![]() |
melikson teraz to byloby jak zbawiebie- ale rto niemozliwe marzenia
|
MAor nadal w formie. Polecam zobaczyc jego bramki. Chlop mial niesamowity talent ale za dlugo sie kisil w Izraelu i troche glowa slaba.
|
Sarki był w sobote w Coco. Nie wiem czy to jakieś weekendowe testy w tym klubie czy jakiś dłuższy kontrakt :D
|
Na Tychy za słaby za mocny na Coco :D
|
do Frantica ten czarny idiota też chodzi więc to nie jednorazowe testy :P
|
Myślę że Sarki to naturalny kandydat na trenera do szkółki Głowy :D praca i dawanie dobrego przykładu to jego główne cechy :D
Nikole też myśle, że Arek ściągnie na jakiegoś coacha... |
Jakub M. został zatrzymany i usłyszał zarzut dokonania oszustwa przy zakupie akcji Wisły Kraków S.A. w 2016 roku - informuje prokuratura.
Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ampaign=chrome |
Przydatne dla meresia:
https://images-na.ssl-images-amazon....1fpoU0DQCL.jpg |
Łukasz G. prawomocnie skazany za sprzedawanie meczów.
|
Cytat:
Cytat:
|
Ciekawa statystyka, wrzucona przez Stanowskiego:
70 meczów Kazimierza Moskala w ekstraklasie, prowadził zawsze solidne kluby (Wisła i Pogoń): - 18 zwycięstw - 32 remisy - 20 porażek No nie ma co ukrywac. Biorac pod uwage potencjaly obu druzyn to jest to bilans nedzy i rozpaczy. |
Wislak i swietny facet
ale trener z niego jest nedzny nie ma sie co oszukiwac, kopia Stawowego niewolnik jednego ustawienia i jednego stylu gry |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja pie..ole nic mnie już nie zaskoczy brawo ty!
https://www.facebook.com/tojestekstr...1006651943973/ :rotfl: |
Cytat:
|
Cytat:
Też Kazka bardzo lubię i szanuję, chciałbym żeby był rewelacyjnym trenerem i prowadził Wisłę z Sobolem przez 20 lat. Ale nie ma co zakłamywać faktów, to nie ten rozmiar kapelusza na tą chwilę. Może kiedyś, z naciskiem na MOŻE. Wiadomo to jest piłka, wiele może się zmienić, ale Kazek jak narazie nie zrobił ani jednego wyniku, który by go bronił. Czy to w 1 lidze czy w ekstraklasie niestety. |
Nie ten rozmiar kapelusza:D Zielinski to jaki ma rozmiar kapelusza, z tamtego sezonu czy z tego? Wdowczyk jaki ma rozmiar kapelusza, 7 zwyciestw z rzedu czy 7 porazek z rzedu, a moze super wyniki na telefon? Michniewicz jak rozmiar kapelusza, 711 chyba? Brosze, Rumaki, Ojrzynskie, Kaczmarki, Nicinskie, Nowaki, Magiery to jakie kapelusze, a moze sombrero? Odpowiem, wszyscy sa chujowi, bez wyjatkow.
|
Cytat:
Pamietam, jak Kazek stawial chociazby na Popovica na 10. Przyszedl Wdowczyk, wycofal goscia i Denis wygladal o wiele lepiej. Pamietam rowniez jak stawial na Barrientos czy Crivellaro na skrzydla, kiedy bylo widac, ze oni kompletnie tam nie pasuja. Pogon od czasu Michniewicza nie oslabila sie w ogole, miala wtedy pewna osemke, Kazkowi dokupili troche graczy, a drza o pierwsza osemke i juz wrecz pewne jest, ze beda drzec do samego konca. Kazek jest niewolnikiem jednego stylu i ustawienia. Nie potrafi dostosowac taktyki pod swoich graczy, slabo mu rowniez idzie ocenianie potencjalu zawodnika i znalezienie mu wlasciwego miejsca na boisku. Zeby nie bylo - Kazek to swietny facet, legenda tego klubu. Ale nie miejmy klapek na oczach. |
Zaraz, zaraz, a nie było czasem tak, że Kazek potem miał serię gorszych wyników i dopiero wyleciał?
Jeżeli nie to mea culpa, ale też trzeba popatrzeć, że to 4 miejsce ma 2 punkty przewagi nad 9, więc nie ma co gloryfikować wyniku. Ja wtedy byłem przeciwny zwolnieniu Moskala, ale gość zdobywał 1,411 punkta na mecz, co np. na tą chwilę dałoby mu : 7 miejsce za obecną Wisłą (która podczas kryzysu właścicielskiego pobiła rekord przegranych z rzędu). Jak dla mnie Kazek ma jedną wadę, jest mało charyzmatyczny i chyba nie jest zbyt mocny psychicznie. Po prostu uważam, że pod względem samego warsztatu nie ma po czym płakać, ale wielka szkoda, że mu nie idzie tak jakby sobie tego życzył. Przypomnę też, że w Bruk-Becie miał drużynę na awans, który zaprzepaścił na ostatniej prostej bo nie potrafił wyprowadzić drużyny z kryzysu. GKS Katowice pominę, bo tam dość specyficzne środowisko a presja wyniku dość duża, więc ryzyko odbicia się od ściany tam było spore. Szczerze, jak Kazek osiągnie z którymkolwiek klubem chociaż w 1 sezonie wynik ponad stan, zbuduje coś, to wtedy pierwszy będę szczekał. I tego mu właśnie życzę. |
Bruk bet nie chciał wtedy awansować
Za Moskala drażniły idiotycznie stracone bramki w końcówkach i brak gry z zębem. Nie bez racji Moskal jest królem remisów |
Z kadrą, którą miał do dyspozycji rozumiem, że miał być królem zwycięstw?
|
Cytat:
Ale w Pogoni miał juz kogo chciał i ..było jak z Wisła. Wychodzi na to ze byc moze to bedzie odpowiedni trener dla druzyn walczacych o utrzymanie a nie o puchary. |
Przecież skład Pogoni to też "papa i drewno" :D
Wg mnie Kazek u nas się sprawdzał, co nie znaczy, że sprawdzi się za każdym razem w innym klubie. Jak każdy coach zresztą :) |
No popatrz. Zielinski u parchow to jakim trenerem jest???. W tamtym sezonie od pucharow, w tym od utrzymania. Wytlumacz to.
|
Cytat:
Szczerze nie kupuję tych bajek, w Ekstraklasie Canal+ łoży takie pieniądze na kluby, że mokrym marzeniem każdego 1 ligowca jest awans. |
Niestety ale punktowo lepsze 7 zwycięstw i 7 porażek niż 14 remisów.
|
Ponoć Burliga znowu gra... Jego trzeba chyba na Sybir wyslac zeby go "wyleczyc" z tych pokus.
Kolejny chlopak co zycie sobie psuje na glupoty |
Cytat:
|
Cytat: Szczerze nie kupuję tych bajek, w Ekstraklasie Canal+ łoży takie pieniądze na kluby, że mokrym marzeniem każdego 1 ligowca jest awans.
A ja tam wierzę. Bruk-Bet nie miał stadionu wtedy i groziły mu dwie rzeczy - mecze w Krakowie (gdzie z Niecieczy pewnie ciężko byłoby się wybierać w dających przyzwoity wynik liczbach, w dodatku trzeba by było dogadać się z Cracovią - bo Wisły z pewnością by nie zapełnili) lub w Tarnowie (tutaj trzeba by wybulić sporą kasę za remont). No to opcja trzecia, awansujemy i nas degradują za brak licencji, a dla takiego sponsora, który właściwie zbudował ten klub, to byłaby wizerunkowa klapa (co, nie mają na wynajem? Nie mogą zbudować stadionu, przecież budują chodniki). Więc najłatwiej, byłoby pechowo przerżnąć awans. W następnych latach zbudować stadion i awansować. Voila. |
Cytat:
|
Cytat:
|
picasso ma rację, mea culpa, rzeczywiście chodziło o Suche Stawy
JrQ, częściowa racja, nie wiem czy Mielec był w ogóle brany pod uwagę, bo tam się przejechali ostro na terminie oddania (z jakieś pół roku z tego co kojarzę) i chyba dopiero w lecie 2013 dopiero kończyli remont stadionu. Niby powinno być ok, ale jak to u nas, nigdy nic nie wiadomo, może dlatego nikt na Mielec się nie zdecydował. Teraz zresztą też był to chyba wariant awaryjny: cyt. ze Sportowych Faktów 05.2015 Cytat:
Cytat:
Interia Cytat:
|
Cytat:
|
Tylko że Melikson w swojej grze bazował na tym, że miał niewiarygodnie świetne przyspieszenie i szybkość. Oczywiście techniki nie można mu odmówić, to był piłkarz przerastający tę ligę o lata świetlne i odżidża nie ma się nawet co do niego porównywać pod tym względem (chociaż to też dobry piłkarz).
Ale to było 6 lat temu. Maor ma teraz już 33 lata. Nie sądzę, żeby nadal był aż takim wymiataczem. |
Może lepiej poszukać stopera i napastnika? Tak tylko w celu przypomnienia ile lat mają Glowa i Brozio. Jest Brlek, Stilić, starczy.
|
Cytat:
|
Cytat:
No u nas wymiatał ale co z tego.Niby w tej Francjii był chwalony ale sie nie przebił i wrócił do Izraela. |
Cytat:
|
Juz bez przesady. Do Chin to się jedzie zwiedzac i liczyc kase a nie grać w piłkę nożną.
Bo niby że jak? Ma zapierdalać i walczyć o transfer do 1 ligi lub lukratywne przejscie do ligi japońskiej? :lol: |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl