Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Arkadiusz.Czerepach 10.02.2022 11:08

Adrian jest tak konfliktowy jak Maciej potrafi uderzyć...

...niestety

Arek95 10.02.2022 16:20

Po prostu Hugi mu "dzień dobry" w szatni nie mówi ^^ A tak na poważnie to zgadzam się, że Izraelczyk powinien dostać więcej szans niż chociażby Savić czy Młyński. Ten pierwszy powinien grać na 10 za Skvarkę, natomiast Młyński wchodzić na ostatnie 25/20 minut

kopaczoholik 10.02.2022 17:21

Hugi jest naszym najlepszym skrzydłowym bo najmniej grał :D

Marek96 10.02.2022 17:34

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...odze-do-polski

Warta ściąga na pół roku porządnego grajka który może pomóc im się utrzymać. Szkoda ze nasz Dział Sportowy się nim nie zainteresował.

wiśnia 10.02.2022 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marek96 (Post 1577440)
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...odze-do-polski

Warta ściąga na pół roku porządnego grajka który może pomóc im się utrzymać. Szkoda ze nasz Dział Sportowy się nim nie zainteresował.

Ale my mamy już porządnego, Kliment się nazywa. Na pewno zauważyłeś tą jakość na boisku.
Zdybowicz, Sobol... na co nam czwarty napastnik?. Z palcem w pupie sobie poradzimy.

skarabeus 10.02.2022 19:48

I jeszcze wzieli z Rakowa jakiegos Portugalczyka, ktory tam malo gral, ale biorac standardy Rakowa bedzie robic robote.

Wojtas 10.02.2022 20:09

Ja wątpie czy Klimenta chcialby ktos z 1 ligi,no ale u nas ma pierwszy plac.Taki to asior,tajna broń na przeciwnika,jemu poprostu jak w tym wierszu strzelać nie kazano.

LucjuszWielki 10.02.2022 23:19

CARLOS czy MAK to jak zawodnicy z innej galaktyki przy obecnym szrocie typu : Hugi, Skvarka, Kliment...

FraMat 11.02.2022 00:04

Ponoć Basha szuka klubu... Moim zdaniem mógłby zasypać obecny lej w środku pola. Skoro Ondrasek mógł wrócić...

skarabeus 11.02.2022 00:10

ale zdrowy jest? czy znowu zagra jeden-dwa mecze a potem kontuzja?

Greg25 11.02.2022 01:44

Basha to zawodnik stricte defensywny, my potrzebujemy na cito kreatora...

Arkadiusz.Czerepach 11.02.2022 08:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1577448)
CARLOS czy MAK to jak zawodnicy z innej galaktyki przy obecnym szrocie typu : Hugi, Skvarka, Kliment...

jednakże myśle że zbyt surowo oceniamy tych piłkarzy jesli chodzi stricte o ich umiejetności

tutaj po prostu winny jest cały układ

mało przykładów piłkarzy których np ty określałeś jako szrot a z powodzeniem grają w lepszych klubach ?

vide Abramowicz w Radomiaku (tak ....a !)

albo np Hołownia , ogładałem hejt park z Czesiem zaraz po nominacji , i jakoś dziwnym trafem selekcjoner zupełnie normalnie się wypowiadał o tym piłkarzu w kontekście meczów ligi europy itp , nie padło słowo "szrot"

u ans każdy szrot , szrot , a nie widzicie że ten klub stoi na głowie odkąd pamiętam w zasadzie z przerwą na "wczesnego Cupiała"

krysztal 11.02.2022 08:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1577416)
Hugi w sparingach najmocniej ze wszystkich skrzydlowych pracowal w obronie. Argument totalnie z dupy.

A w meczu z Rakowem snuł się po boisku.Może raz czy dwa ruszył mocniej do piłki a tak truchtał sobie z łokciami pod pachami jak gej po galerii.Faktem jest że porządnej szansy od Guli nie dostał więc albo odstawia nogę na treningach albo Gula to antysemita

enzo 11.02.2022 11:11

Tego Forbesa to sprzedaliśmy wreszcie, czy kolega znowu dostał fajrant od treningów i meczyków, a finalnie nigdzie nie pójdzie? Hajs na koncie będzie się rzecz jasna u niego zgadzał.

LucjuszWielki 11.02.2022 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1577461)
jednakże myśle że zbyt surowo oceniamy tych piłkarzy jesli chodzi stricte o ich umiejetności

tutaj po prostu winny jest cały układ

mało przykładów piłkarzy których np ty określałeś jako szrot a z powodzeniem grają w lepszych klubach ?

vide Abramowicz w Radomiaku (tak ....a !)

albo np Hołownia , ogładałem hejt park z Czesiem zaraz po nominacji , i jakoś dziwnym trafem selekcjoner zupełnie normalnie się wypowiadał o tym piłkarzu w kontekście meczów ligi europy itp , nie padło słowo "szrot"

u ans każdy szrot , szrot , a nie widzicie że ten klub stoi na głowie odkąd pamiętam w zasadzie z przerwą na "wczesnego Cupiała"

No, ale ja nigdy nie określiłem mianem SZROTU Hołownie - wręcz w jakimś stopniu ceniłem jego gre, bo nie była tak słaba jak Abramowicza, gdzie w przypadku tego drugiego nie raz wyraziłem swoje niezadowolenie. Co do CARLOSA (tego z Pogoni) to ceniłem jego waleczność, brałem pod uwage to, że i tak więcej dawał od pozostałych ówczesnych konkurentów. Reasumując: nigdy nie napsiałem o Carlosie czy Hołowni - SZROT, w przeciwieństwie do Kliment i Hugiego, ostatnio doszedł Skvarka. Co do FBF to pół forum wypomina mi, że to dziad z czym się kompletnie nie zgadzam (podobnie jak z Klemenzem).

Z całą odpowiedzialnością powtarzam: Kliment, Hugi i niestety SKVARKA to SZROT nad SZROTY. Nie wiem na podstawie czego forum domaga się gry Hugiego... ja wiem, że fakt faktem ma dobrze ułożoną noge, ale żeby to pokazac to musi walić ze stojącej piłki, gdzie ma dużo miejsca i sporo czasu - najlepiej stałe fragmenty, w innych przypadkach to Niepsuj lepiej działał w ofensywie...

czaro 11.02.2022 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez enzo (Post 1577478)
Tego Forbesa to sprzedaliśmy wreszcie, czy kolega znowu dostał fajrant od treningów i meczyków, a finalnie nigdzie nie pójdzie? Hajs na koncie będzie się rzecz jasna u niego zgadzał.

Na ten moment powtórka z jesieni.

Drozd 11.02.2022 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1577448)

Jasne :). Pojmij, że jak do nas przyjdą do z automatu staną się szrotem, czekaj przecież oni już tu byli i szału nie zrobili. Więc przestańcie pieprzyć o szrocie bo to już staje się nudne

kopaczoholik 11.02.2022 16:48

Vullnet Basha został zaoferowany Puszczy Niepołomice, a to oznacza, że musi być w bardzo słabej formie... Basha miał dobre momenty w Wiśle jak wielu innych zawodników... Jak odchodził to raczej nikt o nim nie płakał... więc to nie byłoby żadne wzmocnienie...

Felicio Brown Forbes przez chwile ciągnąl naszą gre ofensywną, a teraz wyzywany jest od szrotu...
Swoją drogą to jest jakiś kabaret miał zostać sprzedany ale został i stracił formę i miejsce w składzie na rzecz czeskiego czarnoksiężnika... i teraz historia znowu powtarza się z tą jednak różnicą, że teraz ma odejść po siedzeniu u nas na ławce i nie strzelaniu bramek....

Parodia westernu...

Arkadiusz.Czerepach 11.02.2022 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1577490)
No, ale ja nigdy nie określiłem mianem SZROTU Hołownie - wręcz w jakimś stopniu ceniłem jego gre, bo nie była tak słaba jak Abramowicza, gdzie w przypadku tego drugiego nie raz wyraziłem swoje niezadowolenie. Co do CARLOSA (tego z Pogoni) to ceniłem jego waleczność, brałem pod uwage to, że i tak więcej dawał od pozostałych ówczesnych konkurentów. Reasumując: nigdy nie napsiałem o Carlosie czy Hołowni - SZROT, w przeciwieństwie do Kliment i Hugiego, ostatnio doszedł Skvarka. Co do FBF to pół forum wypomina mi, że to dziad z czym się kompletnie nie zgadzam (podobnie jak z Klemenzem).

Z całą odpowiedzialnością powtarzam: Kliment, Hugi i niestety SKVARKA to SZROT nad SZROTY. Nie wiem na podstawie czego forum domaga się gry Hugiego... ja wiem, że fakt faktem ma dobrze ułożoną noge, ale żeby to pokazac to musi walić ze stojącej piłki, gdzie ma dużo miejsca i sporo czasu - najlepiej stałe fragmenty, w innych przypadkach to Niepsuj lepiej działał w ofensywie...

ja pisalem , tak bardziej ogólnie , a nie to 3 panach

LucjuszWielki 11.02.2022 19:22

Jakim cudem taki zawodnik idzie do Wart, czyli konkurenta o utrzymanie?

https://sport.wprost.pl/pilka-nozna/...j-decyzji.html

KOALIK 11.02.2022 19:24

Ponad 90% obcokrajowców po odejściu z Wisły trafia do gorszych klubów, po tym jak w Wiśle nic nie grali i to zaczęło się od pamiętnego lata 2010 r.

wolfy 11.02.2022 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1577521)
Jakim cudem taki zawodnik idzie do Wart, czyli konkurenta o utrzymanie?

https://sport.wprost.pl/pilka-nozna/...j-decyzji.html

Może mają bardziej kompetentnych ludzi odpowiedzialnych za transfery? Nasze to tragedia.

gizmowisla 11.02.2022 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1577523)
Może mają bardziej kompetentnych ludzi odpowiedzialnych za transfery? Nasze to tragedia.

no co ty- u nas jest facet z ARSENALU Londyn

krysztal 11.02.2022 20:55

Już nie .......cie.On tam idzie na pół roku i tyle go widzieli.U nas jakby coś takiego zrobili dostało by się zarządowi i dyrektorowi sportowemu że kontraktuje zawodnika na którym i tak potem nie zarobimy

wolfy 11.02.2022 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1577525)
Już nie .......cie.On tam idzie na pół roku i tyle go widzieli.U nas jakby coś takiego zrobili dostało by się zarządowi i dyrektorowi sportowemu że kontraktuje zawodnika na którym i tak potem nie zarobimy

Jak Cisse?

A nie, przepraszam - ich murzyn zarobił na boisku, za same miejsce które wywalczyli mieli kilka baniek więcej. Faktycznie, frajerzy.
My mamy kartę Kuvejlicia, nikt go od nas za darmo nie weźmie. Albo Klimenta - ten dopiero podnosi swoją wartość.

Merkury 11.02.2022 22:47

Od kilku lat robimy najgorsze transfery wśród drużyn grających w ekstraklasie. Ilość transferów nijak przekłada się na jakość. Trio zdążyło sprowadzić kilka 11-tek i dalej nic nie zbudowano. Nie ma kompletnie niczego pozytywnego w takim robieniu transferów. Ani jedna formacja nie jest odpowiednio zestawiona. A co do naszego dyrektora sportowego tylko Wisła mogła sobie pozwolić na takiego gościa przecież to totalny leszcz od procesów wiary w piłkarski szrot.

Karherop 12.02.2022 00:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1577526)
Jak Cisse?

A nie, przepraszam - ich murzyn zarobił na boisku, za same miejsce które wywalczyli mieli kilka baniek więcej. Faktycznie, frajerzy.
My mamy kartę Kuvejlicia, nikt go od nas za darmo nie weźmie. Albo Klimenta - ten dopiero podnosi swoją wartość.

Oświece Cie.

Za ogranie Cisse mamy % od następnego transferu (podobno dość wysoki). Kontrakt w większości opłaca Stuttgart.

Może gość nie odpalić (z miliona przyczyn), ale nie można powiedzieć że nie ma w tym transferze logiki.

Myślę o Klimencie i zastanawiam się co jest z gościem nie tak. Zacząłem go porównywać choćby do Piątka, który w jednym klubie uwielbiany, w innym dziaduje. Kibice go wyzywali podobnie jak u nas Klimenta. Statystyki w Niemczech miał zresztą równie żenujące.

Kliment mial momenty gdzie nie wyglądał tak beznadziejnie. Widać po nim.ze jest piłkarzem sflustriwanym i zablokowanym. Pytanie tylko czy kiedykolwiek się w Wiśle odblokuje, co do tego sam mam wątpliwości.

zibi7 12.02.2022 00:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1577532)
Oświece Cie.

Za ogranie Cisse mamy % od następnego transferu (podobno dość wysoki). Kontrakt w większości opłaca Stuttgart.

Jakiś przedstawiciel klubu potwierdził ten %, bo z tym wyskoczył Białoński, a on zbyt wiarygodny nie jest.

Pasieczny zapytany dokładnie o to wczoraj, dosyć pokrętnie tylko zasugerował dokładanie się do pensji, natomiast o rzekomym procencie nic nie powiedział.

Żeby nie było jak z tym "zainteresowaniem" Hugim ze strony Rangersów o którym piałeś, a które okazało się być tylko propozycją fana.

krysztal 12.02.2022 10:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1577526)
Jak Cisse?

Po pierwsze wystaw kartę Kuveljicia za darmo to zobaczymy czy chętnych nie będzie.
Porównanie z Cisse też kompletnie z dupy bo raz że to wypożyczenie a nie transfer a dwa nie na pół roku tylko półtora .Dlaczego to ważne? Cisse na wypożyczeniu musi się starać,musi walczyć o miejsce i ewentualny szybszy powrót do Bundesligi natomiast ten grajek Warty nic nie musi.Ma pół roku wolnego więc postanowił sobie pokopać i potrenować w jakimś klubie.Mając w perspektywie podpisanie albo podpisany już kontrakt za prawdziwe pieniądze na pewno nie będzie ryzykował i walczył na sto procent w meczach.Ot co zamiast biegac pół roku po plaży za darmo potrenuje sobie w klubie może coś pogra i jeszcze mu za to zapłacą .Gdyby u nas coś takiego podpisali to dopiero mielibyście jazdy

wolfy 12.02.2022 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1577543)
Po pierwsze wystaw kartę Kuveljicia za darmo to zobaczymy czy chętnych nie będzie.
Porównanie z Cisse też kompletnie z dupy bo raz że to wypożyczenie a nie transfer a dwa nie na pół roku tylko półtora .Dlaczego to ważne? Cisse na wypożyczeniu musi się starać,musi walczyć o miejsce i ewentualny szybszy powrót do Bundesligi natomiast ten grajek Warty nic nie musi.Ma pół roku wolnego więc postanowił sobie pokopać i potrenować w jakimś klubie.Mając w perspektywie podpisanie albo podpisany już kontrakt za prawdziwe pieniądze na pewno nie będzie ryzykował i walczył na sto procent w meczach.Ot co zamiast biegac pół roku po plaży za darmo potrenuje sobie w klubie może coś pogra i jeszcze mu za to zapłacą .Gdyby u nas coś takiego podpisali to dopiero mielibyście jazdy

Co ty .......isz? Ty widziałeś jak Cisse się starał z Rakowem? Nie chciało mu się nawet pobiec za przeciwnikiem.
Za to Baku wygrywał Warcie mecze.

Realia są takie że w klubie budują kadrę w sposób najgorszy w Ekstraklasie - wypisz, wymaluj Korona Kielce na ostatniej prostej do spadku, tylko za większą kasę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl