Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

ciacho 12.02.2022 11:11

Nieważne czy ktoś przychodzi na pół roku czy na 5 lat. Zależy jakie ten ktoś ma ambicje i podejście do pracy. Jakie ma podejcie Cisse widzieliśmy.

krysztal 12.02.2022 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1577544)
Co ty .......isz? Ty widziałeś jak Cisse się starał z Rakowem? Nie chciało mu się nawet pobiec za przeciwnikiem.
Za to Baku wygrywał Warcie mecze.

Realia są takie że w klubie budują kadrę w sposób najgorszy w Ekstraklasie - wypisz, wymaluj Korona Kielce na ostatniej prostej do spadku, tylko za większą kasę.

Sam .......isz.Jak mam szukać analogii to właśnie między Baku a Cisse a nie Cisse i tym Kolumbijczykiem.Baku też trafił do Warty na wypożyczenie na pół roku co zaowocowało transferem do Turcji.Też nie łapał się w Holstein Kiel ba on nawet nie łapał się na początku w Warcie.Niemiecki zespół wypożyczył go tylko i wyłącznie żeby go wypromować i sprzedać.Jeśli faktycznie mamy procent od transferu Cisse to dobry ruch tym bardziej że część jego pensji pokrywa Vfb.Czy mu się będzie chciało?No to już inna sprawa.

wolfy 12.02.2022 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1577547)
Sam .......isz.Jak mam szukać analogii to właśnie między Baku a Cisse a nie Cisse i tym Kolumbijczykiem.Baku też trafił do Warty na wypożyczenie na pół roku co zaowocowało transferem do Turcji.Też nie łapał się w Holstein Kiel ba on nawet nie łapał się na początku w Warcie.Niemiecki zespół wypożyczył go tylko i wyłącznie żeby go wypromować i sprzedać.Jeśli faktycznie mamy procent od transferu Cisse to dobry ruch tym bardziej że część jego pensji pokrywa Vfb.Czy mu się będzie chciało?No to już inna sprawa.

Idąc Twoim tokiem rozumowania Brlek i Kuvejlić to tak samo dobre ruchy.
Nie ma znaczenia w jaki sposób, tylko kogo się sprowadza. Baku był siłą napędową zespołu walcząc o swoją karierę a Cisse chyba wydaje się że jest tu za karę.

czaro 12.02.2022 14:23

Jest duża szansa, że ten Cisse to nieporozumienie, ale jak na razie oglądaliśmy go 10 minut tydzień temu. Może dajmy mu potwierdzić nasze przeczucia, zanim zaczniemy tu z nim jechać? :)

d 12.02.2022 14:25

Póki co niestety nie zobaczymy co Cisse potrafi, bo nasz geniusz taktyki woli trzymać na ławce 4 obrońców. W meczu, ....a, ze Stalą Mielec u siebie.

FraMat 12.02.2022 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 1577559)
Póki co niestety nie zobaczymy co Cisse potrafi, bo nasz geniusz taktyki woli trzymać na ławce 4 obrońców. W meczu, ....a, ze Stalą Mielec u siebie.

U nas i tak tylko obrońcy strzelają, więc IMHO ruch dobry

czaro 12.02.2022 14:37

Ale Sadlok na ławce. Duża odwaga trenera.

Maine_Coon 12.02.2022 14:55

On i tam jest w stanie sfaulować

AS82 12.02.2022 17:11

Sprzedali najlepszych piłkarzy: Yeboaha , Aschraafa i Forbesa z tego wychodzi ,że założyli sobie pętle na szyje.

Colin 12.02.2022 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1577628)
Sprzedali najlepszych piłkarzy: Yeboaha , Aschraafa i Forbesa z tego wychodzi ,że założyli sobie pętle na szyje.

Ja bym sam sprzedał tych piłkarzy bo za pieniądze za które odeszli (nie wiem co z Forbesem czy w końcu odchodzi?) moim zdaniem nie było sensu ich zatrzymywać i rezygnować z możliwości spłacenia długów. Biorąc też pod uwagę to co dawali tej drużynie. Zgoda Aschraf fajnie potrafił utrzymać się w środku pola ale nie na jednym zawodniku można czy powinno się budować grę zespołu czy środek pola. Jeśli chodzi o Yeboaha miał w Ekstraklasie swoje 5 minut (parę fajnych bramek w tym szczególnie ta która podbiła internet ale gość poza tym, że potrafi zrobić coś niekonwencjonalnego, błyskotliwego od święta w ofensywie to wiele też w ofensywie potrafi zepsuć, zmarnować, jest trochę przy tym nonszalancki i z punktu widzenia taktyki słaby w defensywie tak więc ja byłem aż zwolennikiem żeby pozwolić mu odejść bez żadnego żalu. Bo te pieniądze po tych transferach dają pewne możliwości tylko teraz chodzi o to by je wykorzystać. Chciałbym zobaczyć transfer do środka pola i wydaje mi się, że dobrym pomysłem byłoby sięgnięcie do kieszeni i transfer tego Norwega (Krygarda?) - oczywiście tylko youtube ale widać, że gość ma parametry fizyczne i jest duża szansa, że w takiej fizycznej lidze jaką jest Ekstraklasa szybko by się odnalazł i dał nam też ten charakter, siłę których tej drużynie brakuje by mogła więcej zdziałać w tej lidze.

Arkadiusz.Czerepach 12.02.2022 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Colin (Post 1577676)
Ja bym sam sprzedał tych piłkarzy bo za pieniądze za które odeszli (nie wiem co z Forbesem czy w końcu odchodzi?) moim zdaniem nie było sensu ich zatrzymywać i rezygnować z możliwości spłacenia długów. Biorąc też pod uwagę to co dawali tej drużynie. Zgoda Aschraf fajnie potrafił utrzymać się w środku pola ale nie na jednym zawodniku można czy powinno się budować grę zespołu czy środek pola. Jeśli chodzi o Yeboaha miał w Ekstraklasie swoje 5 minut (parę fajnych bramek w tym szczególnie ta która podbiła internet ale gość poza tym, że potrafi zrobić coś niekonwencjonalnego, błyskotliwego od święta w ofensywie to wiele też w ofensywie potrafi zepsuć, zmarnować, jest trochę przy tym nonszalancki i z punktu widzenia taktyki słaby w defensywie tak więc ja byłem aż zwolennikiem żeby pozwolić mu odejść bez żadnego żalu. Bo te pieniądze po tych transferach dają pewne możliwości tylko teraz chodzi o to by je wykorzystać. Chciałbym zobaczyć transfer do środka pola i wydaje mi się, że dobrym pomysłem byłoby sięgnięcie do kieszeni i transfer tego Norwega (Krygarda?) - oczywiście tylko youtube ale widać, że gość ma parametry fizyczne i jest duża szansa, że w takiej fizycznej lidze jaką jest Ekstraklasa szybko by się odnalazł i dał nam też ten charakter, siłę których tej drużynie brakuje by mogła więcej zdziałać w tej lidze.

pytanie czy długi zostały spłacone ?

wolfy 12.02.2022 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Colin (Post 1577676)

I co po tych pieniądzach (wypłacanych do tego w ratach) jeśli spadniemy z ligi? Zyskamy wtedy finansowo czy stracimy?

ashkeczup 12.02.2022 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1577679)
I co po tych pieniądzach (wypłacanych do tego w ratach) jeśli spadniemy z ligi? Zyskamy wtedy finansowo czy stracimy?

A jaką masz pewność że z nimi byśmy się utrzymali

Książę Palownik 12.02.2022 18:09

Cytat:

Myślę, że Czerepach pyta o długi w kontekście tego, czy po spadku ogłaszamy bankructwo, czy nie.
Wiadomo, że na spadku stracimy ale kwestia długów też jest ważna: bo jeśli po spadku ugody nie będą realizowane, to od razu można pukać do Kwietnia w sprawie licencji Wieczystej.

wolfy 12.02.2022 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1577681)
A jaką masz pewność że z nimi byśmy się utrzymali

Byłyby jakieś szanse.

Colin 12.02.2022 18:13

Cytat:

No właśnie jak kolega obok zasugerował to z nimi w składzie też nie byłoby pewne czy się utrzymamy. Natomiast te pieniądze dają pewne możliwości i teraz ważne by z nich skorzystać, bo już nie trzeba tylko ściągać gracza za free tylko jak masz kogoś wyprofilowanego na oku, w dobrym wieku w zasięgu finansowym to możesz po niego sięgnąć. Dodatkowo jeśli (ODPUKAĆ) zdarzyłby się spadek to klub już nie jest nad przepaścią i nie będzie problemu by uzyskać licencję na grę w I lidze.

wolfy 12.02.2022 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Colin (Post 1577689)
No właśnie jak kolega obok zasugerował to z nimi w składzie też nie byłoby pewne czy się utrzymamy. Natomiast te pieniądze dają pewne możliwości i teraz ważne by z nich skorzystać, bo już nie trzeba tylko ściągać gracza za free tylko jak masz kogoś wyprofilowanego na oku, w dobrym wieku w zasięgu finansowym to możesz po niego sięgnąć.

Czy ty ogarniasz choć trochę realia tego klubu? Bo wydaje mi się że nie bardzo...
90% ściąganych przez nas piłkarzy to absolutny szrot. I co - nagle magicznie zaczną asy z rękawa wyciągać?

Mistrzu_ 12.02.2022 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1577683)
Myślę, że Czerepach pyta o długi w kontekście tego, czy po spadku ogłaszamy bankructwo, czy nie.
Wiadomo, że na spadku stracimy ale kwestia długów też jest ważna: bo jeśli po spadku ugody nie będą realizowane, to od razu można pukać do Kwietnia w sprawie licencji Wieczystej.

Jeśli spadniemy to od razu tracimy 30-35% budżetu z transmisji + raczej nie sprzedajemy takich piłkarzy jak Yeboah czy AEM za takie sumy (bo tacy do nas nie będą przychodzić) ... wesoło to nie będzie wyglądać. Już nie mówiąc ze nas nie będzie stać na pol tego składu (co akurat może nie być problemem).

Colin 12.02.2022 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1577691)
Czy ty ogarniasz choć trochę realia tego klubu? Bo wydaje mi się że nie bardzo...
90% ściąganych przez nas piłkarzy to absolutny szrot. I co - nagle magicznie zaczną asy z rękawa wyciągać?

Chodzi o to, że nasza sytuacja finansowa jest lepsza z okienka na okienko i to powoduje, że już nie musimy tylko ściągać darmowy "szrot" ale już troszkę bardziej profilować sobie graczy. Poza tym moim zdaniem nie mamy jeszcze finansów na to by móc przedłużać kontrakty swoich największych "gwiazd" - jeśli kogokolwiek można uznać za gwiazdę. Natomiast moim zdaniem by Wisła krok po kroku mogła się rozwijać musi być aktywna na rynku transferowym i przez pracę dyr. sportowego i skautów monitorować rynek i wykorzystywać okazje, wykorzystywać pieniądze z transferów z klubu i coraz bardziej profilować sobie nowych zawodników.

Poza tym w chwili obecnej ważne jest moim zdaniem przenieść trochę akcenty na defensywę, środek pola by zbalansować naszą grę wykorzystując pieniądze za Yebo i Aschrafa. Taki Krygaard mógłby być strzałem w dziesiątkę w dodatku biorąc po uwagę kontuzję Plewki.

Poza tym (pomijając grę całego zespołu) ja się cieszę z transferu Fazlagica bo gość ma potencjał, fajny wiek, myśli, potrafi rozegrać, zrobić coś nieprzewidywalnego w środku pola i moim zdaniem pierwsze mecze pokazały że nie będzie miał problemu odnaleźć się w naszej lidze.

ashkeczup 12.02.2022 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1577691)

Człowieku, nikt z polszy nie jest w stanie zatrzymać swoich najlepszych grajków. Realia są takie, że jesteśmy Wartą Poznań. Czy Warta oddałaby swoich 2 zawodników za 4mln ojro? Myśle, że dorzuciliby dwóch dowolnych w gratisie. REALIA

Nie plujmy na dobre decyzje, bo inne były złe, no ....a xD Można mieć pretensje, że nie połatali, a może i połatali, zobaczymy, co potrafi Hugi w końcu, Starzyński też zasługuje na więcej szans. Yeboah to dobry piłkarz w nogach, słaby w głowie, nie ma co dramatyzować. Aschraf coś tam pograł, coś tam nie pograł, hajs, który za niego dostaliśmy jest niedorzecznie duży. Moim zdaniem Enis ma większy potencjał, zobaczymy. Przekonamy się po zmianie trenera.

fansorina 19.02.2022 11:14

Kiedy zakończy się amatorka z Brown-Forbesem?
Kto na to pozwala?

Harcownik 19.02.2022 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1578539)
Kiedy zakończy się amatorka z Brown-Forbesem?
Kto na to pozwala?

Najpóźniej w czerwcu, bo wtedy kończy mu się kontrakt. Także cierpliwości, to już niedługo.

No, chyba że go jednak przedłużą. Taka powtórka z Buchalika.

ramzes190 20.02.2022 12:19

A ktoś wie ile mniej więcej zapłaciliśmy już Urydze za nie zagranie żadnego meczu?
200-300k czy więcej?

Patryko 20.02.2022 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ramzes190 (Post 1578574)
A ktoś wie ile mniej więcej zapłaciliśmy już Urydze za nie zagranie żadnego meczu?
200-300k czy więcej?

A co za różnica? Z Urygą mieliśmy po prostu PECHA, że połamał się na wakacjach. Wcześniej grał praktycznie od deski do deski w Płocku, akurat za niego bym zarządu ani nikogo z Wisły nie winił.

skarabeus 20.02.2022 12:40

Z Forbsem jest problem z uzyskaniem wizy. Zero winy klubu.

sevenheaven 20.02.2022 13:01

to dlaczego nie trenuje ? dlaczego exposito dostał wizę w kilka dni ? rozumiem 1 raz sie moze zdazyc, ale to juz drugi raz !! nie ma ani kasy ani zawodnika, albo mamy zawodnika ale kompletnie bez formy

Pulpet 20.02.2022 13:38

A wiadomo wgl dokąd idzie Forbes? bo jeśli do Chin to chyba nie ma co porównywać do sytuacji z Exposito. Nie jest obywatelem UE i nie idzie do kraju UE.

Kac 20.02.2022 13:38

tak ten klub jest prowadzony wlasnie, ze popelniamy te same bledy w kolko

Gubernator 20.02.2022 13:48

Moim zdaniem nie powinniśmy nikogo kupować. Mamy mocny skład. Myślę że jeszcze kilka dni treningów i zaczniemy punktować. Jesteśmy mocarni.

FraMat 20.02.2022 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gubernator (Post 1578583)
Moim zdaniem nie powinniśmy nikogo kupować. Mamy mocny skład. Myślę że jeszcze kilka dni treningów i zaczniemy punktować. Jesteśmy mocarni.

na razie jak Jaś Kapela

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl