, bo na wiosnę grał ogony.
Brożek zagrał tych sezonów znacznie więcej, więc jest z czego wybierać, poza tym miał czas się wprowadzić i ograć. Bitona od wiosny praktycznie nie wystawiano wiedząc, że i tak go nie wykupimy..
Zgodzisz się też z tym, że ani Brożek, ani Biton nie pokazali niczego w innych ligach?

Nigdzie nie stawiam Bitona przed Brożkiem.
Natomiast twierdzę, że nie mieliśmy od czasów Brożka lepszego napastnika od Bitona. Żadne Sikorskie, Zachary, Ondraszki, Jankowscy nawet do Bitona się nie zbliżyli.

Żaden Biton czy Genkov do Pawła się nie zbliżyli. Z tym się zgodzę.

Zgodzę się z tym że w tej jednej rundzie Biton pokazał więcej niż Ondrasek czy Jankowski.

Ale liga słoweńska czy cypryjska to chyba sporo niższy poziom niż liga turecka? A i w tych "prze mocnych" ligach "klasyczny napastnik" z Izraela sobie nie poradził. Chłop od czasów Wisły zniknął. Nie dziwi cię to? Kompletny zanik.

Trzeba pamiętać że Paweł wyjechał sporo za późno za granicę. Nie miał tego szczęścia jak Biton żeby od razu niemal z reprezentacji juniorskich Izraela trafić do Belgii. Może jakby trafił w wieku 23 lat za granicę miałby czas na aklimatyzację i zrobiłby większą karierę? Nie sądzisz?

FraMat 29.04.2017 18:21

Nie sądzę. Nie ten charakter.
Biton tam samo zniknął po odejściu z Wisły jak Brożek po wyjeździe za granicę. Tak samo Jak Stilic w klubach poza ekstraklasą.
Niektórzy po prostu nadają się do gry w Polsce. Tylko

serek.c2 29.04.2017 19:12

"Nie ten charakter"... A skąd Ty wiesz jaki Brożek ma/miał charakter? Brożka zmarnowano - nie On się zmarnował, tylko jego zmarnowano (między innymi Kasperczak).

ashkeczup 29.04.2017 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1469358)
"Nie ten charakter"... A skąd Ty wiesz jaki Brożek ma/miał charakter? Brożka zmarnowano - nie On się zmarnował, tylko jego zmarnowano (między innymi Kasperczak).

Vardy zaczął grać w poważną piłkę w wieku 25 lat. Jeśli Brożek zmarnował talent, to nie można zrzucać winy na szkoleniowca, bo prawdziwy talent obroni się zawsze. Poza tym skąd wiesz, że to nie dzięki Kasperczakowi jest teraz top 10 strzelców ekstraklasy? No skąd?

jova 29.04.2017 20:40

Dziwny był ten Biton. Z jednej strony miał świetny strzał z obu nóg i dobrą technikę, ale potrafił pograć tylko jeśli miał miejsce. Przy krótkim kryciu faceta nie było na boisku. Ani nie był za szybki, ani zbyt skoczny lub ruchliwy, ani nie potrafił grać tyłem do bramki, nie czuł gry kombinacyjnej i nie grał zbyt dobrze bez piłki. Świetny egzekutor, a poza tym piłkarz raczej przeciętny. To nie przypadek, że Genkov potrafił posadzić go na ławie.

Tamten Biton dziś by nam się przydał, ale patrząc na to jak potoczyła się jego kariera, to obecny Dudu miałby niewielkie szanse się tu odbudować.

serek.c2 29.04.2017 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1469360)
Vardy zaczął grać w poważną piłkę w wieku 25 lat. Jeśli Brożek zmarnował talent, to nie można zrzucać winy na szkoleniowca, bo prawdziwy talent obroni się zawsze. Poza tym skąd wiesz, że to nie dzięki Kasperczakowi jest teraz top 10 strzelców ekstraklasy? No skąd?

Człowieku, w przeciwieństwie do Ciebie pamiętam czasy, gdy młodziutcy bracia Brożkowie do Wisły przyszli, bywałem na meczach rezerw, w których grali. Zdarzało mi się ich oglądać w meczach reprezentacji juniorskich - to były diamenciki i każdy w Polsce mający coś wspólnego z piłką to potwierdzał (po złotym medalu ME juniorów pytały o niego zachodnie kluby, jeśli dobrze kojarzę był w tej ekipie najmłodszy)... Pamiętam doskonale Wisłę Kasperczaka - może stąd wiem, że to nie dzięki niemu?

Ps. Prawdziwy talent zawsze się obroni? Bzdura... Przykładowo -mieliśmy kiedyś zajebistego młodzieżowca, Darka Zawadzkiego, talent jakich mało. Niczego w piłce nie osiągnął, wg Ciebie pewnie nie miał talentu (odpowiednich umiejętności) :D

wściekłe pięści węża 29.04.2017 21:21

Michał Chrapek dziś poza kadrą Lechii.

Jest kontuzjowany, czy aż tak mu nie idzie?

Ogryzek 29.04.2017 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1469369)
Michał Chrapek dziś poza kadrą Lechii.

Jest kontuzjowany, czy aż tak mu nie idzie?

Też nad tym się zastanawiałem. Fajnie by było żeby wrócił do Wisły gdzie jest jego miejsce.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1469360)

Ciekawe jakby zaczął grać w poważną piłkę w wieku 19 lat. Co by osiągnął?

Był Grzegorz Piechna znaleziony w niższych ligaj który debiutował w ekstraklasie w wieku 29 lat i został królem strzelców.

Ale to raczej źle świadczy o skautach, trenerach w pierwszej kolejności że diamenty biegają w niższych ligach zamiast błyszczeć na najwyższym szczeblu.

Pytanie ile talentów nie wyłowiono?

Karherop 29.04.2017 21:55

Przypuszczam, że Wisła będzie chciała ściągnąć Chrapka u siebie, ale raczej tylko w przypadku sprzedaży Brleka/Mąki.

pomeran 29.04.2017 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1469372)
Też nad tym się zastanawiałem. Fajnie by było żeby wrócił do Wisły gdzie jest jego miejsce.
[...]

Jego miejsce jest w Wiśle bo.. ? Domyślam się, że chodzi o fakt bycia wychowankiem. Ale pamiętam też jego powrót z Włoch kiedy odrzucił możliwośc przejścia do Wisły czyniąc to zreszta dosc radykalnie,( Wisła go wtedy potrzebowała ) wybierając kase w Gdańsku. Nie widze powodu dla ktorego teraz Wisla miałaby pomagać jemu gdyż zawodników na jego pozycji mamy nawet za dużo (to czy prezentują odpowiednia wartosc to inny temat)

Ogryzek 30.04.2017 00:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1469382)
Jego miejsce jest w Wiśle bo.. ? Domyślam się, że chodzi o fakt bycia wychowankiem. Ale pamiętam też jego powrót z Włoch kiedy odrzucił możliwośc przejścia do Wisły czyniąc to zreszta dosc radykalnie,( Wisła go wtedy potrzebowała ) wybierając kase w Gdańsku. Nie widze powodu dla ktorego teraz Wisla miałaby pomagać jemu gdyż zawodników na jego pozycji mamy nawet za dużo (to czy prezentują odpowiednia wartosc to inny temat)

Bo nie spi.er.dolił z klubu za darmo i Wisła na nim zarobiła. Nie kombinował jak śmieć Handzlik. To że jest naszym wychowankiem nie znaczy że ma być naszym niewolnikiem. Nie oczekuje od wychowanków poświęcenia a zwykłej przyzwoitości. Odszedł z Wisły za kasę. Wisła na nim zarobiła. Nie poszedł do parchów. Dla mnie OK. Ja nie mam pretensji do niego że odszedł do Gdańska. A teraz jak pewnie kogoś sprzedamy ze środka Chrapek byłby dobrym nabytkiem.

arti 30.04.2017 08:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1469358)

Oczywiście z jednej strony zgadzam się z tym co napisałeś o zmarnowaniu i w kolejnym wpisie o talencie bo też widziałem braci w juniorach i widziałem w nich wtedy potencjał na graczy formatu europejskiego.
Po części sam też się zmarnował. Na chwałę Wisły, a swoją zgubę grał tu o wiele za długo, wyjazd był bardzo spóźniony i byle gdzie.

Ogryzek 30.04.2017 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1469394)
Oczywiście z jednej strony zgadzam się z tym co napisałeś o zmarnowaniu i w kolejnym wpisie o talencie bo też widziałem braci w juniorach i widziałem w nich wtedy potencjał na graczy formatu europejskiego.
Po części sam też się zmarnował. Na chwałę Wisły, a swoją zgubę grał tu o wiele za długo, wyjazd był bardzo spóźniony i byle gdzie.

Bardzo celna uwaga - "Na chwałę Wisły, a swoją zgubę grał tu o wiele za długo". gdyby odszedł z 5 lat wcześniej nie mielibyśmy kolejnej legendy i wicelidera strzelców wszech czasów dla Wisły.

Dzisiaj taki piłkarz jak Paweł (przy modzie na zachodzie na polskich piłkarzy) od razu zostałby wyciągnięty i tyle byśmy go widzieli. Ewentualnie wrócił w wieku 34 lat jak Żurawski żeby pożegnać się z kibicami.

Dlatego mimo wszystko dla Wisły i kibiców dobrze się stało jak się stało z Pawłem że grał przez te wszystkie lata u nas:)

Dariook 30.04.2017 14:42

Po pierwsze, to kto normalny idzie kontynuowac karierę do ligi tureckiej?

Karherop 30.04.2017 15:57

Kuba wczoraj tragiczny mecz z Wolfsburgiem. Zmieniony w przerwie. Niby żadna bramka nie obciąża jego konta, ale jego zachowanie w kilku sytuacjach conajmniej niezrozumiałe. Przeszedł obok gry i chyba faktycznie jest na wylocie z BVB.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl