![]() |
Cytat:
Napisz do tych co przygotowali raport o warunkach mieszkaniowych w Polsce, że co 20 -ty Polak nie ma nawet WC w mieszkaniu, sra na papierek i wynosi. Więc nie można ich kwalifikować że nie mają WC. Teń średni metraż 47 m też nie odpowiada prawdzie bo każdy z nich jest współwłaścicielem klatki schodowej co powiększa ich metraż. Zaklinasz rzeczywistość ? Chcesz udowodnić, że to nieprawda ? Za Gierka też byliśmy 6 gospodarczą potęgą ...świata !!!! Baw się dalej. Cytat:
|
Cytat:
"Co się stało z 16 miliardami złotych?" "Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad oraz Ministerstwo Finansów przerzucają się odpowiedzialnością za zaksięgowanie "oszczędności" z kontraktów drogowych. Czy szef rządu zlokalizuje te pieniądze? Kto zaksięgował 16 mld zł? - pyta "Nasz Dziennik". " http://biznes.onet.pl/co-sie-stalo-z...,1,prasa-detal Jestesmy zacofanym krajem bo zamiast rozliczać rządzących niektórzy zachowują się jak naiwne czterolatki. Po czym głosują jak pozbawieni instynktu samozachowawczego. Złodziej nigdy nie będzie dobrym skarbnikiem. |
http://jaroslawkaczynski.salon24.pl/...e-z-komentarzy
Ciekawe i zaskakująco merytorycznie, jak na polityka |
Cytat:
Z pewnością nie będzie złodziej uczciwym skarbnikiem, ale może być dobrym skarbnikiem, o ile oczywiście dba nie tylko o własną kiesę ale też o kiesę skarbu -czyli po prostu jest mądry czerpiąc małymi garściami ;-) Natomiast w tym przypadku mamy do czynienia ze "zniknięciem" kwoty, która stanowi prawie 30 % deficytu budżetowego, a nikt nie potrafi wyjaśnić gdzie się te pieniądze podziały. Sprawa na podstawie dostępnych informacji śmierdzi przede wszystkim głupotą. |
Jak MZS promuje Polskę. To dopiero wstyd , a niektórym Fotyga nie leżała.
"Na ch... on tam stoi?" - tak MSZ miało promować Polskę "Komiks, który miał promować Fryderyka Chopina w niemieckich szkołach trafił do magazynu - informuje TVN Warszawa. Okazał się zbyt kontrowersyjny, ale dopiero po tym, jak wydano na niego 30 tys. euro. Komiks zawiera bardzo dużo wulgaryzmów, a powstał za pieniądze ambasady w Berlinie oraz Ministerstwa Spraw Zagranicznych. "Na ch... on tam stoi?", "Gdzie jest ta ci...?", "Po ch... tu brałeś je w ogóle?, "J...ny cweloholokaust" - to tylko niektóre sformułowania, jakimi posługują się bohaterowie komiksu. To słownictwo miało promować Polskę i Chopina pod tytułem "Chopin New Romantic". " http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html Czy ktoś ma zamiar na tych frajerów głosować? Przecież za takie coś powinni wylecieć na zbity pysk. ------------- Cytat:
Jak z banku ginie 16 mld to czy bałagan albo głupota są jakimś wytłumaczeniem? Co sie dzieje z prezesem takiego banku? Piszesz że dobry skarbnik nie musi być uczciwy. Że może sobie raz na jakiś czas coś podkraść. Mam prosbe, czy mógłby podkradać z Twoich oszczędności skoro to dla Ciebie nie problem. |
Gdyby tyle pieniędzy zniknęło za Jarosława, to w merdiach byłaby jazda a"la "Koniec świat" i nawoływanie do "obywatelskiego nieposłuszeństwa".
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Bo rozumiem, że twoje zdanie "powiem więcej najwyżej Tusk zapłaci za zerwanie kontraktu a dróg dalej nie będzie" jest wciąż aktualne, a te 1300 km autostrad i ekspresówek w budowie to fikcja. Cytat:
I zdecyduj się w końcu, ile osób nie ma WC w domu. Bo jest lekka różnica pomiędzy "co 20" a "20%". |
Fakt, pomyliłem się (wychodzi 5 %, ale to też niezła liczba jak się obliczy z 36 mln.) , ale reszta faktów ma potwierdzemnie z którego wynika, że " NASZE MIESZKALNICTWO NA POZIOMIE RUMUNII" , "Pod względem standardu i metrażu mieszkań Polska znajduje się w ogonie Unii Europejskiej" , że "Wszystko się sypie" i "Najwygodniej mieszka się w Danii, Hiszpanii i na Cyprze, najgorzej w Polsce, Rumunii i na Łotwie" - cytaty z artykułu wyżej.
Cytat:
|
Cytat:
Dobrze, to teraz wskaż mi cytat, gdzie napisałem, że u nas jest dobrobyt w porównaniu z krajami UE :> To że nie zgadzam się z twoimi stwierdzeniami "biednego i zacofanego kraju" nie oznacza przecież, że uważam Polskę za krainę dobrobytu, zwłaszcza w porównaniu z krajami starej Unii ;-) Propogadandę to siejesz ty, porównując nas do Rumunii. Weź się tam przejedź, tylko zatrzymaj się w normalnej miejscowości, a nie na stacji paliw OMV ;-) Powinieneś ujrzeć coś takiego: http://i54.tinypic.com/14tv7mc.jpg Bydło sunące samopas po drogach krajowych jest tam normalne :D |
Siwy_89 napisał:
Cytat:
P.S. A odnośnie tego zdjęcia, to w niejednej wsi w Polsce widziałem samopas biegające zwierzeta po drodze. Ale tak patrząc na te budynki w rumuńskiej wsi to niejeden Polak chciałby w takich mieszkać :) |
Cytat:
Czekam na konkrety ;-) PS. Kolega wskazał ci 6 luksusowych samochodów, po tym jak ty próbowałeś udowodnić swoją tezę rozsypującymi się chatkami na Pomorzu ;-) a cała dyskusja zaczęła się dokładnie od tego zdania: Cytat:
|
Za tydzień jadę do siebie na wieś to jak będę miał czas to wrzucę Wam zdjęcia chatek w centralnej Polsce :)
|
|
No i Tusek skończy jak każdy Don. Zdradzony przez najbliższych współpracowników.
Jak to było w "Godfather": Ten kto umówi spotkanie z największym wrogiem okaże się zdrajcą (obstawiam Schetynę, albo Gowina) :D |
Cytat:
Skończy się tak jak poniżej a w jesieni ciemny lud pójdzie głosować na tych samych - obym się mylił., Cytat:
:) |
Patrząc na jego korzenie to powinno być raczej DON ALDI
|
A tu bardzo ciekawa audycja do posłuchania. Dość długa, ale bardzo ciekawa. O Wrocławiu, Grzesiu Schetynie, Tajnych Współpracownikach z tego terenu, o dolnośląskich powiązaniach opowiada reżyser filmu "Eugenika", który został zakupiony przez TV ale narazie odłozony na półkę, bo nastapił w nim kilku ludziom na odciski.
Częśc I Układ Wrocławski http://www.radiomaryja.pl/dzwieki/20...02.19.rn18.mp3 |
I taka ciekawostka, pewnie już wszyscy to znają ale co tam :):
Dziadek „hrabiego” Bronisława Komorowskiego, niejaki Osip Szczynukowicz – to rezun oddelegowany przez Sowiecki Rewolucyjny Komintern do dywersji na terenach pozaborowych, odebranych Rosji Traktatem Wersalskim. W czasie wojny polsko-bolszewickiej, dziadek Komorowskiego był czekistą w armii Tuchaczewskiego i po sromotnym laniu w bitwie nad Niemnem w 1920r. dostał się do polskiej niewoli. Zachowała się jego kartoteka jeńca wojennego. W październiku 1920 dziadkowi Komorowskiego udało się zbiec i schronił się na Litwie w Kowaliszkach u polskiej szlachty o nazwisku Komorowscy. Właściciele majątku zginęli z rąk Rosjan, a Szczynukowicz przywłaszczył sobie ich nazwisko. Tam w roku 1925 narodził się Zygmunt Leon Komorowski, ojciec Bronisława Marii. Po wyparciu Niemców z Litwy przez Armię Czerwona pod koniec roku 1944 Zygmunt Leon Komorowski wstępuje do wojska polskiego do armii Berlinga. Służy w 12 Kołobrzeskim Pułku Piechoty i błyskawicznie awansuje na stopień oficerski. Bronek na temat swojego ojca na swojej stronie, pisze: „Zygmunt Komorowski, mój ojciec (1925-1992), za czasów tzw. pierwszej okupacji sowieckiej i za okupacji niemieckiej działał w konspiracji (pseudo Kor), a od jesieni 1943 roku był w AK. Pod koniec wojny ojciec przebijał się do Polski razem z Łupaszką. Złapali go bolszewicy z bronią w ręku, ale nie rozstrzelali(?) jak stu innych, tylko wsadzili do więzienia. Za złoty pierścionek babuni strażnik wyprowadził go z celi, z której więźniowie trafiali pod stienku, do takiej w której siedzieli rekruci do armii Berlinga. Niech Bronek wytłumaczy ten „cud nad cudami”, że oto żołnierz AK z oddziału Łupaszki, śmiertelnego wroga Sowietów i polskich zdrajców, złapany z bronią w ręku, w ciągu paru miesięcy zostaje oficerem L.W.P. Jeżeli fakty podane przez Bronka, że jego ojciec był w oddziale Łupaszki są prawdziwe, to jedynym wytłumaczeniem tego „cudu” jest to, że Zygmunt Leon Komorowski, ojciec Bronisława – był sowieckim agentem! Był nim także i syn Bronek, który jak wskazuje przeciek z utajnionego aneksu do raportu o WSI, był sowieckim agentem działającym w polskich WSI. I pewnie dlatego p.o. prezydenta RP – Bronisław Komorowski, w ciągu pierwszych godzin po katastrofie smoleńskiej, dopilnował aby utajniony aneks do raportu o WSI przechowywany w pałacu prezydenckim - znalazł się w jego rekach. http://wzzw.wordpress.com/2010/06/29...komorowskiego/ |
Cytat:
Obserwuje polityke od wielu lat i zależnośc jest taka. Układowicze z okragłego stołu (ex-PZPR / ekipa UW/AWS/KLD) rządzą na zmianę, przez pierwsze z reguły 2-2,5 roku mają luz od mediów, potem nagle pojawiaja się "dziennikarze śledczy" znajdujący jakaś aferę i rząd się sypie. Wyjatki są własciwie 2. Na Kaczyńskiego rzucili się od razu bo im zagrażał i z nieznanychmi powodów Donka trzymali 3,5 roku tj.rok dłużej. Ani Smoleńsk go nie ruszył, ani powódz, ruszyły go dopiero Meller, Morozowski z Sekielskim,Gugała,Olejnik- promujacy na chama Napieralskiego,Kalisza,Millera,Oleksego, |
Cytat:
I chyba coś Ci się pomyliło. Nie przypominam sobie, byś zakładał się ze mną o cokolwiek. A droga do Rzeszowa na 99% będzie, bo jest w budowie. A to, kiedy ją ukończą, zależy od wykonawców... Cytat:
|
Arpaho ty tak na poważnie
czy bajki na dobranoc prawisz? |
Cytat:
|
Cytat:
emj10 - Ty nie rób zdjęć tylko odpowiedz mi na pytanie z poprzedniej strony;) ps. co do słynnego komiksu - największy skandal to by było go zutylizować:D...ma ktoś go całego? Cytat:
|
1q2 - trzeba założyć jak to robi się robi w większości krajów że państwo to swego rodzaju przedsiębiorstwo.
"Prezes" - czyli uprawnieni do głosowania ludzie wybiera radę nadzorczą, dyrektorów itp. Mijają 4 lata i "prezes" żąda sprawozdania. Członek rady nadzorczej numer 1: - Panie Prezesie, nie mogłem nic 4 lata zrobić bo zima się dłużyła a w lecie padał deszcz i było za ciepło Członek rady nadzorczej numer 2: - Panie Prezesie, nie mogłem nic 4 lata zrobić bo kolega mnie kopał po stołem i krzywo na mnie patrzył itp itd Wyobraź sobie siebie jako pracownika w dowolnej firmie - dostajesz zadanie do zrobienia - czasami codziennie nowe jak to w życiu bywa - odkładasz je wszystkie z tygodnia na tydzień - jak myślisz - ile byś w takiej firmie się utrzymał - u mnie np. szef by Cię wywalił maks po miesiącu. Teraz weź pod lupę partię rządzącą - z zapowiadanych stosów ustaw, dzięki których staniemy się Irlandią, Norwegią i Bóg wie czym jeszcze - będzie cud jeśli się im uda uchwalić dwie sztuki. Jak na razie świetnie idzie podwyższanie podatków oraz tymczasowe ruchy doraźne - patrz OFE. Poza tym nie zrobili nic: Cytat:
KRUS - po wyborach mówili że czas ogarnąć sytuację w kraju - pół roku temu Tusk powiedział że za rok wybory i lepiej KRUS'u nie ruszać :rotfl: Nie wiem jeszcze na kogo zagłosuję - ale na pewno nie na żadnego z nieudaczników, którzy mając totalne poparcie sejmu, prezydenta i senatu mówiąc krótko gówno robią. |
Cytat:
Słynne OFE -ok można by nie dokonywać zmian ale kasę trza jakoś zdobyć.Szał ostatnio robi 'Balcerek' ale jaki on ma przepis? - Odwalić się od OFE ale pociąć po wszystkim - Świetna sprawa jak się jest samozwańczym obrońcą ale totalne sepuku jeśli chodzi o rządzenie Zrozum że żyjemy w czasach autentycznego kryzysu,to nie jest jakaś śmieszna gadka tylko fakt, zobacz jak inne kraje na to reagują.Moim zdaniem działania rządu na dziś są zdecydowanie pro społeczne - ja się boję zupełnie czegoś innego, że właśnie taka próba przejścia przez to, spowoduje że padniemy i za rok/dwa nie będzie problemem że podnieśli minimalnie podatki/kombinowali z ofe, tylko to że nie ujebali w znaczący sposób wydatków. ps. bo nie odniosłem się w sumie do meritum - Tak - państwo powinno być jak przedsiębiorstwo ale nigdzie tak nie masz że co 4 lata szefa wybiera każdy pracownik włącznie z babcią klozetową.Niestety.To już pisałem wcześnie, to taki 'urok' demokracji Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie ma sensu się spierać o PO, skompromitowali się i koniec. Obaj wiemy, że bez zmiany ustroju nic się nie zmieni w tym kraju. Obecne działania rządu to próba stworzenia lepszego respiratora dla państwa, które i tak już jest bankrutem. Miłego dnia |
No to niezły duet nami rządzi. Wnuki wermachtowca i rezuna bolszewika. Piękne korzenie. W genach zachowali miłość do...czego ? A czerń zadowolona i patrzy na seriale i "Taniec z gwiazdami".
A tu po cichu trwa szybki demontaz państwa polskiego. W sejmie będą na dniach debatować nad nadaniem gwarze śląskiej statusu ...języka regionalnego. To furtka nad przyznaniem mu statusu języka narodowego, odrzuconego kiedyś przez Brukselę. Gorzelik z kamratami wniebowzięty, że przy pomocy PO tak szybko to idzie. |
Cytat:
W kronice nie mówili że wykonawca chce więcej pieniędzy tylko, że nie dostaje kasy wynikającej z kontraktu i zamierza sie wycofać. Więc nie wymyślaj. Po co ja się mam zakładać nawet jak wygram satysfakcji miał nie będę. Cudak ma jeszcze pół roku i 1300 km "w budowie" czyli ich nie ma. Buduje oszczędnie 16 mld zaoszczędził na tych drogach w budowie, tyle że tych 16 mld też nie ma. Za zerwanie kontraktów zapłacisz kolego Ty i ja też, różnica taka że Tobie to nie przeszkadza najwyraźniej. Albo nie dopuszczasz do siebie rzeczywistości. Cytat:
Juz kiedyś ustaliliśmy że te otwarte to przygotował SLD i PiS więc jedyna zasługa cudaka ze tych prawie gotowych nie spieprzył jak całej reszty. O nie nie kolego to kiedy ją ukończą zależy od cudaka bo kto wybierał wykonawców? Święty turecki? Kto mu bronił wybrać takiego który wybuduje w terminie? Po co są przetargi? Zwalać na wykonawcę to każdy potrafi, ale tylko zaślepieni wierzą w takie pitolenie. |
"Świetny" jest życiorys rodu Komorowskich zawarty w kilku akapitach,który zaczyna sie na pradzaidku a konczy oczywiscie na Smoleńsku :rotfl: Autor nie podaje zapewne żadnych źródeł ale wystarczy użyc w tekscie słowa:bolszewik,czekista by każdy "patryjota" czytał to z wypiekami na twarzy.Do tego Gwiaździsty dodał Wehrmachtowca i sprawdzają sie słowa klasyka z PISu "że ciemny lud to kupi"...
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak, jak jakąś drogę otwarli to zasługa SLD i PiS, a jak jest gdzieś opóźnienie, to już 100% wina Tuska :lol: ty to ładnie zaślepiony jesteś Cytat:
Więc nie wymyślam ;-) Cytat:
http://i55.tinypic.com/25808r9.jpg Czerwone w budowie. |
A kto jest winny za opóźnienia jak nie Tusk? Kto jest szefem rządu? Jak wybrali w przetargu naciągaczy to kto jest winny? Powódź? Zima? Czy może jak zwykle nikt i tak po prostu jest? 16 mld też tak po prostu zniknęło i nikt nie jest winny, a już na pewno nie premier rządu Tusk.
Piszesz, że wykonawca wypowiedział umowę a za chwilę twierdzisz ze droga jest w budowie. Kto ją buduje? "Jak poinformował PAP rzecznik GDDKiA Marcin Hadaj, kontrakt został rozwiązany z winy wykonawcy ze względu na opóźnienia w jego realizacji. Zarządca dróg nałoży na wykonawcę karę umowną w wysokości około 62 mln zł. "W tej chwili będzie zabezpieczenie placu budowy i inwentaryzacja tego, co zostało zrobione przez konsorcjum NDI oraz SB Granit (...), a następnie nastąpi przetarg na nowego wykonawcę" - zaznaczył rzecznik GDDKiA." W budowie to ta autostrada jest od 1939 tylko Hitlerowi czasu brakło. Jak długo jeszcze? Pytany o przewidywany termin nowego przetargu Hadaj powiedział: "Zależy nam na tym, żeby to było jak najszybciej, natomiast nie jesteśmy w stanie podać teraz terminów". CDN |
Cytat:
|
Cytat:
Prawdziwe korzenie Bronisława Komorowskiego Komorowski stracił herb? Komorowski stracił herb |
Cytat:
taki Michał Korybut Wiśniowiecki miał niezłego ojca... i ? Komorowski jest marny, ale żeby przebiegły (znaczy się rosyjski agent, nie uwierzę) Cytat:
PS. źródło proszę, nie każdy ma czas na śledzenie portali |
Cytat:
|
A tu kolejny cios w naszą młodą demokrację :) :
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl