Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Karherop 29.09.2013 15:12

bramka Filipa Kurty

http://www.youtube.com/watch?v=nl4AwJBOG-g

KrzychooR 29.09.2013 19:42

Kurto szaleje... już nawet gole strzela...

mitmichael 03.10.2013 13:28

Mączyński miał ofertę z Wisły Kraków. Wolał Zabrze...

W ostatnich sezonach Krzysztof Mączyński nie należał do faworytów kibiców Górnika Zabrze. Wielu z tych, którzy pojawiali się na Roosevelta widząc nieudane zagrania środkowego pomocnika dostawało palpitacji serca i w krzycząc w kierunku ławki rezerwowych żądało zmiany zawodnika. Ten jednak miał u Adama Nawałki bardzo silną pozycję i po faktycznie słabszym okresie zaczął kredyt zaufania spłacać. W pierwszych kolejkach bieżących rozgrywek Mączyński był jednym z wyróżniających się zawodników Górnika. Otrzymał nawet opaskę kapitańską, pod nieobecność kontuzjowanego Adama Dancha i z zadaniem przywódcy drużyny również radzi sobie bez zastrzeżeń. Co ciekawe, "Mąki" mogłoby dziś w Zabrzu już nie być. Latem miał on bowiem bardzo poważną ofertę powrotu do Wisły Kraków, gdzie stawiał pierwsze kroki w futbolu. Propozycję z Reymonta jednak odrzucił. - Dobrze się czuję w Zabrzu, mam zaufanie sztabu szkoleniowego. No i jestem temu klubowi coś winien. Pamiętam, że to on dał mi poważną szansę - przekonuje Mączyński. Przypomnijmy, że przychodząc do Zabrza zawodnik o Wiśle wypowiadał się w bardzo ostrych słowach. Z jego ust padło m.in. oskarżenie, że krakowski klub nie szanuje swoich wychowanków i robi wszystko, by blokować im kariery. Miało to związek z fiaskiem negocjacji pomiędzy Wisłą a ŁKS-em Łódź w sprawie transferu wypożyczonego wcześniej do Łodzi piłkarza.

mistico 07.10.2013 23:17

Mati Borek na Twitterze :

Cytat:

Rozmawiałem wczoraj z Darkiem Dudka. Chcial grac w Lechu do grudnia ZA DARMO!!! Bez pensji. Nie wpisywał sie w koncepcje Rumaka i klubu.
Ciekawe, czy Wisła dostała podobną propozycje ?

Rob_Zombie 08.10.2013 10:12

A dlaczego by miała dostać? Tam by grał za darmo z sentymentu, w końcu to w Amice zaczynał karierę.

FLPman 08.10.2013 18:46

A u nas ją kontynuował i wybił się do zagranicznego klubu...

mistico 08.10.2013 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1334949)
A dlaczego by miała dostać? Tam by grał za darmo z sentymentu, w końcu to w Amice zaczynał karierę.

Przepraszam, że odważyłem się wspomnieć o piłkarzu, który nie całował Białej Gwiazdy. O takich powinniśmy zapominać :cenzura:

Rob_Zombie 08.10.2013 23:32

Taki żart.. Amica = Lech, wicie rozumicie...

KOALIK 12.10.2013 22:36

http://www.futbolnews.pl/informacje/...t-i-basta.html

Ciekawy artykuł o byłym niszczycielu Wisły i jego wyczynach jako pierwszego propagandzisty Bońka.

Mnie to nie dziwi, bo Boniek jest najgorszym prezesem od dawna, ale o tym prawie nigdzie nie można się dowiedzieć, bo przekonał w wiadomy sposób ludzi z najważniejszych piłkarskich ośrodków medialnych.

Jakie to szczęście, że ci skompromitowani bracia odeszli z Wisły, ale trzeba uważać, żeby się nie mścili na Wiśle, bo jak widać mają wiele do gadania w naszej piłce i są bezwzględnymi ludźmi, którzy nie cofną się przed niczym.

Rob_Zombie 12.10.2013 23:41

Z kolei ten artykuł to coś w stylu "Boniek złym prezesem jest i basta". Bo to że Boniek daje kase na media w celu 'ocieplenia' wizerunku PZPNu to żadna tajemnica ani chyba ujma...

Cytat:

Jakie to szczęście, że ci skompromitowani bracia odeszli z Wisły, ale trzeba uważać, żeby się nie mścili na Wiśle, bo jak widać mają wiele do gadania w naszej piłce i są bezwzględnymi ludźmi, którzy nie cofną się przed niczym.
Na jakiej podstawie w ogóle to piszesz!?

arti 13.10.2013 08:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1335356)
wis.la/ul9ld

Ciekawy artykuł o byłym niszczycielu Wisły i jego wyczynach jako pierwszego propagandzisty Bońka.

Mnie to nie dziwi, bo Boniek jest najgorszym prezesem od dawna, ale o tym prawie nigdzie nie można się dowiedzieć, bo przekonał w wiadomy sposób ludzi z najważniejszych piłkarskich ośrodków medialnych.

Lato czy Dziurowicz byli lepsi?

sevenheaven 14.10.2013 14:27

3 dni temu we Francji pomógł mi z Damian Nurkowski, kiedy miałem problem z samochodem, pewnie mało kojarzy, bo odległe lata 1975-84 piłkarz Wisły, teraz pracuje we Francji, wiem, ze przez jakiś czas próbował swoich sił w OL, ale chyba w rezerwach kopał, super człowiek tak jak jego syn ! taka ciekawostka :)

Dariook 14.10.2013 15:06

Jacek Kmiecik. Co to za człowiek?

Blaszczu16 14.10.2013 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1335509)

http://www.youtube.com/watch?v=IJRWIhXtY8A

AYALA 14.10.2013 20:33

Marcin Jałocha trenerem Radomiaka

http://radomiak.pl/druzyna/aktualnos...iaka,2374.html

Sportowe 14.10.2013 21:48

Daniel Sikorski zerwał więzadła. W debiucie. W rezerwach.

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ie-w-rezerwach

Valandil 14.10.2013 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sportowe (Post 1335555)

Kurde, może i był wyśmiewany i co tu dużo mówić, słabiak z niego jakich mało ale szkoda chłopa.

Wracaj do zdrowia Daniel!

huberix 14.10.2013 22:25

Daniel zawsze chciał i widać to było ale jak dostał piłkę to nagle nogi jak z waty i du.a

ZDROWIA DANIEL ! W Krakowi jeszcze pamietamy o tb.

wolfy 15.10.2013 14:41

Siara w wykonaniu gwiazdek reprezentacji. Co cieszy, jako jeden z nielicznych na poziomie zachował się Kuba Błaszczykowski.

Karherop 15.10.2013 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1335557)
Daniel zawsze chciał i widać to było ale jak dostał piłkę to nagle nogi jak z waty i du.a

ZDROWIA DANIEL ! W Krakowi jeszcze pamietamy o tb.

prawnicy żądający pieniędzy od Wisły również pamiętają

dziwię się że nie grał u nas za darmo...

Daniel wracaj do Wisły!

Dariook 15.10.2013 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sportowe (Post 1335555)

Może to i lepiej.

Blaszczu16 15.10.2013 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1335593)
Siara w wykonaniu gwiazdek reprezentacji. Co cieszy, jako jeden z nielicznych na poziomie zachował się Kuba Błaszczykowski.

Widać kto naprawdę oddaje serce kadrze, a kto gra w niej dla innych celów...

cfa 16.10.2013 07:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1335509)

On chyba pośredniczył w transferze Borysiuka do 5 ligi angielskiej.

emjot 16.10.2013 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1335498)
3 dni temu we Francji pomógł mi z Damian Nurkowski, kiedy miałem problem z samochodem, pewnie mało kojarzy, bo odległe lata 1975-84 piłkarz Wisły, teraz pracuje we Francji, wiem, ze przez jakiś czas próbował swoich sił w OL, ale chyba w rezerwach kopał, super człowiek tak jak jego syn ! taka ciekawostka :)

lata świetlne temu mieszkał w NH w moim bloku. Lata świetlne...

cfa 16.10.2013 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1335678)
lata świetlne temu mieszkał w NH w moim bloku. Lata świetlne...

Lata świetlne to określenie odległości nie czasu :) Ale teraz można powiedziec, że mieszka lata świetlne obok ^^

arti 16.10.2013 17:55

Nasz były rezerwowy bramkarz rozegrał w pt i wczoraj 2 mecze w swojej reprezentacji.

bódyń 18.10.2013 09:21

Wisla przegrala odwolanie o WIlka
http://www.weszlo.com/news/16970-Zar...aconej_pozycji

domin_czyzyny 18.10.2013 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1335962)

i po co linkujesz to "gówno" i syf tutaj ? Wiadomo jaka linie prezentują wesz(L)aki. Nie mieli powodów od początku sezonu, aby nam dowalić, a od samego początku siedzieli w blokach startowych, to teraz na byle gównie chcą nam dowalić...

Dariook 19.10.2013 05:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1335962)

Po huja firmujesz ten bełkot? Wiesz dlaczego w ogóle on powstał? Nie? To mała podpowiedz...
1.Wisła
2. Kołakowski.

Co do samej sprawy, to jeśli nasz klub miał możliwość na tej ucieczce zarobić, lub jesli uznano że nie do końca rozegrano to fair, to tylko przyklasnąć. Niedopomyślenia było by odpuścić i zrezygnować z możliwości jak nam przsługiwała.

Kogo to interesuje jak i gdzie gra ta ciota? Cytyjąc pudelka :
Cytat:

Wiecie jednak, co w tym wszystkim jest najlepsze? Że „Biała Gwiazda” koniec końców po prostu MUSIAŁA być stratna
Idioci? Bo dla mnie to stratny tylko i wyłącznie był by agent piłkarza, to czy sam piłkarz to gówno nas to powinno obchodzić.

Cytat:

Mało kto zauważył bowiem, że gdyby nawet w jakichś niewyjaśnionych okolicznościach wygrała to odwołanie, to musiałaby dalej płacić rezerwowemu Wilkowi wysoki kontrakt, z czym już wcześniej miała problemy. A przecież nie mogłaby sprzedać go do żadnego innego klubu, bo sam zainteresowany zagrał już w tym sezonie w dwóch zespołach, a na występy w trzecim nikt nie dałby mu zgody. Można wręcz napisać, że gdyby Wisła... wygrała odwołanie, to dopiero stanęłaby przed wielkim problemem i w sumie spuściła w kiblu kilkaset tysięcy złotych
Czy Bednarz to debil z IQ zblizonym do czytelników tego pudelka? Nie sądze.
Jeśli Wisła wygrała by odwołanie to jedyną osobą postawioną przed wielkim problemem był by sam Czaruś. Racja, nie zagrał by w innym zespole i nie został by sprzedany do innego klubu, naprawdę ciężko o to...gdy rozwiązuje się kontrakt z WINY ZAWODNIKA.

Lubiałem Weszło, wiedziałem kiedy, z kim i gdzie chlał wódę lato...więcej, nawet jakiego mial porannego stolca i z kim się rżneła pani rzecznik A teraz nawet nie wiem czy Rudy .... knuje, kolor włosów na to wskazuje, jednak brak przecieków czy taśm martwi.

Wiem za to trzy rzeczy:
1. Następną bibę w alkohol, koks i dupeczki zaopatruje Nawałka, na koszt związku, cele statutowe.
2. Nawałka jest lepszy niż Lippi, Trapatoni, Mancini czy Bielsa. Dziękujmy Bogu że Adam jest Polakiem.
3. Chciał bym mieć na imię Adam, na nazwisko np. Nawałka. Fajnie dzisiaj bylo by nim być.

Blaszczu16 19.10.2013 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1336072)
1. Następną bibę w alkohol, koks i dupeczki zaopatruje Nawałka, na koszt związku, cele statutowe.
2. Nawałka jest lepszy niż Lippi, Trapatoni, Mancini czy Bielsa. Dziękujmy Bogu że Adam jest Polakiem.
3. Chciał bym mieć na imię Adam, na nazwisko np. Nawałka. Fajnie dzisiaj bylo by nim być.

Akurat Nawałka jest człowiekiem który dba o zdrowie, nie nadużywa alkoholu i nie pali więc można przypuszczać, że będzie trzymał za jaja reprezentację i nie pozwoli sobie urządzać zakrapianych imprez.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl